Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας!
Μου συμβαίνει κάτι πολύ παράξενο:ο εξωτερικός σκληρός μου δίσκος μάρκας LG και χωρητικότητος 500gb για λόγους που δε γνωρίζω δείχνει οτι είναι μόνο 32gb.Που πήγαν όλα τα άλλα giga;;;

Έκανα διαμόρφωση μα τίποτα,ακόμα 32gb τον δείχνει.

Έχετε καμιά ιδέα πως μπορώ να τον επαναφέρω στα 500gb.Τα δεδομένα δε με νοιάζουν γιατί λογικά με τη διαμόρφωση χάθηκαν.

Δημοσ.

Πήγαινε στο control panel στην διαχείρηση δίσκων βρές τον δίσκο σου και δοκίμασε να τον κάνεις απο εκει format και να του δώσεις γραμμα

Δημοσ.

Για ανέβασε ένα screenshot απο την διαχείριση δίσκων να δούμε πως φαίνεται.

Ο δίσκος είναι σε κουτί εξωτερικά και συνδέεται στον υπολογιστή με USB σωστά;

Δημοσ.

1)go to start
2)type"cmd"
3)type"diskpart"
then write all these comands :
list disk
select disk 1(replace 1 with your disk,u can check your disk by checking the size of your disk in "list disk")
clean
create partition primary
format fs=NTFS
exit

Μου ειχε συμβει και μενα σε USB ομως

Υ.Γ το cmd εκτελεσε το ως διαχειριστης

Δημοσ.

Amix,

Στην εντολή list disc δε μου δειχνει νομιζω αυτόν που ειναι 32gb,που εχει το προβλημα δλδ.

Νομιζω οτι μου δειχνει τον C 2 φορες κ φοβαμαι μην κανω λαθος και τα σβήσω ολα.

Καμια ιδεα;

Kappaalphataualphagammarhoalphaphi_zpsr4

Nikos903

Για ανέβασε ένα screenshot απο την διαχείριση δίσκων να δούμε πως φαίνεται.

Ο δίσκος είναι σε κουτί εξωτερικά και συνδέεται στον υπολογιστή με USB σωστά;

post-148338-0-05521100-1434554689_thumb.png

post-148338-0-79317700-1434554770_thumb.png

Δημοσ.

Σε αυτες τις περιπτωσεις, η μονη σιγουρη λυση ειναι boot απο ενα linux CD/DVD/USB και fdisk στον "προβληματικο" δισκο, ωστε να σβηστει το λαθος partition table. Μετα boot σε Windows και θα ζητησει να γινει εκ νεου διαμορφωση, βλεποντας τον σωστα.

Δημοσ.

Πως κανω fdisk στον "προβληματικο" δισκο ακριβως;

Σε αυτες τις περιπτωσεις, η μονη σιγουρη λυση ειναι boot απο ενα linux CD/DVD/USB και fdisk στον "προβληματικο" δισκο, ωστε να σβηστει το λαθος partition table. Μετα boot σε Windows και θα ζητησει να γινει εκ νεου διαμορφωση, βλεποντας τον σωστα.

Δημοσ.

Η διαχ.δισκων δεν ειναι αυτη, μπες απο τον πινακα ελεγχου να την βρεις και ειτε κανε φορματ απο εκει ειτε ανεβασε εικονα να σου πουμε το πως απο εδω.

Δημοσ.

Το μονο που χρειαζεται ειναι να μην κανεις λαθος στον δισκο που θες να σβησεις το/τα partition(s).

Στο linux ο πρωτος δισκος ονομαζεται /dev/sda , ο δευτερος /dev/sdb κ.ο.κ

Κανεις εκκινηση λοιπον απο ενα δισκακι linux , τρεχεις την εντολη fdisk /dev/sd* (οπου * το γραμμα που αντιστοιχει στον δισκο), και μετα σου χρειαζονται οι λειτουργιες που εχω τα βελακια.

p για να δεις τα partitions

d για να σβησεις το/τα partition(s)

w για να γραψεις τις αλλαγες και να βγεις

q για να βγεις απο το fdisk χωρις να σωσεις τις αλλαγες

3i2ZtTk.png?1

Αν σου φαινονται κινεζικα/δυσκολα, μην χαλας τον χρονο σου, ψαξε για λυση μεσα απο Windows.

Δημοσ.

Βασικά καταλαβα τί έπρεπε να κανω με τις εντολες που μου είπε να βαλω ο Amix και τωρα του κανει διαμορφωση,ειναι στο 15%.

Λεω να περιμενω πρώτα να τελειωσει,ε;

Δημοσ.

Η διαχ.δισκων δεν ειναι αυτη, μπες απο τον πινακα ελεγχου να την βρεις και ειτε κανε φορματ απο εκει ειτε ανεβασε εικονα να σου πουμε το πως απο εδω.

Moλις τελειωσε η διαδικασια με τις εντολες κ τωρα δε μου δειχνει καθολου το δισκο,σαν να μην υπαρχει.

Στη διαχείρηση δίσκων όμως φαινεται,ειναι ο Κelly.

Τι κανω τωρα;

Δημοσ.

Πάτα δεξί κλίκ απάνω στον δίσκο και φτιάξε διαμέρισμα ή δώσε γράμμα, δεν ξέρω πως στον έχει βγάλει... Ανέβασε εικόνα καλύτερα.

Αυτό είναι η διαχείριση δίσκων: link.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...