Προς το περιεχόμενο

Horizon: Zero Dawn [PS4]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Kαι εγω με τα hunting grounds  δεν την παλευω τα βαριεμαι ,ασχοληθηκα λιγο  αλλα προς το παρον τα εχω αφησει για μετα .Σημερα  λεω  να ξεκινησω και εγω το q   για την top  armor .

Δημοσ.

Τιτλοι τελους μαζι με το platinum για μενα σημερα για το Horizon. Το 3ημερο που μας περασε αφιερωθηκε λιγο παραπανω χρονος(αφου δεν με κουρασε το παιχνιδι/βαρεθηκα)και σημερα τελειωσε.

Το συνολικο επιπεδο παντα ειναι κυριολεκτικα αριστο και πλεον με παιχνιδια οπως το uncharted και το Horizon η εμπειρια παιχνιδιου ξεπερναει ανετα αυτη του κινηματογραφου. 
Η μουσικη ειναι διακριτικη και δεν ενοχλει. Kαι αυτη σε πολυ καλα επιπεδα. Δεν ξεχωριζει βεβαια οπως ο οπτικος τομεας ,αλλα ειναι μια χαρα.

Πολυ καλη δουλεια εχει γινει και στο UI και κυριως τα menu. Ολα απλα και τακτοποιημενα.Ουτε ψαχνεσαι για να βρεις κατι ουτε σε κουραζει απο τις πολλες επιλογες.

Ακομα και το κυνηγι μαρεσε παρα πολυ. Αυτο που μπορεις να βλεπεις με το Focus την πορεια του τερατος και να στηνεις τις παγιδες και να σχεδιαζεις πως θα φας τους παρακατω εχθρους φοβερο στην εκτελεση.

Τα side quest και errants θυμιζουν πολυ αυτα του Witcher 3,στα οποια αντι για Witcher senses η Aloy με την βοηθεια του Focus αναλαμβανει τον ρολο του detective. Φυσικα στο τελος συνηθως ειναι να σκοτωσεις καποιο machine ή bandit αναμενομενα.Ορισμενα απο αυτα μου αρεσαν συνολικα,ενω καποια αλλα τα βρηκα σχετικα μετρια και ψιλο αδιαφορα.

Για τα περι lip sync, texture popping και ''ξηλινων''(απο πλευρας συναισθηματων) διαλογων(πραγμα που ειναι χαρακτηριστικο των διαλογων σε τετοια παιχνιδια με επιλογες οπως witcher και mass effect)μπορω να πω οτι δεν με πολυ πειραζουν.Μονο σε 3ους χαρακτηρες αν ειναι το lip sync και facial animation να ειναι πιο μετρια σε σχεση με το υπολοιπο παιχνιδι,αλλα και παλι δεν νομιζω οτι αξιζει να γινει ντορος γυρω απο αυτα. Πολυ κακο για το τιποτα. Για το δευτερο με τα textures τιποτα το ιδιαιτερο και εδω,δεδομενου οτι μιλαμε για open world.

Highlights ως τωρα εχω το αρχικο video που δειχνει την Aloy απο μπομπιρας μεχρι σημερα και το αλλο με το τρεξιμο στο βουνο μεχρι να φτασουν στο τελος που θυμιζε αρκετα tomb raider(με την καλη εννοια).

Απο πλευρας οπλων και εχθρων βρηκα ακρως ικανοποιητικη την ποικιλια σε εχθρους και οπλα. Λιγο το dmg των οπλων με τα Modifications να μπερδεψει/ξενερωσει καποιους ή για τις πανοπλιες αλλα τιποτα το τραγικο.

Οσο για τα Hunting grounds μαρεσαν παρα πολυ και σαν ιδεα και σαν υλοποιηση μιας και κολλανε παρα πολυ ωραια με το υπολοιπο παιχνιδι.

Για την ιστορια,απο ενα σημειο και μετα με τις μηχανες και τον Hades ποιο πολυ μου θυμισε terminator βεβαια.

Το τελος το βρηκα μια χαρα και σιγουρα μπορει να  βγαλει αλλο ενα sequel αν θελουν(αρκει να μην το παρακανουν βεβαια οπως στο Uncharted).Ο Faro παντως ειναι πολυ βλακας(οσοι φτανουν κοντα στις τελευταιες αποστολες και μαθουν την αληθεια θα καταλαβουν).

Τωρα οσον αφορα τους χαρακτηρες, δεν εχει παρα πολλους αξιομνημονευτους που να ξεχωριζουν οπως στο Witcher 3,αλλα απο την αλλη το Witcher 3 και εχει βασιστει πανω σε βιβλια και προηγηθηκαν 2 παιχνιδια για την αναπτυξη χαρακτηρων.

Σε αυτο νομιζω οτι και η διαρκεια  του Horizon Zero Dawn ειναι πολυ ικανοποιητικη και ισορροπημενη για Open world. Ουτε μικρο ειναι να σε κανει να αναρωτιεσαι για ποιο λογο το εκαναν open world,ουτε πολυ μεγαλο εχοντας πληθωρα ανουσιων side quest που σε κανουν να βαριεσαι.

Προσωπικα επαιξα σε ps4 pro το παιχνιδι στο normal και μου πηρε γυρω στις 41ωρες για Platinum. Το παιχνιδι δεν μου κρασανε ουτε μια φορα και το θεωρω αυτη την στιγμη ισως τον σημαντικοτερο exclusive τιτλο του ps4.

Πιστευω οτι θα αφησουν σχεδον ολους απο οσους σχολιαζουμε εδω ικανοποιημενους,εχει πεσει παρα πολλη δουλεια στον εν λογω τιτλο. Το μεγαλο κερασακι για μενα στους τιτλους τελους το ''Thanks for playing''απο την Guerilla.

Κριμα που 2 reviews το χαντακωσαν χωρις λογο το παιχνιδι......

• Like 13
Δημοσ.

πανω κατω συμφωνω ,

δυστυχως η ευτυχως παντα θα υπαρχουν συγκρισεις ειτε με το zelda ειτε με το witcher

επισης θα συμπληρωσω οτι η guerilla θα φτιαξει επος στη συνεχεια απο το horizon

Δημοσ.

Καλα ολα αυτα ρε συ @fulgore και μπραβο για το εκτενεστατο ποστ, αλλα δεν απαντησες στην ερωτηση που μας καιει ολους......

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Ηταν η τουρτα ψεμα??? :P :P :P :P :P

Δημοσ.

@Fulgore , μιας και το platinares μπορώ να σε ρωτήσω κατι για ενα τροφυ το οποίο ειναι spoiler μάλλον, εαν εχεις αποψη..

διαβασα οτι στο τέλος ενα τροφυ ειναι να καλέσεις ολους του σύμμαχους, για να γινει αυτο πρεπει να απαντας με μιαλο η καρδιά κατα τη διαρκεια κάποιων quest.

εγώ ειμαι ακόμα

αρχή (στη πρωτη καμηλοπαρδαλη) , και θυμαμαι οτι σε δυο σκηνες (που μαλλον δεν ειναι quest) απαντησα με πετρα

1) στην αρχη που πεταξα το βραχο στο πιτσιρικα κ

2) (δε θυμαμαι ονομα) μολις εγινα προστατης? ιερια ? κ ο φύλακας δε μου άνοιγε τη πόρτα του χωριού παλι απάντησα με πετρα. θεωρεις οτι πηρα πουλους για το tropfie η είναι αλλα συγκεκρκιμενα quest που λενε και δε παιζει ρολο?  

μηπως να το ξαναπιανα απο την αρχή που νε ακομα νωρις..

Δημοσ.

Δεν ξερω πως ακριβως το εννοεις οσον αφορα το συγκεκριμενο παιχνιδι(γραψτο σε spoilers αν ειναι :P),αλλα σε γενικες γραμμες μου αρεσε και πως ξεκινησε το παιχνιδι αλλα και πως εκλεισε,ειτε βγει sequel ειτε οχι.

@Fulgore , μιας και το platinares μπορώ να σε ρωτήσω κατι για ενα τροφυ το οποίο ειναι spoiler μάλλον, εαν εχεις αποψη..

Τετοια μπορω να απαντησω ανετα .

Οπως ολα δειχνουν οι επιλογες που αναφερεις δεν πρεπει να παιζουν καποιο σημαντικο ρολο σε αυτο το trophy συγκεκριμενα

http://www.playstationtrophies.org/forum/horizon-zero-dawn/305304-horizon-zero-dawn-trophy-guide-roadmap.html

κατω κατω ειναι το trophy να δεις αναλυτικα. 

Εγω στην αρχη στον μπομπιρα με την πετρα επρεπε να ειχε επιλογη να του εριχνα κανενα βελος με το τοξο στην μαπα του :D

• Like 1
Δημοσ.

Παιδια λιγο προσεχτικοι μονο μην  φαμε κανα spoiler  στην μαπα(δεν εγινε ακομα αλλα για να μην γινει το λεω)  εμεις που δεν εχουμε προχωρησει πολυ sto game .

Δημοσ.

Τετοια μπορω να απαντησω ανετα .

Οπως ολα δειχνουν οι επιλογες που αναφερεις δεν πρεπει να παιζουν καποιο σημαντικο ρολο σε αυτο το trophy συγκεκριμενα

http://www.playstationtrophies.org/forum/horizon-zero-dawn/305304-horizon-zero-dawn-trophy-guide-roadmap.html

κατω κατω ειναι το trophy να δεις αναλυτικα. 

Εγω στην αρχη στον μπομπιρα με την πετρα επρεπε να ειχε επιλογη να του εριχνα κανενα βελος με το τοξο στην μαπα του :D

σε ευχαριστω πολυ 

θα συνεχίσω να το απολαμβάνω λοιπόν αφού δεν επηρέασαν την ιστορία , μου διωξες ενα βάρος 

μαρεσεις , bullying  στο Πιτσιρικά με το καλήμερα ,και γω παρόμοια ειχα σκευτει σε εκείνο το σημειο :D

Δημοσ.

Χωρίς να το έχω τερματίσει ακόμα μπορώ να συμφωνήσω και εγώ με τον Fulgore, το Horizon είναι σίγουρα ένας από τους πιο σημαντικούς τίτλους για την Sony και πραγματικά χαίρομαι που "ξέφυγε" η Guerrilla από το Killzone γιατί ακόμα και αν ήταν καλά games (με το 2 να είναι το αγαπημένο μου) ποτε δεν ήταν κάτι εξαιρετικό όπως το Horizon. Έχουν μια γερή βάση για να χτίσουν ένα πολύ δυνατό franchise, και η μεγάλη προσοχή που δώσανε στο gameplay και το ποσο responsive είναι το game νομίζω είναι από τα καλύτερα πράματα που έκαναν. Μεγάλη βελτίωση θέλει μονο το human AI, ότι human encounter έχω βρει μέχρι στιγμής είναι βαρετό και το ακριβώς αντίθετο με τις μηχανές (οι οποιες είναι εξαιρετικές).

Δημοσ.

οι άνθρωποι είναι βαρετοί και το iq πολύ λίγα πράματα -τα απολύτως τυπικά-...αλλά από την άλλη -μιας και έφτασα και γώ level 30+ - και έχω κάνει και αρκετά modifications σε όπλα, οι μηχανές είναι πραγματικά εξαιρετικές... προχτές έριξα για πρώτη φορά τον τρεξ (ακόμα τους λέω με τα δεινοσαυρίσια ονόματά τους :P ) και ήταν μια τελειότητα και η μάχη και οι αντιδράσεις του... χτές πήρα σβάρνα τα βουνά και λαγκάδια και σκοτώνω ότι βρώ :P

το πιο δύσκολο so far ήταν εκείνο το sandworms αλα Dune αλλά μόλις κατάλαβα που θέλει να τις φάει για να μην μπαίνει κάτω από το έδαφος, έγιναν όλα πολύ πιο βατα...

την ιστορία την άφησα λίγο στην άκρη για να πιάσω side missions που δεν έχω ασχοληθεί πρακτικά σχεδόν καθόλου -μόνο τα bandit camps καθάρισα και τα corrupted zones- + λίγο να ασχοληθώ με τα Modifications σε όπλα και στολές γτ έχω κάνει τα απολύτως βασικά so far

Δημοσ.

Εγώ έχω μείνει λαλάκας με τα γραφικά όταν βραδιάζει και έχει πανσέληνο... οι φωτοσκιάσεις/χρώματα , moonrays όλα είναι απλά απίθανα. Έχω γεμίσει screenshots από χόρτα και δέντρα στο φεγγαρόφως  :lol:

Φαντάζομαι σε HDR απλά θα χάνεται η μπάλα. Οι τύποι με την μηχανή τους κάνανε θαύματα, για εμένα σε αυτό τον τομέα είναι οι καλύτεροι ΑΤΜ. 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...