Προς το περιεχόμενο

Horizon: Zero Dawn [PS4]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ρε μακακες , ξεκινησατε να μιλατε για τα ατοπα reviews τον χρηστων στο metacritic. Μετα εδωσε λινκ απο ελληνικο site ο fulgore για τα οτι να ναι κολληματα των "επαγγελματιων" reviewer's και εκει ανελυσα την δικη μου αποψη... Αν μη τι αλλο ειμαι απο τους λιγους που δεν λερωνει με διαφορα λινκ και φαφαριες τα θεματα των παιχνιδιων. Μια καταραμενη σκεψη μου ανελυσα.

Εκει που πηγαινα για την Meridian στην ερημια , ειχε κατι ταυρους, αφου σκοτωνω τον ενα , πηγαινοντας να μαζεψω το Loot  , ξαφνικα σκανε τα γερακια ρομποτ απο καπου και αρχιζουν και το κατασπαραζουν.. Εμεινα μαλακας... ΤΡεξιμο πισω και κρυφτουλι.. Τι σκεφτηκαν οι ανθρωποι ρε φιλε....

• Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν αναφερθηκα σε σενα αγαπητε ,αλλα στον αλλο συμφορουμιτη

(που και αυτος εχει φωτογραφια profile ξωτικου)που αν και ειναι κατα των κονσολων λογω 30fps(και οχι μονο)τον βλεπουμε να συμμετεχει στο θεμα υπερασπιζοντας το Witcher.

Αλωστε τολμησα και ειπα και στο αλλο θεμα οτι το Horizon εχει overall καλυτερα γραφικα απο το witcher και η απαντηση που πηρα ηταν

''Τράβα τώρα στο Horizon και στα 30fps'' σχολιο 7904 και κλεινω την παρενθεση.

Απλα για να ξερουμε ποιοι σχολιαζουν απο ενδιαφερον και ποιοι οχι :)

http://www.insomnia.gr/topic/472504-the-witcher-3-wild-hunt/page-527

• Like 2
Δημοσ.

sorry mate , my bad....αλλωστε να χωρισουμε κατι δεν εχουμε.... :D το spoiler το ανοιξες? η δεν εχεις φτασει ακομα εκει?

Δημοσ.

Για την ακριβεια ειμαι ακριβως στο ιδιο σημειο και για να ειμαι και πιο συγκεκριμενος μολις πετυχα τον πρωτο Thunderjaw ενω εφευγα απο την αρχικη περιοχη. Ποσοστο completed 30% χοντρικα.

Δημοσ.

ρε συ εχω αφησει καμποσα side quest κλπ...λογω υψηλου lvl..δοκιμασες να πας σε τετοια? δλδ εχω ειμαι 14 lvl και ενα quest θελει 18... βγαινει?η μπα?

Δημοσ.

Εγω ειμαι level 23 γιατι εκανα σχεδον οτι quest υπηρχε στην αρχικη περιοχη.

Το προβλημα ειναι οτι το dmg κυριως βασιζεται στα modifications που βαζεις στα οπλα.

Αρα κοινως τα Epic τοξα αργοτερα ειναι καλυτερα επειδη εχουν 3 slots για modifications.

Τα παραπανω level δυο πραγματα μονο προσφερουν.

1)παραπανω ζωη

2)παραπανω ποντους για το skill tree που αν ξερεις τι θα διαλεξεις μικρη σημασια εχει.

Επισης να σου πω οτι εφαγα το level 25 camp που ηταν πανω βορεια στο χαρτη που ειχε level 25 bandits και ημουν level 20(βεβαια μου εκοβαν αρκετη ζημια οι πιο δυνατοι).

Δημοσ.

οκ, αρα τωρα αφου εχω λιγη ωρα εευθερη αυτη τη βδομαδα (Μεχρι και αυριο δλδ , δουλευω 10:00-21:00) , θα πιαστω με τα side-errands-bandit camps , γιατι απ οτι ειδα , ναι μεν ειναι 12 lvl το main quest αλλα για να φτασεις εκει περνας απο ενα καρο πραματα που ειναι αρκετα lvl επανω...

Δημοσ.

Οι συγκρίσεις με το Witcher 3 αλλά και το Zelda πάνε και έρχονται παντού, όχι μόνο εδώ.

Αν και το Horizon φέρνει πιό πολύ προς action-adventure, έχει πολλά RPG στοιχεία. Είναι και το open world που αναπόφευκτα βάζει στο ίδιο τσουβάλι πολλά παιχνίδια.

Εγώ πάντως ονειρεύομαι ένα παιχνίδι με την τεχνολογία του Horizon, το storytelling του Witcher 3, και την απίστευτη διαδραστικότητα με το περιβάλλον και την λεπτομέρεια που έχει το τελευταίο Zelda. Για το τελευταίο ειδικά, αν δείτε τα αντίστοιχα βίντεο θα πάθετε πλάκα.

Δημοσ.

Οι συγκρίσεις με το Witcher 3 αλλά και το Zelda πάνε και έρχονται παντού, όχι μόνο εδώ.

Αν και το Horizon φέρνει πιό πολύ προς action-adventure, έχει πολλά RPG στοιχεία. Είναι και το open world που αναπόφευκτα βάζει στο ίδιο τσουβάλι πολλά παιχνίδια.

Εγώ πάντως ονειρεύομαι ένα παιχνίδι με την τεχνολογία του Horizon, το storytelling του Witcher 3, και την απίστευτη διαδραστικότητα με το περιβάλλον και την λεπτομέρεια που έχει το τελευταίο Zelda. Για το τελευταίο ειδικά, αν δείτε τα αντίστοιχα βίντεο θα πάθετε πλάκα.

Σαν gamers να πω την αλήθεια δεν είμαστε καθόλου απαιτητικοί και δε το λέω ειρωνικά.

Το Witcher 3 θα έπρεπε να το θεωρούμε σαν μια καλή βάση και όχι σαν ένα αριστούργημα.

- Καλά γραφικά και καλό optimisation. Χωρίς να είμαι guru των γραφικών θεωρώ ότι υπάρχουν και καλύτερα

- Δυνατό mainstory. Και πάλι έχω παίξει παιχνίδια που δέθηκα πιο πολύ με το παιχνίδι (πχ Final fantasy)

- Καλογραμμένα side-quests/κόσμος. Εδώ νομίζω είναι αξεπέραστο.

- Ωραία μουσική. 

- Συμπαθητικό action/rpg κομμάτι. Όλοι έχουμε δει τόσο καλύτερο action όσο και καλύτερο rpg στοιχείο σε παιχνίδια.

- Μεγάλη διάρκεια. Και εδώ είναι ψιλοαξεπέραστο.

Τα κάνει όλα καλά χωρίς να ξεχωρίζει (για μένα). Ξεχωρίζει επειδή είναι από τα λίγα παιχνίδια που αποφάσισαν να τα κάνουν ΟΛΑ καλά. 

Για κάποιο λόγο είναι αποδεκτό κάποιο παιχνίδι να έχει καλή ιστορία αλλά μούφα gameplay ή καλό gameplay αλλά ιστορία-παρουσίαση επιπέδου νηπιαγωγείου και μας φαίνεται και νορμαλ.

Anyway το πλάτιασα. Θεωρώ ότι το Horizon παίρνει καλό βαθμό σε όλες τις κατηγορίες σαν το witcher με λίγη παραπάνω έμφαση στο gameplay και λίγη λιγότερη στην ιστορία.

Επισκέπτης
Δημοσ.

jim777

Ειναι τρελο το κοστος για τετοιες παραγωγες ομως. Δεν ειναι ευκολο να βγαλεις ''το τελειο''.

Και οσο τα γραφικα γινονται περισσοτερο πολυπλοκα, τοσο μεγαλυτερες οι απαιτησεις και τοσο μεγαλυτερο το κοστος.

Βλεπεις ας πουμε οτι σε αυτα τα open world games το lip sync ειναι μετριο(και αρχιζουμε να το παρατηρουμε διοτι απλα μεγαλωνουν οι απαιτησεις οταν σου εχουν φτιαξει εναν τετοιο κοσμο), γιατι εχουν δωσει προτεραιοτητα σε αλλα πραγματα.

Το χρημα θα ξεφυγει αν σε καθε NPC φτιαξουν το τελειο lip sync, οπως ξερω γω το βλεπουμε σε λιγοτερους χαρακτηρες στο uncharted.

Μιλαω για το οπτικο κομματι, αλλα το κοστος αφορα τα παντα.

Πρεπει να μεγαλωσει ταχυτερα η βιομηχανια για να δουμε να πεφτει περισσοτερο χρημα σε τετοια παιχνιδια.

Δημοσ.

Στο οπτικό κομμάτι αντιλαμβάνομαι το κόστος παραγωγής και εγώ προσωπικά θα ήμουν αρκετά ελαστικός στο συγκεκριμένο κομμάτι.

Δε βρίσκω καμιά δικαιολογία στο να βγαίνουν μεγάλοι ΑΑΑ τίτλοι με ανύπαρκτο ή κακό storytelling. Μη βάζεις καν cutscenes αν σου κοστίζει. Βάλε όμως ρε αδερφέ έστω κάποια bubbles διαλόγων να καταλαβαίνουμε τι κάνουμε και γιατί το κάνουμε. Διαφορετικά παίζαμε Mario και μαζεύαμε νομίσματα. 

Θέλω να πω δεν θα έπρεπε να θεωρείτε extra το storytelling. Θα έπρεπε να είναι απαραίτητο.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Μα και εκει δεν εχει κοστος ρε συ?

Καλος σεναριογραφος κτλ.

Πχ η Guerilla εκανε και εκει οικονομικη υπερβαση φανταζομαι με τον lead writer του Fallout New Vegas.

Αν πηγαινε με το σεναριο/γραφη killzone για RPG θα γελαγαν και οι πετρες :P

Φαντασου ακομα και ετσι εδωσε απλα ενα ικανοποιητικο σεναριο(υποθετω, δεν το εχω παιξει ακομα), οχι το τελειο.

Συμφωνω μαζι σου για το storytelling παντως, απλα και αυτο δεν ερχεται τσαμπα.

Στο gameplay, ατμοσφαιρα το ειχαν απο πριν, οποτε ολα καλα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο Gameworld.gr έγραψαν review για το Horizon Zero Dawn.
Από ότι είδα στο Review έχουμε να κάνουμε με ένα RPG Action game και ταυτόχρονα Sci-Fi το οποίο συναρπάζει το ευρύ κοινό. Το παιχνίδι γενικά έχει πάρα πολλά πράγματα και για κάποιον που το παίζει πρώτη φορά θα του φανεί πολύπλοκο (αλλά οι gamers δεν χαμπαριάζουν από αυτά !! )

Γενικά το παιχνίδι έχει πολλά θετικά όπως : 
Άριστο ηχητικό τομέα με προσεγμένο voice acting στους πρωταγωνιστές.
Ορθολογική ανάπτυξη των skills
και ατελείωτη open world εξερεύνηση.

Σε αντίθεση τα αρνητικά είναι πολύ λιγότερα όπως 

Η πολύ μικρή RPG αλληλεπίδραση των διαλόγων.

Αν από όσα ακούσατε είστε έτοιμη να το δείτε πιο εξονυχιστικά μπορείτε να δείτε το αναλυτικό γραπτό Review που έχουν κάνει στο Gameworld.gr στο link που δίνω παρακάτω.

[Video]https://www.youtube.com/watch?v=RIqMJupQqXg[/Video]

Link.png Site: GameworldReview

Επεξ/σία από xatzhz
  • Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Εγω ειμαι level 23 γιατι εκανα σχεδον οτι quest υπηρχε στην αρχικη περιοχη.

Το προβλημα ειναι οτι το dmg κυριως βασιζεται στα modifications που βαζεις στα οπλα.

Αρα κοινως τα Epic τοξα αργοτερα ειναι καλυτερα επειδη εχουν 3 slots για modifications.

Τα παραπανω level δυο πραγματα μονο προσφερουν.

1)παραπανω ζωη

2)παραπανω ποντους για το skill tree που αν ξερεις τι θα διαλεξεις μικρη σημασια εχει.

Επισης να σου πω οτι εφαγα το level 25 camp που ηταν πανω βορεια στο χαρτη που ειχε level 25 bandits και ημουν level 20(βεβαια μου εκοβαν αρκετη ζημια οι πιο δυνατοι).

όχι μόνο, δεν είναι και το γεγονός οτι ξεκλειδώνουν καινούρια ammo types? 

Δημοσ.

Μα και εκει δεν εχει κοστος ρε συ?

Καλος σεναριογραφος κτλ.

Πχ η Guerilla εκανε και εκει οικονομικη υπερβαση φανταζομαι με τον lead writer του Fallout New Vegas.

Αν πηγαινε με το σεναριο/γραφη killzone για RPG θα γελαγαν και οι πετρες :P

Φαντασου ακομα και ετσι εδωσε απλα ενα ικανοποιητικο σεναριο(υποθετω, δεν το εχω παιξει ακομα), οχι το τελειο.

Συμφωνω μαζι σου για το storytelling παντως, απλα και αυτο δεν ερχεται τσαμπα.

Στο gameplay, ατμοσφαιρα το ειχαν απο πριν, οποτε ολα καλα.

Εντελώς λογιστικά αρνούμαι να το δω.

Σκέψου για παράδειγμα το τάδα FPS που απευθύνεται για multiplayer αλλά έχει και mode με bots (όχι campaign) χωρίς κάποιο. Είναι αποδεκτό? Ναι εν μέρη είναι αποδεκτό γιατί είναι multiplayer game με γύρους οπότε και το απλό concept κλέφτες και αστυνόμοι αρκεί.

Πάρε τώρα το αποπάνω και πέτα το σε ένα σοβαρό single player game. Δεν είναι καν κοντά στο αποδεκτό το να έχουν story αντίστοιχο με το παραπάνω δηλαδή υποτυπώδες. Αν δε τους βγαίνει στα λεφτά να μη το βγάλουν το παιχνίδι είναι απλό. Αν είναι να αφαιρέσουν και τους ήχους γιατί έχει κόστος.

Πριν 10αριά χρόνια το Max Payne και το Half-Life ζορίζομαι να πιστέψω ότι το κόστος τους ανέβηκε από το storytelling τους έναντι των υπολοίπων pew-pew παιχνιδιών.

Μα είναι κερδοφόρο και για τους ίδιους πιστεύω. Τι θα ήταν τα παιχνίδια της Naughty Dog χωρίς το story-telling τους? Κάποια μέτρια-προς-καλά παιχνίδια. Σκέψου το storytelling τους να το είχε το Dark Souls τώρα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...