Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εμένα πάντως με έχει ψήσει αρκετά η R9 Fury X αλλά δυστυχώς δεν ξέρω αν θα έχουν ποιοτικούς driver για linux γιατί πλέον τα περισσότερα game τα παίζω εκεί.

Και το Quantum έχει φοβερό desigh!

• Like 1
  • Απαντ. 77
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Για να παρουμε μια σειρα,
τελικα θα μιλησουμε για τις νεες καρτες, τους drivers ή την καταντια της/των Ελλαδας/ελληνων?

• Like 1
Δημοσ.

Απ' ό,τι θυμάμαι το τελευταίο πρόβλημα ήταν με το The Witcher 3.

Δεν υπήρξε ποτέ πρόβλημα με το witcher

Μάλλον το project cars εννοείς

• Like 2
Δημοσ.

η κτηνος 7970 παιζει medium??? πραγματικα καποιοι ζειτε σε κοσμο παραμυθενιο ,, ετσι θvα σας το πω για τελευταια φορα με ενα παραδειγμα .. παλαιοτερα οταν η nvidia εβγαλε την 6800 και η ατι ειχε την χ800 χτ ειχα χτυπησει μια 6800 ειδικα ετσι για to doom 3 .. στα benchmark h 6800 eixe evw kai 30% υψηλοτερο frame rate απο την χ800 .. δυστηχως η αγαπητη 6800 δεν ηταν ικανη να απεικονισει ουτε καν ενα 1024 χ768 σε μια 42' πλασμα και το doom επαιζε σα σπαστικο δηλαδη ετρεχε πιο γρηγορα καποιες στιγμες και τις αλλες μισες απλα σκαλωνε ..αστειο πραγματι.. αποφασισα και γω λοιπον να τη δωσω και να παρω την χ800 χτ .. αυτη λοιπον ειχε πολυ χαμηλοτερο μεσο ορο frame στο μπεντς του doom αλλ το επαιζε σα πακμαν ..πιο ομαλα πραγματικα δε γινοταν .. τοτε πρωτη φορα καταλαβα την απατη αλλα και τη μεγαλη διαφορα στο hardware .. 

Απο τοτε εχω παρει ενα σωρο nvidia γιατι οπως εσεις μαρεσει να πεταω λεφτα σαυτα αλλα η 770 ηταν και θα ειναι η τελευταια .. το τελευταιο χαλι .. ακουω εδω οτι φιλος του λεει παιζει το gta v με 290 !!?!!? στα 25 frames?? μη με αναγκαζεται να ποσταρω παλι βιντεο με τον q9650 280χ να το παιζει το ιδιο ομαλα με οποιοδηποτε i7 kai πιο δυνατη καρτα .. 3gb video memory ειναι υπεραρκετα για 1080π .. αυτα

• Like 1
Δημοσ.

1) Tί ζόρι τραβάνε οι ΑΜΔ με το Witcher?

Με την 7950 μου είμαι σε 1440p High/Ultra και 30fps. Υπεραρκετά!

Αν το θέμα είναι οι τρίχες...sorry...το πρόβλημα είναι στα κλειστά/proprietary κολπάκια που "φορτώνουν" οι εταιρείες (Hairworks/nVidia Gameworks στην προκειμένη περίπτωση).

Άσε που από την 1η εβδομάδα βγήκε μια χαρά workaround για το συγκεκριμένο, όπως και CF driver/profile (αυτό το τελευταίο όχι άριστο, αλλά επαρκές).

2) Drivers για τη νέα σειρά βγήκαν, μέρες τώρα. Δεν είναι και πολύ χρήσιμοι βέβαια αφού η νέα σειρά δεν έχει ακόμα βγει στα καταστήματα.

3) Μέχρι τα "επίσημα-ανεξάρτητα" benchmarks, αναμονή. Μετά, από Σεπτέμβρη πια να έχουν βγει και οι custom υλοποιήσεις και να έχουν στρώσει και οι τιμές/διαθεσιμότητα, βλέπουμε-κρίνουμε-αποφασίζουμε.

4) Πόση σκούπα θα πέσει στο παρόν?

• Like 2
Δημοσ.

1) Tί ζόρι τραβάνε οι ΑΜΔ με το Witcher?

Έλα ντε! Ξεκίνησα με την έκδοση 1.01 και τα γραφικά σε μια μίξη medium/high και με κάθε patch ανέβαζα τις επιλογές, μέχρι το patch 1.04 που τα είχα βάλει όλα στο high. Και όλα αυτά πριν βγουν οι νέοι drivers της AMD, σε μια 7870.

Έχει πλάκα ότι κάθε φορά σε topic της AMD, θα σκάσουν μύτη τα fanboys και θα μας πρήζουν με τα ίδια πράγματα που μας πρήζουν τόσα χρόνια, λες και θέλουν να δικαιολογήσουν κάπως τα παραπάνω λεφτά που έδωσαν.

case in point:

στο http://www.guru3d.com/news-story/radeon-fury-x-beats-geforce-gtx-titan-x-and-fury-to-gtx-980-ti-3dmark-bench.html

πρώτο-πρώτο σχόλιο κάποιος που λέει για τους drivers.

• Like 2
Δημοσ.

Πραγματικά η AMD εντυπωσίασε αυτή τη φορά με τα προϊόντα της και από ότι φαίνεται κυνήγησε όλες τις ομάδες καταναλωτών και με τη σειρά R9 300 και τη σειρά Fury...Γιατί αν δεν το πήρατε χαμπάρι ουσιαστικά έχουμε δύο σειρές προϊόντων για να μην πω τρεις αφού παρουσίασε και το Quantum που ουσιαστικά χτυπάχει από μόνο του την αγορά High End Small Form Factor Gaming PC και τα High End Steam Machines του 3000αρου...Επίσης το Quantum Project φαίνεται ιδανικό και για το Vitrual Reality αφού έχει 2 Fury crossfired μέσα δηλαδή μία για κάθε μάτι....

Προσωπικά θεωρώ πως μια χαρά ήταν όλα και του χρόνου θα μιλάμε πρώτα ο θεός για ΖΕΝ, για 14/16nm σε κάρτες γραφικών και επεξεργαστές και φυσικά για 2nd Generation HBM σε GPU και μακάρι σε APU.

Όταν δούμε HBM σε APU τότε ίσως θα μιλάμε μόνο για High END Dedicated GPUs και ότιδήποτε μέχρι κατηγορίας R9 380 και GTX 960 να θεωρείται σαν stand alone λύση μη συμφέρουσα ενεργειακά για αγορά gaming pc από θέμα απόδοσης/κατανάλωσης (Για αρχική αγορά πάντα)!!!

Σε δέκα χρόνια δεν θα έχουμε τα μεγαθήρια κουτιά στο γραφείο για gaming αλλά κάτι τύπου σαν το Quantum PC. H επόμενη γενιά Xbox και PS θα πρέπει να έχει 2nd Generation HBM για να έχει επιδόσεις ουσιαστικές στο Virtuar Reality αν θέλουν να πάνε όντως εκεί οι κονσόλες.

Φυσικά αν δεν το καταλάβατε το επόμενο Xbox & PS μπορεί να μην απέχει πολύ από το Quantum.

Αυτά για όσους ασχολούνται με την τεχνολογία από χομπι για να βλέπουν μπροστά και δεν καταναλώνουν μόνο!

ΥΓ: Πριν μία εβδομάδα τελείωσα το Witcher 2 με την ταπεινή μου HD 4850 512MB και μάλιστα τη μισή συνολική ώρα το έπαιζα από το σαλόνι μέσω streaming στο HTPC! Νιώθω υπέροχα και πραγματικά θέλω να το ξαναρχίσω σε πιο δύσκολο level παρόλο που δεν θα έχω τέλεια γραφικά και τελείως ομαλή κίνηση.

Για εμένα ισχυει το εξής: :Όταν ένα παιχνίδι που θέλω να αφιερώσω χρόνο παίζει στο hardware έστω και σε low settings δεν προχωράω σε αναβάθμιση!Όταν δεν ξεκινάει καν ή δεν έχω κάπως σταθερά 30fps τότε απλά πάω και τα σκάω με μέτρο!

Δημοσ.

Rated για 500 watt είναι η υδρόψυξη της Fury X, δεν σου φτάνει; Ε, όλο και κάτι θα βγει για κανίβαλους σαν εσένα :P

χεχε :D

το θέμα ρε συ είναι ότι κατά κανόνα τα εργοστασιακά blocks δεν έχουν αποσπώμενα burbs ώστε να κρατήσεις το gpu block και να το συνδέσεις με το custom wc που έχεις. Πάει πακέτο block - rad - pump.

και στο συγκεκριμένο όπως το κόβω, τα tubes πάνε κατευθείαν μέσα, δεν έχει καν burbs...

Δημοσ.

χεχε :D

το θέμα ρε συ είναι ότι κατά κανόνα τα εργοστασιακά blocks δεν έχουν αποσπώμενα burbs ώστε να κρατήσεις το gpu block και να το συνδέσεις με το custom wc που έχεις. Πάει πακέτο block - rad - pump.

και στο συγκεκριμένο όπως το κόβω, τα tubes πάνε κατευθείαν μέσα, δεν έχει καν burbs...

Χμ, στην Fury X δεν είναι απλώς το block που πρέπει να σε ενδιαφέρει. Δες στην εικόνα, σε ένα σημείο η πλαστική σωλήνωση ενώνεται με heatpipe για να ψύχει τα VRM και ξανά πάλι σε σωλήνωση. Θα είναι πιο ζόρικο να το συνδέσεις με custom water cooling.

AMD-Radeon-R9-Fury-X_Cooler.jpg

EDIT:

έχουμε κάποια πρώτα νούμερα, σίγουρα όχι κάτι οριστικό, αλλά δίνουν το στίγμα:

AMD-Radeon-R9-Fury-X_Official_4K-Perform

Συγκριτικά, η Titan X βγάζει 42,1 (λογικά on average):

http://www.anandtech.com/show/9059/the-nvidia-geforce-gtx-titan-x-review/11

• Like 1
Δημοσ.

Πάντα full-cover block φοράω στην κάρτα γραφικών, θέλω να πιστεύω ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα να βγάλουν κάτι για Fury. Στην τελική, εκεί που ήταν (στο περίπου) οι ddr, τώρα είναι τα vrm.

Ίσως μάλιστα το μικρότερο form factor να σημαίνει και οικονομικότερα full cover blocks, γιατί κάθε φορά 150 ευρώ δεν λέει (ένα από τους λόγους που είμαι ακόμη με 5850 :D). 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάντα full-cover block φοράω στην κάρτα γραφικών, θέλω να πιστεύω ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα να βγάλουν κάτι για Fury. Στην τελική, εκεί που ήταν (στο περίπου) οι ddr, τώρα είναι τα vrm.

Ίσως μάλιστα το μικρότερο form factor να σημαίνει και οικονομικότερα full cover blocks, γιατί κάθε φορά 150 ευρώ δεν λέει (ένα από τους λόγους που είμαι ακόμη με 5850 :D).

Έχεις σκεφτεί ότι δεν υπάρχει λόγος για υδρόψυξη;

Επεξ/σία από qsis

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...