Προς το περιεχόμενο

Monitor ή TV?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κιθαρίστας ή drummer? :-D
Ιδού λοιπόν το πρόβλημα: εχω ενα pc στο οποίο ήδη έχω ενα 23αρι monitor μετρίων specs καθότι και παλιό  (http://www.e-shop.gr/samsung-syncmaster-2232bw-p-PER.168192).

Καθώς είμαι φοιτητής περνάω το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μου μπροστά σε αυτή την οθόνη στην οποία διαβάζω, παίζω και ενίοτε βλέπω και καμία ταινία από απόσταση 3-4 μέτρων από τον καναπέ.

Είχα λοιπόν την ιδέα καθώς σκοπεύω σε μια γενική αναβάθμιση να πάρω μια IPS Full HD 32αρα τηλεόραση με υποστήριξη 3D και να την κοτσάρω στο γραφείο (με παίρνει το μέτρησα :-) ) η οποία θα έχει διπλό σκοπό, αφού ενώ θα με βολέψει απείρως και για τις εξ' αποστάσεως δραστηριότητες (ταινίες, gaming), από την άλλη πιστεύω ότι με αυτή την ανάλυση δεν θα είναι κακή ούτε για διάβασμα και προγραμματισμό (το αντικείμενο της σχολής) ενώ θα έχω και άπλετο χώρο στο desktop.

Το ένστικτο του δύσπιστου όμως μέσα μου μου λέει ότι για να μην έχουν κάνει όλοι αυτή την μαγκιά κάποιος λόγος θα υπάρχει.. Ερωτώ λοιπόν... Υπάρχει?

Δημοσ.

1080 στις 32in θα σου βγάλει τα μάτια για διάβασμα και coding! Δεν παλεύεται!

Ο χώρος στο desktop δεν εξαρτάται από το μέγεθος του πάνελ αλλα από την ανάλυση!

Και για ακόμη μια φορά οι TVs δεν είναι φτιαγμένες για χρήση ως μόνιτορ (κοντινές αποστάσεις).

Από εκεί και πέρα 32αρι μόνιτορ δεν νομίζω ότι μπορείς να το πληρώσεις!

• Like 1
Δημοσ.

Ναι υπαρχει, το θεμα ειναι οτι αν παρεις μια τν 32" στο διαβασμα και στο surffing θα σου βγουν τα ματια. Αν την εχεις μονο για Gaming και ταινιες τοτε οκ. Αρα οταν λες οτι θα κανεις διαβασμα και προγραματισμο, ξεχασε το για τν. Στα monitors τωρα, δεν υπαρχει μονιτορ 32" 1440p ips. Υπαρχει 4K ips 32" αλλα το κοστος της με το απαραιτητο pc παει στο θεο.

Χωρις να σου προτεινω κατι συγκεκριμενο (γτ δεν εχω 32" ουτε εχω δει σε φιλο) θα σου ελεγα να τσεκαρεις το BenQbl3200pt.

Εχει VA panel που κι αυτο καλο ειναι.

Δημοσ.
looneygeorge

για προγραμματισμό μέγιστο 24" για ανάλυση 1920χ1080

άντε αν το γραφείο σου είναι μεγάλο και κάθεσαι στο 1μ μακρυά .... με το ζόρι να σε βολέψει η 27" αλλά όχι σε γραφειάκι που θα το βλέπεις στο μισό μέτρο.

Δημοσ.

looneygeorge

άντε αν το γραφείο σου είναι μεγάλο και κάθεσαι στο 1μ μακρυά .... με το ζόρι να σε βολέψει η 27" αλλά όχι σε γραφειάκι που θα το βλέπεις στο μισό μέτρο.

οχι μιλάμε για μεγαλο γραφειο και η μέση απόσταση μου απο την οθόνη ειναι 80cm-1m.

Δημοσ.

looneygeorge

Για προγραμματισμο 27αρα 1440p βασικα ειναι το ιδανικο (2x αλλα τεσπα) .

Το 24αρα 1080p πως ακριβως σε βολεψε; Αμα ανοιξεις κανενα visual studio δεν σου φτανει ο χωρος καν για τα βασικα... Δεν ειναι απαλευτο, αλλα σιγουρα δεν ειναι το ιδανικο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...