Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η πραγματική σου ταχύτητα είναι αυτή που θα κατεβάζεις (με ethernet) από το url που σου έδωσα.

Το ότι κλειδώνεις χαμηλότερα, το πιθανότερο, οφείλεται σε crosstalk. Όμως για αρχή καλό είναι να απομονώσεις το ρουτερ, δηλαδή να αποσυνδέσεις φίλτρα, σπλιτερ, συναγερμούς, τηλέφωνα, φαξ και οτιδήποτε παρεμβάλεται στη γραμμή σου και να δεις πόσο συγχρονίζει το ρούτερ σου (εφόσον το κλείσεις-ανοίξεις πάλι, εννοείται).

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Τα εχω κανει αυτα που λες .

Το crosstalk τι ειναι?

Και για να το κλεισουμε γιατι να ψαχνω τα προβληματα απο τα 16 και οχι απο τα 24

Δημοσ.

Για το crosstalk ξεκίνα από εδώ.

Όσο για το άλλο ερώτημα σου, από τα 24 πως θα το ψάξεις με 12dB attenuation;

Στραβά το πας. Πρώτα πρέπει να βρεις τι σου δημιουργεί θόρυβο και σου ρίχνει το snr margin. Αυτό, αν θες να βρεις λύση.

Δημοσ.

Απ αλλου ξεκινησαμε αλλου το πηγαμε.

Το θεμα ηταν γιατι ο οτε δινει μεχρι 16 στην περιοχη μου και οχι μεχρι 24 που λεει.

Οσο για τα 2-3mb διαφορα που εχω απο την ταχυτητα που κλειδωνει το ρουτερ νομιζω δεν αξιζει τον κοπο να τους πιεσω να κανουν κατι.

Δημοσ.

Δεν έχεις καταλάβει πως δουλεύει η xdsl.

24 σου δίνει, 16 λαμβάνεις λόγω εξασθένισης γραμμής (line attenuation).

• Super Moderators
Δημοσ.
Δημοσ.

Μα το line atteΟ παρακάτω πίνακας δείχνει στο περίπου τη μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να επιτευχθεί σε ADSL2+ με βάση το μήκος του καλωδίου από το σπίτι μας μέχρι το DSLAM:

• ~300 μέτρα -> 25Mbps
  • ~600 μέτρα -> 24Mbps
  • ~900 μέτρα -> 23Mbps
  • ~1,2 χλμ -> 22Mbps
  • ~1,5 χλμ -> 21Mbps
  • ~1,8 χλμ -> 19Mbps
  • ~2,0 χλμ -> 18Mbps
  • ~2,1 χλμ -> 16Mbps
  • ~3,0 χλμ -> 8Mbps
  • ~3,5 χλμ -> 6Mbps
  • ~4,0 χλμ -> 4Mbps
  • ~4,5 χλμ -> 1,5Mbps
  • ~5,2 χλμ -> 800Kbps

nuation ειναι πολυ καλο 11-12 και θεωρητικα επρεπε να βγαζει ταχυτητα πανω απο 20

Δημοσ.

Θεωρητικά, όπως το λές. Αυτές είναι συνθήκες εργαστηρίου.

Πρακτικά (στο έγραψα και πιο πριν) έχεις θόρυβο (εξού και το χαμηλό snr margin που έχεις) πιθανότατα λόγω crosstalk.

Δημοσ.

Πεντε χλμ απο Χαλκιδα προς την αρτακη

Δεν μπορω να καταλαβω γιατι επειμενεις οτι ο οτε δινει 24 αφου το ειπαν οι ιδιοι οτι η περιοχη δινει 16.

Γνωστοι μου που μενουν πανω στο καφαο (καινουργιο με οπτικες ινες) ΠΑΛΙ 16 πιανουν

Δημοσ.

Πεντε χλμ απο Χαλκιδα προς την αρτακη

Δεν μπορω να καταλαβω γιατι επειμενεις οτι ο οτε δινει 24 αφου το ειπαν οι ιδιοι οτι η περιοχη δινει 16.

Γνωστοι μου που μενουν πανω στο καφαο (καινουργιο με οπτικες ινες) ΠΑΛΙ 16 πιανουν

Γιατί τα πακέτα τόσο δίνουν.

Συμπεραίνουμε λοιπόν ότι στην περιοχή σου λόγω τεχνικών δυσκολιών έχουν κατεβάσει την μέγιστη ταχύτητα για να μην έχετε προβλήματα αποσυνδέσεων.

Το πρόβλημα απο μεριά σου είναι γιατί διαφημίζουν τα εως 24; Γιατί το ADSL τόσο μπορεί να δώσει σε κανονικές συνθήκες.

Δημοσ.

δεν καταλαβες τι σου ειπαν στο τηλεφωνο, η δεν καταλαβαν αυτοι τι σου ειπαν.

αυτο που εννοουσαν ειναι πως λογω των οσων προαναφερθησαν, στην περιοχη σου θα δεις μεχρι 16. Το δικτυο ειναι μεχρι 24, αλλα οπως ξανααναφερθηκε, το εως τους εξασφαλιζει απο διαφορα τεχνικα και οχι μονο κολληματα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...