Andre85 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 (επεξεργασμένο) αυτο που λες, ομως μου δειχνει οτι δεν εχεις υπομονη...! αν σου ειναι τοσο δυσκολο να βρεις 2 καλωδια, τι θα κανεις πχ, αν χρειαστει να αλλαξεις μητρικη...? θα του βαλεις μπουρλοοοοττοοο..? Κάτι τέτοιο θα γίνει ναι... τεσπα,θα προσπαθήσω να τον τοποθετήσω το απόγευμα. Αυτό που με δυσκολεύει κυρίως είναι οι ρυθμίσεις μετά στο BIOS κλπ κλπ Επεξ/σία 23 Ιουνίου 2015 από Andre85
cabdik Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 βασικα.. .χαλαρωσε και μην αγχωνεσαι..!! μια συνδεσμολογια στα πισι, φαινεται αρχικα βουνο....! αλλα αν το κανεις μια φορα, θα καταλαβεις ποσο απλο ειναι...! αφου βαλεις τον δισκο στη θεση που θελεις... με ή χωρις ανταπτορα.., θα συνδεσεις τα καλωδια SATA DATA (το πιο λεπτο, που συνδεεται στην μητρικη), και το SATA POWER (το πιο πλατυ, που συνδεεται στο τροφοδοτικο). αν στο τροφοδοτικο σου δεν εχει SATA POWER πριζα, απλα χρειαζεσαι εναν ανταπτορα σαν αυτον αφου τα συνδεσεις ΟΛΑ, μετα θα μπεις στο BIOS, για να αλλαξεις μονο ΜΙΑ ρυθμιση...!! το IDE MODE θα το κανεις AHCI...! και εισαι ετοιμος για εγκατασταση windows...!!! ποσο πιο απλο...?? 1
Andre85 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 βασικα.. .χαλαρωσε και μην αγχωνεσαι..!! μια συνδεσμολογια στα πισι, φαινεται αρχικα βουνο....! αλλα αν το κανεις μια φορα, θα καταλαβεις ποσο απλο ειναι...! αφου βαλεις τον δισκο στη θεση που θελεις... με ή χωρις ανταπτορα.., θα συνδεσεις τα καλωδια SATA DATA (το πιο λεπτο, που συνδεεται στην μητρικη), και το SATA POWER (το πιο πλατυ, που συνδεεται στο τροφοδοτικο). αν στο τροφοδοτικο σου δεν εχει SATA POWER πριζα, απλα χρειαζεσαι εναν ανταπτορα σαν αυτον SATA_HDD_Power.jpg αφου τα συνδεσεις ΟΛΑ, μετα θα μπεις στο BIOS, για να αλλαξεις μονο ΜΙΑ ρυθμιση...!! το IDE MODE θα το κανεις AHCI...! και εισαι ετοιμος για εγκατασταση windows...!!! ποσο πιο απλο...?? Δεν μπήκα στο bios -δεν μου έβγαζε επιλογή - και έκανα κατευθείαν install τα windows. Άρα έκανα μαλακία.Άρα ο τεχνικός είναι απαραίτητος
Millennium Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Ρε μανία με αυτόν τον τεχνικό...Χώρις παρεξήγηση φίλε αν ασχοληθείς λιγάκι ο μόνος κερδισμένος θα είσαι εσύ.. 1
cabdik Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Δεν μπήκα στο bios -δεν μου έβγαζε επιλογή - και έκανα κατευθείαν install τα windows. Άρα έκανα μαλακία.Άρα ο τεχνικός είναι απαραίτητος λοιπον, θα πω μια κουβεντα, και θα σταματησω εδω...! μια καθηγητρια μου στο λυκειο (πριν πολλααα χρονια), μας διδασκε ενα ρητο. "οπου υπαρχει θελω, υπαρχει κι ενας δρομος." αυτο σημαινει οτι οταν θελεις πραγματικα κατι, μπορεις να το κανεις. αν δεν θες ή βαριεσαι, δεν θα το κανεις ποτε..!
Andre85 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Ρε παιδιά παλεύω 3 ώρες εδώ πέρα.Και τα έκανα και λάθος!!!
Andre85 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Λοιπόν τι έκανα μέχρι τώρα: Έβγαλα τον HDD και στην θέση του έβαλα τον ssd. Άνοιξα το PC και ήθελε να βάλω το DVD των windows.το Έβαλα και άρχισε να κάνει install τα windows.Ακολούθησα κάποιον οδηγό που βρήκα και το έκανα. Δεν μπόρεσα να μπω στο Bios να αλλάξω το ahci. Μετά λογικά δεν πρέπει να εγκαταστήσω το cd της μητρικής-κάρτας γραφικών??Τα έβαλα και αυτά. Αλλά στο bios δεν ξέρω πως να μπω.
The_Judas Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Καλά, μην αγχώνεσαι. Δεν είναι και τόσο σοβαρό πρόβλημα το αν θα έχεις ahci ή ide mode. Εκανες κανένα άλλο λάθος;
Andre85 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Δεν έχω συνδέσει ακόμα τον παλιό δίσκο αλλά τώρα μόλις τον ανοίγω μου βγάζει πρόβλημα.λέει 1.να γίνει επίλυση προβλημάτων 2.εκκινηση με κανονικές ρυθμίσεις
cabdik Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 στο BIOS ορισες το Boot Sequence? Δλδ, απο ποιον δισκο θα εκκινει ο υπολογιστης. θα ορισεις τον SSD, ....φυσικα! γι αυτο λεμε οτι βιαζεσαι χωρις λογο. εκατσες 2-3 μερες διαβασες, οπως ειπες, και δεν εμαθες ουτε καν τα βασικα βηματα που ειναι 2-3 σε καθε σταδιο..!! αν οχι σε μια ωρα, σε μιση μερα, με σωστη καθοδηγηση, θα ειχες τελειωσει...!! στο BIOS μπαινεις με το "DELETE" στις περισσοτερες μητρικες. οταν ανοιγει, το πισι, η πρωτη εικονα που βλεπεις ειναι το BIOS, και κατω γραφει με ποιο κουμπι, κανεις τι..!!!
Andre85 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 στο BIOS ορισες το Boot Sequence? Δλδ, απο ποιον δισκο θα εκκινει ο υπολογιστης. θα ορισεις τον SSD, ....φυσικα! γι αυτο λεμε οτι βιαζεσαι χωρις λογο. εκατσες 2-3 μερες διαβασες, οπως ειπες, και δεν εμαθες ουτε καν τα βασικα βηματα που ειναι 2-3 σε καθε σταδιο..!! αν οχι σε μια ωρα, σε μιση μερα, με σωστη καθοδηγηση, θα ειχες τελειωσει...!! στο BIOS μπαινεις με το "DELETE" στις περισσοτερες μητρικες. οταν ανοιγει, το πισι, η πρωτη εικονα που βλεπεις ειναι το BIOS, και κατω γραφει με ποιο κουμπι, κανεις τι..!!! Το boot sequence θα το κάνω μόλις συνδεσω και τον παλιό δίσκο ή πριν τον συνδέσω???Πάντως τώρα που είναι μόνο ο ssd πάνω τον έχε αναγνωρίσει κανονικά. Ένα παιδί που είπε πως αν έχω τον ssd στο sata1 και βάλω τον hdd σε sata2 δηλαδή ο ssd να είναι σε μικρότερο data δεν θα έχω πρόβλημα και θα ξεκινά αυτόματα από το ssd. Αν δεν βάλω το ahci θα χάλασε ο ssd?μήπως να ξαναπεράσω τα windows για να το κάνω σωστά αυτή την φορά?? Μια ερώτηση ακόμα..(λίγο χαζή).Στον hdd έχω κάποια αρχεία μέσα τα οποία ξέχασα να τα περάσω στον εξωτερικό.Θα τα πάρω κανονικά έτσι??και μετά θα πρέπει να του κάνω διαμόρφωση για να τα σβήσει όλα?
The_Judas Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Το boot sequence θα το κάνω μόλις συνδεσω και τον παλιό δίσκο ή πριν τον συνδέσω??? Πάντως τώρα που είναι μόνο ο ssd πάνω τον έχε αναγνωρίσει κανονικά. Ένα παιδί που είπε πως αν έχω τον ssd στο sata1 και βάλω τον hdd σε sata2 δηλαδή ο ssd να είναι σε μικρότερο data δεν θα έχω πρόβλημα και θα ξεκινά αυτόματα από το ssd. Αν δεν βάλω το ahci θα χάλασε ο ssd?μήπως να ξαναπεράσω τα windows για να το κάνω σωστά αυτή την φορά?? Μια ερώτηση ακόμα..(λίγο χαζή).Στον hdd έχω κάποια αρχεία μέσα τα οποία ξέχασα να τα περάσω στον εξωτερικό.Θα τα πάρω κανονικά έτσι??και μετά θα πρέπει να του κάνω διαμόρφωση για να τα σβήσει όλα? Αφησε τον SSD όπως είναι. Βάζεις τον παλιό δίσκο, ανοίγεις τον υπολογιστή και πατάς το del ή για να μπεις στο bios. Εκεί ρυθμίζεις το boot priority με τον ssd πρώτο. Από τον παλιό δίσκο αντιγράφεις ότι αρχεία χρειάζεσαι και μετά του κάνεις ένα format μέσα από τα windows.
cabdik Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Το boot sequence θα το κάνω μόλις συνδεσω και τον παλιό δίσκο ή πριν τον συνδέσω??? αν δεν συνδεσεις τον δισκο,πως θα τον δει το BIOS...? Πάντως τώρα που είναι μόνο ο ssd πάνω τον έχε αναγνωρίσει κανονικά. Ένα παιδί που είπε πως αν έχω τον ssd στο sata1 και βάλω τον hdd σε sata2 δηλαδή ο ssd να είναι σε μικρότερο data δεν θα έχω πρόβλημα και θα ξεκινά αυτόματα από το ssd. ειτε στο SATA1, ειτε στο SATA4, ο ιδιος controller ειναι....!!!! Αν δεν βάλω το ahci θα χάλασε ο ssd?μήπως να ξαναπεράσω τα windows για να το κάνω σωστά αυτή την φορά?? τα AHCI - IDE ειναι modes, οπου θες το βαζεις. απλα το AHCI εχει καποιες ιδιοτητες επιπλεον που ωφελουνται οι νεοτεροι δισκοι. δεν σημαινει οτι δεν θα δουλεψει το πισι...! Μια ερώτηση ακόμα..(λίγο χαζή).Στον hdd έχω κάποια αρχεία μέσα τα οποία ξέχασα να τα περάσω στον εξωτερικό.Θα τα πάρω κανονικά έτσι??και μετά θα πρέπει να του κάνω διαμόρφωση για να τα σβήσει όλα? αν δεν τον σβησεις εσυ, δεν χανεις τιποτα. οπως ειπε ο απο πανω, αφου τον συνδεσεις, κρατας οτι θες και μετα τον σβηνεις. κοιτα λοιπον πως ρωτας πραγματα που με απλη λογικη (τα πισι μαθηματικα ειναι) απαντωνται μονα τους...!!!!
Angelcrow Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Όλοι περάσαμε από αυτό το σημείο...Εγώ όταν το πέρασα δεν υπήρχε καν internet στο σπίτι.Απλά διάβασα το εγχειρίδιο της μητρικης...για να καταλάβω τα βασικά...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα