Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Το σύστημα που ακολουθεί κλείνει τα 4,5 χρόνια.

Αποτελείται:

Κουτί: xigmatek asgard Midi atx

Μητρική: GigabyteGA-880GA-UD3H v2.1

Τροφοδοτικό: chieftec APS-550C 80+

ψύκτρα: hyper 212 plus

Επεξεργαστής: AMD Phenom II X6 1055t 2,8 ghz

Μνήμη: 6 GB 

Κάρτα γραφικών: sapphire HD 6850 1 GB

Σκληρός Δίσκος: WD Caviar BLack 640 GB

Λειτουργικό Σύστημα: windows 7

Θέλω να μου πείτε αν μπορώ να κάνω κάποιες αλλαγές ώστε το pc να αντέξει 2-3 χρόνια ακόμα.

Η χρήση του υπολογιστή είναι 4-5 ώρες την μέρα, internet, office, κανα παιχνίδι και σπάνια photoshop

Βασικά,οι αλλαγές/προσθήκες που σκεφτόμουν είναι ή να βάλω έναν SSD (αλλά δεν ξέρω ποιο) ή να βάλω μία κάπως καλύτερη κάρτα γραφικών ή και τα 2.

Το ποσό που διαθέτω είναι από 240 έως 280 ευρώ.

Μπορείτε να με βοηθήσετε;

Σας ευχαριστώ!!!!

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

οχι μια χαρα ειναι, αλλα η 280 καταναλωνει πολυ ρευμα + οτι το εχεις σχεδον 5 χρονια  δεν υπαρχει λογος να βαλεις καρτα που να το κραταει στα ορια του

Δημοσ.

παρε 250αρη SSD  εχουν πεσει οι τιμες, και θα συνεχισουν να πεφτουν. οποτε δεν εχει νοημα να παρεις 120αρη -πλεον..!!

http://www.skroutz.gr/s/5271439/OCZ-ARC-100-240GB-ARC100-25SAT3-240G.html

http://www.skroutz.gr/s/6288189/Crucial-MX200-250GB-2-5.html

καρτα γραφικων......... εσυ ξερεις αν σε καλυπτει η οχι αυτη που εχεις, και τι απαιτησεις εχεις (αναλογα τα παιχνιδια που παιζεις)..!

και η 270, αν δεν εχεις υψηλες απαιτησεις, αρκει..!

Δημοσ.

Για την κάρτα γραφικών..Δεν παίζω και συνέχεια παιχνίδια..

Πχ τώρα με την 6850 παίζω Dragon Age 3,Dark Souls 2 και παλαιότερα παιχνίδια τύπου Skyrim μια χαρά.

Αν όμως θέλω να παίξω λίγο πιο καινούργια παιχνίδια συνήθως η 6850 δεν υποστηρίζεται.

Λογικά η 270 είναι πιο καινούργια κάρτα άρα δεν θα είναι πιο γρήγορη/καλύτερη από την 6850??

Όσο αφορά τον ssd ειμαι σε σκέψη..Τι βάζουμε συνήθως στο ssd που τα 120gb δεν θα είναι αρκετά??

Δημοσ.

δεν ειναι και τεραστια η διαφορα απο 6850 σε 270 γι αυτο σου εβαλα την 960 που κανει 30 ευρω παραπανω.

Στον ssd γενικα τα βασικα , οχι για data

Δημοσ.

To chieftec ειναι σχετικα οκ,για αυτες που αναφερθηκαν δε βρισκω ιδιαιτερο λογο ανησυχιας και λιγο πεσμενο ναναι.

Αν δε παρεις μεγαλο ή ακριβο ssd απο καρτα μπορεις να παρεις http://www.specialprice.gr/el/gigabyte-r9-285-oc-2gb-gv-r9285wf2oc-2gd   που'ναι λιγο γρηγοροτερη απο 960.Αυτο αν θες να δωσεις βαρος σε καρτα και δεν εχεις ταλαιπωρησει πολυ το psu.

Δημοσ.

Υπάρχει τρόπος να δούμε αν έχει ταλαιπωρηθεί ή όχι το τροφοδοτικό?

Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς millennium

Δημοσ.

Η 6850 είναι μια αρκετά καλή κάρτα για παιχνίδι σε medium settings.

Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς δεν είναι συμβατή με τα με τα νέα παιχνίδια? Όλα τα παιχνίδια θα τα παίξει απλά ίσως χρειαστεί να ρίξεις λίγο τα details!

Το να πας σε 270Χ που είναι σχετικα λίγο καλύτερη από την 6850 δεν έχει νοημα. Η αλλαγή θα άξιζε μόνο αν πήγαινες από 280Χ - gtx960 και πάνω!

Από εκεί και πέρα συμφωνώ 100% με 250αρη ssd!

Δημοσ.

Η 6850 είναι μια αρκετά καλή κάρτα για παιχνίδι σε medium settings.

Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς δεν είναι συμβατή με τα με τα νέα παιχνίδια?

Από εκεί και πέρα συμφωνώ 100% με 250αρη ssd!

Ίσως δεν το είπα εγώ καλά και χρησιμοποίησα τον όρο "συμβατή".Αυτο που ήθελα να πω είναι ότι σε πιο καινούργια παιχνίδια όταν κοιτάω τις απαιτήσεις τους-τις ελάχιστες κυρίως - η 6850 συνήθως δεν υπάρχει και ξεκινούν από 7870 κλπ.

Δεν είπα ότι η 6850 δεν με έβγαλε ασπροπρόσωπο αυτά τα χρόνια Αντιθέτως εμεινα ικανοποιημένος.

Δημοσ.

εννοεις τα game requirements? 

καλα....., μην τα λαμβανεις και τοσο υποψη σου.  ενας μπουσουλας ειναι, για να σου δωσει μια ιδεα, τι επιπεδο hardware χρειαζεσαι για να παιζεις ομαλα το εκαστοτε παιχνιδι..! 

δεν σημαινει οτι με μικροτερες καρτες ΔΕΝ παιζεις. απλα θα κανεις υποχωρησεις σε φιλτρα και ισως αναλυση..! 

Δημοσ.

εννοεις τα game requirements? 

μάλιστα.σε αυτά αναφέρομαι.

Πίστευα ότι εφόσον δεν αναφέρεται στα requirements η 6850 δεν θα τα έπαιζε καθόλου...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...