azk Δημοσ. 16 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2015 Καλησπέρα, Θέλω να βάλω VDSL και ιδανικά θα ήθελα upload 10 αν και φοβάμαι την Wind με τα γενικά και αόριστα που μου λένε στο τηλέφωνο και δεν έχω ιδέα για την Cyta.Μερικές πληροφορίες για τι αποστατήσεις:Είμαι στα 450 μέτρα από το Α/Κ και 40 από το καφάο.Το καφάο είναι παλιό και δεν έχει αντικατασταθεί από όσο καταλαβαίνω από την εμφάνιση του.Είμαι νέος ένοικος στο σπίτι οπότε δεν υπάρχει τηλεφωνική γραμμή για να κάνω μετρήσεις.Όλες οι εταιρίες μου λένε ότι έχω VDSL στην περιοχή αλλά δεν ξέρουν να μου πούνε που θα κλειδώσω.Στο site της Cyta, που είδα και την απόσταση από το Α/Κ, μου λέει ότι θα έχω μέχρι 35Mbps, από περιέργεια έβαλα μια άλλη διεύθυνση στα 90 μέτρα από το Α/Κ και πάλι λέει 35Mbps, μόνο όταν έφτασα στα 40 μέτρα είπε 50Mbps, είναι λογικό;Ξέρει κάποιος να μου πει που περίπου θα είμαι με τις παραπάνω αποστάσεις; (450 Α/Κ, 40 καφάο παλιό). Και αν το ιδανικό για μένα 50/10 είναι εφικτό ώστε να πάω στην Wind (για οικονομικούς λόγους).Περιοχή κέντρο Αθήνας και Α/Κ στην Αθηνάς.
NikosKallithea Δημοσ. 16 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2015 Αν θέλεις VDSL θα πάρεις 30αρι, αυτό σου κάνει για την απόσταση που εχεις
makfil Δημοσ. 16 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2015 Αφού είσαι στο κέντρο της Αθήνας, αποκλείεται, προς το παρόν, το vdsl από KV. Από το ΑΚ το vdsl φτάνει στο χώρο σου μέσω του παλιού χάλκινου δικτύου του ΟΤΕ και αυτό σημαίνει ότι όσο πιο μακρυά βρίσκεται από το ΑΚ τόσο οι απώλειες μεγαλώνουν. Για να δεις τις πιθανές ταχύτητες που θα έχεις, θα πρέπει να βρεις γείτονες που είναι είτε στον ΟΤΕ είτε σε άλλο πάροχο και να δοκιμάσεις διαθεσιμότητα με τους αριθμούς τους.
l337 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 .....Ξέρει κάποιος να μου πει που περίπου θα είμαι με τις παραπάνω αποστάσεις; (450 Α/Κ, 40 καφάο παλιό). Και αν το ιδανικό για μένα 50/10 είναι εφικτό ώστε να πάω στην Wind (για οικονομικούς λόγους)... 450 μ από ΑΚ ιδανικά είναι 39-40 mbps. Στο site της Cyta, που είδα και την απόσταση από το Α/Κ, μου λέει ότι θα έχω μέχρι 35Mbps, από περιέργεια έβαλα μια άλλη διεύθυνση στα 90 μέτρα από το Α/Κ και πάλι λέει 35Mbps, μόνο όταν έφτασα στα 40 μέτρα είπε 50Mbps, είναι λογικό; Όχι, δεν είναι λογικό ούτε δυνατόν.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 τα 450μ είναι υπολογισμένα μέσω των db του downstream line attenuation ή βάση του site κάποιου ISP?
azk Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 τα 450μ είναι υπολογισμένα μέσω των db του downstream line attenuation ή βάση του site κάποιου ISP? Μέσω του site της cyta, αλλα μέτρησα και την απόσταση στο Google map απο τον δρόμο που κατεβαίνουν τα καφαο και βγαίνει το ίδιο. Δεν μπορώ να το κάνω απο το line attenuation γιατί δεν υπάρχει τηλεφωνική σύνδεση αυτη την στιγμή ούτε ξέρω τι είχε ο προηγούμενος ένοικος. Το άλλο που είδα ειναι οτι βάζοντας την διεύθυνση στο site tou ΟΤΕ λέει οτι εχω και 35 άρα και 50αρα βάζοντας το τηλέφωνο ενως άλλου απο το ίδιο κτήριο λέει οτι η 50αρα δεν ειναι διαθέσιμη. Περνώντας τηλέφωνο στον ΟΤΕ μου είπαν οτι βλέπουν τηλέφωνα απο την ίδια διεύθυνση το ειναι 35 και το άλλο 50. Στο site της cyta βάζοντας διεύθυνση μου λέει οτι η 50αρα δεν ειναι διαθέσιμη και οταν βάζω το ίδιο νούμερο που έβαλα στον ΟΤΕ λέει οτι δεν εχω VDSL. Καιτι που δεν ισχύει. Τωρα όλοι οι άλλοι μου λένε οτι εχω VDSL αλλα δεν μπορούν να ξέρουν την ταχύτητα μεχρι να συνδεθώ στο κεντρο. 450 μ από ΑΚ ιδανικά είναι 39-40 mbps. OK αν πάω στη wind για παράδειγμα για περισσότερο upload και λογο απόστασης το download θα γίνει 39-40 το upload θα πέσει αντίστοιχα στο ~6-7 ή θα παει στο 3 που δίνουνε για τις 35αρες;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 για σιγουριά ρώτα γείτονες πόσα db downstream line attenuation έχουν...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα