Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας!

Πρόσφατα αγόρασα έναν νέο Η/Υ ο οποίος δυστυχώς εμφάνισε προβλήματα από την πρώτη μέρα, πιθανόν από την κάρτα γραφικών η οποία είναι η εξής:

http://www.e-shop.gr/vga-asus-radeon-r9-290-r9290-dc2oc-4gd5-4gb-gddr5-pci-e-retail-p-PER.513647

Εδώ να τονίσω ότι έχω i7 4990, 8GB ram και τροφοδοτικό των 750 watt.

Τα προβλήματα λοιπόν που θα αναφέρω εμφανίζονται μόνο εντός παιχνιδιών, ταινιών HD και βίντεο στο internet (με η χωρίς ενεργοποιημένη την επιτάχυνση υλικού) ενώ η μέγιστη θερμοκρασία που έχω δει είναι 83 βαθμοί αλλά συνήθως κυμαίνονται στους 76 εντός παιχνιδιών (και 42 σε idle)

Σε ότι άλλο κάνω (εφαρμογές κτλ) όλα πάνε καλά άρα ο επεξεργαστής και άλλα εξαρτήματα δεν φαίνεται να φταίνε.

Τα θέματα που προκύπτουν λοιπόν είναι δύο κυρίως.

1. Κρασάρει ο οδηγός πετάγοντάς με από το παιχνίδι και εμφανίζοντας το εξής μήνυμα: "AMD has stopped responding and has recovered"

2. ΜΠΛΕ ΟΘΟΝΗ που μετά από έλεγχο με το πρόγραμμα "WhoCrashed" ο φταίχτης συχνά είναι το αρχείο atikmdag.sys

Έχω κάνει τρία φορμάτ με διαφορετικά λειτουργικά (Windows 7 Home x64, Windows 7 Ultimate x64, Windows 8.1 Pro x64) και τα ίδια προβλήματα παραμένουν ενώ σε κάθε φορμάτ έχω κάνει καθαρή εγκατάσταση των τελευταίων, σταθερών drivers. Άρα πρόβλημα ιού ή κάποιου άλλου προγράμματος δεν τίθεται αφού τα προβλήματα εμφανιζόταν σχεδόν αμέσως κάθε φορά. 

Σε αναζητήσεις στο internet δεν έβγαλα κάποια άκρη και δεν διορθώθηκε τίποτα αν και κατάλαβα ότι έχουν θέμα αρκετοί.

Εδώ λοιπόν θα ήθελα να με πείτε αν κάποιος από εσάς έχει/είχε παρόμοιο πρόβλημα και τι έκανε.

Και επειδή δεν έχω δεύτερο PC να δοκιμάσω την κάρτα, θα ήθελα να με πείτε (πριν τρέχω σε φίλους και τεχνικούς) αν υπάρχει κάποιο λογισμικό που να ελέγχει την κάρτα για τυχόν προβλήματα ώστε να καταλάβω αν είναι ελλατωματική ή όχι για να έχω μία ιδέα και να ξέρω τι να πω όταν αρχίσω το περαιτέρω ψάξιμο και δοκιμές.

Κάθε βοήθεια και γνώμη δεκτή,

ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Δημοσ.

Εφόσον το μηχάνημα ειναι καινούργιο κάκως δεν το έχεις πάει ακόμα για έλεγχο αφου ειναι σε εγγύηση και απο την στιγμή που και μετα το format σου κάνεις τα ίδια

• Like 2
Δημοσ.

Κάτι παρόμοια έχω δει και δοκιμάσει. Τζίφος!

Αν ξέρεις και ένα πρόγραμμα που να ελέγχει την κάρτα για σφάλματα πες μου. Αυτό με ενδιαφέρει πιο πολύ, αν είναι ελλατωματική να το ξέρω τουλάχιστον :/

Εφόσον το μηχάνημα ειναι καινούργιο κάκως δεν το έχεις πάει ακόμα για έλεγχο αφου ειναι σε εγγύηση και απο την στιγμή που και μετα το format σου κάνεις τα ίδια

Έτοιμος να το πάω είμαι, απλά θέλω να έχω μία ιδέα για το τι τρέχει. Όσο για εγγύηση έχω ακόμα δύο χρόνια :P

Κάτι να προτείνεις για να τσεκάρω την κάρτα πριν τον τρέχω στα καταστήματα έχεις;

Δημοσ.

Μια συμπλήρωση στα λεγόμενα του SPANK. Μην ανοίξεις το πλαϊνό καπάκι γιατί θα χάσεις την εγγύηση.

• Like 1
Δημοσ.

Την ιδια καρτα εχω και στο pc της κοπελας μου και ειχε απο την μανα της προβλημα.Εσβηνε η οθονη στα καλα καθουμενα και παγωνε το pc.Με εγγυησεις δεν εβγαλα ακρη και βρηκα οτι ηθελε λιγο παραπανω ταση ο πυρηνας της καρτας για να αντεχει τα oc ρολογια που εχει βαλει η μαμα asus .Απο εκεινη την στιγμη δεν το ξαναεκανε.

Δεν λεω να αυξησεις τα ρολογια πριν το πας με την εγγυηση πισω και ιδιως οταν το προβλημα δεν ειναι το ιδιο,αλλα να εχεις μια ιδεα εαν δεν βγαλεις ακρη.

• Like 1
Δημοσ.

Την ιδια καρτα εχω και στο pc της κοπελας μου και ειχε απο την μανα της προβλημα.Εσβηνε η οθονη στα καλα καθουμενα και παγωνε το pc.Με εγγυησεις δεν εβγαλα ακρη και βρηκα οτι ηθελε λιγο παραπανω ταση ο πυρηνας της καρτας για να αντεχει τα oc ρολογια που εχει βαλει η μαμα asus .Απο εκεινη την στιγμη δεν το ξαναεκανε.

Δεν λεω να αυξησεις τα ρολογια πριν το πας με την εγγυηση πισω και ιδιως οταν το προβλημα δεν ειναι το ιδιο,αλλα να εχεις μια ιδεα εαν δεν βγαλεις ακρη.

Αυτό ακριβώς. Γενικά η Asus τα έχει κάνει μαντάρα με τις υλοποιήσεις της R290 και R280Χ

• Like 1
Δημοσ.

Και εγω πριν κατι μηνες ειχα αγορασει καινουργια asus r9 290x (την ειχα βρει ευκαιρεια στα 300 ευρω(!) ολοκαινουργια σφραγισμενη στο κουτι της,επαιξε για μιση ωρα και παρεδωσε πνευμα,ευτυχως ειχε αγοραστει απο e-gate και ειχε τοτε ιδια τιμη με την 970 g1,οποτε εβγαλα πιστωτικο και πηγα σε αυτην.

Οποτε γενικα μην το σκεφτεσαι παραπανω,στειλτο πισω να το κοιταξουνε.

Δημοσ.

Τι να πω... εγώ δεν την κάνω overclock, στα stock ρολόγια την έχω. Εσύ σε τι ρολόγια και τι τάση την έχεις τώρα δηλαδή και σε πάει μια χαρά;;

Αυτό ακριβώς. Γενικά η Asus τα έχει κάνει μαντάρα με τις υλοποιήσεις της R290 και R280Χ

Μάλιστα... ε ρε ατυχία, που να το 'ξερα!

Και εγω πριν κατι μηνες ειχα αγορασει καινουργια asus r9 290x (την ειχα βρει ευκαιρεια στα 300 ευρω(!) ολοκαινουργια σφραγισμενη στο κουτι της,επαιξε για μιση ωρα και παρεδωσε πνευμα,ευτυχως ειχε αγοραστει απο e-gate και ειχε τοτε ιδια τιμη με την 970 g1,οποτε εβγαλα πιστωτικο και πηγα σε αυτην.

Οποτε γενικα μην το σκεφτεσαι παραπανω,στειλτο πισω να το κοιταξουνε.

Θα την στείλω, τι να κάνω. Μακάρι να μπορέσω να κάνω ότι έκανες και συ να πάρω καμία καλύτερη και να πληρώσω μόνο τη διαφορά σε περίπτωση που είναι ελαττωματική βέβαια!!

Μια συμπλήρωση στα λεγόμενα του SPANK. Μην ανοίξεις το πλαϊνό καπάκι γιατί θα χάσεις την εγγύηση.

Ο υπολογιστής ήταν κομμάτι-κομμάτι, άρα τα εξαρτήματα έχουν μεμονομένες τις εγγυήσεις τους.

Δεν τίθεται τέτοιο θέμα λοιπόν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι να πω... εγώ δεν την κάνω overclock, στα stock ρολόγια την έχω. Εσύ σε τι ρολόγια και τι τάση την έχεις τώρα δηλαδή και σε πάει μια χαρά;;

Η καρτα ειναι oc απο την μανα της.Εμενα το εκανε οταν ανεβαζε τα ρολογια και δεν προλαβαινε να ανεβασει ταση ο πυρηνας.Οποτε επειδη τα ρολογια ηταν ψηλα απο την μανα της ,η χαμηλη ταση δεν μπορουσε να τα κρατησει  και εσβηνε η οθονη.Σκεψου κατι σαν ασταθες oc αλλα απο την μανα της.Ελατωματικο προιον δηλαδη.

Επεξ/σία από nemesiskp
Δημοσ.

Η καρτα ειναι oc απο την μανα της.Εμενα το εκανε οταν ανεβαζε τα ρολογια και δεν προλαβαινε να ανεβασει ταση ο πυρηνας.Οποτε επειδη τα ρολογια ηταν ψηλα απο την μανα της ,η χαμηλη ταση δεν μπορουσε να τα κρατησει  και εσβηνε η οθονη.Σκεψου κατι σαν ασταθες oc αλλα απο την μανα της.Ελατωματικο προιον δηλαδη.

Πως το έλυσες όμως; Είπες ότι το διόρθωσες αλλάζοντας την τάση. Τι έκανες δηλαδή;

Δημοσ.

Red Scorpion στειλε τη να τη δουνε οσο το αργεις τοσο αργεις και τη λυση (ειτε αυτη ειναι αντικατασταση ειτε πιστωτικο). Ο καθενας μπορει να εβγαλε ξεχωριστη λυση με τη συγκεκριμενη καρτα, αυτο ομως δεν αποτελει 100% λυση στη δικια σου περιπτωση. Μη ρισκαρεις λυσεις αλλες εκτος της χρησης της εγγυησης που εχεις. Αν εισουν εκτος εγγυησης το πραγμα αλλαζε και θα σου προτειναμε τι να κανεις. Προς το παρον μην το αργεις.

Φιλικα

Δημοσ.

Πως το έλυσες όμως; Είπες ότι το διόρθωσες αλλάζοντας την τάση. Τι έκανες δηλαδή;

Msi afterburner που ετσι και αλλιως ηταν εγκατεστημενο.Εχει επιλογη να ανεβασεις την ταση.Τσιμπησα ισα ισα κατι mV παραπανω οποτε τωρα και να ανεβασει τα ρολογια ειναι stable.Το παρακολουθησα ασφαλως και στις θερμοκρασιες.

Δημοσ.

Αν και μάλλον κάρτα είναι, πιο ακριβώς τροφοδοτικό έχεις?

Αυτό εδώ έχω: 

http://www.e-shop.gr/psu-coolermaster-g750m-gm-series-750w-modular-%C2%96-80-bronze-rs750-amaab1-eu-p-PER.811694

Red Scorpion στειλε τη να τη δουνε οσο το αργεις τοσο αργεις και τη λυση (ειτε αυτη ειναι αντικατασταση ειτε πιστωτικο). Ο καθενας μπορει να εβγαλε ξεχωριστη λυση με τη συγκεκριμενη καρτα, αυτο ομως δεν αποτελει 100% λυση στη δικια σου περιπτωση. Μη ρισκαρεις λυσεις αλλες εκτος της χρησης της εγγυησης που εχεις. Αν εισουν εκτος εγγυησης το πραγμα αλλαζε και θα σου προτειναμε τι να κανεις. Προς το παρον μην το αργεις.

Φιλικα

Έγινε αυτό θα κάνω, μόνο που άκουσα και από άλλους εδώ ότι υπάρχει θέμα με την κάρτα με αρκεί να τη γυρίσω πίσω.

Msi afterburner που ετσι και αλλιως ηταν εγκατεστημενο.Εχει επιλογη να ανεβασεις την ταση.Τσιμπησα ισα ισα κατι mV παραπανω οποτε τωρα και να ανεβασει τα ρολογια ειναι stable.Το παρακολουθησα ασφαλως και στις θερμοκρασιες.

Ευχαριστώ για την πληροφορία!!

Τώρα θα αλλάξω λίγο το θέμα,

Σε περίπτωση που με δώσουν πιστωτικό, λέω να αγοράσω αυτή:

http://www.e-shop.gr/vga-asus-geforce-gtx970-strix-gtx970-dc2oc-4gd5-4gb-gddr5-pci-e-retail-p-PER.513692

Τι λέτε εσείς για αυτή την κάρτα;;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...