Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αποτυχημενος απο πια αποψη?Στη μοναδα μου τουλαχιστον το 90% τον εποπ ηξεραν αριστα την αποστολη τους και την ειδικοτητα τους και ειχαν λυσει τα χερια τον αστερατων.Και μια χαρα τρυπες βουλωναν τα εποπια οπως μας αποκαλουσαν και ενα σωρο υπηρεσιες εκαναν συν φυλακια κλπ σε αντιθεση με τον κληρωτο που ηταν στο απυροβλητο απο τους αξιωματικους και ηταν ξαπλα με τη παντοφλα και αμα του λεγες και τιποτα σου ελεγε "εσυ πληρωνεσε".

Μωρε καλα εκανε και εγω το διο μπορει να εκανα αλλα το αστειο ειναι οτι οσοι το εκαναν αυτο και απολυονταν το παιζανε και κομαντο στους απεξω.

Και οχι δε μου πηρε τοσα χρονια αλλα δε μπορω να φυγω και να με ταιζει η μανα μου μεχρι να βρω δουλεια.Κατι περιμενα και πηρε αρκετο καιρο δυστυχως.

Οσον αφορα τη μορφωση γιατι αναφερθηκε πιο πανω απο καποιους οτι οι εποπ ειναι αμορφωτοι,εχω να πω οτι

ενα 30 με 40% που εμπαινε ειδικα στις τελευταιες σειρες απο 4η και μετα ειχα σπουδες και χαρτια που θα ζηλευαν πολλοι απο εδω μεσα.

σε τι μοναδα ήσουν γιατι σε μας οι εποπ πιναν καφε κ καναν 4 υπηρεσίες τον μηνα όταν εμεις βαραγαμε μηνα σερι.
  • Like 1
  • Απαντ. 85
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Lol, δηλαδή πόσα χρόνια σου πήρε να καταλάβεις ότι δεν σου έκανε η στολή και πόσα για να βρεις άλλη δουλειά; ισχύει ότι αν παραιτηθεις στην πενταετία παίρνεις εφάπαξ;

οι περισσότεροι εποπ που συνάντησα ήταν βυσματαρες, ντόπιοι, που μπήκαν κλεβοντας την θέση άλλων πιο ικανων που ο δικας δεν τους ξεβολευε με τίποτα, έκαναν τέσσερις με έξι υπηρεσίες το πολύ και αυτές με κλαψομουνιασμα και τις πιο εύκολες, από αγγαρείες δεν έκαναν τίποτα, κοιτουσαν να ρουφιανεψουν και να χωσουν τους φαντάρους, στις ασκήσεις αποδείχθηκε ότι όσα χρόνια και αν ήταν πολλοί δεν ήξεραν την πανευκολη ειδικοτητα τους.

Δεν ξέρω τι χαρτιά εννοείς, οι περισσότεροι ήταν απόφοιτοι τεχνικού λυκείου ή κάποιας τεχνικής σχολής, υπήρχαν όμως και κάποιοι υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Προφανώς δεν τους πήραν με βάση την μόρφωση τους. Υπήρχαν και πολλοί που δεν είχαν κάνει καν θητεία, ξεκίνησαν εποπ στρατιώτες...

• Like 1
Δημοσ.

Ολοι απο στρ δεν ξεκινανε ? Απλα αν εχουν κάνει θητεία παιρνουν σε 1 χρονο τη σαρδελα αλλιως σε 2 ? ( μαλλον ηταν καφρος ο εποπ στρ που μου το πε)

Δημοσ.

παντως στη 80 λατεθ κω να κανουν αυτο το πραγμνα οι φανταροι , εγω τοσα χρονια δεν το ακουσα που ειμαι κω και εκανα και θητεια στο νησι

Δημοσ.

Ολοι απο στρ δεν ξεκινανε ? Απλα αν εχουν κάνει θητεία παιρνουν σε 1 χρονο τη σαρδελα αλλιως σε 2 ? ( μαλλον ηταν καφρος ο εποπ στρ που μου το πε)

αν έχουν κάνει θητεία ξεκινανε απο εποπ δνεας, αλλιώς δυο χρονια εποπ στρατιώτης. 

Δημοσ.

Lol, δηλαδή πόσα χρόνια σου πήρε να καταλάβεις ότι δεν σου έκανε η στολή και πόσα για να βρεις άλλη δουλειά; ισχύει ότι αν παραιτηθεις στην πενταετία παίρνεις εφάπαξ;

Εφαπαξ δε παιρνεις αν παρετηθεις,παιρνεις η τα ενσημα σου η μια αποζημειωση κανα 10ρικο αν θυμαμαι καλα αν φυγεις στην 7ετια.

Σου απαντησα πιο πανω οτι περιμενα μια συγκεκριμενη δουλεια να προσληφθω και περιμενα 2 χρονια γι αυτο για πολλους και διαφορους λογους καθυστερουσε.

Επρεπε να κατσω οπως ειπα 4 χρονια γιατι αν εφευγα πιο πριν θα πρεπε να κανω συν 12μηνο σαν κληρωτος.

παντως στη 80 λατεθ κω να κανουν αυτο το πραγμνα οι φανταροι , εγω τοσα χρονια δεν το ακουσα που ειμαι κω και εκανα και θητεια στο νησι

Τι ακριβως δεν ακουσες?Τοσα χρονια που ημουν μεσα στο απυροβλητο ηταν και ειναι οι φανταροι απο ολους τους αξιωματικους.Και το 50% αμα τον ρωτησεις πια ειναι η αποστολη του σε καποιο ξεσπασμα με τους απεναντι δεν γνωριζει.Εχω δει φυσικα και φανταρους διαμαντια τοσα χρονια που ξερουν περισσοτερα και απο αξιωματικους και που στην υπηρεσια ειναι πιο προβλεπομενοι απο πολλους μονιμους αλλα μιλαμε για πολυ μικρο ποσοστο.

Ο εποπ τα ακουει γιατι πληρωνεται.Ασε που οι περισσοτεροι αξιωματικοι ειναι κομπλεξικοι με τους εποπ για το λογο οτι

αυτοι μπηκαν απο σχολη και οι περισσοτεροι εποπ απο τη καφετερια και το κλαμπ.

Στην αμερικη δηλαδη που πανε και τους μαζευουν απο ολες τις φτωχογειτονιες και τους χωνουν μονιμαδες τι επρεπε να κανουν.

Βεβαια οι αξιωματικοι στον Ε.Σ δεν σκεφτονται οτι σε 10 χρονια η 20 χρονια αυτοι θα παιρνουν τα 5πλασια απο εναν εποπ μαζι με τον 5πλασιο βαθμο ανωτεροτητας και ο εποπ θα ειναι 50 χρονων και θα βολοδερνει με το βαθμο του επιλοχια σε κανα αρμα στον ορχο η θα κανει πυρ και κινηση.

Δημοσ.

Στην αμερικη δηλαδη που πανε και τους μαζευουν απο ολες τις φτωχογειτονιες και τους χωνουν μονιμαδες τι επρεπε να κανουν.

Στο USA ξερουν οτι ειναι πιθανον να σκοτωθουν σε πολεμο

Στην Ελλαδα ειναι σιγουρο οτι θα σκοτωθουν...στο ξυσιμο :-D

Can you spot the difference <=> Βλεπεις την διαφορα, εδω?

Ασε που, ενιοτε ειναι ισως ο -μονος!- τροπος οι παρανομοι φτωχοδιαβολοι,

των φτωχογειτονιων που λες, αντι να...απελαθουν, να παρουνε citizeship :-( 

https://www.uscis.gov/news/fact-sheets/naturalization-through-military-service-fact-sheet

• Like 1
Δημοσ.

Βεβαια οι αξιωματικοι στον Ε.Σ δεν σκεφτονται οτι σε 10 χρονια η 20 χρονια αυτοι θα παιρνουν τα 5πλασια απο εναν εποπ μαζι με τον 5πλασιο βαθμο ανωτεροτητας και ο εποπ θα ειναι 50 χρονων και θα βολοδερνει με το βαθμο του επιλοχια σε κανα αρμα στον ορχο η θα κανει πυρ και κινηση.

Σε κάθε περίπτωση, καλύτερα από φορτηγατζή που χτυπάει 16 ώρες στο δρόμο ή ντελιβερά ή ... ή...

Εντάξει, μην κλαιγόμαστε, ο ελληνικός στρατός είναι σε κάθε περίπτωση καλύτερα από τον ιδιωτικό τομέα. Και αν βρεις και κανένα κορίτσι επίσης του στρατού ή ΔΥ και ταιριάξεις, ακόμα καλύτερα (συνήθως έτσι γίνεται, γιατί άραγε; :devil:  )

Δημοσ.

Σε κάθε περίπτωση, καλύτερα από φορτηγατζή που χτυπάει 16 ώρες στο δρόμο ή ντελιβερά ή ... ή...

Εντάξει, μην κλαιγόμαστε, ο ελληνικός στρατός είναι σε κάθε περίπτωση καλύτερα από τον ιδιωτικό τομέα. Και αν βρεις και κανένα κορίτσι επίσης του στρατού ή ΔΥ και ταιριάξεις, ακόμα καλύτερα (συνήθως έτσι γίνεται, γιατί άραγε; :devil:  )

Μαζι σου,και συγκεκριμενα με το φορτηγατζη που ανεφερες εχω πατερα φορτηγατζη και ξερω απο πρωτο χερι.

Απλα ηθελα να σταθω περισσοτερο στο ολοι οι εποπ ειναι ετσι και ειναι αλλιως.Σιγουρα υπαρχουν μεσα ατομα για ξυλο

που οχι μονο εχωναν φανταρους αλλα και τις ιδιες τις σειρες τους αλλα αυτο το τσουβαλιασμα που κανει ο φανταρος

δεν χτυπαει καλα.

Τωρα ειναι οι εποπ,πριν 15-20 χρονια οι επυ και πριν 40 χρονια οι μονιμοι υπαξιωματικοι που μπηκαν με εναν τενεκε τυρι.

Δυστυχως το φανταριλικη στην Ελλαδα αν εξαιρεσεις τα βατραχια ειναι μονο αγγαρειες σκοπετο και λιγο εκπαιδευση στα βασικα.

Για να γινουν ολα αυτα δινει την εντολη οι δοιηκητης στο λοχαγο και μετα ο λοχαγος στους εποπ,δε παει ο εποπ απο μονος του να χωσει τους φανταρους επειδη ετσι του καπνισε.

Αυτη τη στιγμη σου μιλαω σαν πολιτης που ποτε μου δεν υπηρξα στρατοκαβλος και συγκεκριμενα στη δικη μου θητεια σαν εποπ βαρουσαμε 15 υπηρεσιες το μηνα.

Ο φιλος πιο πανω που λεει οτι ειναι στη Κω ισως το εχει ακουσει και αν δε το εχει ακουσει ας ρωτησει ποσες υπηρεσιες βαρουσαν οι εποπ του 80 λατεθ οταν ηταν στο 295 στρατοπεδο πριν μετακομισουν στο 282 μ/κ τε.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...