JohnTehGreek Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω για το αν γινετε να πάω μόνιμος στρατο χωρις πανελληνιες. Ειμαι 17 και γουστάρω τρελά το στρατό και γενικά την στρατιοτική ζωή. Ευχαριστώ για το χρόνο σας. Όχι δεν μπορείς. Ο μόνος τρόπος να μπεις μόνιμος είναι μέσω Πανελληνίων ή αν βγει προκήρυξη ΕΠ.ΟΠ η οποία έχει να βγει 6 χρόνια και ακόμα δεν υπάρχει ελπίδα στον ορίζοντα ότι θα βγει σύντομα. Επίσης έτσι από περιέργεια πως ξέρεις ότι γουστάρεις την στρατιωτική ζωή και τον στρατό αφού από την ηλικία σου μάλλον ούτε φαντάρος δεν έχεις κάνει ακόμα;
CaptainDim Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Ευτυχώς όχι , αλλά θα κανεις καλη παρέα στο φόρουμ με τον Jason97, τα ίδια μυαλά κουβαλατε. Οχχχ.. Μου κατέστρεψες τα ονειρα. Τεσπα κατι εχω ακουσει για πενταετης οπου μετα πιγενεις φανταρος ισχει? Όχι δεν μπορείς. Ο μόνος τρόπος να μπεις μόνιμος είναι μέσω Πανελληνίων ή αν βγει προκήρυξη ΕΠ.ΟΠ η οποία έχει να βγει 6 χρόνια και ακόμα δεν υπάρχει ελπίδα στον ορίζοντα ότι θα βγει σύντομα. Επίσης έτσι από περιέργεια πως ξέρεις ότι γουστάρεις την στρατιωτική ζωή και τον στρατό αφού από την ηλικία σου μάλλον ούτε φαντάρος δεν έχεις κάνει ακόμα; Από μικρος ασχολομουν με ολπα και εχω αρκετες γνωσεις. Δεν με ενδιαφερει να περασω σε καποια σχολη οπου ετσι και αλιος ειμαι μαθητης του 13 και θεωρητικη κατευθυνση οποτε δεν προκητε να περασω πουθενα. Γνωριζω την κατασταση στο στρατό από συγκενεις. Μπορει η εκπεδευση και καψονια να ειναι βαρβατα αλλα εχω το μικροβιο. Τωρα για ΕΠΟΠ συμφονω απολυτα σε αυτό που λες. Μακαρι το καλοκαιρι να γινει και καμια προκυρηξη.
JohnTehGreek Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Οχχχ.. Μου κατέστρεψες τα ονειρα. Τεσπα κατι εχω ακουσει για πενταετης οπου μετα πιγενεις φανταρος ισχει? Από μικρος ασχολομουν με ολπα και εχω αρκετες γνωσεις. Δεν με ενδιαφερει να περασω σε καποια σχολη οπου ετσι και αλιος ειμαι μαθητης του 13 και θεωρητικη κατευθυνση οποτε δεν προκητε να περασω πουθενα. Γνωριζω την κατασταση στο στρατό από συγκενεις. Μπορει η εκπεδευση και καψονια να ειναι βαρβατα αλλα εχω το μικροβιο. Τωρα για ΕΠΟΠ συμφονω απολυτα σε αυτό που λες. Μακαρι το καλοκαιρι να γινει και καμια προκυρηξη. Δεν θα γίνουν προσλήψεις ΕΠΟΠ το 2017 να είσαι σίγουρος. Το 2017 έχουν ανακοινωθεί προσλήψεις μόνο σε κρατικούς μηχανισμούς που έχουν ανάγκη. Ο Ε.Σ δεν έχει ανάγκη από επιπλέον κόσμο και η χώρα ΔΕΝ μπορεί να ξοδέψει λεφτά για να πάρει επιπλέον στρατιώτες που δεν έχει ανάγκη αυτήν την στιγμή. Αν θέλεις στρατό ή κάτσε να διαβάσεις (14.000 μόρια έχουν οι σχολές αυτές) ή τράβα σε καμιά Λεγεώνα των ξένων τι να σου πω. EDIT: Αυτά τα παραθυράκια περί πενταετής κτλ. έχουν πάψει να ισχύουν πολλά χρόνια τώρα.
eidikos33 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Ότι νανε είστε μερικοί 500 χρόνια μνημόνια μπας και βάλει μυαλό ο κοσμος Ότι νανε είστε μερικοί 500 χρόνια μνημόνια μπας και βάλει μυαλό ο κοσμος Ότι νανε είστε μερικοί 500 χρόνια μνημόνια μπας και βάλει μυαλό ο κοσμος Ότι νανε είστε μερικοί 500 χρόνια μνημόνια μπας και βάλει μυαλό ο κοσμος 3
torq Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 μακάρι να μη γίνει καμία πρόσληψη. είχε καταντήσει το θέμα το κάθε γίδι που δεν ήξερε να αρθρώσει μια λέξη να πηγαίνει στο στρατό για να βολευτεί. πληρώνουμε άχρηστους για να βαράνε προσοχές και μερικοί θέλουν να γίνουν και άλλες προσλήψεις. sorry μάγκες όσοι σπαστήκατε αλλά αυτή είναι η αλήθεια. 7
Muchacho Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Διαβάζω τα πόστ ενώ ακούγονται οι φωνές των ΕΠΟΠ που βγάζουν τα κόμπλεξ κατωτεροτητας(κυριολεκτικά και μεταφορικά) και πραγματικά αναρωτιέμαι...
bilya Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Οχχχ.. Μου κατέστρεψες τα ονειρα. Τεσπα κατι εχω ακουσει για πενταετης οπου μετα πιγενεις φανταρος ισχει? Από μικρος ασχολομουν με ολπα και εχω αρκετες γνωσεις. Δεν με ενδιαφερει να περασω σε καποια σχολη οπου ετσι και αλιος ειμαι μαθητης του 13 και θεωρητικη κατευθυνση οποτε δεν προκητε να περασω πουθενα. Γνωριζω την κατασταση στο στρατό από συγκενεις. Μπορει η εκπεδευση και καψονια να ειναι βαρβατα αλλα εχω το μικροβιο. Τωρα για ΕΠΟΠ συμφονω απολυτα σε αυτό που λες. Μακαρι το καλοκαιρι να γινει και καμια προκυρηξη. εισαι θεωρητική κ δεν έχεις μία πρόταση χωρις ορθογραφικό. Κριμα ήσουν οτι πρεπει για εποπ. 4
ProponitisTouKanape Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Τετοια ατομα θελουν οι Ενοπλες δυναμεις (δεν) Το ονειρο του βολεματος στο Δημοσιο καλα κρατει ακομα Οπως ειπε και ενα παιδι πιο πανω: Ουτε αξιωματικος δεν αξιζει πλεον. Αντε Ικαρος, κι αυτο τραβηγμενα. Εκτος αν εχεις μεγαλη αναγκη.
Lanike71 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 ΣΜΥ, 720 πρώτος μισθός και σε στέλνουν παραμεθόριο. Απορώ πώς την παλεύουν τα παιδιά.
AntiCambeR Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω για το αν γινετε να πάω μόνιμος στρατο χωρις πανελληνιες. Ειμαι 17 και γουστάρω τρελά το στρατό και γενικά την στρατιοτική ζωή. Ευχαριστώ για το χρόνο σας. Ισως αν είχες πάει 18 μηνο στον Ε.Σ. σε καμιά κωλομονάδα που θα έπηζες απο αμόρφωτους κομπλεξικούς συν αγγαρείες,σκοπιές,ξενύχτια,κρύα,και άλλα που δεν έχεις ζήσει να είχες διαφορετική γνώμη. Μάλλον το μικρόβιο είναι κληρονομικό. Θα το σκεφτόμουν πολύ να πάω,ίσως με καλό μισθό.Με 700€ δύσκολο. 1
FromDusk_TillDawn Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Ημουν εποπ απο το 2005 εως το 2011 που δηλωσα παραιτηση.Απλα δε μου εκανε. Καταρχην το "ολοι οι εποπ" ειναι ετσι κ ετσι και αλλιως ειναι για γελια πλεον.Και οι εποπ ανθρωποι ειναι και ο καθε ανθρωπος διαφερει σε χαρακτηρα,δηλαδη θελετε να μου πειτε οτι στον ιδωτικο τομεα (στον οποιο δουλευω κ εγω 6 χρονια τωρα) δεν εχει οτι να ναι ανθρωπους που θα σε μειωσουν,θα σε βρισουν η θα σε προσβαλουν? 2
fotaras13 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Θα το σκεφτόμουν πολύ να πάω,ίσως με καλό μισθό.Με 700€ δύσκολο. Με αυτά που προσφέρει ο μέσος στρατιωτικός και με τις λοιπές ανέσεις (άδειες, επιδόματα, λέσχες κλπ) τα 700 ευρώ μια χαρά είναι... Ειδικά εαν μιλάμε για έναν ανειδικευτο/αμορφωτο εποπ... Ο μισθός των αξιωματικών παραείναι καλός... Στο τέλος έχει και εφάπαξ με κύρια σύνταξη επίσης...
Pablo_Hasan Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Ημουν εποπ απο το 2005 εως το 2011 που δηλωσα παραιτηση.Απλα δε μου εκανε. Καταρχην το "ολοι οι εποπ" ειναι ετσι κ ετσι και αλλιως ειναι για γελια πλεον.Και οι εποπ ανθρωποι ειναι και ο καθε ανθρωπος διαφερει σε χαρακτηρα,δηλαδη θελετε να μου πειτε οτι στον ιδωτικο τομεα (στον οποιο δουλευω κ εγω 6 χρονια τωρα) δεν εχει οτι να ναι ανθρωπους που θα σε μειωσουν,θα σε βρισουν η θα σε προσβαλουν? Στον θεσμό κυρίως αναφέρονται, που είναι τουλάχιστον αποτυχημενος, όχι στον κάθε εποπ προσωπικά. Έξι χρόνια σου πήρε να καταλάβεις ότι δεν σου έκανε;
ProponitisTouKanape Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Με αυτά που προσφέρει ο μέσος στρατιωτικός και με τις λοιπές ανέσεις (άδειες, επιδόματα, λέσχες κλπ) τα 700 ευρώ μια χαρά είναι... Ειδικά εαν μιλάμε για έναν ανειδικευτο/αμορφωτο εποπ... Ο μισθός των αξιωματικών παραείναι καλός... Στο τέλος έχει και εφάπαξ με κύρια σύνταξη επίσης... Υπαξιωματικος στην Αεροπορια με €850 δεν μπορει να βγαλει το μηνα με νοικι, λογαριασμους κλπ. Καταντια να περιμενει ο στρατιωτικος να φαει απο τη λεσχη του στρατου για να του φτασουν τα λεφτα. Ο μισθος των Αξιωματικων ειναι καλος οταν εισαι Ανθυπολοχαγος και στα 22-23 σου παιρνεις ενα χιλιαρικο. Οταν ομως φτανεις στα 35-40 και ο μισθος απο 1,000 εχει παει 1,400-1,500, πρεπει να συντηρησεις ολοκληρη την οικογενεια σου και καθε δυο-τρια χρονια ο στρατος σε στελνει οπου του καυλωσει, ε τοτε δεν ειναι καλα.
FromDusk_TillDawn Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Στον θεσμό κυρίως αναφέρονται, που είναι τουλάχιστον αποτυχημενος, όχι στον κάθε εποπ προσωπικά. Έξι χρόνια σου πήρε να καταλάβεις ότι δεν σου έκανε; Αποτυχημενος απο πια αποψη?Στη μοναδα μου τουλαχιστον το 90% τον εποπ ηξεραν αριστα την αποστολη τους και την ειδικοτητα τους και ειχαν λυσει τα χερια τον αστερατων.Και μια χαρα τρυπες βουλωναν τα εποπια οπως μας αποκαλουσαν και ενα σωρο υπηρεσιες εκαναν συν φυλακια κλπ σε αντιθεση με τον κληρωτο που ηταν στο απυροβλητο απο τους αξιωματικους και ηταν ξαπλα με τη παντοφλα και αμα του λεγες και τιποτα σου ελεγε "εσυ πληρωνεσε". Μωρε καλα εκανε και εγω το διο μπορει να εκανα αλλα το αστειο ειναι οτι οσοι το εκαναν αυτο και απολυονταν το παιζανε και κομαντο στους απεξω. Και οχι δε μου πηρε τοσα χρονια αλλα δε μπορω να φυγω και να με ταιζει η μανα μου μεχρι να βρω δουλεια.Κατι περιμενα και πηρε αρκετο καιρο δυστυχως. Οσον αφορα τη μορφωση γιατι αναφερθηκε πιο πανω απο καποιους οτι οι εποπ ειναι αμορφωτοι,εχω να πω οτι ενα 30 με 40% που εμπαινε ειδικα στις τελευταιες σειρες απο 4η και μετα ειχα σπουδες και χαρτια που θα ζηλευαν πολλοι απο εδω μεσα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις