Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο θεσμός των ΕΠΟΠ έχει ανασταλεί και το πιο πιθανό ότι θα καταργηθεί και τυπικά. Όπως και να έχει δεν μπορεί πλέον να μπει κάποιος ΕΠΟΠ οπότε δεν έχει νόημα να το γράφουμε.

Έχει γραφτεί ότι θα επαναφέρουν έναν παλιό (αποτυχημένο) θεσμό των Ενόπλων Δυνάμεων, τους ΟΒΑ. Αυτό θα αφορά στρατιώτες που ήδη υπηρετούν τη θητεία τους και μετά το τέλος θα τους δίνετε η δυνατότητα να ανακαταταγούν (παραμείνουν) για τρία χρόνια με ένα χαμηλό μισθό (περίπου 700 με 800 ευρώ μεικτά).

Αυτό θα άξιζε για κάποιους που είχαν συγκεκριμένες ειδικότητες και θα ήθελαν να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία από μικρή ηλικία που θα την χρησιμοποιούσαν αργότερα στον ιδιωτικό τομέα. Για παράδειγμα χειριστές μηχανημάτων, τεχνικοί, μηχανικοί, ηλεκτρολόγοι κτλ.

Δημοσ.

Αρα λοκ και ουκ θελουν πανελληνιες;

Αμα καποιος εχει μια ειδικοτητα πχ μηχανικος η χειριστης σε περνουν ποιο ευκολα απο καποιον δεν εχει τιποτα αλλα μονο απολυτηριο τα επαγγελματικα

διπλωματα παιζουν ρολο;

Δημοσ.

ναι ειναι πολυ ασχημα στο στρατο.σε φαση μπαινεις 7 βγαινεις 3..κανεις 4 υπηρεσιες το μηνα..κ παιρνεις κανα 1000 μετα τα 4 χρονια..βρεξει χιονισει πεφτει μαρουλι.κ αυτα με μηδεν προσοντα.ουτε καν αγγλικα δε θελει.

μη κοιτατε που πηγατε 9 μηνες κ σας κακοφανηκε.ο εποπ σας μοιαζει αγχωμενος?η μονη εννοια τους οταν ημουν εγω ηταν να πιουν καφε κ να καπνισουν.τι προγευμα ειχε κ αν περισεψε κανενα,κ μετα αραλικι να παει τρεις να φυγουμε (2,30 πρακτικα) κ ως τοτε φιδιασμα μαζι με φανταρους.α κ τις μερες με δουλεια παμε καμια βολτα ως το φυλακιο,η ανοιξε την αποθηκη κ φτιαξε τα πραματα.σκληρη αχγωτικη εργασια.

• Like 2
Δημοσ.

Εχω και εναν αλλο που 19 χρονων

Το πεζικο τη κανουν εκει;

Και στην πυροσβεστικη δεν θελει πανελληνιες

Οβα ειναι σαν μισθοφορος;

Ουκ και λοκ θελουν πανελληνιες;αξιζει;

Θέλει Πυροσβεστική.. ΟΒΑ είναι κάπως έτσι.. αλλά κάθεσαι μόνο 3 έτη, δεν μπορείς πλέον να γίνεις μόνιμος. διάβασε τι σου έγραψα.

ΟΥΚ και ΛΟΚ είναι υπομονάδες του Στρατού και πάνε Μόνιμοι. διάβασε τι σου γράφουμε..

Αμα εισαι μηχανικος μπορει να σε παρουν να φτιαχνεις τα τζιπ;

Και τζιπ.. και Ρεο και Στάγιερ και Καναδέζες και άρματα και απ΄όλα έχει ο μπαξές.

Δημοσ.

Ο καλός ο "φίλος" στην ανάγκη φαίνεται.

Και είναι πάντα καλό να έχεις παραπάνω από ένα "φίλους" (και σε διαφορετικές...ηλικίες) ;)

Άσε που...φίλος έδωσε σε φίλο, τριαντάφυλλο με φύλλο (άσχετο αλλά μήπως είναι πιο σχετικό το "πεζικό του ναυτικού" με τον "μηχανικό για τα jeep");

Δημοσ.

Αμα εισαι μηχανικος μπορει να σε παρουν να φτιαχνεις τα τζιπ;

αν είσαι μηχανικός και πας σε μονάδα με (σοβαρό ειδικά) όρχο έφυγες καρφωτός για όρχο και θα αράζεις όλη μέρα εκεί αν μιλάμε για θητεία

αν μπεις εποπ μπορεί να σου δώσουν ο,τι ειδικότητα τους έρθει

• Like 1
Δημοσ.

Ο καλός ο "φίλος" στην ανάγκη φαίνεται.

Και είναι πάντα καλό να έχεις παραπάνω από ένα "φίλους" (και σε διαφορετικές...ηλικίες) ;)

Άσε που...φίλος έδωσε σε φίλο, τριαντάφυλλο με φύλλο (άσχετο αλλά μήπως είναι πιο σχετικό το "πεζικό του ναυτικού" με τον "μηχανικό για τα jeep");

Τζιπ δεν λεω τη μαρκα αλλα τον τυπο

Δημοσ.

Έχω φίλο εποπ που ούτε το όνομα του δεν μπορούσε να γράψει σωστά στο σχολείο. Το χιλιαρικάκι το τσιμπάει και σεις/μεις 4 χρόνια σχολή και καλή αρχή με τον βασικό.

• Like 2
Δημοσ.

ναι ειναι πολυ ασχημα στο στρατο.σε φαση μπαινεις 7 βγαινεις 3..κανεις 4 υπηρεσιες το μηνα..κ παιρνεις κανα 1000 μετα τα 4 χρονια..βρεξει χιονισει πεφτει μαρουλι.κ αυτα με μηδεν προσοντα.ουτε καν αγγλικα δε θελει.

μη κοιτατε που πηγατε 9 μηνες κ σας κακοφανηκε.ο εποπ σας μοιαζει αγχωμενος?η μονη εννοια τους οταν ημουν εγω ηταν να πιουν καφε κ να καπνισουν.τι προγευμα ειχε κ αν περισεψε κανενα,κ μετα αραλικι να παει τρεις να φυγουμε (2,30 πρακτικα) κ ως τοτε φιδιασμα μαζι με φανταρους.α κ τις μερες με δουλεια παμε καμια βολτα ως το φυλακιο,η ανοιξε την αποθηκη κ φτιαξε τα πραματα.σκληρη αχγωτικη εργασια.

Ακριβώς. Ας μη μιλήσουμε για τα χιλιάρικα που πήραν από Κόσοβο με το καλημέρα. Κακά τα ψέμματα οι ΕΠ.ΟΠ για τα προσόντα τους μια χαρά είναι από οικονομικής πλευράς. Ναι μεν έχουν το αρνητικό των μεταθέσεων αλλά και το ότι μονίμως θα είναι στο ενοίκιο αλλά το να έχεις βγάλει ένα ΕΠΑΛ χωρίς ξένες γλώσσες, χωρίς τίποτα και να παίρνεις 1000€ βρέξει χιονίσει, να βγεις στη σύνταξη στα 60 το πολύ, να έχεις στάνταρ 8ωρο και να τα ξύνεις το λιγότερο το μισό χρόνο είναι μεγάλη υπόθεση.

Δημοσ.

Έχω φίλο εποπ που ούτε το όνομα του δεν μπορούσε να γράψει σωστά στο σχολείο. Το χιλιαρικάκι το τσιμπάει και σεις/μεις 4 χρόνια σχολή και καλή αρχή με τον βασικό.

πως τα περναει εκει και τη ασκησεις κανουν?

Δημοσ.

Τα ιδια λεφτα περνουν η οβα με ξηρας

αεροπορια και ναυτικο;

Δεν μου απαντησατε εκτος απο προκυρηξεις υπαρχει αλλος τροπος μην μου πειτε για μεσο;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...