petrosvel Δημοσ. 16 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2015 Καλησπέρα σας, θα ήθελα την γνώμη σας πάνω σε ένα θέμα.Έχω δημιουργήσει ένα website και έκανα τα test στο google και μου έβγαλε να κάνω κάποιες αλλαγές.τα "report" είναι εδώ:https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/?url=www.automotontanalakis.gr%2F και εδώ από gtmetrixhttp://gtmetrix.com/reports/www.automotontanalakis.gr/73kaTPMr Τα περισσότερα είναι από τα αρχεία της google για να μην πω όλα... τι μπορώ να κάνω σε αυτήν την περίπτωση? // Για το gzip προσπεράστε το γιατί δεν το έχω ρυθμίσω ακόμα! Από τι γνωρίζω δεν επιτρέπονται τα url στο insomnia...αλλά σε αυτήν την περίπτωση δεν μπορούσα να κάνω κάτι!
leonidas_fs Δημοσ. 16 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2015 Εσυ το κάνεις hosting το website? Χρησιμοποιείς IIS ή Apache?
antonisid Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 Απ ότι κατάλαβα 2 από αυτά που προτείνει η Google είναι α) Να καλείς τα js scripts στο footer και όχι στο header β) Να κάνεις minify τα css & Js αρχεία. Πάντως δε πάει κι άσχημα από ταχύτητα ειδικά στο dekstop.
petrosvel Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 Αυτο ακριβώς κάνω... Απλα θέλει να τα καλείς ασύγχρονα.... On load.... Απο οτι εχω καταλάβει.... Απλα εχει αρκετά θέματα.... Που βέβαια "φταίει" η Google.... Επειδη έψαχνα για αρκετή ώρα και βρήκα κάποιους τρόπους.... Απλα δεν ξέρω κατα ποσο θα δουλεύει με τα script της Google..... Για αυτο ρώτησα αν γνωρίζει κάποιος....
Vector2D Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 Εδώ είσαι > https://github.com/filamentgroup/loadCSS Θα σου δώσει ένα γερό Bonus. Όσο για το Caching, αυτά έχω στο .htaccess # Browser Caching <FilesMatch "\.(jpg|jpeg|png|gif|swf|js|css|ttf)$"> Header set Cache-Control "max-age=604800, public" </FilesMatch> AddOutputFilterByType DEFLATE text/html text/plain text/xml text/css text/javascript application/javascript FileETag MTime Size <IfModule expires_module> ExpiresActive on ExpiresByType text/plain "access plus 1 week" ExpiresByType text/css "access plus 1 week" ExpiresByType text/javascript "access plus 1 week" ExpiresByType application/javascript "access plus 1 week" ExpiresByType application/x-javascript "access plus 1 week" ExpiresByType image/svg+xml "access plus 1 week" ExpiresByType image/gif "access plus 1 week" ExpiresByType image/png "access plus 1 week" ExpiresByType image/ico "access plus 1 week" ExpiresByType image/x-icon "access plus 1 week" ExpiresByType image/jpg "access plus 1 week" ExpiresByType image/jpe "access plus 1 week" ExpiresByType image/jpeg "access plus 1 week" ExpiresByType font/truetype "access plus 1 week" ExpiresByType application/x-font-ttf "access plus 1 week" ExpiresByType font/opentype "access plus 1 week" ExpiresByType application/x-font-otf "access plus 1 week" ExpiresByType application/font-woff "access plus 1 week" ExpiresByType application/vnd.ms-fontobject "access plus 1 week" ExpiresByType application/x-shockwave-flash "access plus 1 week" ExpiresByType application/x-httpd-php-source "access plus 1 week" </IfModule> Να και το σκορ μου: Νομίζω πως αν βάλεις τον κώδικα loadCSS Inline (δλδ στο ίδιο το αρχείο html/php και όχι σε .js , θα κερδίσεις 1-2%. 1
WebDevGr Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 Κυνηγάτε χίμαιρες! Την μια η google θέλει όλο τον κώδικα css και js σε ένα συμπιεσμένο αρχείο και μόνο στο head την άλλη θέλει το css σε μικρά κομμάτια και το js στο τέλος της σελίδα... την μια σου λέει να φορτώνεις τα αρχεία από πολλά σημεία και την άλλη σου λέει να είναι στο server σου ... και πάει λέγοντας! Μου έχει τύχει πολλές φορές να σέρνεται μια σελίδα μου γιατί αργούσε να φορτώσει το jquery από τα cdn της google. Το insomnia έχει 57/100 στις mobile συσκευές και 73/100 στο desktop... μια χαρά στις πρώτες θέσεις των αναζητήσεων είναι. Αυτά τα test συνήθως βοηθάνε μόνο στον ψυχολογικό τομέα. Υ.Γ. Αυτό με το inline css που κάποτε το εμφάνιζε ως λάθος η ίδια η google και τώρα το προτείνει είναι για γέλια!! Inline css όταν δουλεύεις με sass και css frameworks είναι ανέκδοτο! 2
petrosvel Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 Κυνηγάτε χίμαιρες! Την μια η google θέλει όλο τον κώδικα css και js σε ένα συμπιεσμένο αρχείο και μόνο στο head την άλλη θέλει το css σε μικρά κομμάτια και το js στο τέλος της σελίδα... την μια σου λέει να φορτώνεις τα αρχεία από πολλά σημεία και την άλλη σου λέει να είναι στο server σου ... και πάει λέγοντας! Μου έχει τύχει πολλές φορές να σέρνεται μια σελίδα μου γιατί αργούσε να φορτώσει το jquery από τα cdn της google. Το insomnia έχει 57/100 στις mobile συσκευές και 73/100 στο desktop... μια χαρά στις πρώτες θέσεις των αναζητήσεων είναι. Αυτά τα test συνήθως βοηθάνε μόνο στον ψυχολογικό τομέα. Υ.Γ. Αυτό με το inline css που κάποτε το εμφάνιζε ως λάθος η ίδια η google και τώρα το προτείνει είναι για γέλια!! Inline css όταν δουλεύεις με sass και css frameworks είναι ανέκδοτο! Όντος θα συμφωνήσω μαζί σου....αλλά όταν έχεις μια μικρή σελίδα η οποία δεν περιμένεις πολλά από seo προσπαθείς να την στήσεις όσο πιο καλά γίνεται μήπως πάρεις κανένα πόντο,.... η γνώμη μου!
WebDevGr Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 Ναι αλλά η google αλλάζει συνέχεια το στάνταρ.... Σελίδες που πριν από μερικούς μήνες είχαν 94/100 τώρα έχουν 82/100 χωρίς να αλλάξω το παραμικρό. Όπως είπες κι εσύ αυτά έχουν εφαρμογή μόνο σε πολύ μικρές σελίδες με ελάχιστο περιεχόμενο.
antonisid Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 Το insomnia έχει 57/100 στις mobile συσκευές και 73/100 στο desktop... μια χαρά στις πρώτες θέσεις των αναζητήσεων είναι. Δεν είναι ο μόνος παράγοντας η ταχύτητα ενός site, αλλά είναι πολύς σημαντικός ειδικότερα σε μικρές σελίδες. Τώρα το insomnia με τόσο περιεχόμενο κι επισκεψιμότητα τι ανάγκη έχει αν το page speed είναι 73 ή 93.
WebDevGr Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 και σε ποια μικρή σελίδα έχουν σημασία τα millisecond; Αν ο server δεν είναι στην άλλη άκρη του πλανήτη και τρέχει αξιοπρεπώς τις σελίδες, οι εικόνες της σελίδας δεν είναι κάτι mb που ανεβάζουν μερικοί και δεν φορτώνουν άχρηστα σκριπτάκια του τύπου "εφέ χιονού" ... υπάρχει περίπτωση κάποια σελίδα να κερδίσει κατάταξη επειδή είναι 5 millisecond πιο γρήγορη από την ανταγωνίστρια; Με το να φορτώνεις τελευταίο το css και το js σε μια μικρή σελίδα το μόνο που κερδίζεις είναι να εμφανίζεις μια άσχημη σελίδα για μερικά δέκατα του δευτερολέπτου στον επισκέπτη. Οι μετρήσεις της google είναι συμβουλευτικές δεν κρίνουν καμιά κατάταξη και τα κριτήρια αλλάζουν τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο.
petrosvel Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 Εγώ το μόνο που ξέρω είναι πως...τους πόντους που μου κόβει φταίει η google με τα script της! και τους χάρτες της! χαχαχα 1
antonisid Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 Εγώ το μόνο που ξέρω είναι πως...τους πόντους που μου κόβει φταίει η google με τα script της! και τους χάρτες της! χαχαχα Ε δε μπορούμε να τα χουμε όλα . 1
petrosvel Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 Ο χρήστης petrosvel είπε:<br /> Εγώ το μόνο που ξέρω είναι πως...τους πόντους που μου κόβει φταίει η google με τα script της! και τους χάρτες της! χαχαχα<br /> <br /> Ε δε μπορούμε να τα χουμε όλα . <br /> <br /><br /> Χαχαχ εχεις δίκιο ζητάω πολλα!!!!
maldboyGR Δημοσ. 18 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2015 Μια φορα ακολουθησα κάποιες οδηγίες από το PageSpeed Insights για δήθεν περισσότερη ταχύτητα και μου συνέβη το αντίθετο.Η γνώμη μου είναι πως δεν πιστες να δίνει και πολύ έμφαση το google στο PageSpeed Insights διότι πάντα στις πρώτες σελίδες θα βγείς με το να ποστάρεις καθημερινά στο site σου και να έχεις μοναδικό υλικό 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα