Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα σας.Εχω φτιαξει μια μακέτα καρτα για εναν φιλο μου που θελει να την εκτυπωσει.Μου στειλανε εναν οδηγο απο μιά εταιρεια, για να την προσαρμοσω πανω ωστε να βγει σωστα χωρις κοψιματα η περιθωρεια.Εχω μπλοκαρει και δεν μπορω να το κανω.Η διασταση της καρτας θελω να ειναι 5,5χ9.

Μπορειτε βρε παιδια να με βοηθησετε;Σας δινω τον οδηγο παρακατω εαν αυτο βοηθάει η να μου πειτε πως να την κανω αλλιως..

odigos_karta_55x90_landscape.pdf

Δημοσ.

Η διαδικασία που σου περιγράφουν στον οδηγο, αφορά αυτό που οι Έλληνες DTP-άδες, γραφίστες, τυπογράφοι κλπ. αποκαλούσαν παλιότερα «ξάκρισμα». Η αγγλική ορολογία (και αυτή που θα συναντήσεις στα σχετικά applications) είναι "bleed".

Θα πρέπει να ξανασχεδιάσεις την κάρτα, επεκτείνοντας το background (είτε αυτό είναι εικόνα είτε single-color είτε color gradient) κατά 2mm από όλες τις πλευρές (επάνω-κάτω-δεξιά-αριστερά), χωρίς να μετακινήσεις τα design elements σου (ώστε αυτά να παραμείνουν εντός της «ασφαλούς περιοχής»)

Δηλαδή, το αρχείο που θα στείλεις θα πρέπει να έχει διαστάσεις (55mm + 2mm + 2mm) = 59mm ΕΠΙ (90mm + 2mm + 2mm) = 94mm.

Δημοσ.

Η διαδικασία που σου περιγράφουν στον οδηγο, αφορά αυτό που οι Έλληνες DTP-άδες, γραφίστες, τυπογράφοι κλπ. αποκαλούσαν παλιότερα «ξάκρισμα». Η αγγλική ορολογία (και αυτή που θα συναντήσεις στα σχετικά applications) είναι "bleed".

Θα πρέπει να ξανασχεδιάσεις την κάρτα, επεκτείνοντας το background (είτε αυτό είναι εικόνα είτε single-color είτε color gradient) κατά 2mm από όλες τις πλευρές (επάνω-κάτω-δεξιά-αριστερά), χωρίς να μετακινήσεις τα design elements σου (ώστε αυτά να παραμείνουν εντός της «ασφαλούς περιοχής»)

Δηλαδή, το αρχείο που θα στείλεις θα πρέπει να έχει διαστάσεις (55mm + 2mm + 2mm) = 59mm ΕΠΙ (90mm + 2mm + 2mm) = 94mm.

Με τη ζωγραφικη δεν μπορω να αλλαξω τις διαστασεις; Δηλ. 590χ940;

Δημοσ.

Ειλικρινά δεν γνωρίζω, γιατί δεν έχω δοκιμάσει ποτέ να παράγω κάρτες, καταλόγους ή άλλα δοκίμια στο Paint των Windows. Ψιλο-μαζοχιστική φάση μου ακούγεται...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...