Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο σκοπός πιστεύω είναι να κάνουμε αυτά που θέλουμε ως προσωπικότητες με βάση την ηθική μας, τις προτιμήσεις μας, τα πιστεύω μας, τις ανάγκες μας και την γενικότερη συμπεριφορά μας.

Το βρίσκω τεράστιο λάθος να κάνουμε πράγματα επειδή τα κάνουν άλλοι (έχουμε την δική μας προσωπικότητα) όπως και να κάνουμε πράγματα -απλά και μόνο- επειδή τα κάνανε οι γονείς μας. Γι' αυτό σου ανέφερα την αυτοπαρατήρηση. Θέλει να επικοινωνείς σωστά με τον εαυτό σου και να ικανοποιείς τα "θέλω" σου με βάση αυτά που σου έγραψα παραπάνω ωστε να μη δημιουργούνται αφενός εμμονές και αφετέρου για να είσαι <εσύ> σε ο,τι κάνεις. Να κοιτάζεσαι στον καθρέφτη και να βλέπεις τον εαυτό σου δηλαδή.

Το να κάνουμε πάντως ό,τι θέλουν οι άλλοι γιατί μας λένε πως αυτό είναι το <σωστό> είναι παγίδα.. γιατί δεν υπάρχει <σωστό> υπό αυτή την έννοια.. άλλο το σωστό το δικό μου, άλλο το σωστό το δικό σου. Το μόνο που θα πρέπει να κοιτάζεις είναι να έχεις υψηλά την αυτοεκτίμηση σου και για να συμβείς αυτό θα πρέπει να γνωρίζεις καλά τον εαυτό σου και την προσωπικότητα σου.

Αν σου πούνε ποτέ πως άλλαξες και δεν είσαι ο ίδιος, αυτό σημαίνει αφενός πως είσαι ένα σκαλοπάτι πιο κοντά στην κατάκτηση του <πραγματικού> σου εαυτού και αφετέρου ότι σταμάτησες να ζεις τη ζωή σου με το δικό τους τρόπο. Φιλικά :)

• Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Η θεωρία που έχω πάνω στο θέμα είναι η εξής: παιδιά που αγαπάνε πολύ τους γονείς τους και τους έχουν κοντά, τους μοιάζουν σε πολλά πράγματα. Επίσης, παιδιά που είναι αδύναμοι χαρακτήρες και φοβούνται να είναι ο εαυτός τους κάνουν το ίδιο.

Αντίθετα, παιδιά που δεν τα πάνε καλά με τους γονείς είναι το αντίθετο από αυτούς, όπως και παιδιά που έχουν πιό έντονη προσωπικότητα αντιδρούν σε όσα τους λένε γιατί θέλουν να κάνουν το δικό τους. Φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις, αλλά σε γενικές γραμμές αυτό παρατηρώ.

Οσο περνανε τα χρόνια βεβαια, ειναι πολύ συχνό φαινόμενο ασυναίσθητα να αντιγράφουμε τους γονείς μας. Ειδικά όταν κάνουμε δικά μας παιδιά, μας βγαίνουν διάφορες συμπεριφορές των γονιών μας που έχουν αποτυπωθει στο υποσυνειδητο. Το αντιδραστικό παιδί φτάνει να αναγνωρίσει πως οι γονεις του δεν ηταν λαθος σε όλα τελικά και το παιδι-μαμάκιας βλέπει πως δεν ήταν σωστοί σε όλα.

Δημοσ.

όχι κ ούτε θα προσπαθούσα ποτέ να γίνω , οι γονείς μου ειναι οι γονείς μου , εγώ είμαι εγώ , υπεύθυνος για το πως θα ζήσω και πως θα πεθάνω , αν δεν τους αρέσει 

7deuaugr3n27bvu8eg4i341wa.432x243x15.gif

ξύδι κλπ

• Like 2
Δημοσ.

Εγώ είμαι μαμάκιας όπως ήταν ο Clark Kent στο Smallville και γουστάρω πολύ. Ακολουθώ ότι και αν μου πουν 100% και σπάνια κάνω του κεφαλιού μου γιατί χάνω χρήματα άσκοπα. Το μόνο στο οποίο δεν τους ακούω είναι τι είδους κοπέλες επέλεγα μέχρι τώρα αν και επειδή έχω περάσει από μία που με είχε ξεζουμίσει πλέον προσέχω και σε αυτό τον τομέα και ψάχνω όσο το δυνατόν περισσότερο κάποια με στυλ νοικοκυράς. Εν τέλει θα καταλήξω σαν τους γονείς μου και επειδή η κρίση με έφερε πιο κοντά σε αυτούς δεν μετανιώνω. Στην τελική μόνο αυτοί με στήριζαν όταν δεν ήμουν καλά ψυχολογικά, ούτε κανένας φίλος ούτε καμία κοπέλα ούτε τίποτα δεν ήταν ποτέ έτσι όπως τα ήθελα. Η εμπειρία τους είναι σωστή και καλά κάνουν και ακούν αυστηρή κριτική στα παιδιά τους, δηλαδή εμάς.

• Like 3
Δημοσ.

στο μονο που θεωρω οτι ηταν 1000% σωστοι ειναι που δεν μας μαθαν (εμενα και την αδερφη μου) ποτε στα οινοπνευματωδη ποτα ως τροπο ζωης.

Ενώ πόσοι από μας βγαίναμε μετά το φροντιστήριο με τους γονείς μας για μπύρες...  :whistle:

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ είμαι μαμάκιας όπως ήταν ο Clark Kent στο Smallville και γουστάρω πολύ. Ακολουθώ ότι και αν μου πουν 100% και σπάνια κάνω του κεφαλιού μου γιατί χάνω χρήματα άσκοπα. Το μόνο στο οποίο δεν τους ακούω είναι τι είδους κοπέλες επέλεγα μέχρι τώρα αν και επειδή έχω περάσει από μία που με είχε ξεζουμίσει πλέον προσέχω και σε αυτό τον τομέα και ψάχνω όσο το δυνατόν περισσότερο κάποια με στυλ νοικοκυράς. Εν τέλει θα καταλήξω σαν τους γονείς μου και επειδή η κρίση με έφερε πιο κοντά σε αυτούς δεν μετανιώνω. Στην τελική μόνο αυτοί με στήριζαν όταν δεν ήμουν καλά ψυχολογικά, ούτε κανένας φίλος ούτε καμία κοπέλα ούτε τίποτα δεν ήταν ποτέ έτσι όπως τα ήθελα. Η εμπειρία τους είναι σωστή και καλά κάνουν και ακούν αυστηρή κριτική στα παιδιά τους, δηλαδή εμάς.

Δεν θα συμφωνήσω ούτε στο ελάχιστο αλλά είναι σεβαστή η άποψη σου.

• Like 1
Δημοσ.

θέλω η μάνα μου να βγεί παράθυρο στο sky ...........................♪♪♪♪

Πέρα απο την πλάκα όμως το θέμα ειναι να είσαι εσυ ευχαριστημένος απο την ζωή σου αυτό θέλουν και οι γονείς σου εξάλλου (αν ειναι σωστοί τουλάχιστον) απλά σύμφωνα με την δική τους μόρφωση/καταβολές κτλ σχηματίζουν μια ιδέα με το τι θα πει "ευτυχισμένος άνθρωπος"  (πχ να ζεις οικονομικά άνετα και να σε σέβονται  = (για τους υποτιθέμενους γονείς του παραδείγματος) να σπουδάσεις γιατρός γιατι είναι επάγγελμα σεβαστό με αποδοχές κτλ) και άρα σε προτρέπουν/πιέζουν να ακολουθήσεις αυτή την ροπή..

Αν όμως είσαι πραγματικά ευχαριστημένος απο την ζωή σου και τους το δώσεις αυτό να το καταλάβουν και να το βλέπουν δεν έχουν καμιά σημασία τα υπόλοιπα

Αν σε πιέζουν ή μοιάζουν απογοητευμένοι ειναι επειδή δεν μπορούν να καταλάβουν/δε βλέπουν (δεν τους έδειξες εσύ δηλαδή με τρόπο που να μπορούν να αντιληφθούν) ότι είσαι χαρούμενος και ότι η ζωή/μελλον σου έχει ασφάλεια έτσι..

Αν το κάνεις αυτό και οι γονείς σου θα ειναι υπερήφανοι και χαρούμενοι μαζί σου και όλοι θα είστε αγαπημένοι... :)

Δημοσ.

ευτυχως οχι. Ο πατερας μου ελεγε να αποφευγω τα ιταλικα γιατι "ειναι ζημιαρικα"

Να τον διώξεις από το σπίτι. Τελικά τι πήρες?

Δημοσ.

Ενώ πόσοι από μας βγαίναμε μετά το φροντιστήριο με τους γονείς μας για μπύρες...  :whistle:

πιστεψε με το εχω δει και αυτο, ή να βγαζει η μανα μπουκαλι johny σε παρτι γεννεθλιων 14 χρονων. για να μην αναφερω οτι εκει που μεγαλωσα πηγα σε αρκετα παρτι γεννεθλιων που γινονταν κανονικα μεσα σε μπαροκλαμπο. μιλαμε παντα για ανηλικα. 

Δημοσ.

πιστεψε με το εχω δει και αυτο, ή να βγαζει η μανα μπουκαλι johny σε παρτι γεννεθλιων 14 χρονων. για να μην αναφερω οτι εκει που μεγαλωσα πηγα σε αρκετα παρτι γεννεθλιων που γινονταν κανονικα μεσα σε μπαροκλαμπο. μιλαμε παντα για ανηλικα.

Κρητη?

Μυκονο?

Ταυλανδη?

Ρωσια?

Δημοσ.

δεν έγινα ο άνθρωποςπου θέλανε οι γονείς μου, αλλά σίγουραείναι χαρούμενοι με αυτό που είμαι τώρα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...