Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν και δεν εχω σχεση με τον προγραμματισμο,ειμαι τεχνικος η/υ θελω να ρωτησω το εξης εχω μια καταπληκτικη ιδεα (για μενα παντα μιλω) η οποια μπορει να την χρησιμοποιησει ο καθενας σε οποιαδηποτε χωρα.

Η ι δεα μου εχει να κανει με υπηρεσιες τυπου airbnb κατι τετοιο,απλα δεν θελω να αναφερω εδω μεσα.

Μετα απο τρελο ψαξιμο στο διαδιδτυο ειδα οτι δεν υπαρχει κατι παρομοιο. Εχω ενα μικρο κεφαλαιο,πενιχρο θα λεγα αλλα δεν εχω τις γνωσεις ενος developer ουτωσ ωστε να το δημιουργησω ο  ιδιος. Ειμαι σιγουρος οτι η σελιδα θα αποκτησει εκαττομυρια υποστηρικτες σε ολο τον κοσμο αλλα θελει παντα δουλεια για να γινει γνωστη. Γεγονος ειναι οτι απευθυνεται σε ολους ανεξαρτητως οικονομικων.

Για να μην πολυλογω εχω την ιδέα οκ ως εδω ,που την πιστευω πολυ και δεν υπαρχει εως τωρα κατι παρεμφερες. Το πενιχρο μου κεφαλαιο το ξοδευω σε καποιον developer και αν ναι μετα τι κανω εφόσον ειναι ετοιμο σε πρωτη φαση.

Υπαρχουν develpores που θελουν να συνεργστουν σε μια ωραια ιδεα και να την αναπτυξουν με το αζημιωτο βεβαια εφοσον αυτο εχει απηχηση? υπαρχουν επενδυτες που θελουν να στηριξουν μια ωραια ιδεα? και αν ναι τι κανεις μετα? δηλωνεισ επιχειρηση? ευχαριστω πολυ

Δημοσ.

Για να μην πολυλογω εχω την ιδέα οκ ως εδω ,που την πιστευω πολυ και δεν υπαρχει εως τωρα κατι παρεμφερες. Το πενιχρο μου κεφαλαιο το ξοδευω σε καποιον developer και αν ναι μετα τι κανω εφόσον ειναι ετοιμο σε πρωτη φαση.

Υπαρχουν develpores που θελουν να συνεργστουν σε μια ωραια ιδεα και να την αναπτυξουν με το αζημιωτο βεβαια εφοσον αυτο εχει απηχηση? υπαρχουν επενδυτες που θελουν να στηριξουν μια ωραια ιδεα? και αν ναι τι κανεις μετα? δηλωνεισ επιχειρηση? ευχαριστω πολυ

Καταλαβαίνεις ότι δύο ειδών συνεργασίες μπορείς να έχεις: ή πληρώνεις την αμοιβή που ζητάει ο άλλος και nice doing business with you, ή διαφορετικά δίνεις κάτι (ποσοστό) το οποίο ελπίζουμε ότι θα αποκτήσει αξία στο μέλλον. Αλλά για πείσεις πως θα αποκτήσει αξία θα πρέπει να πείσεις πως α) η ιδέα είναι καλή και β) η ομάδα (που συμπεριλαμβάνει εσένα) είναι ικανή να τη φέρει σε πέρας.

Αυτά τα πράγματα θα αναγκαστείς να τα αναλύσεις λεπτομερώς σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο έχει ένα μίνιμουμ επίπεδο σοβαρότητας (ούτε καν χωρίς να ξέρεις αν είναι κατάλληλος, αφού δεν έχεις τεχνικές γνώσεις).

Επίσης εφόσον δεν έχεις τεχνικές γνώσεις αυτό που θέλεις είναι technical co-founder, τον οποίο αναγκαστικά θα εμπιστευτείς να σηκώσει ή να φουντάρει το project, πιστεύω το αντιλαμβάνεσαι αυτό.

Τι είδους "συνεργασία" λοιπόν έχεις υπόψη;

• Like 3
Δημοσ.

Αν θες στείλε μου ενα mail με περισσότερες πληροφορίες. 

Μπορώ να βοηθήσω με το funding του όλου θέματος (εαν αξίζει!.)

Δημοσ.

Καταλαβαίνεις ότι δύο ειδών συνεργασίες μπορείς να έχεις: ή πληρώνεις την αμοιβή που ζητάει ο άλλος και nice doing business with you, ή διαφορετικά δίνεις κάτι (ποσοστό) το οποίο ελπίζουμε ότι θα αποκτήσει αξία στο μέλλον. Αλλά για πείσεις πως θα αποκτήσει αξία θα πρέπει να πείσεις πως α) η ιδέα είναι καλή και β) η ομάδα (που συμπεριλαμβάνει εσένα) είναι ικανή να τη φέρει σε πέρας.

Αυτά τα πράγματα θα αναγκαστείς να τα αναλύσεις λεπτομερώς σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο έχει ένα μίνιμουμ επίπεδο σοβαρότητας (ούτε καν χωρίς να ξέρεις αν είναι κατάλληλος, αφού δεν έχεις τεχνικές γνώσεις).

Επίσης εφόσον δεν έχεις τεχνικές γνώσεις αυτό που θέλεις είναι technical co-founder, τον οποίο αναγκαστικά θα εμπιστευτείς να σηκώσει ή να φουντάρει το project, πιστεύω το αντιλαμβάνεσαι αυτό.

Τι είδους "συνεργασία" λοιπόν έχεις υπόψη;

εφοσον δεν εχω το απαραιτητο κεφαλαιο παμε στην συνεργασια μεταξυ εμου και προγραμματιστη

Δημοσ.

Μπορείς να ξεκινήσεις μια crowdfunding campaign ώστε να μαζέψεις τα απαιτούμενα χρήματα. Εκεί βέβαια πρέπει να εξηγήσεις ακριβώς τι θα κάνει η πλατφόρμα/website, να μιλήσεις με προγραμματιστές για να μάθεις το απαιτούμενο κεφάλαιο που χρειάζεται και να ορίσεις ένα συγκεκριμένο timeline από την στιγμή που ξεκινήσεις την campaign έως ότου μαζέψεις τα funds. 

Στην ουσία θα χρειαστεί ένα Business Plan να το παρουσιάσεις στον απλό κόσμο. Βέβαια για να πετύχει όλο αυτό θα χρειαστεί και ένα καλό marketing plan :) Αλλά από την στιγμή που είσαι σίγουρος ότι μπορεί να το χρησιμοποιήσει πολύς κόσμος το βλέπω για την καλύτερη λύση.

Για ότι άλλη απορία έχεις μπορώ να βοηθήσω αλλά σίγουρα θα χρειαστείς μια ομάδα αρκετών ατόμων για να ξεκινήσεις αν το project είναι worldwide 

Δημοσ.

Μπορείς να ξεκινήσεις μια crowdfunding campaign ώστε να μαζέψεις τα απαιτούμενα χρήματα. Εκεί βέβαια πρέπει να εξηγήσεις ακριβώς τι θα κάνει η πλατφόρμα/website, να μιλήσεις με προγραμματιστές για να μάθεις το απαιτούμενο κεφάλαιο που χρειάζεται και να ορίσεις ένα συγκεκριμένο timeline από την στιγμή που ξεκινήσεις την campaign έως ότου μαζέψεις τα funds. 

Στην ουσία θα χρειαστεί ένα Business Plan να το παρουσιάσεις στον απλό κόσμο. Βέβαια για να πετύχει όλο αυτό θα χρειαστεί και ένα καλό marketing plan :) Αλλά από την στιγμή που είσαι σίγουρος ότι μπορεί να το χρησιμοποιήσει πολύς κόσμος το βλέπω για την καλύτερη λύση.

Για ότι άλλη απορία έχεις μπορώ να βοηθήσω αλλά σίγουρα θα χρειαστείς μια ομάδα αρκετών ατόμων για να ξεκινήσεις αν το project είναι worldwide 

πως μπορεις εσυ πιστευεισ να βοηθησεις σε αυτο?

Δημοσ.

Αντε να συμφωνήσω με το business plan αν σκοπεύει να πλησιάσει επενδυτές ή επενδυτικό όμιλο που θα τον φάνε ζωντανό λόγο απειρίας.

Το crowdfunding στην προκειμένη δεν είναι καλή ιδέα γιατί αναφέρει πως πιστέυει ότι με το "πενιχρο" του κεφάλαιο μπορεί να το υλοποιήσει η τουλάχιστον να το ξεκινήσει. Πράγμα που σημαίνει πως αν το πασάρει over the web και όντως αποτελεί καλή ιδέα παύει να είναι δική του ιδέα :P

lykchris ΤΙΠΟΤΑ δεν σε περιορίζει στο πως να κινηθείς από την στιγμή που άναψε μια λάμπα στο κεφάλι σου απλά αν πιστέυεις πως δεν το έχεις αυτό που χρειάζεσε ονομάζεται σύμβουλος πληροφορικής-διαδυκτύου.(μπορείς να τον δεσμέυσεις και με NDA 50€ σε συμβολαιογράφο ;P)

Αν έχεις την super duper ιδέα αλλά τρέμεις να μην στην κλέψουν δοκίμασε να σπάσεις σε μικρότερα κομμάτια το project σου με αρκετό googling ειδικά στο κομμάτι τεχνολογιών που παίζουν καλά μαζί, έπειτα σέρβιρε τα κομμάτια σου σε freelancing σελίδες με διαφορετικά accounts και τέλος όταν τα έχεις όλα στα χέρια σου μίσθωσε έναν dev για να σου τα ενώσει υπό απειλή όπλου :>

Εικάζω πως αυτό που πραγματικά χρειάζεσαι είναι ένας fullstack dev που να πιστέψει την ιδέα σου και να του καλύψεις βασικά έξοδα ;)

Υ.Γ.: Μην στείλεις email στον leonidas_fs !

Δημοσ.

πως μπορεις εσυ πιστευεισ να βοηθησεις σε αυτο?

Τεχνικά μπορώ να βοηθήσω στο bussiness και marketing κομμάτι ώστε να πετύχει η crowdfunding campaign. Πάντα μιλάμε για την campaign γιατί από την στιγμή που θα μαζέψεις τα λεφτά μετά ξεκινάει ο άλλος Γολγοθάς για την υλοποίηση του project. 

Centouno με αυτά που αναφέρει ο lykchris βλέπω ότι δεν έχει αρκετές γνώσεις οπότε είμαι σίγουρος ( αν και δεν γνωρίζω το νούμερο) ότι αυτό το "πενιχρό" ποσό που αναφέρει σίγουρα δεν φτάνει για project που θα χρησιμοποιούν εκατομμύρια χρήστες. 

Απλά χωρίς παραπάνω στοιχεία όπως καταλαβαίνεις δεν μπορείς να πεις κάτι παραπάνω. Μπορεί η ιδέα να μην μπορεί να σταθεί για crowdfunding.

Τέλος η παγίδα με το crowfunding είναι ότι ξαφνικά η ιδέα σου είναι ορατή σε όλους. Οπότε μέχρι την υλοποίηση μπορεί να σε προλάβουν άλλοι. 

• Like 1
Δημοσ.

Δεν πατάς publish και μπαίνουν την ίδια στιγμή εκατομμύρια επισκέπτες, ένα σχετικό monetization για scaling έξοδα μπορείς να το ξεκινήσεις αμέσως μετά το launch. Το κεφάλαιο στο οποίο αναφέρθηκα εγώ είναι τα κατασκευαστικά.

Τεχνικά μπορώ να βοηθήσω στο bussiness και marketing κομμάτι ώστε να πετύχει η crowdfunding campaign. Πάντα μιλάμε για την campaign γιατί από την στιγμή που θα μαζέψεις τα λεφτά μετά ξεκινάει ο άλλος Γολγοθάς για την υλοποίηση του project. 

Centouno με αυτά που αναφέρει ο lykchris βλέπω ότι δεν έχει αρκετές γνώσεις οπότε είμαι σίγουρος ( αν και δεν γνωρίζω το νούμερο) ότι αυτό το "πενιχρό" ποσό που αναφέρει σίγουρα δεν φτάνει για project που θα χρησιμοποιούν εκατομμύρια χρήστες. 

Απλά χωρίς παραπάνω στοιχεία όπως καταλαβαίνεις δεν μπορείς να πεις κάτι παραπάνω. Μπορεί η ιδέα να μην μπορεί να σταθεί για crowdfunding.

Τέλος η παγίδα με το crowfunding είναι ότι ξαφνικά η ιδέα σου είναι ορατή σε όλους. Οπότε μέχρι την υλοποίηση μπορεί να σε προλάβουν άλλοι. 

Δημοσ.

Δεν πατάς publish και μπαίνουν την ίδια στιγμή εκατομμύρια επισκέπτες, ένα σχετικό monetization για scaling έξοδα μπορείς να το ξεκινήσεις αμέσως μετά το launch. Το κεφάλαιο στο οποίο αναφέρθηκα εγώ είναι τα κατασκευαστικά.

Νομιζω χωρις να ειμαι ο απολυτα σχετικος οτι σε πρωτη φαση χρειαζομαι ενασ η περισσοτερα ατομα να συνεργαστω.Σε δευτερη φαση εφοσον ολοκληρωθει η εφαρμογη ειναι να δημοσιοποιηθει σε σελιδες οπωw το kickstarter, με την βοηθεια καποιου μαρκετιστα.Αμεσως μετα ψαχνεισ μια εδρα να το στησεις εστω και αν ειναι αυτη το σπιτι. Πολυ δουλεια. Τωρα με το πολιτικο σκηνικο ως εχει θεωρω οτι ειναι καλυτερο να στησεις κατι σε μια γειτονικη χωρα. Γιατι πιστευω αν δεν ξεκαθαρισει πολιτικα το πραμα δεν νομιζω οτι θα βρεθει επενδυτησ να θελει να ριξει χρηματα.Ετσι νομιζω εγω.

Δημοσ.

kickstarter, πολιτικές, σκέψεις για στήσιμο σε γειτονική χώρα, έχω περιέργια για αυτήν την (μεγάλη) ιδέα...Αν προχωρήσει δώς μας ένα reply να δούμε τι τελικά ήταν. Αν δεις κ δε προχωράει ξανά δώσε ένα reply να δούμε τι τελικά ήταν :P

Δημοσ.

Γιατι πιστευω αν δεν ξεκαθαρισει πολιτικα το πραμα δεν νομιζω οτι θα βρεθει επενδυτησ να θελει να ριξει χρηματα.Ετσι νομιζω εγω.

Ξέρεις πόσα εκατομμύρια επενδύθηκαν τον τελευταίο χρόνο σε startup επιχειρήσεις; (θα αναφέρω ενδεικτικά: Pockee και Incrediblue) 

Οι επενδυτές ρίχνουν λεφτά και πολλά μάλιστα, απλά για να το κάνουν θα πρέπει οι ιδέες να γίνουν πράξη και να είναι τουλάχιστον  βιώσιμες. 

Δημοσ.

Ξέρεις πόσα εκατομμύρια επενδύθηκαν τον τελευταίο χρόνο σε startup επιχειρήσεις; (θα αναφέρω ενδεικτικά: Pockee και Incrediblue) 

Οι επενδυτές ρίχνουν λεφτά και πολλά μάλιστα, απλά για να το κάνουν θα πρέπει οι ιδέες να γίνουν πράξη και να είναι τουλάχιστον  βιώσιμες. 

Χαιρομαι και το εχω δει αυτο. Δεν ξερω κατα ποσο ιδεα μου ειναι τοσο καλη οσο την φανταζομαι αλλα ξερω οτι μπορει να βοηθησει αρκετο κοσμο αν ειναι αυτο που φανταζομαι.Δυστηχως δεν εχω προγραμματιστικεσ γνωσεις, τεχνικος η/υ ειμαι. Αν καποιος ενδιαφερεται για συνεργασια ας μου στειλει πριβε

Δημοσ.

Αμεσως μετα ψαχνεισ μια εδρα να το στησεις εστω και αν ειναι αυτη το σπιτι. Πολυ δουλεια. Τωρα με το πολιτικο σκηνικο ως εχει θεωρω οτι ειναι καλυτερο να στησεις κατι σε μια γειτονικη χωρα. Γιατι πιστευω αν δεν ξεκαθαρισει πολιτικα το πραμα δεν νομιζω οτι θα βρεθει επενδυτησ να θελει να ριξει χρηματα.Ετσι νομιζω εγω.

Μεγάλο λάθος εαν το project σου είναι σοβαρό και έχει μέλλον αυτή τη στιγμή η Ελλάδα αποτελει ευκαιρια για μεγαλο επενδυτές και τα κοράκια των αγορών.Αυτοι που επενδυουν σοβαρα δεν βλεπουν το τωρα αλλα το μελλον.Υπάρχουν επενδυτές που θα επενδυσουν σημαντικα ποσα σε  βιωσιμες επιχειρησεις σε μια χωρα που εχει πιάσει πατο και στο μέλλον το μονο που θα μπορει να εχει ειναι αναπτυξη.Τωρα το ποσο θα κανει να ερθει η αναπτυξη ειναι άλλο κεφάλαιο και εξαρτάται απο το ποσο θα επηρεάζεται ο κλαδος της καθε επιχειρησης

Ασε που την εδρα θα πρεπει να την αποφασισεις τη στιγμη που ξεκινας γιατι αλλιως κανεις σοβαρος επενδυτης δεν θα ερθει ευκολα.

Αποψη μου πλατφορμα τυπου kickstarter για το συγκεκριμενο project ξεχνα την γιατι απο τη στιγμη που θα δημοσιευτει η γενική ιδέα υπάρχουν μερικές χιλιάδες προγραμματιστές στο κόσμο που θα την αντιγραψουν πριν καν προλαβεις να παρεις τα πρωτα σου χρηματα.

Απο τη στιγμη που έχεις το κεφάλαιο να ξεκινησεις το ξεκινας μονος σου προσλαβανοντας 1-2 ή οσους χρειάζεσαι , αν δεν εχεις το κεφαλαιο βρισκεις καποιον που θα πιστεψει σε εσενα  και θα παρει σαν αμοιβη ποσοστο.Αλλα ολα αυτα παντα με συμφωνητικα κτλπ.

Και οταν θα ειναι ετοιμο το project και θα χρειαστεις κεφαλαια για την περαιτερω αναπτυξη του ψαχνεις επενδυτες σε πλατφορμες τυπου seedrs κτλπ.

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...