mentoras99 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Εχοντας εγκαταστησει τα νεα 'γλωσσικα εργαλεια', γιατι δεν μου διορθωνει στο textedit και το ελληνικο κειμενο, και διορθωνει μονο το αγγλικο; Γενικα, σε ποιες εφαρμογες δουλευει; Νομιζω το ms office ειναι 'αυτονομο' , δουλευει παντα με τα δικα του εργαλεια, ορθογραφους, γλωσσες κλπ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dredd81 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Εχοντας εγκαταστησει τα νεα 'γλωσσικα εργαλεια', γιατι δεν μου διορθωνει στο textedit και το ελληνικο κειμενο, και διορθωνει μονο το αγγλικο; Γενικα, σε ποιες εφαρμογες δουλευει; Νομιζω το ms office ειναι 'αυτονομο' , δουλευει παντα με τα δικα του εργαλεια, ορθογραφους, γλωσσες κλπ. System Preferences>Keyboard>Text>Στο πεδίο Spelling από την λίστα drop down επιλέγεις Ελληνικά (iSquare). Κάνε και μια επανεκκίνηση τον υπολογιστή σου και είσαι έτοιμος. Παρακάτω σου επισυνάπτω το κειμενάκι από την iSqaure που λέει σε ποιες εφαρμογές λειτουργεί ο Ορθογράφος. Το Office πολύ σωστά έχει τα δικά του. Για update από Lion στα El Capitan θα εχω προβλημα;Time machine δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε..Διαθετω ενα macbook pro μοντελο του '11.ευχαριστώ! Από τα συμφραζόμενα καταλαβαίνω ότι δεν έχεις καμία εμπειρία όσο αφορά το OS X, το λειτουργικό σύστημα δηλαδή. Αυτό το λέω γιατί είσαι χρήστης που έχει ακόμα στο μηχάνημά του το Lion. Το χειρότερο και το πιο προβληματικό OS X, κατά την γνώμη μου και τα βάσανα που πέρασα με αυτό. Θα σου έλεγα εάν και εφόσον θέλεις να μεταβείς στο El Capitan, να απευθυνθείς σε κάποιο εξουσιοδοτημένο service της Apple και να αναλάβουν αυτοί να το κάνουν. Μην ξεχάσεις να κρατήσεις Backup τα αρχεία σου. Είναι πολύ σημαντικό πριν κάνεις οτιδήποτε. Συγγνώμη που η απάντησή μου μπορεί να σε απογοητεύει λίγο αλλά είσαι εντελώς άπειρος (η?) χρήστης και καλό είναι να μην αρχίσεις τα πειράματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
skiabox Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Ο Firefox και ο Chrome χρειάζονται το tool της iSquare ή έχουν δικό τους για ελληνική ορθογραφία; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
coffeex Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Ο Firefox και ο Chrome χρειάζονται το tool της iSquare ή έχουν δικό τους για ελληνική ορθογραφία; Όχι δεν χρειάζεσαι το εργαλείο της iSquare. Στον Firefox βάζεις ένα add on και είσαι οκ ενώ στον Chrome πας στις ρυθμίσεις και επιλέγεις Ελληνικά δεν χρειάζεται να κατεβάσεις κάτι extra. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mentoras99 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Απο java τι πρεπει να κατεβασω και να εγκαταστησω; Δωστε λινκ αν μπορειτε. Παντως εχω χρονια να νιωσω ενα boost στην ταχυτητα απο αλλαγη λειτουργικου, οπως φαινεται τωρα με το el capitan! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
coffeex Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Χρειάζεσαι οπωσδήποτε την java; Αν ναι κατέβασέ την από το επίσημο site εδώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
montexristos Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Εναλλακτικός τρόπος για να εγκαταστήσεις Java είναι να χρησιμοποιήσεις το Homebrew (αν δεν φοβασαι την κονσόλα) Πρώτα εγκαθιστάς το Homebrew τρέχοντας ruby -e "$(curl -fsSL https://raw.githubusercontent.com/Homebrew/install/master/install)" και μετά τρέχεις με τη σειρά: brew update brew tap caskroom/cask brew install Caskroom/cask/java με αυτό τον τρόπο θα μπορεις να κανεις και update καθε φορα που θα τρέχεις brew update αλλα μπορείς να εγκαταστήσεις και άλλα πράγματα στο μελλον που ίσως χρειαστείς Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
skiabox Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 coffeex : Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Τώρα που χρησιμοποιώ τον chrome όμως για να γράψω αυτό το μύνημα δεν έχω ορθογραφία στα ελληνικά και όσο και αν έχω ψάξει δεν έχω βρει κάποιο κατάλληλο setting. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mp0ukLas Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Εχω διαβασει σε αυτο το topic μεχρι στιγμης τα καλυτερο για το El Capitan. θα ηθελα να ρωτησω το εξης, ποτε αναμενεται να βγει update του OS? ξερω οτι ειναι βλακεια ερωτηση αλλα επειδη κανω δουλεια με το macbook δν θελω να διακινδυνευσω να κανω upgrade. με καποιες εταιριες που συνεργαζομαι μου εστειλαν mail μολις βγηκε το El Capitan να μην κανω upgrade μερχι να βγαλουν αυτοι καποια critical updates (που βγηκαν προχθες) κ μεχρι να βγαλει update η apple...!!! Sry αν ειναι μλκια ερωτηση αλλα επειδη ειναι στην μεση η δουλεια μου πρεπει να το ψαξω λιγο πριν κανω το οτιδηποτε!!! Καλο μεσημερι σε ολους!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
skiabox Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Λογικά θα περάσει κανένας μήνας τουλάχιστον μέχρι το πρώτο upgrade. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
coffeex Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 coffeex : Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Τώρα που χρησιμοποιώ τον chrome όμως για να γράψω αυτό το μύνημα δεν έχω ορθογραφία στα ελληνικά και όσο και αν έχω ψάξει δεν έχω βρει κάποιο κατάλληλο setting. Δες εδώ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
skiabox Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 coffeex : Δε νομίζω ότι υπάρχουν αυτά τα options σε mac. Τσέκαρέ το αν θέλεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
coffeex Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 coffeex : Δε νομίζω ότι υπάρχουν αυτά τα options σε mac. Τσέκαρέ το αν θέλεις. Δεν χρησιμοποιώ Chrome αλλά αποκλείεται να μην έχει.. για κοίτα καλύτερα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
skiabox Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 coffeex : Κι όμως έχει ανοίξει και παλιότερα τέτοιο thread και δεν έχει υπάρξει καμία αλλαγή. Φαντάζομαι μπορούν να το επιβεβαιώσουν και άλλοι χρήστες Chrome + Mac OS PS : Ορίστε και το παλιότερο thread (http://www.insomnia.gr/topic/443503-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BF%CF%81%CE%B8%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CE%B5-chrome/) Χρειάζεσαι οπωσδήποτε την java; Αν ναι κατέβασέ την από το επίσημο site εδώ Επίσης κατεβάστε και αυτό γιατί χρειάζεται ακόμα σε πολλά προγράμματα (https://support.apple.com/kb/DL1572?locale=en_US). Είναι η java version 6. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Εναλλακτικός τρόπος για να εγκαταστήσεις Java είναι να χρησιμοποιήσεις το Homebrew (αν δεν φοβασαι την κονσόλα) Πρώτα εγκαθιστάς το Homebrew τρέχοντας ruby -e "$(curl -fsSL https://raw.githubusercontent.com/Homebrew/install/master/install)" και μετά τρέχεις με τη σειρά:brew updatebrew tap caskroom/caskbrew install Caskroom/cask/java με αυτό τον τρόπο θα μπορεις να κανεις και update καθε φορα που θα τρέχεις brew update αλλα μπορείς να εγκαταστήσεις και άλλα πράγματα στο μελλον που ίσως χρειαστείς To SIP (System Integrity Protector) που έρχετε στο El Capitan, δεν επιτρέπει την εγκατάσταση (και) του Homebrew (χωρίς διαδικασία απενεργοποιήσης του): -- http://www.macworld.com/article/2948140/os-x/private-i-el-capitans-system-integrity-protection-will-shift-utilities-functions.html -- http://digitizor.com/2015/10/01/fix-homebrew-permissions-osx-el-capitan/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα