Προς το περιεχόμενο

OS X El Capitan

γροσερισοπ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εφτιαξα φλασακι με bootable el capitan.

Οταν θα μπουταρω, θα μου δωσει 2 επιλογες; Μια για clean install και μια για upgrade?

Ή δεν θα δωσει καμια επιλογη, οποτε εγω αν θελω clean install, πρεπει προηγουμενως να εχω μπουταρει σε recovery mode και με disk utility να διαγραψω τον σκληρο?

Θα προτιμουσα βεβαια να γινεται η μια κι εξω, να μου δινει τη δυνατοτητα να κανει clean install διχως να μπω εγω στη διαδικασια διαγραφης του σκληρου, αλλα πειτε μου να ξερω τι τελικα ισχυει.

1) Μόλις θα κάνει boot το μηχάνημα και ακούσεις τον ήχο θα κρατήσεις το Option (Alt).

2) Θα επιλέξεις το USB Stick που έφτιαξες με το El Capitan.

3) Στον πίνακα OS X Utilities θα επιλέξεις το Disk Utility.

4) Θα επιλέξεις τον σκληρό δίσκο σου από τα αριστερά, και από δεξιά θα επιλέξεις το tab του Erase. Κάτω στην επιλογή Format θα επιλέξεις ο δίσκος να φορμαριστεί ως Mac OS Extended (Journaled), από κάτω στο Name δώσε ένα όνομα για τον δίσκο σου και πάτα το κουμπάκι του Erase.

5) Μόλις ο δίσκος φορμαριστεί, κλείσε το Disk Utility από το μενού επάνω αριστερά για να γυρίσεις πίσω στον πίνακα OS X Utilities.

6) Τώρα επέλεξε το Install OSX

7) Στη συνέχεια μόλις σου βγάλει να επιλέξεις δίσκο για να γίνει εγκατάσταση, επέλεξε τον δίσκο σου.

Δες λίγο και αυτό το βιντεάκι μετά το 6:30. Ο τύπος το κάνει για το Yosemite αλλά δεν έχει διαφορά.

*Έχε υπόψιν σου ότι μετά το clean install θα πρέπει να περάσεις όλα σου τα προγράμματα από την αρχή!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 675
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Για όσους ενδιαφέρονται για το cDock η νέα έκδοση για το El Capitan κυκλοφόρησε.

Προσοχή όμως γιατί πρέπει να απενεργοποιηθεί το SIP για να μπορέσει να εγκατασταθεί.

Αμέσως μετά την εγκατάσταση μπορείτε να ξανά ενεργοποιήσετε το SIP.

παιδιά σας βγάζει πρόβλημα το mail με λογαριασμό από hotmail?

μου βγάζει συχνά αυτό το μήνυμα.

2015_10_07_4_51_05.jpg

Ναι φίλε μου. Το κάνει και σε μένα που και που και μετά επικοινωνεί κανονικά. Το έκανε όμως και στο yosemity. Προφανώς είναι θέμα του mail server και όχι κάτι που οφείλετε σε εσένα 

Κάτι λίγο άσχετο μιας και μόλις τώρα εγκατέστησα και την τελευταία έκδοση του Ελληνικού ορθογράφου από την isquare..Υπάρχει τρόπος να απεγκατασταθεί; Ρωτάω γιατί όσο και να έχω ψάξει δεν βρίσκω τέτοια επιλογή.

Παιδιά το El Capitan είναι το καλύτερο λειτουργικό που έχει βγει μέχρι τώρα και μόλις θυμήθηκα ότι είχαν πει ότι είναι optimized και για πιο παλιά μηχανήματα πράγμα που το βλέπω και στην πράξη!

Συνεπώς με ένα clean install έχετε τη μέγιστη απόδοση που μπορεί να σας δώσει το hardware που έχετε.

• Super Moderators

Κάτι λίγο άσχετο μιας και μόλις τώρα εγκατέστησα και την τελευταία έκδοση του Ελληνικού ορθογράφου από την isquare..Υπάρχει τρόπος να απεγκατασταθεί; Ρωτάω γιατί όσο και να έχω ψάξει δεν βρίσκω τέτοια επιλογή.

Μπορείς και να το απενεργοποιήσεις από τα system preferences (και το ίδιο το εικονίδιο έχει επιλογή remove με δεξί κλικ πάνω του):

post-40751-0-35263300-1444242898_thumb.png

• Like 1

Μετα απο clean install (& migration assistant), ειμαι κι εγω πλεον σε el capitan! Ιδιαιτερες ευχαριστιες σε Dredd81 !

Μια προχειρη εφαρμογουλα που την ειχα βολευτει πολυ αλλα δεν παιζει, ηταν ενας task manager/reminder με το ονομα 'due'.

Εχετε κατι μικρο-κομψο σε εντελως minimal task manager/reminder, να μου προτεινετε;

Κατα προτιμηση free, αλλα αν ειναι κατι καλο και commercial πειτε το.

Μετα απο clean install (& migration assistant), ειμαι κι εγω πλεον σε el capitan! Ιδιαιτερες ευχαριστιες σε Dredd81 !

Μια προχειρη εφαρμογουλα που την ειχα βολευτει πολυ αλλα δεν παιζει, ηταν ενας task manager/reminder με το ονομα 'due'.

Εχετε κατι μικρο-κομψο σε εντελως minimal task manager/reminder, να μου προτεινετε;

Κατα προτιμηση free, αλλα αν ειναι κατι καλο και commercial πειτε το.

Μπράβο φίλε μου! Χαίρομαι που τα κατάφερες.

Όσο για το προγραμματάκι που ψάχνεις θα σου έλεγα να κοιτάξεις λίγο και το Reminders που έχει στα Applications το ίδιο το λειτουργικό. Μπορείς να δεις και αυτό το βιντεάκι που ίσως σου φανεί χρήσιμο. Μετά το 2:00 το εξηγεί.

Κάποιο άλλο δεν ξέρω να σου προτείνω γιατί γενικά δεν χρησιμοποιώ reminder. Μπορείς επίσης να ρίξεις και μια ματιά στο App Store.

Για update από Lion στα El Capitan θα εχω προβλημα;Time machine δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε..Διαθετω ενα macbook pro μοντελο του '11.ευχαριστώ!

Αν σου λέγαμε οτι δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα,  δεν θα έκανες timemachine backup?

Eιλικρινά αν ξέραμε αν θα είχες προβλημα ή όχι δεν θα μασταν εδώ αλλα θα πιναμε ποτα στο Αμπου Ντάμπι μιας και θα είχαμε πιάσει τα νούμερα του λοτο....

Κανένας δεν μπορεί να προβλέψει και να σου πει κατι τέτοιο με βεβαιότητα. Για αυτό υπάρχει το timemachine backup ωστε αν συμβει το μοιραίο να μην χάσεις τίποτα.

Λογικά δεν θα γίνει τιποτα αλλα μπορεί κατι στην διαδικασία να μην πάει καλα πχ.corrupted αρχείο εγκατάστασης απο πρόβλημα στον σκληρό και να τα χάσεις όλα.

Οποτε για να τελειώνουμε μιας και για να ρωτάς κατι τέτοιο έχεις άγνοια κινδύνου, ναι θα έχεις προβλημα. Κάνε ένα timemachine backup ή εαν δεν έχεις σκληρό για full backup(το χωρο του σκληρού που ειναι σε χρήση) σωσε αρχεία που σε ενδιαφέρουν πρωτα κάπου αλλου.

Μπράβο φίλε μου! Χαίρομαι που τα κατάφερες.

Όσο για το προγραμματάκι που ψάχνεις θα σου έλεγα να κοιτάξεις λίγο και το Reminders που έχει στα Applications το ίδιο το λειτουργικό. Μπορείς να δεις και αυτό το βιντεάκι που ίσως σου φανεί χρήσιμο. Μετά το 2:00 το εξηγεί.

Κάποιο άλλο δεν ξέρω να σου προτείνω γιατί γενικά δεν χρησιμοποιώ reminder. Μπορείς επίσης να ρίξεις και μια ματιά στο App Store.

thank again, φαινεται οτι κανει τη δουλεια, θα το δοκιμασω.

Παει σφαιρα το el capitan, ή μου φαινεται;

Λιγο προλαβα να το χρησιμοποιησω, αλλα βλεπω μια διαφορα ταχυτητας της ταξης 10-20% !

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...