Προς το περιεχόμενο

OS X El Capitan

γροσερισοπ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Για πειτε ρε παιδια,

clean install απο app store πως μπορει να γινει;

1) Βάλε να κατέβει ξανά το El Capitan από το App Store. Μόλις τελειώσει δεν κάνεις τίποτα. Από την επιλογή του μενού Install OS X επιλέγεις Quit Install OS X.

2) Τώρα πρέπει να φτιάξεις το bootable USB Stick. Κάνε τα εξής:

α) Μπες εδώ και κατέβασε το Diskmaker. Μετά διάβασε εδώ για να δεις ποια είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για την δημιουργία του USB. Αυτός είναι ο οδηγός για το USB του Yosemite αλλά τα βήματα είναι ακριβώς τα ίδια. Το όνομα αλλάζει.

β) Εναλλακτική: Σε περίπτωση που η τελευταία έκδοση του Diskmaker δεν μπορεί να ολοκληρώσει την διαδικασία (δες την σελίδα 14 στο θέμα που είμαστε) βγάζοντας κάποιο error, τότε κατέβασε την προηγούμενη έκδοση του Diskmaker που ήταν για το Yosemite από εδώ (πάλι) κάνοντας κλικ επάνω σε μια από τις επιλογές που λέει Download Mirror ακριβώς κάτω από εκεί που λέει Use any of the following links to download DiskMaker X 4b4.

3) Μόλις τελειώσει η διαδικασία δημιουργίας του USB θα πρέπει να απενεργοποιήσεις τον υπολογιστή σου.

4) Στη συνέχεια διαβάζεις αυτόν τον οδηγό εδώ για να δεις πως καθαρίζεται ο δίσκος και πως γίνεται η εγκατάσταη. Είναι για το Yosemite αλλά τα βήματα είναι και πάλι τα ίδια.

Διάβασε πολύ προσεκτικά όλα τα βήματα πριν κάνεις το οτιδήποτε!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 675
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators

Δεν ξέρω τι κάνανε αλλά πλέον στο mbp retina 13" πρώτης γενιάς, το final cut κάνει μέχρι και 30-40% πιο γρήγορα το rendering στο capitan σε σχέση με πριν! :)

Δεν ξέρω τι κάνανε αλλά πλέον στο mbp retina 13" πρώτης γενιάς, το final cut κάνει μέχρι και 30-40% πιο γρήγορα το rendering στο capitan σε σχέση με πριν! :)

Και το όνομα αυτού Metal!

Διάβασε λίγο τι είναι το Metal.

Ξέρω τι είναι το Metal και τι κάνει :-)  από την στιγμή που είχα δει την παρουσίαση.

Βασικά από την στιγμή που το Metal αναλαμβάνει την διαχείριση των γραφικών του συστήματος αξίζει το clean install για αποφυγή πιθανών μικροπροβλημάτων, επίσης δεν είναι μόνο το Metal είναι και το SIP.

Δεν λέω ότι αν κάνει κάποιος upgrade θα έχει προβλήματα, αλλά λόγο των παραπάνω εγώ θα προτιμούσα το Clean Install.

Ξέρω τι είναι το Metal και τι κάνει :-)  από την στιγμή που είχα δει την παρουσίαση.

Βασικά από την στιγμή που το Metal αναλαμβάνει την διαχείριση των γραφικών του συστήματος αξίζει το clean install για αποφυγή πιθανών μικροπροβλημάτων, επίσης δεν είναι μόνο το Metal είναι και το SIP.

Δεν λέω ότι αν κάνει κάποιος upgrade θα έχει προβλήματα, αλλά λόγο των παραπάνω εγώ θα προτιμούσα το Clean Install.

ΟΚ φίλε μου. Δεν έβαλα την επισήμανση με σκοπό εξυπνάδας ή τίποτα άλλο μην με παρεξηγείς. Αλλά έτσι όπως το έγραψες μπορεί να νομίζουν ορισμένοι (πιθανόν) ότι πρέπει να γίνει clean install για να λειτουργεί το Metal.  :-D

Πάντως και εγώ όπως προανέφερα είμαι υπέρ του clean install. :ph34r:

Για να πούμε με λίγα λόγια περί clean install... όταν άλλαξα τον SSD κι έβαλα με time machine το λειτουργικό εκ νέου, το boot ήταν 45sec. Με την παρότρυνση των παιδιών εδώ, έκανα clean install και το boot έπεσε στα 20sec. Οπότε σίγουρα το clean install κάνει δουλειά. Στην προκειμένη περίπτωση όμως, παίζει να κάνω απλά upgrade και αν δω θέματα να κάνω clean install. Time machine να έχει κανείς κι όλα γίνονται :)

ΟΚ φίλε μου. Δεν έβαλα την επισήμανση με σκοπό εξυπνάδας ή τίποτα άλλο μην με παρεξηγείς. Αλλά έτσι όπως το έγραψες μπορεί να νομίζουν ορισμένοι (πιθανόν) ότι πρέπει να γίνει clean install για να λειτουργεί το Metal.  :-D

Πάντως και εγώ όπως προανέφερα είμαι υπέρ του clean install. :ph34r:

Δεν σε παρεξηγώ  άλλωστε πολιτισμένη συζήτηση κάνουμε :-D 

• Like 1

Για όσους δεν το γνωρίζουν:

SIP (System Integrity Protection): Σύστημα Προστασίας Ακεραιότητας

Το OS X El Capitan έχει ένα νέο χαρακτηριστικό ασφαλείας που ονομάζεται Σύστημα Προστασίας Ακεραιότητας (SIP, αναφέρεται μερικές φορές ως rootless (ξεριζωμένο) που προστατεύει ορισμένες διαδικασίες του συστήματος, τα αρχεία και τους φακέλους από το να τροποποιηθεί ή παραποιηθεί από άλλους διεργασίες, ακόμη και όταν εκτελείται από τον χρήστη root ή από χρήστη με δικαιώματα root (sudo). Η Apple λέει ότι ο χρήστης root μπορεί να είναι ένας σημαντικός παράγοντας κινδύνου για την ασφάλεια του συστήματος, ειδικά σε συστήματα με ένα μόνο λογαριασμό χρήστη κατά την οποία ο χρήστης είναι επίσης ο διαχειριστής. Η ακεραιότητα του συστήματος προστασίας είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή, αλλά μπορεί να απενεργοποιηθεί.

• Like 1

Σχετικά με το native trim support σε 3rd party ssd's νομίζω ότι έχει ξεκινήσει από το 10.10.4  (http://www.macrumors.com/2015/07/01/os-x-trim-ssd/).Άν μπορεί κάποιος να το επιβεβαιώσει γιατί αποτελεί βασικό λόγο για upgrade. 

Είχα ενεργοποιήσει μέσω terminal το native trim support στο Yosemite και εξακολουθεί να είναι ενεργό στο El Capitan.

Κι εγώ το ίδιο, αλλά όταν πήγα να κάνω restart δεν ξεκίναγε με τίποτα, έμενε κολλημένο στο μηλαράκι με την μπάρα.Ευτυχώς είχα κάνει bootable usb και έκανα επαναφορά.Μου το έκανε συνέχεια οπότε έκανα clean install και ξεμπέρδεψα, απλά δεν έχω τώρα trim.

Κάτι μου θυμίζει.. κάτι μου θυμίζει.. :rolleyes:

http://www.intel.com/content/www/us/en/architecture-and-technology/quick-sync-video/quick-sync-video-general.html

Είχα ενεργοποιήσει μέσω terminal το native trim support στο Yosemite και εξακολουθεί να είναι ενεργό στο El Capitan.

Για δώσε info πως να το κάνουμε και εμείς αυτό.

Εχω το MacBook Pro (early 2011) με Samsung Evo 840 πανω. 

Τo Trim Enabler (το πρόγραμμα) το ενεργοποιώ αλλα μετα απο λίγες μέρες το βρίσκω κλειστό!

1) Βάλε να κατέβει ξανά το El Capitan από το App Store. Μόλις τελειώσει δεν κάνεις τίποτα. Από την επιλογή του μενού Install OS X επιλέγεις Quit Install OS X.

2) Τώρα πρέπει να φτιάξεις το bootable USB Stick. Κάνε τα εξής:

α) Μπες εδώ και κατέβασε το Diskmaker. Μετά διάβασε εδώ για να δεις ποια είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για την δημιουργία του USB. Αυτός είναι ο οδηγός για το USB του Yosemite αλλά τα βήματα είναι ακριβώς τα ίδια. Το όνομα αλλάζει.

β) Εναλλακτική: Σε περίπτωση που η τελευταία έκδοση του Diskmaker δεν μπορεί να ολοκληρώσει την διαδικασία (δες την σελίδα 14 στο θέμα που είμαστε) βγάζοντας κάποιο error, τότε κατέβασε την προηγούμενη έκδοση του Diskmaker που ήταν για το Yosemite από εδώ (πάλι) κάνοντας κλικ επάνω σε μια από τις επιλογές που λέει Download Mirror ακριβώς κάτω από εκεί που λέει Use any of the following links to download DiskMaker X 4b4.

3) Μόλις τελειώσει η διαδικασία δημιουργίας του USB θα πρέπει να απενεργοποιήσεις τον υπολογιστή σου.

4) Στη συνέχεια διαβάζεις αυτόν τον οδηγό εδώ για να δεις πως καθαρίζεται ο δίσκος και πως γίνεται η εγκατάσταη. Είναι για το Yosemite αλλά τα βήματα είναι και πάλι τα ίδια.

Διάβασε πολύ προσεκτικά όλα τα βήματα πριν κάνεις το οτιδήποτε!

Εφτιαξα φλασακι με bootable el capitan.

Οταν θα μπουταρω, θα μου δωσει 2 επιλογες; Μια για clean install και μια για upgrade?

Ή δεν θα δωσει καμια επιλογη, οποτε εγω αν θελω clean install, πρεπει προηγουμενως να εχω μπουταρει σε recovery mode και με disk utility να διαγραψω τον σκληρο?

Θα προτιμουσα βεβαια να γινεται η μια κι εξω, να μου δινει τη δυνατοτητα να κανει clean install διχως να μπω εγω στη διαδικασια διαγραφης του σκληρου, αλλα πειτε μου να ξερω τι τελικα ισχυει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...