d151 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Μάλλον πρέπει να κάνεις clean install. Δεν καταλαβαινω γιατι να πρεπει να κανω clean install. Το προσεχω πολυ το μηχανημα μου, καθαριζω συχνα πυκνα το δισκο απο αχρηστα πραγματα κλπ. Δεν ειναι windows που μπορει το pc να κολλησει χιλιες δυο βλακειες μονο απο browsing και ειναι αναγκαιο το format μια στο τοσο. Δεν καταλαβαινω λοιπον γιατι στο παραμικρο λειτουργικο προβλημα να θεωρειται το clean install η μονη λυση οπως στα windows που δεν εχεις ιδεα τι μπορει να φταιει. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
coffeex Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Λόγο του Metal πιστεύω πως αξίζει το clean install. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gRim Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Λόγο του Metal πιστεύω πως αξίζει το clean install. Τι σχέση έχει το metal με το clean install; Θέλω να πω ότι ναι σε κάποιες περιπτώσεις ένα clean install μπορεί να βοηθήσει αν υπάρχουν προβλήματα αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θα επηρεάσει συγκεκριμένα το metal.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
skiabox Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Πάντως όσο το δουλεύω τόσο καταλαβαίνω πόσο απίστευτο λειτουργικό είναι. Μιλάμε ότι έχω ανοικτά τα κέρατά μου και το λειτουργικό δεν καταλαβαίνει τίποτα! Συγχαρητήρια στην apple για ακόμα μια φορά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dredd81 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Λόγο του Metal πιστεύω πως αξίζει το clean install. Διάβασε λίγο τι είναι το Metal. Δεν καταλαβαινω γιατι να πρεπει να κανω clean install. Το προσεχω πολυ το μηχανημα μου, καθαριζω συχνα πυκνα το δισκο απο αχρηστα πραγματα κλπ. Δεν ειναι windows που μπορει το pc να κολλησει χιλιες δυο βλακειες μονο απο browsing και ειναι αναγκαιο το format μια στο τοσο. Δεν καταλαβαινω λοιπον γιατι στο παραμικρο λειτουργικο προβλημα να θεωρειται το clean install η μονη λυση οπως στα windows που δεν εχεις ιδεα τι μπορει να φταιει. Σίγουρα το OS X δεν είναι Windows αλλά δεν παύει να είναι και αυτό ένα λειτουργικό σύστημα. Με λίγα λόγια δεν είναι άφθαρτο! Όσο συχνά και να καθαρίζεις τον δίσκο σου, όσο καλά και να προσέχεις το μηχάνημά σου αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μένουν μέσα κατάλοιπα τα οποία ο κάθε cleaner βρίσκει και απομακρύνει. Η "ζημιά" κυρίως προκαλείται από εφαρμογές τρίτων developers που μπορεί να μην εγκαταστάθηκαν σωστά. Μπορεί επίσης υπάρξουν κάποια αλλοιωμένα directories, file systems, .plist, κλπ από την χρήση. Ένας νέος λοιπόν χρήστης ή ένας μέσος χρήστης που δεν έχει την κατάλληλη εμπειρία καλό είναι να προχωράει σε καθαρή εγκατάσταση μόλις δει ότι μετά από την μετάβαση σε νέο λειτουργικό (update) υπάρχουν προβλήματα. Αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε φορά που βγαίνει νέο λειτουργικό πρέπει όλοι να κάνουν αυτή την διαδικασία, καθώς μπορεί όντως μόνο με το update όλα να δουλεύουν ρολόι. Στις περισσότερες όμως των περιπτώσεων, αρκετός κόσμος νομίζει ότι επειδή έκανε το άλμα από Windows σε OSX ότι μπορεί να βάλει κάτω το μηχάνημά του, να του αλλάξει τα φώτα και να μην συμβεί και τίποτα. Σε αυτό ίσως φταίει και η λάθος πληροφόρηση. Το clean install λοιπόν δεν το κάνουμε όποτε μας την βαρέσει ή για τον παραμικρό λόγο που μπορεί να διαπιστώσουμε ότι κάτι δεν πάει καλά. Εάν κάτι δεν πάει λοιπόν καλά, πρώτα το ψάχνουμε και εάν δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος επίλυσης τότε προχωράμε σε αυτή την διαδικασία. Καλό πάντα είναι να κρατάμε ένα Backup πριν πειράξουμε οτιδήποτε. Και το πιο σημαντικό: Εάν δεν ξέρουμε κάτι ρωτάμε να μας υποδείξουν τρόπους επίλυσης step-by-step. Εάν και πάλι δεν τα καταφέρνουμε απευθυνόμαστε σε κάποιο εξουσιοδοτημένο service. Όποιος έχει κάνει του κεφαλιού του έχει αποδειχθεί ότι στο 99% των περιπτώσεων έχει προκαλέσει ανεπανόρθωτη ή μη αναστρέψιμη ζημιά! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gRim Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Διάβασε λίγο τι είναι το Metal. Σίγουρα το OS X δεν είναι Windows αλλά δεν παύει να είναι και αυτό ένα λειτουργικό σύστημα. Με λίγα λόγια δεν είναι άφθαρτο! Όσο συχνά και να καθαρίζεις τον δίσκο σου, όσο καλά και να προσέχεις το μηχάνημά σου αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μένουν μέσα κατάλοιπα τα οποία ο κάθε cleaner βρίσκει και απομακρύνει. Η "ζημιά" κυρίως προκαλείται από εφαρμογές τρίτων developers που μπορεί να μην εγκαταστάθηκαν σωστά. Μπορεί επίσης υπάρξουν κάποια αλλοιωμένα directories, file systems, .plist, κλπ από την χρήση. Ένας νέος λοιπόν χρήστης ή ένας μέσος χρήστης που δεν έχει την κατάλληλη εμπειρία καλό είναι να προχωράει σε καθαρή εγκατάσταση μόλις δει ότι μετά από την μετάβαση σε νέο λειτουργικό (update) υπάρχουν προβλήματα. Αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε φορά που βγαίνει νέο λειτουργικό πρέπει όλοι να κάνουν αυτή την διαδικασία, καθώς μπορεί όντως μόνο με το update όλα να δουλεύουν ρολόι. Στις περισσότερες όμως των περιπτώσεων, αρκετός κόσμος νομίζει ότι επειδή έκανε το άλμα από Windows σε OSX ότι μπορεί να βάλει κάτω το μηχάνημά του, να του αλλάξει τα φώτα και να μην συμβεί και τίποτα. Σε αυτό ίσως φταίει και η λάθος πληροφόρηση. Το clean install λοιπόν δεν το κάνουμε όποτε μας την βαρέσει ή για τον παραμικρό λόγο που μπορεί να διαπιστώσουμε ότι κάτι δεν πάει καλά. Εάν κάτι δεν πάει λοιπόν καλά, πρώτα το ψάχνουμε και εάν δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος επίλυσης τότε προχωράμε σε αυτή την διαδικασία. Καλό πάντα είναι να κρατάμε ένα Backup πριν πειράξουμε οτιδήποτε. Και το πιο σημαντικό: Εάν δεν ξέρουμε κάτι ρωτάμε να μας υποδείξουν τρόπους επίλυσης step-by-step. Εάν και πάλι δεν τα καταφέρνουμε απευθυνόμαστε σε κάποιο εξουσιοδοτημένο service. Όποιος έχει κάνει του κεφαλιού του έχει αποδειχθεί ότι στο 99% των περιπτώσεων έχει προκαλέσει ανεπανόρθωτη ή μη αναστρέψιμη ζημιά! Ξέρω τι είναι το metal..το clean install που κολλάει με το metal δεν καταλαβαίνω...όσοι δηλαδή έκαναν update και όχι clean install δεν θα επωφεληθούν από το metal; Μη λέμε ότι θέλουμε και ένας που δεν ξέρει μπαίνει σε τσάμπα κόπο να κάνει format... Εκτός εάν ο φίλος αντί για clean install ήθελε να πει ότι προτείνει το update σε el capitan για το metal. Άλλο όμως το update και άλλο το clean install σωστά; Όσον αφορά τα άλλα που έγραψες για το clean install συμφωνώ. Εγώ πάντως είχα να κάνω φορμάτ από τα lion και όταν τελικά είπα να δοκιμάσω clean install δεν είδα καμιά διαφορά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dredd81 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Ξέρω τι είναι το metal..το clean install που κολλάει με το metal δεν καταλαβαίνω...όσοι δηλαδή έκαναν update και όχι clean install δεν θα επωφεληθούν από το metal; Μη λέμε ότι θέλουμε και ένας που δεν ξέρει μπαίνει σε τσάμπα κόπο να κάνει format... Εκτός εάν ο φίλος αντί για clean install ήθελε να πει ότι προτείνει το update σε el capitan για το metal. Άλλο όμως το update και άλλο το clean install σωστά; Δεν απευθύνθηκα καν σε εσένα φίλε μου αλλά στον Coffeex και στον d151! Άσε που δεν έγραψα κάτι γι' αυτά που αναφέρεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MoviemakerGr Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Σωστά όλα αυτά αλλά υπάρχει και το fact που λέει ότι ένα μηχάνημα με clean install θα λειτουργεί πάντα καλύτερα από το ίδιο σε update. Άρα αυτός που το γράφει το γράφει για να σας βοηθήσει μέσω αυτού,γιατί στο δικό του θα ξέρει προφανώς τι να κάνει.. Οι μεγάλες αλλαγές όπως το native trim support σε 3rd party ssd's και το Metal θα βοηθηθούν από ένα clean install,κατι που δεν πρέπει να σας προβληματίζει με όλες αυτές τις cloud και backup υπηρεσίες που υπάρχουν.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gRim Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Δεν απευθύνθηκα καν σε εσένα φίλε μου αλλά στον Coffeex και στον d151! Άσε που δεν έγραψα κάτι γι' αυτά που αναφέρεις. Α οκ διάβασα γρήγορα και μπερδεύτηκα επειδή ρώτησα κι εγώ για το metal και νόμιζα ότι έκανες quote το μήνυμα μου! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
skiabox Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Το clean install δεν είναι μόνο για όταν παρουσιάζεται κάποιο πρόβλημα. Είναι και θέμα performance του λειτουργικού. Και εγώ νόμιζα σε προηγούμενη περίπτωση έκδοσης λειτουργικού ότι δεν παίζει κανένα ρόλο και τελικά με το που το έκανα ήταν σα να είχα άλλο μηχάνημα! Από τότε πηγαίνω πάντα σε clean install για λόγους performance. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgeadams Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 και μεσω dmg που κατεβασα απο 'εγκριτο' torrent. (μπας και κολανε οι servers ας πουμε, κι εινει εκει το προβλημα.)Ψιλο-offtopic αλλά κάπως έτσι την πάτησαν και εκείνοι οι developers από την Κίνα που κετέβασαν το Xcode από άλλο server εκτός AppStore και προέκυψε το θέμα με το XcodeGhost... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gRim Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Από lion πήγα σε mountain lion και μετά mavericks μόνο με update. Όταν βγήκαν τα yosemite είπα να κάνω clean install μήπως έβλεπα καμιά διαφορά. Δεν είχα κανένα πρόβλημα τόσα χρόνια αλλά είπα να κάνω clean install και να εγκαταστήσω χειροκίνητα τα πάντα (αν έκανα επαναφορά από time machine λογικά θα περνούσε και ότι άχρηστο είχα μαζέψει τόσα χρόνια). Τελικά δεν είδα καμιά διαφορά στην ταχύτητα απολύτως. Αν κάποιος έχει χρόνο σίγουρα είναι καλύτερο ένα clean install όχι όμως μετά επαναφορά από time machine αλλά εγκατάσταση όλα χειροκίνητα. Ψιλο-offtopic αλλά κάπως έτσι την πάτησαν και εκείνοι οι developers από την Κίνα που κετέβασαν το Xcode από άλλο server εκτός AppStore και προέκυψε το θέμα με το XcodeGhost... Για κανένα λόγο δεν θα έκανα εγκατάσταση λειτουργικού από torrent ειδικά και μετά από αυτά που βγήκαν στη φορά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dredd81 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Προσωπικά κάνω πάντα clean install μόνο μια φορά τον χρόνο! Όταν βγαίνει ουσιαστικά το νέο λειτουργικό. Αυτό το κάνω για να καθαρίζει το μηχάνημά μου από τυχόν υπολήμματα τα οποία μπορεί να μου δημιουργήσουν κάποια στιγμή κάποιο θεματάκι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mentoras99 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Για πειτε ρε παιδια, clean install απο app store πως μπορει να γινει; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgeadams Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Κατεβάζεις το OS άπό το App Store. Μετά, με βάση τους οδηγούς που κυκλοφορούν στο δίκτυο (είτε με χειροκίνητες εντολές στο terminal είτε με έτοιμη εφαρμογή που υπάρχει γι' αυτό) φτιάχνεις ένα USB stick με τον installer. Κάνεις boot από το USB, πριν ξεκινήσει η εγκατάσταση ανοίγεις το Disk Utility, κάνεις format στο δίσκο, κλείνεις το disk utility και ξεκινάς την εγκατάσταση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα