Προς το περιεχόμενο

OS X El Capitan

γροσερισοπ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιζει ρολο αν γινει απο φλασακι, ή αν εχω τον installer κατεβασμενο στον σκληρο;

Φανταζομαι βεβαια οτι εσυ το ειπες, σε αντιδιαστολη με κατεβασμα-και-εγκατασταση απο τους apple servers.

Οπως και να χει, εχω δοκιμασει και με app store και με κατεβασμενο image, με αποτυχια δυστυχως.

Μαλλον θα κανω uninstall το handsoff! (v.3) μηπως και τυχον επηρεαζει την εγκατασταση.

Ειλικρινα δεν καταλαβαινω γιατι με την καμια δεν ολοκληρωνει την εγκατασταση,

και μετα μενω με μη λειτουργικο υπολογιστη, κι αναγκαζομαι να επαναφερω Image με το yosemite.

Μια δεκαετια mac user, τετοιο καψονι δεν μου χει ξανατυχει.

--------------

Ποια εκδοση του tuxera παιζει σωστα με το el capitan?

Να σε ρωτήσω κάτι?

Πες μας τι ακριβώς κάνεις: 

1)Έχεις το Yosemite εγκατεστημένο, κατεβάζεις το El Capitan και στη συνέχεια τρέχεις τον installer του El Capitan για να κάνει Update? ή

2) Έχεις φτιάξει Bootable USB του El Capitan και κάνεις Clean Install? Που σημαίνει ότι διαγράφεις εντελώς (format) τον δίσκο και περνάς το El Capitan?

Σε ποια από τις δύο παραπάνω περιπτώσεις δημιουργείται το πρόβλημα? Και στις δύο περιπτώσεις?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 675
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Παιδιά τι γίνεται με τον Safari εχω iMac 2013 έβαλα προχτές El Capitan και από χτες δεν μπορω να τον χρησιμοποιήσω κολλάει τρομερά κ δεν φορτώνει καμία σελίδα

Κι επιπλέον εχω πρόβλημα με Viber iMessage

Παιδιά τι γίνεται με τον Safari εχω iMac 2013 έβαλα προχτές El Capitan και από χτες δεν μπορω να τον χρησιμοποιήσω κολλάει τρομερά κ δεν φορτώνει καμία σελίδα

Κι επιπλέον εχω πρόβλημα με Viber iMessage

Τι τον θες τον σαφάρι και συ...ένας φίλος μου που το εγκατέστησε σήμερα το μόνο που παρατήρησε είναι οτι αυξήθηκε κατα πολύ ο χρόνος εκκίνησης.

Να σε ρωτήσω κάτι?

Πες μας τι ακριβώς κάνεις: 

1)Έχεις το Yosemite εγκατεστημένο, κατεβάζεις το El Capitan και στη συνέχεια τρέχεις τον installer του El Capitan για να κάνει Update? ή

2) Έχεις φτιάξει Bootable USB του El Capitan και κάνεις Clean Install? Που σημαίνει ότι διαγράφεις εντελώς (format) τον δίσκο και περνάς το El Capitan?

Σε ποια από τις δύο παραπάνω περιπτώσεις δημιουργείται το πρόβλημα? Και στις δύο περιπτώσεις?

Η 1η περιπτωση.

Και δοκιμασα και μεσω download-install απο app store,

και μεσω dmg που κατεβασα απο 'εγκριτο' torrent. (μπας και κολανε οι servers ας πουμε, κι εινει εκει το προβλημα.)

Και ετσι κι αλλιως, ενω φαινεται οτι ολοκληρωνει, τελικα δεν μπαινει μες το osx.

Και μενεις με τον υπολογιστη στο χερι.

Μετα, επαναφορα σε yosemite, με image απο το superduper.

Ουτε στα windows τετοια καψονια.

Η 1η περιπτωση.

Και δοκιμασα και μεσω download-install απο app store,

και μεσω dmg που κατεβασα απο 'εγκριτο' torrent. (μπας και κολανε οι servers ας πουμε, κι εινει εκει το προβλημα.)

Και ετσι κι αλλιως, ενω φαινεται οτι ολοκληρωνει, τελικα δεν μπαινει μες το osx.

Και μενεις με τον υπολογιστη στο χερι.

Μετα, επαναφορα σε yosemite, με image απο το superduper.

Ουτε στα windows τετοια καψονια.

Άρα δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα την 2η περίπτωση (clean install). Σωστά?

Γιατί δεν δοκιμάζεις να κάνεις μια καθαρή εγκατάσταση του El Capitan?

Το κουραστικό σε αυτή την περίπτωση είναι ότι θα πρέπει να τα περάσεις όλα από την αρχή.

Άρα δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα την 2η περίπτωση (clean install). Σωστά?

Γιατί δεν δοκιμάζεις να κάνεις μια καθαρή εγκατάσταση του El Capitan?

Το κουραστικό σε αυτή την περίπτωση είναι ότι θα πρέπει να τα περάσεις όλα από την αρχή.

Αν και δεν το βλεπω θετικα,

ποτε σου δινει την επιλογη αυτη για clean install?

Δεν μου την εμφανισε καμια φορα.

Παιδια εχω ενα Macbook Pro Retina 15" early 2013. Ενω ετρεχε σφαιρα συνεχεια και ανοιγε μεσα σε λιγα δευτερολεπτα, τωρα με τα El Capitan ανοιγει και χρειαζεται να περιμενω μερικα δευτερολεπτα (10-15) στο desktop μεχρι να μπορω να το χρησιμοποιησω, να ανοιξω καποιο προγραμμα κλπ. Τι μπορει να φταιει και πως διορθωνεται;

Με στικάκι γίνεται clean install.

Πέρνα και από το google και δες.

Παιδια εχω ενα Macbook Pro Retina 15" early 2013. Ενω ετρεχε σφαιρα συνεχεια και ανοιγε μεσα σε λιγα δευτερολεπτα, τωρα με τα El Capitan ανοιγει και χρειαζεται να περιμενω μερικα δευτερολεπτα (10-15) στο desktop μεχρι να μπορω να το χρησιμοποιησω, να ανοιξω καποιο προγραμμα κλπ. Τι μπορει να φταιει και πως διορθωνεται;

Μάλλον πρέπει να κάνεις clean install.

Το λειτουργικό δεν παίζεται.

Θεωρώ ότι όσοι έχουν προβλήματα είναι γιατί δεν έκαναν clean install που για εμένα είναι αρκετά μεγάλο ρίσκο.

Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζει και ένας φίλος μου.

Εάν δεν κάνεις και αυτή την προσπάθεια με clean install δεν μπορείς να ξέρεις ότι δεν θα πετύχει.

Υπάρχουν πολλοί οδηγοί στο youtube για να παρακολουθήσεις τα βήματα της διαδικασίας και να την μάθεις. Μπορείς επίσης να βρεις και οδηγούς για το πως φτιάχνεται το bootable USB Stick.

To clean install δεν είναι μια εκτελέσιμη διαδικασία που την έχει κάπου το λειτουργικό ως προεπιλογή. Η ονομασία από μόνη το λέει. "Καθαρή εγκατάσταση" = Ξηλώνω τα πάντα, σκουπίζω, σφουγγαρίζω και το στήνω από το μηδέν!

Είμαι σίγουρος ότι θα πετύχει.

(Εφόσον δεν το έχεις ξανακάνει θα σου έλεγα να δεις 2-3 φορές τα βιντεάκια και μετά να εκτελείς την κάθε διαδικασία)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...