Dasd77O77 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Γεια σας,Τον τελευταίο καιρό και όταν έχω ελεύθερο χρόνο κάθομαι και μαθαίνω php. Έχω πολλά κενά αλλά με εξάσκηση και διάβασμα μαθαίνω. Σκέφτηκα να κάνω ένα website έτσι ώστε να εξασκήσω την php. Ετσι αποφάσισα να φτιάξω μια φόρμα για να ανεβάζω εικόνες. Γκουγκλαρα για να πάρω καμιά ιδέα αλλά τίποτα αξιόπιστο ή δεν θα δούλευε. Η ιδέα μου είναι πολύ απλή, μια φόρμα η οποία θα ανεβάζει εικόνες και έπειτα να τις ποστάρει σε μια νέα σελίδα, όπως διάφορα σίτε με wallpapers αλλά σε πολύ πιο απλή μορφή. Όπιος μπορει να μου κάνει ένα παράδειγμα θα ήμουν πολύ ευγνώμων. Επίσης υπάρχει κάποιο αξίοπιστο website με μαθήματα php και γενικά sites με διάφορα τρικς κτλ για php οπως υπάρχει για css .
Giorgos65ert Δημοσ. 16 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2015 Κοιτά αν το εψαχνες λίγο παραπάνω το site που έχεις δώσει θα έβρισκες ότι έχει και περιεχόμενο για PHP tricks https://css-tricks.com/snippets/php/ Επίσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις την ιδιότητα $_FILES (superglobal) και την move_uploaded_file για να κάνεις την δουλειά σου. http://php.net/manual/en/reserved.variables.files.php http://php.net/manual/en/function.move-uploaded-file.php Ακόμα έχω να προσθέσω αν θέλεις ένα κάλο site για php θα σου πρότεινα αυτό http://www.w3schools.com/php/ , άλλα δεν σου επιτρέπει να γράψεις code όπως στην js,html,css και κάποιες άλλες για λογούς ασφάλειας.
antonisid Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 Μπορείς να το επεκτείνεις λίγο περισσότερο, πχ στην φόρμα να έχεις 2 ακόμα πεδία, έναν για τον τίτλο του post, κι ένα για το κείμενο. Με την υποβολή θα ανεβάζεις την φωτογραφία στον server (ή τοπικά σ έναν φάκελλο) και θα σώζεις στην βάση το path της φωτογραφίας, τον τίτλο και το κείμενο του post (και το id φυσικά που θα σώζεται αυτόματα) Στη συνέχεια μπορείς να πάρεις τα posts και να τα εμφανίσεις σε μια λίστα.....και μετά όσο μαθαίνεις θα κάνεις κι άλλα πράγματα πχ επεξεργασία/διαγραφή post. Εφόσον ξεκίνησες με php, μην αφήσεις την mysql απ έξω.... επίσης ένα site για αρχάριους: http://www.9lessons.info/
visualizer Δημοσ. 20 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2015 Μπορείς να το επεκτείνεις λίγο περισσότερο, πχ στην φόρμα να έχεις 2 ακόμα πεδία, έναν για τον τίτλο του post, κι ένα για το κείμενο. Με την υποβολή θα ανεβάζεις την φωτογραφία στον server (ή τοπικά σ έναν φάκελλο) και θα σώζεις στην βάση το path της φωτογραφίας, τον τίτλο και το κείμενο του post (και το id φυσικά που θα σώζεται αυτόματα) Η καλύτερη λύση είναι να ανεβάσει την φωτογραφία σε έναν φάκελο και στην βάση την τοποθεσία της φωτογραφία,οι κύριοι λόγοι είναι α) Ανεβάζοντας τις φωτογραφίες στον σερβερ όταν θα θες να κατεβάσεις μια φωτογραφία ο χρόνος απόκρισης θα είναι αρκετά μεγαλύτερος β) Χωρητικότητα ..ένας σκληρός δίσκος κοστίζει λιγότερο απ ότι η αύξηση της χωρητικότητας ενός σερβερ.
antonisid Δημοσ. 20 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2015 Η καλύτερη λύση είναι να ανεβάσει την φωτογραφία σε έναν φάκελο και στην βάση την τοποθεσία της φωτογραφία,οι κύριοι λόγοι είναι α) Ανεβάζοντας τις φωτογραφίες στον σερβερ όταν θα θες να κατεβάσεις μια φωτογραφία ο χρόνος απόκρισης θα είναι αρκετά μεγαλύτερος β) Χωρητικότητα ..ένας σκληρός δίσκος κοστίζει λιγότερο απ ότι η αύξηση της χωρητικότητας ενός σερβερ. Συγνώμη αλλά δε ζούμε στο 1995. Μ αυτό το σκεπτικό πως σερφάρουμε σε σελίδες που έχουν δεκάδες φωογραφίες, scripts κτλ προς κατέβασμα? Δεν είναι επιχείρημα αυτό, οτι δηλαδή θα ναι αργό το κατέβασμα μια φωτογραφίας όταν κάνει load μια τελείως απλή σελίδα. Όσο για τον χωρητικότητα στον σέρβερ, με ένα 1gb που δίνει το μέσο πακέτο hosting φθάνει νομίζω.
visualizer Δημοσ. 20 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2015 Συγνώμη αλλά δε ζούμε στο 1995. Μ αυτό το σκεπτικό πως σερφάρουμε σε σελίδες που έχουν δεκάδες φωογραφίες, scripts κτλ προς κατέβασμα? Δεν είναι επιχείρημα αυτό, οτι δηλαδή θα ναι αργό το κατέβασμα μια φωτογραφίας όταν κάνει load μια τελείως απλή σελίδα. Όσο για τον χωρητικότητα στον σέρβερ, με ένα 1gb που δίνει το μέσο πακέτο hosting φθάνει νομίζω. Σίγουρα στην συγκεκριμένη περίπτωση ο φίλος δεν θα έχει πρόβλημα και αν την ανεβάσει την φωτογραφία στην βάση και προφανώς 1GB του φτάνει.Καλό είναι όμως όταν συζητάμε για ένα θέμα να δίνουμε την καλύτερη δυνατή λύση .Αν το ψάξεις λίγο το θέμα θα δεις ότι οι μεγαλύτερες ιστοσελίδες χρησιμοποιούν την "τεχνικη " που ανέφερα και ο λόγος είναι καθαρά θέμα απόδοσης και χωρητηκότητας .
foutzos Δημοσ. 27 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2015 Μπορείς να το κάνεις μέσω βάσης και μετά να τραβάς τις εικόνες από την βάση και να τις δείχνεις όπουδήποτε εσύ θέλεις. Όταν το έκανα και εγώ ο παρακάτω κώδικας μου δούλεψε μια χαρά. Ρίξε μια ματιά. <body> <center> <form method=POST action=imageupload.php> Image: <input type=file name=img> <br> <input type=submit name=submit value=upload> </form> </body> <?php $submit=isset($_POST["submit"]); if ($submit) { $link=mysql_connect("localhost","root","") or die(mysql_error()); mysql_select_db("eshop"); /* Όπου eshop το όνομα της βάσης σου. */ if (isset($_FILES['img'])) echo "OK"; //$file = $_FILES['image']['tmp_name']; $image=file_get_contents($_FILES['img']); $imagename=$_FILES['img']['name']; $imagesize=getimagesize($_FILES["img"]["tmp_name"]); if (!$image_size) echo "Thats not an image file"; else { $sql="insert into images values('$imagename', '$image')"; $result=mysql_query($sql); } } ?>
visualizer Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Όταν το έκανα και εγώ ο παρακάτω κώδικας μου δούλεψε μια χαρά. Ρίξε μια ματιά. Ο κώδικας σου χρησιμοποιεί την mysql μέθοδο η οποία ειναι deprecated ( δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ) απο το 2011 αν θυμάμαι καλά.Δεν θα πρότεινα στον φίλο να δει το παράδειγμα σου.
foutzos Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Ο κώδικας σου χρησιμοποιεί την mysql μέθοδο η οποία ειναι deprecated ( δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ) απο το 2011 αν θυμάμαι καλά.Δεν θα πρότεινα στον φίλο να δει το παράδειγμα σου. και να σκεφτείς ότι την έμαθα πρόσφατα σε μάθημα προγραμματισμού php. :/
ALLisCHAOS Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Ο κώδικας σου χρησιμοποιεί την mysql μέθοδο η οποία ειναι deprecated ( δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ) απο το 2011 αν θυμάμαι καλά.Δεν θα πρότεινα στον φίλο να δει το παράδειγμα σου. Ισχύει, mysqli(improved) ή PDO πλέον. και να σκεφτείς ότι την έμαθα πρόσφατα σε μάθημα προγραμματισμού php. :/ Δυστηχώς τα μαθήματα στις σχολές αργούν να πάρουν update . *Εδώ διδάσκονται ακόμα τα Applets
visualizer Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Εδώ διδάσκονται ακόμα τα Applets Επειδή είναι παλιά τεχνολογία δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείται , η να διδάσκεται εφόσον λειτουργεί μια χαρά.
ALLisCHAOS Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Ούτε σωστά λειτουργούν(πιο τρύπια και από σουρωτήρι) ούτε χρησιμοποιούνται πλέον.
visualizer Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Ούτε σωστά λειτουργούν(πιο τρύπια και από σουρωτήρι) ούτε χρησιμοποιούνται πλέον. Μάλλον δεν γνωρίζεις για ποια χρήση είναι τα applets .
ALLisCHAOS Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Εχεις ένα java πρόγραμμα και το πασπαλίζεις με html και το βάζεις σε μια σελίδα στο web. Η οποία σελίδα για να τρέξει πρέπει να κατεβάσεις το επίπεδο της java security στα τάρταρα. Εξακολουθώ να μη βρίσκω λόγο που ακόμη διδάσκονται
zynif Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Γιατί ο καθηγητής βαριέται να κάτσει να μάθει τι καινόυργιο κυκλοφορεί. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα