Προς το περιεχόμενο

Msi Z97 Gaming 3 4690k O/C

Χρήστος15

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα στην παρέα  :)

Λοιπόν έχω την μητρική και επεξεργαστή του τίτλου και θα ήθελα λίγο αν κάποιος μπορεί να μου εξηγήσει τι πρέπει να ρυθμίσω για να πάω ας πούμε π.χ, στα 4ghz. Έχω φτάσει και μέχρι τα 4.2 αλλά μέσο του προγράμματος της MSI. Προσπάθησα να ψάξω λίγο το bios αλλά γίνετε χαμός με τόσες επιλογές (έχοντας πριν 990fxa, τουλάχιστον έτσι μου φαίνεται) και τα αγγλικά μου δεν είναι και τα καλύτερα!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ για την απάντηση :)

Πήγα στα 4ghz με ρεύμα 1.025 έκανα και ενα stress test και όλα καλά! στο cpuid μου δείχνει οτι το ρεύμα έφτασε μέχρι 1.040. Θα το ψάξω και άλλο όποιος έχει κάποια γνώμη ας μου πει :)

4.7 με 1.325

στα 5.0 δεν κατάφερα να κάνω boot ακόμα :(

Επεξ/σία από Χρήστος15

Οπότε απο ότι μπορώ να καταλάβω καλά είμαι(αν και νομίζω δεν έχω και το καλύτερο chip βλέποντας αυτό http://www.reddit.com/r/overclocking/comments/2pjnsu/i54690k_47ghz_oc_how_are_my_temps/ )

Όχι καρφί εντελώς(μην με τρομάζει :P )

μην βιάζεσαι  για το cpu!! πάντως έχεις πέσει σε  καλύτερο κομματι από μένα σε συνάρτηση τα mhz με τα volt. εμενα θελει 4,4 1,240 - 4,5 1,290 - 4,6 1,340 - 4,7 1,400. για 5,0 σε βλέπω λίγο δύσκολο αλλά όλα είναι πιθανά εξερτατε το κομμάτι.!!!! 

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Το μόνο που αλλάζουμε δηλαδή απο bios είναι τα volt και mhz(θυμάμαι σε amd πείραζα και κάτι για την μητρική). Για καθημερινά στα πόσα mhz λες να είναι καλύτερα? 

ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ!!!!!

(αν δεν κανεις redering video που χρησιμοποιει 100% cpu για πολυ ωρα) καλο ειναι τωρα το καλοκαιρι στο 4,4 4,5 τον εχω εγω με υδροψυξη κ καλο κουτι στο air flow θερμοκρασιες οχι πανω απο 65-70c στα games ( εγω εχω 55-60 )  . αν κανεις redering 4.2 - 4.3

Ifganas μην πιεζεις το chip πανω απο 1.32vcore (ακομα και με καλη ψυξη) για καθημερινη χρηση γιατι πας για γρηγορο degradation της cpu...Γενικα οι haswell δεν αρεσκονται σε μεγαλα vcore.

• Like 2

Ifganas μην πιεζεις το chip πανω απο 1.32vcore (ακομα και με καλη ψυξη) για καθημερινη χρηση γιατι πας για γρηγορο degradation της cpu...Γενικα οι haswell δεν αρεσκονται σε μεγαλα vcore.

συμφωνώ!!!!

Συγνώμη ρε παιδιά σε τι θερμοκρασίες παίζετε σε ρεύματα πάνω από 1.2, με τι ψύξη και με τι στρες τεστ?

Εγώ με nepton 140XL στα 1.2V με τα χίλια ζόρια κρατιέμαι οριακά κάτω από 80 με οcct linpack χωριας avx αν βαλω και avx δεν το συζητάμε 90αριζει για πλάκα από το πρώτο λεπτό!

Με την Phanteks PH-TC14PE & το cpu στα 4,7 ghz (1.29 vcore) πάντα με το δικό μου chip έχω μια χαρά temps (aida 70-75).Δεν μιλάω για gaming temps γιατί είναι πολύ πιο κάτω.

• Like 1

Το να μη στρεσάρεις τον haswell επεξεργαστή σου ΑΧΡΗΣΤΑ με stress test κάνοντας χρήση avx το έχεις σκεφτεί ποτέ?

Kατα amandtech

"The "stress test" of AVX power viruses that abnormally trigger a +0.1v auto-overvolt on Haswell's rarely reflect the reality of normal usage. Eg, the most typical heavy constant 100% on all core load activity the average person will do is X264 encoding, and temps are regularly 20-30c lower on Haswell's vs Prime (even though X264 uses AVX instructions) purely from the voltage change that Prime, Linpack, IBT, etc, trigger off."

και

"AVX2 is a wider instruction, 256 bits vs SSE at 128bits and MMX at 64bits so when optimized for AVX a lot more switching can go on.

For instance running Linpack bench with AVX disabled on my laptop results in 53GFLOPS and uses 55W while at the same clock and AVX enabled results in 187GFLOPS and 84W. Obviously it also generates more heat / higher temps.

FWIW difference in voltage using AVX on my own processor running adaptive interpolation mode is ~10mV (0.010V), however there are reports of voltages increasing by 100mV (0.1V)."

Δηλαδή ο haswell κανει overvolting το vcore OTAN στρεσσαριστεί με AVX εντολές, απο εκεί και πέρα ΔΕΝ υπάρχει κάτι λάθος στην αρχιτεκτονική του τσιπ σχεδιάστηκε έτσι και δουλεύει κάτω απο όλες τις συνθήκες απο την ιντελ, τώρα αναφέρθηκε για ποιο λόγο υπερθερμένεται με συγκεκριμένα τεστ ΑΝ κάποιοι επιμένουν να κάνουν ΚΑΚΗ χρήση του επεξεργαστή τους επειδή έμαθαν το linpack και το prime (σαν την διαφήμιση αυτόξερω αυτό εμπιστεύομαι) ΔΕΝ είναι πρόβλημα ούτε του επεξεργαστή ούτε των μηχανικών που τον σχεδίασαν

• Like 3

Το να μη στρεσάρεις τον haswell επεξεργαστή σου ΑΧΡΗΣΤΑ με stress test κάνοντας χρήση avx το έχεις σκεφτεί ποτέ?

Kατα amandtech

"The "stress test" of AVX power viruses that abnormally trigger a +0.1v auto-overvolt on Haswell's rarely reflect the reality of normal usage. Eg, the most typical heavy constant 100% on all core load activity the average person will do is X264 encoding, and temps are regularly 20-30c lower on Haswell's vs Prime (even though X264 uses AVX instructions) purely from the voltage change that Prime, Linpack, IBT, etc, trigger off."

και

"AVX2 is a wider instruction, 256 bits vs SSE at 128bits and MMX at 64bits so when optimized for AVX a lot more switching can go on.

For instance running Linpack bench with AVX disabled on my laptop results in 53GFLOPS and uses 55W while at the same clock and AVX enabled results in 187GFLOPS and 84W. Obviously it also generates more heat / higher temps.

FWIW difference in voltage using AVX on my own processor running adaptive interpolation mode is ~10mV (0.010V), however there are reports of voltages increasing by 100mV (0.1V)."

Δηλαδή ο haswell κανει overvolting το vcore OTAN στρεσσαριστεί με AVX εντολές, απο εκεί και πέρα ΔΕΝ υπάρχει κάτι λάθος στην αρχιτεκτονική του τσιπ σχεδιάστηκε έτσι και δουλεύει κάτω απο όλες τις συνθήκες απο την ιντελ, τώρα αναφέρθηκε για ποιο λόγο υπερθερμένεται με συγκεκριμένα τεστ ΑΝ κάποιοι επιμένουν να κάνουν ΚΑΚΗ χρήση του επεξεργαστή τους επειδή έμαθαν το linpack και το prime (σαν την διαφήμιση αυτόξερω αυτό εμπιστεύομαι) ΔΕΝ είναι πρόβλημα ούτε του επεξεργαστή ούτε των μηχανικών που τον σχεδίασαν

Αμα διαβαζες το ποστ μου σωστα θα εβλεπες οτι μιλάω κυρίως για linpack ΧΩΡΙΣ avx.... 

Και το κυριότερο ζήτησα τις θερμοκρασίες που εχετε σε αυτά ρεύματα με τι είδους στρέσσινγ και με τι ψύξη ΟΧΙ φιλοσοφική αναλυση για το ΑVX και το πως λειτουργει τα οποια ξερω πολυ καλα? Ασχετως που σε εμενα στοιχημα να ανεβαζει το ρευμα κατα 0.03 αλλα τεσπα!

Και ο κυρίως λογος που ρωτησα ειναι γτ βλεπω πολλους μιλανε για 1.3 με νορμαλ temps την στιγμή που σε εμενα οτιδήποτε πανω απο 1.2 ο επεξεργαστής ψήνεται!  Οποτε θελω να κανω τα τεστ μου να δω αν απλα επεσα σε ζεστο κομματι η αν έχω θεμα με την nepton που θεωρητικά παντα θα επρεπε να αποδιδει καλύτερα και απο την  Phanteks PH-TC14PE του φιλου babisTS

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...