Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα

Εχω ενα corsair hx850 εδω και 2 χρονια και προσφατως το συνοδευει και η 290-χ giga oc.

Σπανια γυρναγε το fan  στο τροφοδοτικο αλλα αυτο δεν ειναι το θεμα μου μιας και ειναι θεμα ρελε κα ικατασκευης του τροφοδοτικου. Τις τελευταιες βδομαδες αρχισε αν κανει εναν θορυβο το psu  και με τα πολλα κα ικατοπιν συννενοησεως με corsair μου στειλαν αλλο και επειτα θα εστελνα κα ιεγω το δικο μου πισω. 

Το συνδεσα λοιπον και τρεχω πρωτο πραγμα occt psu  τεστ  να δω και αν δουλευει το fan και ταυτοχρονα ανοιχτο κα ιgpu z  να δω τι γινεται με την καρτα. Παρατηρησα λοιπον το εξης περιεργο.

Σε idle  και τα 2 τροφοδοτικα διναν στην καρτα στα 12v, 11,75 οποτε δεν μου φανηκε περιεργο. Σε Load ομως το παλιο και ιδιο τροφοδοτικο (παλι το ιδιο μου στειλαν απλα το hx850i) εδινε 11,88 τις περισσοτερες φορες. Το καινουργιο ομως βλεπω με το που αρχιζει το load  στην καρτα πεφτει στα 11,63volt.

Παραλληλα παρατηρησα οτι ειχε και χαμηλοτερες θερμοκρασιες η καρτα.

Εχει κανενας αναλογη εμπειρια? τουλαχιστον απο το συγκεκριμενο spec της καρτας (εννοω αν θαπρεπει αν πεφτουν τα volt σε φορτιο)

Ανεβαζω και 2 φωτογραφιες. Η μια με τις υψηλες θερμοκρασιες 94 νομιζω ειναι με Psu  τεστ και η αλλη με τους 79 βαθμους σε gpu load. 

New edit ξεχασα να αναφερω οτι 1 οταν ειχα κανει το τεστ με το παλιο psu δεν ειχε σχεδον 36 ambient 

2 δοκιμασα μολις το παλιο psu ξανα να τροφοδοτει μονο την καρτα και το 

καινουργιο ολο το υπολοιπο συστημα και ειδα οτι κα ιαυτο απο 11.75 με το

που ξεκινησε το load τ οριξε οχι μονο 11,63 αλλα 11.50v 

post-39304-0-34966400-1434383534_thumb.jpg

post-39304-0-02941600-1434383560_thumb.png

Επεξ/σία από euronmyous
Δημοσ.

θελει ενα μικρο φορτιο (5-10watt) στα 5v για να σου ανεβασει την ταση στα 12v, το εχω παθει με ενα xfx 550w

Δημοσ.

θελει ενα μικρο φορτιο (5-10watt) στα 5v για να σου ανεβασει την ταση στα 12v, το εχω παθει με ενα xfx 550w

δεν ξερω αν ειμαι μονο εγω που δεν σε πιανω...αλλα 5V που σεποιο  rail?  σχεδον ολα ειναι συνδεδεμενα κα ιδεν συμβαινει μονο σε μενα, αν ψαξεις και σε ξενα  forum  πολλοι το χουν παρατηρησει. Δεν φταιει αυτο που λες. Φιλος με μικροτερο psu  750 rm  βγαζει 12,96  κα ι11,88  σε φορτιο που ειναι αρκετα καλο

Δημοσ.

Πως την μέτρησες την τάση? Με software η με πολυμετρο?

Το software δεν είναι αξιόπιστα για τέτοιου είδους μετρήσεις!

Εμενα το occt μου βγαζει 8v στν 12αρα οποτε μονο με πολυμετρο οι μετρησεις

Δημοσ.

Εμενα το occt μου βγαζει 8v στν 12αρα οποτε μονο με πολυμετρο οι μετρησεις

το πιο πιθανο να νεχεις AMD  συστημα η χαμηλων Specs μητρικη?

Δημοσ.

το πιο πιθανο να νεχεις AMD  συστημα η χαμηλων Specs μητρικη?

i5 2500k

msi z77a-gd55

7950 amd

Δημοσ.

i5 2500k

msi z77a-gd55

7950 amd

Φιλος ειχε amd 6300  και ειχετο ιδιο προβλημα με σενα γιαυτο στο ανεφερα μηπως και για να δεις οτι δεν θα χρεαιζοταν αν δινεις σημασια στα προγραμματα γιατι δεν διαβαζουν ιδιεταιρα καλα στα Amd

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...