Προς το περιεχόμενο

Υγρασία = πρόβλημα;

accipio

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τις τελευταίες μέρες με τις πολλές βροχές, αντιμετώπισα το εξής πρόβλημα: Όταν ο υπολογιστής ήταν κρύος, δεν άνοιγε με την πρώτη, αλλά μετά από 2, 3, 4 ή 5 προσπάθειες (τον έκλεινα και τον άνοιγα ξανά, γιατί το reset δεν έκανε τίποτα). Με το που πάταγα δηλαδή το power, όλα έπαιρναν μπρος (ανεμιστήρες κτλ.) αλλά η οθόνη παρέμενε σβηστή. Δεν φόρτωνε καν το bios. Άλλες φορές φόρτωνε η οθόνη του bios, και κόλλαγε εκεί. Λίγες φορές κόλλαγε όταν φόρτωναν τα Windows (εκεί που πηγαινοέρχεται η μπάρα).

Αυτό το πρόβλημα δεν υφίσταται όταν α) ο υπολογιστής είναι ζεστός (π.χ. τον ανοίγω λίγο μετά από όταν τον έχω κλείσει) και β) όταν δεν βρέχει (και άρα δεν έχει υγρασία).

Τι μπορεί να συμβαίνει; Έχει αντιμετωπίσει κανείς κάτι παρόμοιο;

Η μητρική είναι MSI 845PEMax και σε ένα μήνα λήγει η εγγύηση. Λέτε να έχει κάποιο πρόβλημα; Πάντως μνήμη και σκληρούς τα έχω ελέγξει, δεν έχουν πρόβλημα.

Δημοσ.

Τώρα που το σκέφτομαι μπορεί να υπάρχει η περίπτωση να μην δίνει σωστές τάσεις και το τροφοδοτικό.

Εν πάση περιπτώσει εφόσον η εγγύηη βαδίζει πρός το τέλος καλό είναι να το αλλάξει το m/b αν το τροφοδοτικό δεν έχει πρόβλημα.

Δημοσ.

Η υγρασία κάνει "αισθητή" την παρουσία της μια και έξω συνήθως... Το πρόβλημα με την υγρασία είναι ότι μπορεί να βραχυκυκλώσει SMD επαφές στην επιφάνεια της mobo, αλλά αυτό συμβαίνει μόνο όταν η υγρασία ξεπερνάει το 90% δηλαδή ο αέρας αρχίζει και υγροποιείται πάνω στην mobo... Στο μαγαζί που θα πας για την αλλαγή που θα κάνεις μην αναφέρεις τίποτα για υγρασία, γιατί μπορεί να πιαστούν από αυτό και να μην σου αλλάζουν τίποτα... Όλα αυτά δεν ισχύουν αν το case το έχεις έξω στο μπαλκόνι την ώρα που βρέχει, πράγμα που δεν το νομίζω...

Δημοσ.

Λέτε να φταίει το τροφοδοτικό; Τώρα τελευταία αρχίζει να κάνει κάτι περίεργους θορύβους στην εκκίνηση του υπολογιστή, σα να ζορίζεται να περιστραφεί η φτερωτή του, αλλά πολύ γρήγορα οι θόρυβοι αυτοί σταματάνε, δεν διαρκούν πάνω από ένα λεπτό. (το ίδιο μου έκανε και το προηγούμενο που είχα, αλλά χωρίς κανένα άλλο πρόβλημα).

Αν μου το ξανακάνει, μάλλον θα την πάω τη μητρική για αλλαγή. Η ίδια πάντως μητρική μου κάηκε εντελώς ξαφνικά το καλοκαίρι και μου την αλλάξανε. Λέτε να έπεσα σε προβληματική παρτίδα;

Δημοσ.
Λέτε να φταίει το τροφοδοτικό; Τώρα τελευταία αρχίζει να κάνει κάτι περίεργους θορύβους στην εκκίνηση του υπολογιστή' date=' σα να ζορίζεται να περιστραφεί η φτερωτή του, αλλά πολύ γρήγορα οι θόρυβοι αυτοί σταματάνε, δεν διαρκούν πάνω από ένα λεπτό. (το ίδιο μου έκανε και το προηγούμενο που είχα, αλλά χωρίς κανένα άλλο πρόβλημα).

Αν μου το ξανακάνει, μάλλον θα την πάω τη μητρική για αλλαγή. Η ίδια πάντως μητρική μου κάηκε εντελώς ξαφνικά το καλοκαίρι και μου την αλλάξανε. Λέτε να έπεσα σε προβληματική παρτίδα;[/quote']

afto me to 8orivo pou les.... mipws, lew mipws exeis tin ati 9100 ?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...