giwrgosd Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 καλησπέρα Μετά απο 5 χρόνια ήρθε η ώρα να αναβαθμίσω το pc μου μιας και η κάρτα γραφικών ζορίζεται αρκετά * Case (Κουτί):coolermaster RC-932-KKN1-GP * PSU (Τροφοδοτικό & Watt):coolermaster RS-850 silent pro M 850W * Motherboard (Μητρική):ASUS M4A89GRD PRO/USB3 * CPU (Κεντρικός επεξεργαστής):AMD PHENOM II X6 1090T 3,2 * RAM (Μνήμη συστήματος):8GB * GPU (Κάρτα γραφικών):MSI R5850 TWIN FROZR II IGB PCI-E RETAIL * ΟS (Λειτουργικό σύστημα):WINDOWS 8.1 Θα ήθελα να μου πείτε αν αξίζει να αναβαθμίσω μόνο την κάρτα γραφικών μου (Σκεφτομαι την GTx 970 4GB ),αν μπορεί να την σηκώσει η υπάρχουσα σύνθεση ή να πάω σε καινούργιο μηχάνημα Οποιαδήποτε πρόταση ,βοήθεια ,είναι ευπρόσδεκτη!
Bspus Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Μπορεις να βρεις μεταχειρισμενες 7970 3GB με 150 ευρω. Αν εχει θεσεις το συστημα σου παιρνεις αλλα 8GB RAM με 60 ευρω, η κατι λιγοτερο για μεταχειρισμενες. Θα κρατησει το συστημα σου ετσι αρκετα ακομα πιστευω. Ειδικα αν δωσεις 100 ευρω ακομα για εναν ssd Το κοστος για ολα αυτα ειναι μικροτερο απο μια καινουρια 970, και μεταχειρισμενες δεν θα βρεις ευκολα σε χαμηλες τιμες γιατι ακομα ειναι καινουριες 2
giwrgosd Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Σίγουρα μέσα στην αναβάθμιση θα είναι ssd δίσκος και επέκταση μνήμης Σχετικά με την κάρτα θα κοιτάξω αυτη που μου πρότεινες αν και δεν με ενοχλεί το κόστος της 970 μιας και ευελπιστώ να με βγάλει αλλη μια πενταετία.
Bspus Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Δεν ξερω κατα ποσο το συστημα σου ειναι καλο να σε βγαλει αλλη μια πενταετια. Η 7970 ειναι καλο match για το υπολοιπο συστημα σου γι αυτο την προτεινα. Ειναι πρακτικα ισαξια με την 280x που πωλειται σημερα (τι ισαξια δηλαδη, η ιδια καρτα ειναι με αλλο ονομα). Αν και παλια καρτα, ειναι απο τις πιο πετυχημενες της AMD και θα υποστηριζει και dx12 οταν βγει. Φυσικα ομως ειναι κατωτερη απο την 970. Εγω με τις αλλαγες που προτεινα θα κοιτουσα να βγαλω αλλη μια τριετια και μετα νεο συστημα εξ ολοκληρου.
WalkerSW Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 16gb ram? Why? Μια χαρά θα κάτσει στο σύστημα και μια 970. Αν είναι δντ να προτείνουμε κάρτες 3ετιας+
cliobaccarra Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 16gb ram? Why? Μια χαρά θα κάτσει στο σύστημα και μια 970. Αν είναι δντ να προτείνουμε κάρτες 3ετιας+ Αν την βαφτισεις r9 280x δεν ειναι τριετιας σωστα! Και επισης κρατιεται πολυ καλυτερα απο 770 κτλπ. Στα 150-180 ευρω ειναι μια χαρα μια 7950-7970. Αλλιως +1 και εγω για καινουργια 970
WalkerSW Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Ξεχνάμε ομως ότι θα έχει κάποια χρονακια λειτουργίας στην πλάτη και κατά πάσα πιθανοτητα θ είναι χωρίς εγγύηση! Από την στιγμή που ο Ts δεν έχει οικονομικό θέμα τότε δεν έχει καμια λογική η επιλογή μεταχειρισμένης!
hliastsek Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Δεν βρισκω λογο να πας σε 16gb ram. Αφου δεν εχεις θεμα οικονομικο πηγαινε σε μια 970 και εισαι κομπλε!
Bspus Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 16gb ram? Why? Μια χαρά θα κάτσει στο σύστημα και μια 970. Αν είναι δντ να προτείνουμε κάρτες 3ετιας+ 16gb γιατι ηδη καποια παιχνιδια σιγα σιγα αρχιζουν και συμπεριφερονται καλυτερα με >8gb. Το dying light για παραδειγμα πριν τα τελευταια optimizations. Ναι φυσικα δεν ειναι must ακομα αλλα για συστημα που θα κρατηθει χρονια ακομα θα χρησιμευσουν. Και στα 60 ευρω (αν και εγω ειμαι υπερ των μεταχειρισμενων) ειναι καλη αγορα. Βεβαια μπορεις καλλιστα να υποστηριξεις οτι σε ενα χρονο απο τωρα που θα εχουν μπει δυναμικα και οι ddr4 στο παιχνιδι οι ddr3 θα ειναι ακομη φθηνοτερες. Αυτο φυσικα εχει νοημα, αν και με τις μνημες ποτε δεν εισαι σιγουρος. Τοσο καιρο οι ddr3 ηταν δυσαναλογα ακριβες λογω ελλειψεων και μολις πριν λιγο καιρο ξαναπεσαν οι τιμες. Καρτες 3ετιας που ακομα πωλουνται με αλλο ονομα μια χαρα κανουν για συστηματα 5ετιας. Ειδικα αν παιζεις σε 1080p Τεσπα, αν ο ενδιαφερομενος εχει λεφτα για ξοδεμα, πασο.
RTW4ever Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Ούτε εγώ βρίσκω λόγο για τα 16 GB μνήμης. Τα παιχνίδια δεν χρειάζονται ακόμα τόση μνήμη, και μόνο ειδικές εφαρμογές των Win θα αξιοποιήσουν τέτοια ποσότητα. Αν δεν έχεις θέμα προϋπολογισμού, πήγαινε στην 970 και αργότερα αναβαθμίζεις όλα τα άλλα και κρατάς την 970. Αλλά για πενταετία βέβαια δεν το κόβω να κρατήσει το σύστημα, χωρίς άλλη αναβάθμιση.
Millennium Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Αν σκέφτεσαι για καινούρια κάρτα καλό είναι να περιμένεις να δεις τι θα γινει με την έλευση των R 300,Fury αν μπορείς.
giwrgosd Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Αφού έλαβα υπόψιν τις απαντήσεις όλων των παιδιών κατέληξα στην 970 μιας και το υπάρχων σύστημα την σηκώνει, θα μείνω στα 8GB ram(προς το παρών) μιας και πέρα απο παιχνίδια δεν χρησιμοποιώ άλλα βαριά προγράμματα και τέλος με την πρώτη ευκαιρία έναν ssd.
WalkerSW Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Αν σκέφτεσαι για καινούρια κάρτα καλό είναι να περιμένεις να δεις τι θα γινει με την έλευση των R 300,Fury αν μπορείς. Ναι μαζί με ένα υποσταθμό της δεη απέξω και κουτί πολυκατοικία για να χωράει την παλαβομαρα που έχει πιάσει την amd με τις aio σε κάρτες γραφικών. Σκατα τα κάναν πάλι. Όσο δεν ήθελα να φυγω από τους κοκκινους και να παω σε nv τόσο με έσπρωξαν εκεί από μόνοι τους με τις θερμάστρες 290-290Χ
Millennium Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Υπερβολές ακόμα δεν τις είδαμε,δεν έγιναν μετρήσεις κτλπ.Επιδόσεις-τιμές να έχουν ανταγωνιστικές και καλές υλοποιήσεις και τα υπόλοιπα έρχονται σε 2η μοίρα.Πέρα από αυτά το ζήτημα είναι αν επηρεαστούν και οι τιμές nvidia όταν ομαλοποιηθούν για όποιον ενδιαφέρεται για αγορά καινούριας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα