Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα

Μετά απο 5 χρόνια ήρθε η ώρα να αναβαθμίσω το pc μου

μιας και η κάρτα γραφικών ζορίζεται αρκετά

 

* Case (Κουτί):coolermaster RC-932-KKN1-GP

* PSU (Τροφοδοτικό & Watt):coolermaster RS-850 silent pro M 850W

* Motherboard (Μητρική):ASUS M4A89GRD PRO/USB3

* CPU (Κεντρικός επεξεργαστής):AMD PHENOM II X6 1090T 3,2

* RAM (Μνήμη συστήματος):8GB

* GPU (Κάρτα γραφικών):MSI R5850 TWIN FROZR II IGB PCI-E RETAIL

* ΟS (Λειτουργικό σύστημα):WINDOWS 8.1

 

Θα ήθελα να μου πείτε αν αξίζει να αναβαθμίσω μόνο την κάρτα γραφικών μου

(Σκεφτομαι την GTx 970 4GB ),αν μπορεί να την σηκώσει η υπάρχουσα σύνθεση

ή να πάω σε καινούργιο μηχάνημα

Οποιαδήποτε πρόταση ,βοήθεια ,είναι ευπρόσδεκτη!

Δημοσ.

Μπορεις να βρεις μεταχειρισμενες 7970 3GB με 150 ευρω.

Αν εχει θεσεις το συστημα σου παιρνεις αλλα 8GB RAM με 60 ευρω, η κατι λιγοτερο για μεταχειρισμενες.

 

Θα κρατησει το συστημα σου ετσι αρκετα ακομα πιστευω. Ειδικα αν δωσεις 100 ευρω ακομα για εναν ssd

 

Το κοστος για ολα αυτα ειναι μικροτερο απο μια καινουρια 970, και μεταχειρισμενες δεν θα βρεις ευκολα σε χαμηλες τιμες γιατι ακομα ειναι καινουριες

  • Like 2
Δημοσ.

Σίγουρα μέσα στην αναβάθμιση θα είναι ssd δίσκος και επέκταση μνήμης

Σχετικά με την κάρτα θα κοιτάξω αυτη που μου πρότεινες αν και δεν

με ενοχλεί το κόστος της 970 μιας και ευελπιστώ να με βγάλει αλλη μια πενταετία.

Δημοσ.

Δεν ξερω κατα ποσο το συστημα σου ειναι καλο να σε βγαλει αλλη μια πενταετια.

 

Η 7970 ειναι καλο match για το υπολοιπο συστημα σου γι αυτο την προτεινα. Ειναι πρακτικα ισαξια με την 280x που πωλειται σημερα (τι ισαξια δηλαδη, η ιδια καρτα ειναι με αλλο ονομα).

Αν και παλια καρτα, ειναι απο τις πιο πετυχημενες της AMD και θα υποστηριζει και dx12 οταν βγει. Φυσικα ομως ειναι κατωτερη απο την 970.

 

Εγω με τις αλλαγες που προτεινα θα κοιτουσα να βγαλω αλλη μια τριετια και μετα νεο συστημα εξ ολοκληρου.

Δημοσ.

16gb ram? Why? Μια χαρά θα κάτσει στο σύστημα και μια 970. Αν είναι δντ να προτείνουμε κάρτες 3ετιας+

Αν την βαφτισεις r9 280x δεν ειναι τριετιας σωστα! Και επισης κρατιεται πολυ καλυτερα απο 770 κτλπ. Στα 150-180 ευρω ειναι μια χαρα μια 7950-7970.

Αλλιως +1 και εγω για καινουργια 970

Δημοσ.

Ξεχνάμε ομως ότι θα έχει κάποια χρονακια λειτουργίας στην πλάτη και κατά πάσα πιθανοτητα θ είναι χωρίς εγγύηση! Από την στιγμή που ο Ts δεν έχει οικονομικό θέμα τότε δεν έχει καμια λογική η επιλογή μεταχειρισμένης!

Δημοσ.

16gb ram? Why? Μια χαρά θα κάτσει στο σύστημα και μια 970. Αν είναι δντ να προτείνουμε κάρτες 3ετιας+

 

16gb γιατι ηδη καποια παιχνιδια σιγα σιγα αρχιζουν και συμπεριφερονται καλυτερα με >8gb. Το dying light για παραδειγμα πριν τα τελευταια optimizations.

Ναι φυσικα δεν ειναι must ακομα αλλα για συστημα που θα κρατηθει χρονια ακομα θα χρησιμευσουν. Και στα 60 ευρω (αν και εγω ειμαι υπερ των μεταχειρισμενων) ειναι καλη αγορα.

 

Βεβαια μπορεις καλλιστα να υποστηριξεις οτι σε ενα χρονο απο τωρα που θα εχουν μπει δυναμικα και οι ddr4 στο παιχνιδι οι ddr3 θα ειναι ακομη φθηνοτερες. Αυτο φυσικα εχει νοημα, αν και με τις μνημες ποτε δεν εισαι σιγουρος. Τοσο καιρο οι ddr3 ηταν δυσαναλογα ακριβες λογω ελλειψεων και μολις πριν λιγο καιρο ξαναπεσαν οι τιμες.

 

Καρτες 3ετιας που ακομα πωλουνται με αλλο ονομα μια χαρα κανουν για συστηματα 5ετιας. Ειδικα αν παιζεις σε 1080p

 

Τεσπα, αν ο ενδιαφερομενος εχει λεφτα για ξοδεμα, πασο.

Δημοσ.

Ούτε εγώ βρίσκω λόγο για τα 16 GB μνήμης. Τα παιχνίδια δεν χρειάζονται ακόμα τόση μνήμη, και μόνο ειδικές εφαρμογές των Win θα αξιοποιήσουν τέτοια ποσότητα. Αν δεν έχεις θέμα προϋπολογισμού, πήγαινε στην 970 και αργότερα αναβαθμίζεις όλα τα άλλα και κρατάς την 970. Αλλά για πενταετία βέβαια δεν το κόβω να κρατήσει το σύστημα, χωρίς άλλη αναβάθμιση.

Δημοσ.

Αφού έλαβα υπόψιν τις απαντήσεις όλων των παιδιών

κατέληξα στην 970 μιας και το υπάρχων σύστημα την σηκώνει,

θα μείνω στα 8GB ram(προς το παρών) μιας και πέρα απο παιχνίδια

δεν χρησιμοποιώ άλλα βαριά προγράμματα και τέλος με την πρώτη

ευκαιρία έναν ssd.

Δημοσ.

Αν σκέφτεσαι για καινούρια κάρτα καλό είναι να περιμένεις να δεις τι θα γινει με την έλευση των R 300,Fury αν μπορείς.

Ναι μαζί με ένα υποσταθμό της δεη απέξω και κουτί πολυκατοικία για να χωράει την παλαβομαρα που έχει πιάσει την amd με τις aio σε κάρτες γραφικών. Σκατα τα κάναν πάλι. Όσο δεν ήθελα να φυγω από τους κοκκινους και να παω σε nv τόσο με έσπρωξαν εκεί από μόνοι τους με τις θερμάστρες 290-290Χ

Δημοσ.

Υπερβολές ακόμα δεν τις είδαμε,δεν έγιναν μετρήσεις κτλπ.Επιδόσεις-τιμές να έχουν ανταγωνιστικές και καλές υλοποιήσεις και τα υπόλοιπα έρχονται σε 2η μοίρα.Πέρα από αυτά το ζήτημα είναι αν επηρεαστούν και οι τιμές nvidia  όταν ομαλοποιηθούν για όποιον ενδιαφέρεται για αγορά καινούριας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...