Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οι Gigabyte ειναι λιγο παρεξηγημενες,θελουν λιγο ψαξιμο (ειδικα το LLC) αλλα αμα τις μαθεις ειναι αρκετα καλες.Η 970Α UD3P παει ανετα τον 8320 μεχρι 4.5Ghz,απο εκει και πανω θελει αρκετα καλυτερη ψυκτρα απο την 212 που εχω οποτε για παραπανω δεν ξερω.Παντως μεχρι 4.5 που τον πηγα,πηγε σχετικα ανετα.Αναλογη συμπεριφορα εχει και η UD3 απ' οσο εχω διαβασει.

Σύμφωνα με αρκετούς που την είχανε στο φόρουμ, όχι στα 4.8-5.0

Στα χαμηλότερα, μια χαρά ;)

Ξερεις πολλες μητρικες των 100€ που κλοκαρουν 5Ghz?Μην τα θελουμε και ολα δικα μας,Αν ηταν ολες οι μητρικες να κλοκαρουν το ιδιο,ποιος ο λογος να παρει καποιος μια Sabertooth ή μια Asrock Extreme 9?

• Like 1
Δημοσ.

Οι Gigabyte ειναι λιγο παρεξηγημενες,θελουν λιγο ψαξιμο (ειδικα το LLC) αλλα αμα τις μαθεις ειναι αρκετα καλες.Η 970Α UD3P παει ανετα τον 8320 μεχρι 4.5Ghz,απο εκει και πανω θελει αρκετα καλυτερη ψυκτρα απο την 212 που εχω οποτε για παραπανω δεν ξερω.Παντως μεχρι 4.5 που τον πηγα,πηγε σχετικα ανετα.Αναλογη συμπεριφορα εχει και η UD3 απ' οσο εχω διαβασει.

Ξερεις πολλες μητρικες των 100€ που κλοκαρουν 5Ghz?Μην τα θελουμε και ολα δικα μας,Αν ηταν ολες οι μητρικες να κλοκαρουν το ιδιο,ποιος ο λογος να παρει καποιος μια Sabertooth ή μια Asrock Extreme 9?

Αυτή εδώ! http://www.skroutz.gr/s/6042100/Asrock-Fatal1ty-970-Performance.html

;)

• Like 1
Δημοσ.

Σοβαρεψουυυυυ http://www.asrock.com/mb/AMD/Fatal1ty%20970%20Performance/?cat=CPU αν δεν ξερεις το νοημα του * μπορω να σου πω δεν τρεχει τιποτα B)  Τελος παντων γουστα ειναι αυτα.

Παντως μου αρεσει που στα 5Ghz το προβλημα σας ειναι η μητρικη αν δεν παει. Μαλλον θα πρεπει να ξεχασω περιπτωσεις που με το ιδιο σκεπτικο πηραν 3 μητρικες και κατεληξαν στις αγγελιες μαζι με το CPU!!!

Ξεχασα να αναφερω ακομη οτι ΔΕΝ ΕΧΕΙ LLC τωρα πως θα πας οχι 5 αλλα 4.7-4.8 και θα εχεις normal ρευμα μαλλον θα ειναι θαυμα.

I rest my case που λεμε και στο χωριο μου.

Και για να μην κανω παραθεσεις κτλπ εδω http://www.insomnia.gr/topic/515795-5ghz-club-έλα-να-μαζευόμαστε/page-28 τα βλεπουμε μια χαρα τι και πως.

• Like 1
Δημοσ.

Σοβαρεψουυυυυ http://www.asrock.co...rmance/?cat=CPU αν δεν ξερεις το νοημα του * μπορω να σου πω δεν τρεχει τιποτα  B)  Τελος παντων γουστα ειναι αυτα.

Δηλαδή λες πως η Astrock Fatal1ty 970 performance δεν μπορεί να κάνει O/C τον Fx 8320 στα 4.7-5.0 GHz?

Ρωτάω γιατί σκέφτομαι να πάρω αυτόν τον επεξεργαστή και αυτήν τη μητρική, με σκοπό να κάνω ένα αξιοπρεπές Overclock.

Δημοσ.

Δηλαδή λες πως η Astrock Fatal1ty 970 performance δεν μπορεί να κάνει O/C τον Fx 8320 στα 4.7-5.0 GHz?

Ρωτάω γιατί σκέφτομαι να πάρω αυτόν τον επεξεργαστή και αυτήν τη μητρική, με σκοπό να κάνω ένα αξιοπρεπές Overclock.

Σοβαρεψου και εσυ.Αντε πες πως με καποιο μαγικο τροπο καποιος ξερει ποσο ψηλα θα φτασουν τα κομματια που θα παρεις,απο τα 3.5Ghz στα 5.0Ghz ειναι για σενα ενα αξιοπρεπες overclock?Και ενα extreme overclock ποσο πιστευεις οτι ειναι?

• Like 1
Δημοσ.

Σοβαρεψου και εσυ.Αντε πες πως με καποιο μαγικο τροπο καποιος ξερει ποσο ψηλα θα φτασουν τα κομματια που θα παρεις,απο τα 3.5Ghz στα 5.0Ghz ειναι για σενα ενα αξιοπρεπες overclock?Και ενα extreme overclock ποσο πιστευεις οτι ειναι?

μα.......απο τα 5 και πανω .... φυσικα....!!!!!  :-D

επισης.., αν θες...., μπορεις να εξηγησεις λιγο αυτο που ειπες για το -->  " θελουν λιγο ψαξιμο (ειδικα το LLC)"...?

• Like 1
Δημοσ.

Αναλογα τη μητρικη,αλλες εχουν καλυτερα αποτελεσματα με medium,αλλες με extreme.Επιπλεον στην δικια μου παιζει μεγαλο ρολο στην σταθεροτητα και στις θερμοκρασιες το APM και το HPC.Σε καποιο αλλο μελος που εχει την ud3 οι συγκεκριμενες ρυθμισεις δεν κανα τιποτα και δουλευε πιο καλα με llc medium.Η 970 εμενα θελει llc extreme.Γενικα το καθε setup θελει αρκετο ψαξιμο.

• Like 3
Δημοσ.

Ως κατοχος της 970 Fatal1ty θα παρω θεση στο θεμα.Ειχα και εγω τις αμφιβολιες μου πριν την αγορασω αλλα μολις την πηρα αλλαξε αυτο.

Εχω καταφερει να τον φτασω στα 5Ghz,με σκοπο ομως μονο τα benches,τα οποια εγιναν και με επιτυχια!Απο κει και περα,για παραπανω ηταν ζορικα τα πραγματα...Θεωρω ομως οτι το συγκεκριμενο κομματι επεξεργαστη φταιει και οχι η μητρικη,καθως οταν πηρα την cpu απο αξιοπιστο και ενεργο μελος του φορουμ,μου ειχε πει τι παιζει.

Σιγουρα δεν ειναι το ιδιο ικανη οπως sabertooth η extreme 9 αλλα για 107 ευρω ειναι διαμαντι!

• Like 2
Δημοσ.

μα.......απο τα 5 και πανω .... φυσικα....!!!!!  :-D

επισης.., αν θες...., μπορεις να εξηγησεις λιγο αυτο που ειπες για το -->  " θελουν λιγο ψαξιμο (ειδικα το LLC)"...?

το llc ειναι μια ρυθμιση που εχουν μεσα στο βιος οι μητρικες(οχι ολες)με καποιες σκαλες αναλογα βεβαια και τονκατασκευαστη για να γλυτωνουμε το ενοχλητικο v-droope πχ low-medium-high-extreme κλπ που προσπαθει να φερει το ρευμα που εχεις επιλεξει πχ manual στο βιος σε συνθηκες load οταν αρχιζει και τρεχει σε full συχνοτητα ο επεξεργαστης (το βλεπεις με cpu-z σε realtime)

δηλαδη ας πουμε οτι εχεις βρει οτι στα 4.5 τρεχει σταθερος στα 1.28 ρευμα (εχεις τρεξει διαφορα bench)κλπ

με το llc πχ στο extreme preset δινει 1.28-1.29 αρα λεμε το εξης οτι δινουμε στο βιος τοσο περνουμε σε νορμαλ συνθηκες μεσα στα win(ΑΥΤΟ EINAI ΚΑΙ TO ZHTOYMENO)

τωρα καποιες μητρικες δε την εχουν αυτη τη τεχνικη -κατασκευη- ρυθμιση και δινουν λαθος ρευμα συνηθως δινουν Πολυ με αποτελεσμα να χεις μεγαλυτερες θερμοκρασιες και φυσικα ρευμα παραπανω απο οτι σου χρειαζετε στη πραξη

ενα παραδειγμα η δικη μου η asrock extreme 4 ειναι εντελως λαθος το llc που εχει ορισει ο κατασκευαστης ειτε απο θεμα ρυθμισης η θεμα τροφοδοσιας(VRM) δε ξερω τι ακριβως φταιει με αποτελεσμα να δινω 1.4 στο βιος με llc στο 1/2 δε εχει κατι αλλο για το am3+ socket για παρω μεσα σε full load το 1.28 για να μη κρασαρει ο επεξεργαστης μεγα fail για πιο λογο να τρωει τοσο ρευμα ο επεξεργαστης για να παιξω load στο 1.28 (ασε τις αυξημενες θερμοκρασιες δε το βαζω αυτο)

τωρα υπαρχει και η ρυθμιση να ειναι κλειστο(disable)το llc ευχαριστω το φιλο δημητρη(FAIL4ANGEL για το tip με αποτελεσμα να βρω στη πορεια οτι δινοντας μεσα στο βιος 1.25 να παιρνω 1.29- 1.30 !!!! για τα 4.5 24/7 παντα !! παλι ειναι λιγο παραπανω το ρευμα αλλα υποφερετε σε λιγο πιο κατω σκαλα πχ 1.24 και κατι πεφτει κατω απο τα 1.28 και κατι δε ειμαι σταθερος με prime 95

για αλλες συχνοτητες+ θελει παλι ψαξιμο απο την αρχη που θα παιξει το ρευμα !

πιστευω να βγαλαμε ακρη πανω κατω τι ειναι το llc !!

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...