Gilmaru Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 (επεξεργασμένο) Σχετικά με τη σειρά, πάντως, δε βλέπω στον 6ο κύκλο καμία διαφορά από τους προηγούμενους προς το χειρότερο. Και στις προηγούμενες σεζόν, μια χαρά βαρετά επεισόδια είχαμε κατά καιρούς. Στην 6η σεζόν είδαμε και 3 φοβερά επεισόδια (Home, The Door και το Battle of bastards), ενώ εκκρεμεί η προβολή του τελευταίου. Το τι προσδοκίες ή τι σενάρια είχε στο μυαλό του ο καθένας, αυτό δεν αφορά τους παραγωγούς. Εγώ βρίσκω διαφορά μόνο στα τελευταία επεισόδια που η πλοκή έχει απομακρυνθεί περισσότερο από το original υλικό (στο original υλικό βάζω μέσα και κομμάτια που έχουν πάρει από τον Μάρτιν, όπως το Hold the Door ή κομμάτια από τα chapters του Winds of Winter που έχουν γίνει release). Δεν υπάρχει διαφορά προς το χειρότερο σε όλα, σίγουρα όχι ως προς την σκηνοθεσία, αλλά προσωπικά βρίσκω διαφορά προς το χειρότερο στο storytelling και κυρίως στο γράψιμο των χαρακτήρων. Κάτι που υπήρχε εν μέρη και σε προηγούμενες season, σε σημεία που απομακρύνονταν αισθητά από το original στόρυ, π.χ. sandsnakes. Απλά πλέον είναι πιο εμφανές. Να σου δώσω κάποια παραδείγματα. - Στο προηγούμενο επεισόδιο μάθαμε πως ο Tyrion δεν είχε κανένα απολύτως σχέδιο σε περίπτωση που οι δουλέμποροι αρνηθούν την πρότασή του και επιλέξουν να επιτεθούν. Ούτε καν είχε περάσει από το μυαλό του να οργανώσει την στοιχειώδη άμυνα σε περίπτωση που το έκαναν. Το ίδιο άτομο που ξέρουμε τόσες σεζόν ότι είναι καλό στο να σκέφτεται μερικά βήματα παρακάτω, που οργάνωσε την άμυνα απέναντι στον Stannis και έδειξε τις ικανότητές του όταν ήταν στο μικρό συμβούλιο, ξαφνικά σε αυτήν την σεζόν είναι ένας αφελής νάνος που δεν είναι καλός σε τίποτα παρά μόνο στο να μας κάνει να γελάμε. - Κατά παρόμοιο τρόπο, ο John από ένα άτομο που το βλέπουμε να ωριμάζει εδώ και μερικές σεζόν, να στέκεται σταδιακά ψύχραιμος και να παίρνει δύσκολες αποφάσεις σε απίστευτες συνθήκες, μεταμορφώνεται ξαφνικά σε θερμοκέφαλο σούπερ-μαχητή που δεν μπορεί να συγκρατήσει τον εαυτό του και λειτουργεί εντελώς παρορμητικά. - Χρειάζεται να πω για τον τρόπο που έκλεισε το storyline της Arya στο Bravos? Νομίζω είναι περιττό. Με λίγα λόγια αυτό που έχει αρχίσει να συμβαίνει πιο έντονα, είναι αυτό που λέμε character dumbing down. Το βλέπεις και σε δευτερεύοντες χαρακτήρες (π.χ. Euron), αλλά και σε σημαντικότερους και εκεί με ενοχλεί λίγο παραπάνω. Επεξ/σία 22 Ιουνίου 2016 από Gilmaru 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luxx Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Οι περισσότεροι τη βλέπουν σε 720p ή 1080p με 5.1 ήχο. Το αντιθετο θα ελεγα.. ΟΙ περισσοτεροι βλεπουν την πρωτη εκδοση που βγαινει στα 300mbs.. Λιγοι την βλεπουν στα 720p και ελαχιστοι οπως και εγω, αποκλειστικα 1080p, και ας αργησω και 2 ημερες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Gilmaru Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 H 720 έκδοση βγαίνει πολύ νωρίς πάντως. Και κάποιες 1080, αν και δεν ξέρω κατά πόσο είναι κανονικές 1080. Αυτή που κατεβάζω εγώ πάντως έχει γύρω στα 3,5 gb μέγεθος περίπου ανά επεισόδιο και βγαίνει μερικές ώρες πιο αργά από την πρώτη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Norone92 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Δεν είναι θέμα βαρεμάρας ή όχι, ναι είχαμε και πιο βαρετά επεισόδια τις προηγούμενες σαιζόν αλλά τουλάχιστον για εμένα πολλοί χαρακτήρες σταμάτησαν να αναπτύσονται, οι διάλογοι έχουν πέσει ποιοτικά, οι αλληλεπιδράσεις των χαρακτήρων δεν έχουν το ενδιαφέρον που είχαν και έχουν αυξηθεί οι "ευκολίες". Να σημειώσω πως πολύ ευχάριστα το βλέπω, μου αρέσει και θα συνεχίσω να το βλέπω και σαφώς είναι στις τοπ σειρές των τελευταίων χρόνων αλλά σε εμένα φαίνεται ένα επίπεδο κάτω σε σχέση με προηγούμενα χρόνια. To θέμα με τους διαλόγους εν μέρη ισχύει, αλλά μπορεί να δικαιολογηθεί με την έλλειψη βιβλίου. Άλλος ο τρόπος που τους γράφει ο συγγραφέας και άλλος ο παραγωγός, η διαφορά στις ικανότητές του κάθε επαγγέλματος είναι δεδομένη. Όπως και να 'χει ναι, είναι πιο απλουστευμένοι σε σχέση με παλιότερα αλλά κακούς δε θα τους έλεγα και δε με ενόχλησαν ιδιαίτερα. Η ιστορία προχωράει πιο γρήγορα από ποτέ, αν εξαιρέσουμε ίσως το 8ο επεισόδιο που ήταν εκεί απλά για να στήσει την πλοκή για τα επόμενα (κάθε σεζόν έχει τουλάχιστον ένα τέτοιο). Τώρα αυτές τις "ευκολίες" που αναφέρονται συνέχεια δεν τις καταλαβαίνω. Ένα παράδειγμα θα βοηθούσε. Η σειρά εξαρχής δεν ήταν εκεί για να μας κάνει επιστήμονες, ευκολίες για την πλοκή υπήρχαν πάντα. Δε βλέπω απολύτως καμία διαφορά σ' αυτό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
benign Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Ενδιαφεροντα σχολια απο τους ιδιους τους ηθοποιους για το τελευταιο επεισοδιο που ειδαμε. Θιγουν και καποια απο τα πραγματα που αναφερθηκαν εδω απο καποιους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Gilmaru Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
crom251 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 H ειρωνεία δεν σε πιστώνει άποψη, ούτε επιχειρήματα, το ακριβώς αντίθετο Οπότε... συνέχισε έτσι! Κατά τα άλλα δεν απαγόρευσα σε κανέναν να λέει την άποψή του. Ακόμα και μπούρδες να λέει, δεν το απαγορεύω. Τις ίδιες μπούρδες συνέχεια είναι που βαριέμαι να διαβάζω. Βέβαια η μάχη ΔΕΝ έγινε σε όλη την επιφάνεια της πεδιάδας μέχρι εκεί που φτάνει στο μάτι, έγινε σε ένα συγκεκριμένο σημείο αυτής, αλλά δεν στο λέω για να μην σου χαλάσω τη φαντασίωση ότι η σκηνή ήταν μούφα κι εσύ τόσο έξυπνος και προχώ που το αποκάλυψες Μεγαλε γκουρου συγγνωμη που δεν εχουμε τα δικα σου ακλονητα επιχειρηματα. Πως να αντικρουσει κανεις το επιχειρημα του ειδικου πως η μαχη ΔΕΝ (το τονιζεις κιολας για να το καταλαβουμε... Να σαι καλα μεγαλε γκουρου!) εγινε σε ολη την επιφανεια αρα ειναι λογικοτατο να δημιουργηθει το ορος... Τι επιχειρημα πεταξες ρε ειδικε? Υποκλινομαι.... Μια αλλη μπουρδα, ε συγγνωμη επιχειρημα, που ειχες γραψει, ηταν πως καπου, καπως, καποτε σε μια αλλη μαχη εστω και με αλλες εντελως συνθηκες ειχε δημιουργηθει βουνο. Αρα και εδω ειναι λογικο να δημιουργηθει βουνο... Εξαλλου φαινεται καθαρα απο την σκηνη της μαχης πως εχεις δικιο. Θα ηταν δυνατον εξαλλου να ειχες αδικο? Ο μεγαλος γκουρου? Οριστε... Καταρχην στην μαχη, μεχρι να δημιουργηθει το ορος απο πτωματα το μεγαλυτερο μερος του στρατου και των 2 ειναι εκτος μαχης... Ο Ραμσευ ειδικα εχει στειλει μονο το ιππικο. Το μεγαλυτερο μερος του στρατου ειναι εκτος μαχης ... Ειναι επομενως 4000 στη μαχη? Ποσοι πεθαναν απο αυτους? Οι μισοι? Δεν μου βγαινουν τα νουμερα για το ορος, αλλα ποιος εμαι εγω για να αμφισβητήσω τον γκουρου.... Για να δουμε πως εξελισσεται και η μαχη Δεν βεπω και πολυ στριμωξιδι... Αλλα για ακομη μια φορα, ποιος ειμαι εγω να αμφισβητησω τον μεγαλο γκουρου που μας λεει οτι υπαρχει στριμωξιδι... Και ξαφνικα βλεπουμε τι. Απο το πουθενα να ξεπεταγεται ενα βουνο. Πως, τι, γιατι, με ποιο τροπο, με ποια λογικη δεν μπορουν να το κατανοησουν τα δικα μας μυαλουδακια... Αρκουμαστε ομως στο οτι ο γκουρου μας λεει ναι επρεπε να δημιουργηθει το ορος... Ειναι λογικο! ΥΓ. Σκεψου το βιογραφικο... Ειναι κριμα να χαθει ενα τετοιο ταλεντο... 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lautrec Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Μερικοί κάνετε λες και είστε αθάνατοι Ευρωπαίοι ευγενείς που έχετε δει απο κοντά μεσαιωνικές μάχες και δεν ανέχεστε τις ανακρίβειες στην σειρά. Πολλά πράγματα που δείχνουν οι μεσαιωνικές ταινίες και οι σειρές δεν είναι αληθινά. Για παράδειγμα στην πραγματικότητα ένα σπαθί δεν διαπερνά με τίποτα μια πανοπλία, αλλά στις ταινίες οι πανοπλίες είναι πολύ πιο εύθραυστες γιατί διαφορετικά οι μάχες θα ήταν βαρετές. Επίσης στην πραγματικότητα ο Ramsay δεν θα έστελνε πρώτα το ιππικό γιατί το ιππικό υποτίθεται ότι απαρτίζεται άπο πολύτιμους και καλά εκπαιδευμένους ευγενείς και δεν το στέλνεις στην σφαγή. Μας νοιάζει όμως? Οχι βέβαια. Σειρά φαντασίας βλέπουμε, δεν χρειάζεται να είναι ΟΛΑ ρεαλιστικά. 6 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vlasiospakis Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Μερικοί κάνετε λες και είστε αθάνατοι Ευρωπαίοι ευγενείς που έχετε δει απο κοντά μεσαιωνικές μάχες και δεν ανέχεστε τις ανακρίβειες στην σειρά. Πολλά πράγματα που δείχνουν οι μεσαιωνικές ταινίες και οι σειρές δεν είναι αληθινά. Για παράδειγμα στην πραγματικότητα ένα σπαθί δεν διαπερνά με τίποτα μια πανοπλία, αλλά στις ταινίες οι πανοπλίες είναι πολύ πιο εύθραυστες γιατί διαφορετικά οι μάχες θα ήταν βαρετές. Επίσης στην πραγματικότητα ο Ramsay δεν θα έστελνε πρώτα το ιππικό γιατί το ιππικό υποτίθεται ότι απαρτίζεται άπο πολύτιμους και καλά εκπαιδευμένους ευγενείς και δεν το στέλνεις στην σφαγή. Μας νοιάζει όμως? Οχι βέβαια. Σειρά φαντασίας βλέπουμε, δεν χρειάζεται να είναι ΟΛΑ ρεαλιστικά. Πες τα χρυσοστομε εκανε ορος δεν εκανε ορος και σφαζονται να πουμε και εχουμε κανει ενα ορος στο φορουμ... 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Gilmaru Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Χαχαχα Οκ αυτό είναι λογικό που λες Lautrek. Δεκτό. Εγώ με πρόθεση να κάνω κουβέντα τα λέω, απλά επειδή μ' αρέσει να τα συζητάω αυτά, όχι επειδή θέλω να κάνω hating. Απλά και από την άλλη μεριά άρχισαν ειρωνίες και αναλύσεις επομένως there you go. Βέβαια αν ήμασταν τόσο ανελαστικοί, στην προηγούμενη σεζόν, στην μάχη Stannis - Bolton θα έπρεπε να είχαμε βγάλει αφρούς.. (αν και εγώ παίζει να έβγαλα τώρα που το σκέφτομαι.. ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
crom251 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Μερικοί κάνετε λες και είστε αθάνατοι Ευρωπαίοι ευγενείς που έχετε δει απο κοντά μεσαιωνικές μάχες και δεν ανέχεστε τις ανακρίβειες στην σειρά. Εγω τις ανακριβειες τις ανεχομαι.... Για αυτο εξαλλου, τις προσπερασα και μου αρεσε το επεισοδιο, οπως ειπα εξαρχης... Επειδη εγινε συζητηση ομως απο καποιους για αυτες τις σκηνες, ε τι να πουμε πως ηταν ρεαλιστικες? Καραγκιοζιλικι ηταν οι σκηνες αυτες αν τις απομονωσεις... Τωρα αν βγαινει ο καθε μπουρδολογος και μας λεει πως οι σκηνες ηταν λογικες ε τι θα πεις? Ok μπουρδολογε λογικες και ρεαλιστικες ηταν? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alx1 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Μερικοί κάνετε λες και είστε αθάνατοι Ευρωπαίοι ευγενείς που έχετε δει απο κοντά μεσαιωνικές μάχες και δεν ανέχεστε τις ανακρίβειες στην σειρά. Πολλά πράγματα που δείχνουν οι μεσαιωνικές ταινίες και οι σειρές δεν είναι αληθινά. Για παράδειγμα στην πραγματικότητα ένα σπαθί δεν διαπερνά με τίποτα μια πανοπλία, αλλά στις ταινίες οι πανοπλίες είναι πολύ πιο εύθραυστες γιατί διαφορετικά οι μάχες θα ήταν βαρετές. Επίσης στην πραγματικότητα ο Ramsay δεν θα έστελνε πρώτα το ιππικό γιατί το ιππικό υποτίθεται ότι απαρτίζεται άπο πολύτιμους και καλά εκπαιδευμένους ευγενείς και δεν το στέλνεις στην σφαγή. Μας νοιάζει όμως? Οχι βέβαια. Σειρά φαντασίας βλέπουμε, δεν χρειάζεται να είναι ΟΛΑ ρεαλιστικά. Καλά, δεν ντρέπεσαι να του... απαγορεύεις να εκφράζει την άποψή του?! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Spect~ Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Moderators Share Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
crom251 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Καλά, δεν ντρέπεσαι να του... απαγορεύεις να εκφράζει την άποψή του?! Μνο απο τον μεγαλο γκουρου δεχομαστε παρατηρησεις.... Κανενα επιχειρημα ακομα γκουρου? Να εχουμε καβα γελιου και για αλλη μερα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LongTom Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Με λίγα λόγια αυτό που έχει αρχίσει να συμβαίνει πιο έντονα, είναι αυτό που λέμε character dumbing down. Το βλέπεις και σε δευτερεύοντες χαρακτήρες (π.χ. Euron), αλλά και σε σημαντικότερους και εκεί με ενοχλεί λίγο παραπάνω. Μάλλον δεν έχεις διαβάσει τα τελευταία 2 βιβλία του Μάρτιν για να δεις πως έχεσε πραγματικά τους χαρακτήρες του... Εάν πιστεύεις ότι και ο συγγραφεύς δεν έκανε μεγάλες αρνητικές αλλαγές στους χαρακτήρες-πλοκή-διαλόγους για να βγάλει 7 βιβλία από τα 4-5 που ήθελε αρχικά τότε μάλλον αυταπατάσαι. Μερικοί κάνετε λες και είστε αθάνατοι Ευρωπαίοι ευγενείς που έχετε δει απο κοντά μεσαιωνικές μάχες και δεν ανέχεστε τις ανακρίβειες στην σειρά. Πολλά πράγματα που δείχνουν οι μεσαιωνικές ταινίες και οι σειρές δεν είναι αληθινά. Για παράδειγμα στην πραγματικότητα ένα σπαθί δεν διαπερνά με τίποτα μια πανοπλία, αλλά στις ταινίες οι πανοπλίες είναι πολύ πιο εύθραυστες γιατί διαφορετικά οι μάχες θα ήταν βαρετές. Επίσης στην πραγματικότητα ο Ramsay δεν θα έστελνε πρώτα το ιππικό γιατί το ιππικό υποτίθεται ότι απαρτίζεται άπο πολύτιμους και καλά εκπαιδευμένους ευγενείς και δεν το στέλνεις στην σφαγή. Μας νοιάζει όμως? Οχι βέβαια. Σειρά φαντασίας βλέπουμε, δεν χρειάζεται να είναι ΟΛΑ ρεαλιστικά. Σωστός στην ιδέα πίσω από το σχόλιο,λάθος σε όλα τα άλλα(από ανάλυση). Το αφήνουμε διότι κούρασε το θέμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα