Προς το περιεχόμενο

Windows 8.1 Professional OEM

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ε ναι, αφού η αναβάθμιση είναι για windows 7-8

Έχω την εντύπωση ότι όταν η microsoft λέει ότι δεν θα διαθέσει την αναβάθμιση σε σπασμένα windows 7-8 εννοεί σε αυτά που έχουν εντοπιστεί ότι είναι σπασμένα, σε αυτά δηλαδή που κάθε φορά βγάζει μύνημα buy genuine windows

Αν κάποιος τα έχει πάρει από το θείο του ίσως και να μπορεί να τα αναβαθμίσει, εκτός αν κατά τη διάρκεια της αναβάθμισης η microsoft το καταλάβει

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

οτι θελετε λετε ο καθενας... ΟΛΟΙ θα αναβαθμιστουν... μα ΟΛΟΙ σπασμενοι νομιμοι ΟΛΟΙ.... απο εκει και περα αν εχεις κλειδι τα ενεργοποιεις αν ΔΕΝ εχεις αποκτας ενα watermark στην επιφανεια εργασιας και ΔΕΝ μπορεις να κατεβασεις windows updates ΑΛΛΑ δεν κλειδωνουν οπως εκαναν τα προηγουμενα windows.

• Like 1
Δημοσ.

Nek4d διάβασα ένα από τα μηνύματα που παρέθεσες παραπάνω και έγραψες κάτι για την περίπτωση των τραπεζικών συναλλαγών σε σχέση με τα νόμιμα ή όχι windows. Μπορείς να εξηγήσεις τι εννοούσες;

Χμμμ, ευχαριστως.

Στα σπασμενα windows, τρεχει καποιο crack που ενδεχεται να ειναι ιος. Για την ακριβεια τα περισσοτερα κρακ που κυκλοφορουν ειναι μολυσμενα. Αυτο ισχυει και για αλλα προγραμματα, αλλα εδω η μολυνση γινεται σε βαθος και μετα τα antivirus δεν μπορουν να το διορθωσουν, οι κερκοπορτες ειναι μονιμες. Ετσι ο Η/Υ ειναι εξ'αρχης εκτεθειμενος. Γι'αυτο συνιστω να μην γινονται τραπεζικες συναλλαγες ή να μην υπαρχουν ευαισθητα προσωπικα δεδομενα σε Η/Υ με σπασμενα windows.

Αγοραζοντας λοιπον καποιος ενα κλειδι, σαν του θεματος, σε χαμηλη τιμη, ειναι μεν παρανομο σαν αδεια χρησης αλλα ειναι καθαρο σαν λειτουργικοτητα, τα updates γινονται κανονικοτατα και ο Η/Υ ειναι καθαρος απο ιους καταρχας. Οποτε το συνιστω εναντι των σπασμενων σε οσους κανουν και τραπεζικες συναλλαγες αλλα αδυνατουν/δεν θελουν να πληρωσουν νομιμη αδεια. (Εννοειται, αν το κλειδι εχει μεταπωληθει σε εναν πελατη, όχι αν το κλειδι εχει μεταπωληθει σε 50. Για αυτον τον κινδυνο εχουμε αναφερθει εκτενως στο αλλο θεμα).

Πάντως εμένα αυτό που με εντυπωσίασε είναι ότι σε Thinkpad με original Win 7 Pro, μου έβγαλε μήνυμα για free official update σε Win 10 !!!

Σε ολους το εβγαλε αυτο αγαπητε (μεσω του update).

Σε ολους με γνησια windows (νομιμα και μη-νομιμα, δηλ. και σε κλειδια οπως του θεματος).

Σε 2 μηχανακια με κρακαρισμενα windows, παρολο που κανουν τα updates, δεν βγηκε καν η ειδοποιηση.

Αλλη μια ενδειξη οτι η microsoft ξερει καλα ποια ειναι σπασμενα και ποια οχι.

(Επειδη εχω πολλα μηχανηματα, θα εχω την ευκαιρια να το επιβεβαιωσω περαιτερω στο μελλον.

Επισης, οποιος αλλος εχει σπασμενα windows, μπορει να αναφερει και εδω αν του βγηκε η γνωστη ειδοποιηση, αν και φανταζομαι οτι εξαρταται και απο το ειδος σπασιματος).

οτι θελετε λετε ο καθενας... ΟΛΟΙ θα αναβαθμιστουν... μα ΟΛΟΙ σπασμενοι νομιμοι ΟΛΟΙ.... απο εκει και περα αν εχεις κλειδι τα ενεργοποιεις αν ΔΕΝ εχεις αποκτας ενα watermark στην επιφανεια εργασιας και ΔΕΝ μπορεις να κατεβασεις windows updates ΑΛΛΑ δεν κλειδωνουν οπως εκαναν τα προηγουμενα windows.

Μην βιαζεσαι να προδικασεις το τι ΘΑ γινει. Ειδικα για τα σπασμενα, δεν κανει επισημες ανακοινωσεις η microsoft :P  Σε λιγο καιρο θα ξερουμε.

Επισης οπως αναφερω στον φιλο απο πανω, σε σπασμενα windows, ηδη δεν εβγαλε την ειδοποιηση αναβαθμισης, σε αντιθεση με ολα τα "κανονικα" κλειδια.

Να θυμισω τι ειχε γινει στα windows 8? Ειχε αφησει για μια βδομαδα μονο να αγορασει καποιος γνησιο κλειδι με 15$/€, ακομη και αν ειχε πειρατικα windows! Δεν το ειχε ανακοινωσει πουθενα αυτο φυσικα.

Εκτιμηση μου ειναι δεν θα κανει δωρεαν αναβαμιση σε σπασμενα windows, εκτος αν το αφησει παλι για λιγες ημερες, για τον κλασσικο αρχικο σαλο με τον "υψηλο" αριθμο εγκαταστασεων και σχετικων πανηγυρισμων/ανακοινωσεων.

Τελος, η δωρεαν αναβαθμιση απο windows 7/8 δεν σημαινει οτι θα γινει κιολας απο τους χρηστες. Προσπαθει η microsoft να κερδισει παραπανω χρηστες με αυτον τον τροπο. Προσωπικα δεν θα αλλαξω τα 7, παρολο που εχω ακομη 4 γνησιες αδειες 8 (απο την τοτε προσφορα των 15€), εκτος αν υπαρχει η δυνατοτητα να τα βαλω παραλληλα σε 2ο partition στο καθε μηχανημα. Μπορει στην αρχη να μην δωσει iso για custom εγκατασταση, κατοπιν αργα ή γρηγορα θα κυκλοφορησουν. Ή μπορει να κανω καποιο τρικ, εχοντας παρει πρωτα full backup τα 7/8 και copy σε 2 partition και μετα αναβαθμιση τα 10 στο 1ο partition και fix για dual boot αν δεν κατσει αυτοματα.

• Like 1
Δημοσ.

Χμμμ, ευχαριστως.

Στα σπασμενα windows, τρεχει καποιο crack που ενδεχεται να ειναι ιος. Για την ακριβεια τα περισσοτερα κρακ που κυκλοφορουν ειναι μολυσμενα. Αυτο ισχυει και για αλλα προγραμματα, αλλα εδω η μολυνση γινεται σε βαθος και μετα τα antivirus δεν μπορουν να το διορθωσουν, οι κερκοπορτες ειναι μονιμες. Ετσι ο Η/Υ ειναι εξ'αρχης εκτεθειμενος. Γι'αυτο συνιστω να μην γινονται τραπεζικες συναλλαγες ή να μην υπαρχουν ευαισθητα προσωπικα δεδομενα σε Η/Υ με σπασμενα windows.

...............................................................................................................................................

Κατάλαβα. Αν και μου φάνηκε περίεργο νόμισα πως μπορεί να είχε σχέση με την τράπεζα και έλεγχο νομιμότητας των windows με κάποιο τρόπο που ίσως δεν μπορούσα να φανταστώ. Αλλά αυτό που λες είναι λογικό. Προσωπικά δεν φοβάμαι σε σημείο που ενώ έχω κάμποσες νόμιμες άδειες(προσωπικές) σε δικά μου PCια βάζω σπασμένα γιατί βαριέμαι να ψάχνω να τις βρω στα Backup και μέσα στο σπίτι. Εξακολουθώ να μην φοβάμαι αλλά διαπιστώνω ότι είναι κακή τακτική και πρέπει να το αλλάξω. Από την στιγμή ειδικά που νόμιμες άδειες έχω.

Όπως και να έχει ευχαριστώ για την αναλυτική και εμπεριστατωμένή απάντηση.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν έχω ίντερνετ παιδιά..λογικά η προσφορά θα έχει σταματήσει..αν κάποιος mod Μπορεί να το τσεκάρει και αν έχει κλείσει να το αλλάξει Στο τίτλο θα με βοηθούσε

Δημοσ.

Χμμμ, ευχαριστως.

Αγοραζοντας λοιπον καποιος ενα κλειδι, σαν του θεματος, σε χαμηλη τιμη, ειναι μεν παρανομο σαν αδεια χρησης αλλα ειναι καθαρο σαν λειτουργικοτητα, τα updates γινονται κανονικοτατα και ο Η/Υ ειναι καθαρος απο ιους καταρχας. Οποτε το συνιστω εναντι των σπασμενων σε οσους κανουν και τραπεζικες συναλλαγες αλλα αδυνατουν/δεν θελουν να πληρωσουν νομιμη αδεια. (Εννοειται, αν το κλειδι εχει μεταπωληθει σε εναν πελατη, όχι αν το κλειδι εχει μεταπωληθει σε 50. Για αυτον τον κινδυνο εχουμε αναφερθει εκτενως στο αλλο θεμα).

Σε ολους το εβγαλε αυτο αγαπητε (μεσω του update).

Σε ολους με γνησια windows (νομιμα και μη-νομιμα, δηλ. και σε κλειδια οπως του θεματος).

Σε 2 μηχανακια με κρακαρισμενα windows, παρολο που κανουν τα updates, δεν βγηκε καν η ειδοποιηση.

Αλλη μια ενδειξη οτι η microsoft ξερει καλα ποια ειναι σπασμενα και ποια οχι.

(Επειδη εχω πολλα μηχανηματα, θα εχω την ευκαιρια να το επιβεβαιωσω περαιτερω στο μελλον.

Επισης, οποιος αλλος εχει σπασμενα windows, μπορει να αναφερει και εδω αν του βγηκε η γνωστη ειδοποιηση, αν και φανταζομαι οτι εξαρταται και απο το ειδος σπασιματος).

Μην βιαζεσαι να προδικασεις το τι ΘΑ γινει. Ειδικα για τα σπασμενα, δεν κανει επισημες ανακοινωσεις η microsoft :P  Σε λιγο καιρο θα ξερουμε.

Επισης οπως αναφερω στον φιλο απο πανω, σε σπασμενα windows, ηδη δεν εβγαλε την ειδοποιηση αναβαθμισης, σε αντιθεση με ολα τα "κανονικα" κλειδια.

Να θυμισω τι ειχε γινει στα windows 8? Ειχε αφησει για μια βδομαδα μονο να αγορασει καποιος γνησιο κλειδι με 15$/€, ακομη και αν ειχε πειρατικα windows! Δεν το ειχε ανακοινωσει πουθενα αυτο φυσικα.

Εκτιμηση μου ειναι δεν θα κανει δωρεαν αναβαμιση σε σπασμενα windows, εκτος αν το αφησει παλι για λιγες ημερες, για τον κλασσικο αρχικο σαλο με τον "υψηλο" αριθμο εγκαταστασεων και σχετικων πανηγυρισμων/ανακοινωσεων.

Τελος, η δωρεαν αναβαθμιση απο windows 7/8 δεν σημαινει οτι θα γινει κιολας απο τους χρηστες. Προσπαθει η microsoft να κερδισει παραπανω χρηστες με αυτον τον τροπο. Προσωπικα δεν θα αλλαξω τα 7, παρολο που εχω ακομη 4 γνησιες αδειες 8 (απο την τοτε προσφορα των 15€), εκτος αν υπαρχει η δυνατοτητα να τα βαλω παραλληλα σε 2ο partition στο καθε μηχανημα. Μπορει στην αρχη να μην δωσει iso για custom εγκατασταση, κατοπιν αργα ή γρηγορα θα κυκλοφορησουν. Ή μπορει να κανω καποιο τρικ, εχοντας παρει πρωτα full backup τα 7/8 και copy σε 2 partition και μετα αναβαθμιση τα 10 στο 1ο partition και fix για dual boot αν δεν κατσει αυτοματα.

Σε εμενα πρωτα μου ηρθε σε υπολογιστη με σπασμενα και μετα σε υπολογιστη με γνησια windows. Οτι νανε ειναι, πιθανοτατα καποιο update ειναι με το που το κανεις εμφανιζετε.

Οσο για την νομιμοτητα αυτων των windows δεν υφιστατε, καλυτερα απο το να δινετε 30αρια σε απατεωνες, βρειτε ενα φιλο με windows 7 υπολογιστη και ενεργοποιηστε και την δικια σας κοπια ετσι, στην ουσια αυτο κανετε και με το jpeg που σας στελνει ο απατεωνας. Πρακτικα για ενα pc που το φτιαξατε καποια στιγμη κομματι κομματι, τα μονα windows νομιμα που μπορειτε να αγορασετε ειναι τα retail, αν μαζι με τα κομματια ζητησετε απο το ιδιο καταστημα και την συναρμολογηση, επιτρεπεται να σας πουλησει και dsp εκδοση που κανονικα ειναι για τους μικρο-oem distributors τυπου oktabit quest plaisio, αλλα φυσικα καταληγουν και στην λιανικη, πιθανον να κανει στραβα ματια εδω η ms. Εχω δει σε τυπου dsp antivirus να δινουν ενα στικακι δωρο αν ειναι δυνατον για να δικαιολογησουν το sold with new hardware only, επισης φαγανε καλο ακυρο απο την ms ολα τα laptop με windows 8.1 bing γιατι το ξεφτιλισανε ολοι οι oem, για λιανικη εως 250 τους ελεγε η ms και φτασανε μεχρι τα 280-290 και φυσικα τα εκοψε για 15αρια πλεον και για τοσο ακριβα laptop πας σε oem-dsp μονο.

Γενικα απο κλειδια και στικερς βρωμαει ο τοπος, πολλοι ξεκολλανε στικερς απο παλια επαγγελματικα leasing μηχανηματα και τα πουλανε σχεδον τσαμπα, φυσικα και δεν ειναι νομιμα στο generic pc που εφτιαξες κομματι κομματι να εχεις sticker windows 7 pro oem hp για παραδειγμα, αλλα παλι θα ενεργοποιηθει και θα γλυτωσεις την αμφιβολη κοπια με το αμφιβολο σπαστηρι, αυτα μεχρι να παμε στα windows 10, μετα ειναι στην καλη καρδια της ms το τι θα κανει, μπορει καποια στιγμη dsp να σου πουλανε μονο με μητρικη και αναγκαστικα να κλειδωνει πανω σε αυτη το κλειδι ενεργοποιησης, αλλα οπως εχει γραφτει πολλες φορες, πιθανοτατα αν εισαι οικιακος χρηστης και κλαυτεις λιγο στο τηλεφωνο να στα ενεργοποιησουν, εδω δουλευουν και ενεργοποιουνται εκατομμυρια τελειως παρανομες κοπιες με activators, σε μια νυχτα αν ηθελε η ms ολα αυτα σταματουσαν να δουλευουν, κυριως στο online και στα updates και κατσε με την προϊστορικη version με τις 45000 γνωστες τρυπες ασφαλειας.

• Like 1
Δημοσ.

Ζητώ προκαταβολικά συγνώμη για το off-topic μήνυμα που γράφω τώρα, αλλά πραγματικά το έχω περιέργεια αυτό που θα ρωτήσω:

Έχω αυθεντικά windows 7, και μου έχει και εμένα βγει η ειδοποίηση της microsoft για "δωρεάν αναβάθμιση" στα windows 10.

Η απορία μου είναι, αυτή η "δωρεάν" αναβάθμιση θα είναι δωρεάν για πάντα, ή για 1 χρόνο, και μετά θα πρέπει να πληρώσω αν θέλω να εξακολουθήσω να τα χρησιμοποιώ;

Επίσης, εμένα ο υπολογιστής μου είναι παλιός, και θα προσπαθήσω σχετικά σύντομα να τον αναβαθμίσω. Τι θα γίνει τότε με τα windows 10; Ομοίως, τι θα γίνει με τα windows 10 αν τα εγκαταστήσω τώρα, και κάνω format στο μηχάνημα μου κάποια στιγμή στο μέλλον; Θα μπορώ να τα ξαναβάλω και να ξαναείναι δωρεάν, ή όχι;

Ξέρω ότι είμαι εκτός θέματος, αλλά πάντως, ανάλογα με την απάντηση που θα πάρω στα παραπάνω ερωτήματα, θα αποφασίσω αν θα βάλω windows 10, ή αν θα βάλω windows 7/8, οπότε έχει μία -μικρή έστω- σχέση με το θέμα μας...

Δημοσ.

Θα είναι δωρεάν για πάντα. Κάνοντας format δεν θα έχεις κάποιο πρόβλημα ενεργοποίησης. Σε περίπτωση αναβάθμισης αν έχεις κάποιο πρόβλημα με την ενεργοποίηση, με ένα τηλεφώνημα στην MS, θα είσαι οκ.

• Like 1
Δημοσ.

Θα είναι δωρεάν για πάντα. Κάνοντας format δεν θα έχεις κάποιο πρόβλημα ενεργοποίησης. Σε περίπτωση αναβάθμισης αν έχεις κάποιο πρόβλημα με την ενεργοποίηση, με ένα τηλεφώνημα στην MS, θα είσαι οκ.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση - μία τελευταία ερώτηση  όμως: Τι γίνεται αν αγοράσω ένα εντελώς καινούργιο μηχάνημα, και θέλω να μεταφέρω εκεί τα windows 10;

Τώρα, έχοντας τον κωδικό των windows 7, μπορώ να αγοράσω ένα νέο PC, και να του περάσω τα win7. Ο κωδικός των windows 10 που θα πάρω από αυτή τη δωρεάν αναβάθμιση, θα μπορεί να μεταφερθεί σε ένα άλλο μηχάνημα;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...