dimitris_alex Δημοσ. 14 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2015 Καλησπερα παιδια. εχω γραψει δυστηχως απο καμερα υλικο σε mpg4... και τωρα δε μπορω να τα φορτωσω στο premiere pro 6... Προφανως δεν υπαρχει τροπος να τα βαλω μεσα ,αρα μαλλον θα πρεπει να τα κανω convert σε καποιο αλλο τυπο αρχειου. Ποιος ειναι ο καλυτερος τυπος αρχειου που θα το μετατρεψω χωρις να χασει πολλα δεδομενα;;;; και με ποιο προγραμμα;
CheOnWeb Δημοσ. 14 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2015 Γνωρίζεις καλά το premiere ώστε να είσαι σίγουρος ότι δεν παίρνει τα συγκεκριμένα αρχεία; Είναι λίγο περίεργο να μην τα παίρνει. Τι camera είναι; Και αν πρόκειται να κάνεις conversion, τι BitRate έχουν τα αρχεία σου;
dimitris_alex Δημοσ. 14 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2015 Λαθος μου... οχι mpg4... mp4 δεν παιρνει!!!!
CheOnWeb Δημοσ. 14 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2015 Ακόμα πιο περίεργο. QuickTime έχεις εγκατεστημένο;
dimitris_alex Δημοσ. 14 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2015 Οχι δεν εχω. παντως σε μια γρηγορη εξερευνηση στο google καταλαβα οτι ειναι "φυσικο" το να μη παιρνει mp4 το premiere! Βεβαια εχω κι ενα αρχειο mp4 οχι ομως απο καμερα...εννοω δικο μου αρχειο που κατεγραψα εγω...αλλα κατεβασμενο απο youtube και αυτο το δεχεται κανονικα!!!
CheOnWeb Δημοσ. 14 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2015 Φυσικά και παίρνει mp4. Βάλε QuickTime, άνοιξε ένα αρχείο, πάτα ctrl+I και δώσε screenshot. Από ποια camera είναι;
dimitris_alex Δημοσ. 14 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2015 Panasonic hc x1000 Το quick time παντως δεν παιζει τα συγκεκριμενα αρχεια...
CheOnWeb Δημοσ. 14 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2015 Αν έχεις ένα πολύ μικρό κομματάκι να ανεβάσεις κάπου θα σου πω τι μπορείς να κάνεις.
CheOnWeb Δημοσ. 14 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2015 Ok, στείλε μου. Απ´ ότι διαβάζω, όντως τα αρχεία αυτής της κάμερας είναι ιδιότροπα οπότε θα χρειαστεί convert. Πρεπει όμως να δω τα spec των αρχείων σου για να σου προτείνω την σωστότερη λύση.
CheOnWeb Δημοσ. 14 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2015 1) http://brightland.com/w/downloads/mp4-to-mov-for-windows/ Θα του έδινα μια ευκαιρία, αφού κάνει μόνο 4 euros. Δεν κάνει convert, μετατρέπει τα ίδια τα αρχεία σε mov. Δεν το έχω δοκιμάσει. 2)https://www.dropbox.com/s/qstoxwh8d64vnsf/FreemakeVideoConverter_4.1.4.13.exe?dl=0 Αυτό κάνει convert. Δε πάει πάνω από 32.000 kbps, που σημαίνει ότι θεωρητικά θα σου ρίξει λίγο την ποιότητα, δεν νομίζω να είναι εμφανές. Πρόσεχε στην εγκατάσταση να ξε-τσεκάρεις όλες τις βλακείες που σου προτείνει. 3) H σωστή, επαγγελματική λύση, ως προς τον codec θα ήταν να τα κάνεις mxf wrapper με DNxHD codec, αλλά το (free) software που το κάνει (DaVinci Resolve 11) δεν παίρνει τον ήχο των συγκεκριμένων αρχείων. Αν ήταν λίγα θα μπορούσες να κάνεις με σχεδόν οποιοδήποτε software export μόνο τον ήχο και να τα βάλεις χωριστά στο Premiere. Γενικά πολύ βλαμένα αρχεία ως προς το compatibility και μου σπάει τα νεύρα που η κάθε εταιρεία που κάνει ότι αρχείο γουστάρει και δεν δίνει free converter. Anyway, ό,τι θες εδώ είμαστε.
dimitris_alex Δημοσ. 14 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2015 Φιλε μου καταρχην να σε ευχαριστησω και να σε θαυμασω για την υπομονη σου και την θεληση σου να βοηθησεις εναν αγνωστο. Πραγματικα σε ευχαριστω πολυ. Οσο για το θεμα μας...τωρα ειδα οτι εκανα μακακια.. Δεν εγραφα σε mp4...αλλα σε mp4 (lpcm). Βεβαια δεν ειδα τωρα αν γραψω σε καθαρο mp4 και οχι σε mp4 lpcm αν θα τα παρει το premiere... Οσο για τον ηχο σε καποια βιντεακια δε τον χρειαζομαι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα