01010101 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2015 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα και ευχαριστώ για το χρόνο σας παιδιά, χρειάζομαι λίγη βοήθεια για την επιλογή της motherboard γιατί κυριολεκτικά 3 μέρες τώρα έχω χάσει την μπάλα και δεν μπορώ να βγάλω άκρη.Γενικά έχω κατασταλάξει στο τι θα πάρω.Από την σύνθεση μου που μπορείτε να δείτε και κάτω στο οδηγό ότι ακόμα δεν έχω ram,gpu,ssd και HDD μεγάλης χωρητικοτητας.Για gpu θα κλείσω προς την AMD Radeon R9 270.Για ram θα πάω σε 1600hz των 2χ4 η 2χ8 stick από τις corsair,hyper x h g.skill.SSD αρκετά αργότερα.Τροφοδοτικό σε corsair cx600 η vs650 για future proof σε μελλοντικές gpu;;;η είναι υπερβολή;;η όχι;; Προς το παρών βεβαία θα έχω τον Xilence RedWing Series SPS-XP350W μέχρι να πάρω την R9. Λέτε να έχω πρόβλημα; Στη Μητρική που καίγομαι πιο πολύ λέω να επιλέξω ASRock γιατί σε σχέση με τις άλλες έχει max shared memory 1724mb για ενσωματωμένα γραφικά όπου 1024mb οι asus msi και gigabyte. 1)ASRock B85 Anniversary 2)ASRock H97 Anniversary 3)ASRock B85 Pro4 Γιατί; Max shared memory,VGA,HDMI,PCI 3.0 x16 και άμα θέλω sound cards η wifi βάζω στο μέλλον. Αυτές είναι που απέρριψα Gigabyte B85-HD3, Gigabyte B85M-HD3, ASUS B85 Plus (c2), MSI B85-G41 PC Mate, MSI B85-G43 και MSI Z87-G43(93 ευρώ) Οδηγός Αγοράς-Αναβαθμίσεις PC Ποσό που διαθέτουμε :Έως 500-550Χρήση υπολογιστή :Παιχνίδια ΨυχαγωγίαΕιδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε:---Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Υπάρχει οθόνηΑν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι?Υπάρχουν και αυτάΤοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος).Όλα εφόσον κάνουν αποστολήΑν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Ότι εξυπηρετεί καλύτεραΑν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?Θα το κάνω ο ίδιοςΑν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο .Υπάρχει λειτουργικόΓια αναβάθμιση υπολογιστήΑναφέρουμε:Τα έχω ήδη τα παρακάτω CPU: i5 4570 3.2ghz Case:Bitfenix Neos HDD:2.5'' 250GB PSU:Xilence RedWing Series SPS-XP350Εκτός απο τα παραπάνω στοιχεία , ποια κομμάτια έχουμε στο υπολογιστή που θα να αναβαθμίσουμε. Επεξ/σία 14 Ιουνίου 2015 από 01010101
Xristaras12 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2015 ας τα πάρουμε απο την αρχή. Εφόσον θα χρησιμοποιήσεις ανεξάρτητη κάρτα γραφικών δεν σε απασχολεί η μνήμη που θα χρησιμοποιεί η ενσωματωμένη κάρτα άρα δεν είναι κριτήριο επιλογής δεύτερον,θα πας σε Η97 μητρική και όχι σε Β chipset. τρίτον,εφόσον θα χρησιμοποιείς τα ενσωματωμένα γραφικά μέχρι να πάρεις την R9 δεν σε απασχολεί η μνήμη των γραφικών γιατί παιχνίδια δεν θα μπορείς να παίζεις με την συγκεκριμένη.Ακόμα και στα 64ΜΒ να την ορίσεις πάλι δεν θα έχεις θέμα. 1
big7 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2015 Προτείνω την h97 anniversary. Έχει το πιο καινούιρο τσιπακι h97 ενώ είναι πολύ καλή ποιοτικά, με λειτουργίες όπως μινι αφυγραντήρας για οταν μενει ο υπολογιστής μεγάλα χρονικά διαστήματα ανοιχτός, κυκλώματα απο super alloy και 3 διαφορετικές μέθοδοι προστασίας απο υπέρταση. Την έβαλα κι εγώ σε ακριβό σύστημα που έφτιαξα αυτές τις μέρες μιας και δεν με ενδιέφερε το sli και έχω μείνει απόλυτα ικανοποιημένος. 1
01010101 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2015 Σωστο το οτι δεν θα με απασχολει η μνημη των ενσωματωμενων εφοσον παρω την r9 απλα επειδη μπορει να τη παρω αυριο η σε ενα μηνα η πιο πολυ πχ θα ηθελα τουλαχιστον να μπορεσω να παιξω κανα παιχνιδακι αξιοπρεπεστατα(οχι witcher 3).Αν αξιζει κατι ομως τοσο πολυ εννοειται θα προτιμησω μια και ας μην ειχε καθολου shared memory.Γιατι οχι b85;
big7 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2015 Τα τσιπακια B.. είναι φθηνά και απευθύνονται κυρίως σε επιχειρήσεις. Τα h97 ειναι πιο καινούρια και είναι σαν τα z97 με μικροδιαφορές (όπως ότι δεν γίνεται overclock αλλά αυτό δεν σε πειράζει). Γενικά τα h97 είναι πιο καινούρια και έχουν περισσότερες λειτουργίες απο τα b85 https://pcpartpicker.com/forums/topic/81742-h97-or-b85 1
Millennium Δημοσ. 14 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2015 Για τι παιχνιδια μιλας και ποια οθονη εχεις; Με oc θα ασχοληθεις;
01010101 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2015 Με oc οχι δεν θα ηθελα να ασχοληθω δεν το εχει ψαξει και καθολου,ισως στο μελλον.Παιχνιδια με απαιτησεις τυπου diablo,starcraft dota για την HD4600 στην οποια εχω δει και mortal kombat x να παιζει υποφερτα.Για οθονη εξαρταται το που θα βαλω το pc στο σαλονι(τηλεοραση sony w805) η γραφειο(monitor Lg L1953S πολυ παλια η philips 27'' τηλεοραση)
Millennium Δημοσ. 14 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2015 Eγω στη θεση σου θα το σκεφτομουνα και για αγορα καλης οθονης καποια στιγμη.
01010101 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 @Millennium το εχω στα υποψιν Τι λετε για αυτες τις 3;την μια την πηρα και απο το πρωτο post 1) Site: MSI Z87-G43[/link] 2)[link=http://www.e-shop.gr/mitriki-asrock-h97-pro4-retail-p-PER.528747]ASROCK H97 PRO4 3) Site: ASRock H97 Anniversary Για τι διαφορα τιμης νομιζω η 2 λυση φαινεται πιο καλη αν και εχωντας φτασει σιγα σιγα στα 100ε τη θεωρω ακριβη τη μιτρικη σαν εξαρτημα αλλα δεν βλεπω να γινεται και αλλιως
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα