Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παίδες, 

Μια απορία θέλω να θέσω εδώ για την συγκεκριμένη mobo αλλά και για άλλες 775.. 

Ξεσκονίζοντας τα αρχεία μου βρήκα την απόδειξη αγοράς της παραπάνω κάρτα μέσα στο 2008 στα 81,70 και κοιτώντας στις αγγελίες την βρίσκω με 50-60 ευρώ μεταχειρισμένη τουλαχιστον 6 χρόνια.. Και γενικά asus mobo δεν πεφτουν κάτω από 40 ευρώ.. Η εντύπωση μου μεγάλη... Έχω μείνει απίστευτα ικανοποιημένος εγώ από την μητρική  αυτή αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει μετά από 6-7 χρόνια η τιμή να παίζει μόνο 20 ευρώ κάτω τις καινούργιας του 2008...   

Δημοσ.

Πλέον δεν βγαίνουν μητρικές 775 εδώ και χρόνια.Γι'αυτό και οι τιμές στο σκρουτζ ειναι τόσο ψηλά.Εκεί πατάνε όσοι πουλάνε,στο ότι αν σου χαλάσει η μητρική σου και δεν θες να πας σε νέα πλατφόρμα δεν μπορείς να βρεις μητρική,οπότε βάζουν την τιμή στον θεό.Επίσης επειδή οι μητρικές χαλάνε πιο εύκολα σε σχέση με τους επεξεργαστές,βρίσκονται σε ζήτηση.Έτσι βλέπεις μία μητρική 775 με ddr2 να την πουλάει ο άλλος 50 ευρώ,ενώ τον core2duo που είχε πάνω τον σκοτώνουν με 5 ευρώ...Τιμές εκμετάλλευση για μένα,αλλά ο καθένας πουλάει όσο θέλει..

• Like 2
Δημοσ.

Aν εννοείς μτχ μητρική, που κάποιος την είχε αγοράσει και την πουλάει μέσω αγγελίας υπάρχει και ενα κατώτατο όριο που παρακάτω δεν αξίζει να την δώσει κάποιος, και να στο πώ απο την άλλη μερια έστω οτι έχω μια μητρική στο κουτί της λειτουργική και δεν την χρσιμοποιώ και έχω υπολογιστή που κάνω την δουλειά μου και απλά μου πιάνει η μητρική χώρο στην ντουλάπα και λέω ας την σκοτώσω ενα 40 αρί, Το βλέπεις εσύ στην αγγελία παίρνεις τηλέφωνο και αρχίζεις τα παζάρια, 35-30€ μέχρι να την φτάσεις στην τιμή που θέλείς άλλοι θα σταματούσαν στο 20αρικο ενώ κάποιοι άλλοι με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση θα ζητούσαν να τους την χαρίσουν και μαζί δώρο και κανας σκληρός δίσκος γιατι "φιλαράκι μου χάλασε"

ΑΡΑ δύο τα ενδεχόμενα ή καίγεται ο άλλος και στο πουλάει οσο οσο για να φεύγει ή (όπως θα έκανα, και έχω κάνει και εγω) θα σου έλεγα οτι για ενα 20αρικο π.χ. προτιμώ να μου πιάνει τον χώρο και να την χαζεύω, και αν όταν βρεθει κάποιος την δίνω αλλιώς κάποτε μπορεί και να την πετάξω

Δημοσ.

Το κατανοώ αυτό που λες και πολύ λογικό μου φαίνεται.. απλά δεν κατανοώ την λογική να δίνει ο άλλος μεταχειρισμένη μια κάρτα αξίας 80 πριν απο 6 χρόνια 20 φθηνότερα και να σου το αιτιολογεί κιόλας ότι εσύ είσαι ο μόνος που κάνει παράπονα.. Άρα για να βάζει αυτή την τιμή και δεν είναι ένας μόνο.. υπάρχει ακόμα αγοραστικό κοινό που αγοράζει σε αυτές τις τιμές... Επίσης για το κατώτερο όριο δεν συμφωνώ γτ πχ ναι αν ειναι μεταχειρισμένη 6-7 χρόνια και ταλαιπωριμένη πρέπει να πεφτει και κάτω από το 50-60%.. Αν σέβεσαι βέβαια και σε αυτόν που την πουλήσεις.. Στο Amazon px αναλογα την κατάσταση πέφτει και η τιμή.. αλλά σε ήδη πεσμένα νούμερα..!!  

Δημοσ.

Το κατανοώ αυτό που λες και πολύ λογικό μου φαίνεται.. απλά δεν κατανοώ την λογική να δίνει ο άλλος μεταχειρισμένη μια κάρτα αξίας 80 πριν απο 6 χρόνια 20 φθηνότερα και να σου το αιτιολογεί κιόλας ότι εσύ είσαι ο μόνος που κάνει παράπονα.. Άρα για να βάζει αυτή την τιμή και δεν είναι ένας μόνο.. υπάρχει ακόμα αγοραστικό κοινό που αγοράζει σε αυτές τις τιμές... Επίσης για το κατώτερο όριο δεν συμφωνώ γτ πχ ναι αν ειναι μεταχειρισμένη 6-7 χρόνια και ταλαιπωριμένη πρέπει να πεφτει και κάτω από το 50-60%.. Αν σέβεσαι βέβαια και σε αυτόν που την πουλήσεις.. Στο Amazon px αναλογα την κατάσταση πέφτει και η τιμή.. αλλά σε ήδη πεσμένα νούμερα..!!  

Παντως εγω με ενα προχειρο ψαξιμο δεν βρηκα φτηνη 775 στο amazon, να για παραδειγμα :

http://www.amazon.com/Asus-PLUS-Intel-DDR2-1200-Motherboard/dp/B001U3YK4I/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1434373699&sr=8-1&keywords=Asus+P5Q-C

Αλλο ενα λινκ,πιο γενικο :

http://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_noss_2?url=search-alias%3Daps&field-keywords=Asus+socket+775

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό αυμβαίνει ειδικά με το socket lga 775 που κυκλοφόρησε μαζικά για πολλά χρόνια και, με έναν επεξεργαστή Ε8xxx ή Q9xxx και 4/8g ram μπορείς, ακόμα,να κάνεις αξιοπρεπέστατα τη δουλειά σου.

Το socket αυτό ήταν κάτι σαν τα windows xp που είχαν κατακλύσει την αγορά, ήταν επιτυχημένα και κράτησαν πολύ.

Δεν μπορείς να φανταστείς πόσα pc με 775 λειτουργούν, ακόμα και σήμερα...

Σκέψου ότι ακόμα παράγονται μητρικές σε αυτό το socket ( με τσιπάκι G41) και μπορείς να τις βρεις καινούργιες στα μαγαζιά με 80 ευρώ! Μάλιστα, τόσο αυτές, όσο και αυτή που αναφέρεις, παίρνουν ddr3..

Όταν, λοιπόν, έχεις ένα συστηματάκι 775 που σε καλύπτει, ξεμένεις από μητρική και υπάρχει και οικονομική στενότητα, βρίσκεις μια μεταχειρισμένη μητρική με τσιπάκι P35/45 ή X38/48, που είναι πολύ καλύτερο από το G41 και με 50-60 ευρώ κάνεις τη δουλειά σου...

Το φαινόμενο αυτό θα υπάρχει για κάμποσο καιρό, όσο ένα pc με 775 μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του μέσου απλού χρήστη γιατί υπάρχουν ακόμα πολλά τέτοια συστήματα και η οικονομική κατάσταση του περισσότερου κόσμου χειροτερεύει συνέχεια...

Εφόσον, όπως σωστά προαναφέρθηκε, οι μητρικές χαλάνε πολύ ευκολότερα από τους επεξεργαστές (και ειδικά οι επεξεργαστές 775 είναι από τους πιό "σκληροτράχηλους") υπάρχει και θα υπάρχει ενδιαφέρον για τέτοιες μητρικές.

Σε τέτοιες περιπτώσεις οι βασικοί παράγοντες που καθορίζουν τη τιμή μεταπώλησης είναι η σχέση προσφοράς-ζήτησης και η κατάσταση του εξαρτήματος και όχι η αρχική αξία του ή η παλαιότητά του.

• Like 2
Δημοσ.

Η κατάσταση νομίζω είναι σαφης εξηγήθηκε π.χ.

http://www.e-shop.gr/mitriki-asrock-p4i65g-retail-p-PER.528356

Ακόμα πιο παλίο σόκετ το 478 που παίρνει επεξεργαστές όπου σήμερα δεν επερκούν ΟΥΤΕ για browsing, αντε office παλιές εκδόσεις και αναπαραγωγή mp3, dvd

Tώρα ερωτάται κάποιος γιατι να ζητάει το eshop ενα 70αρι όταν με 90ευρώ παίρνεις μητρική h81 και g1820 και περίπου τις 50πλάσιες επιδόσεις ποιο το νόημα, ΑΛΛΑ αυτό το ερώτημα μπορεί να απαντηθεί γράφοντας βιβλίο περι καταναλωτικής συμπεριφοράς ψυχολογίας κλπ, (Γιατι έτσι....., επειδή έχω agp κατρ και θέλω να πεθάνουμε μαζί, γιατι τα παλία δεν χαλάνε ναι αλλα ψάχνεις μητρική), γιατί εχω τα προγράμματά μου, +10000000 διαφορετικές αποψεις απο πολλούς σχετικοάσχετους)

Στο θέμα μας το σοκετ lga 775, ¨οπως και το 1366 προσφέρουν ακόμη και σήμερα (καμία σχέση με το 478 και το ακραίο παράδειγμα που έγραψα ποιο πάνω επαρκέστατα επίπεδα απόδοσης με αποτέλεσμα όσο η διάθεση μητρικών που να δουλεύουν μειώνεται η τιμή τους ανεβαίνει, δείτε ΠΟΣΟ πωλείται μια μητρική 1366 στο ebay (όπου λόγω της διάθεσης των 6πύρηνων xeon σε τιμές χώμα πριν απο 2 περίπου έτη σε μεγάλες ποσότητες αφού οι μεγάλες εταιρίες αναβάθμισαν, όρμησαν όλοι να τους αποκτήσουν και επειδή κλοκάρονται πανεύκολα ενα νεκρό hi-end socket 1366 ξαφνικά έγινε ανάρπαστο, αφού με κλάσμα κόστους απο νεότερα χ79 και 99 μπορεί κάποιος να αποκτήσει επιδόσεις φωτιά που ουτε ο 4790Κ δεν θα δει ούτε στον ύπνο του. Επίσης το 775 παίρνει κατα τον ίδιο τρόπο xeon επεξεργαστές όπου δίνουν επιδόσεις επαρκέστατες είτε για gaming είτε οτιδήποτε. Ειδικά οι xeon του 1366 είναι και οι τελευταίοι απο την Intel που δίνουν την δυνατότητα του overclock, γι αυτό δεν καίγεται κανείς ιδιαίτερα για xeon στο χ79 γιατι το ipc με 2-2,5ghz για την δουλειά που θέλει ο χρήστης που πάίζει παιχνίδια π.χ. δεν τον ωφελεί σε κάτι όσους πηρήνες και αν έχει.

Αυτή η κατάσταση με τις τιμές που επικρατεί δεν θα ίσχυε στην περίπτωση που δεν χρησιμοποιούσαμε ακόμη απο το 2006 μεχρι το 2015 στην ουσία βελτιωμένους core M, αν είχαμε το μπάμ απο την netburst στην conroe ΟΛΑ αυτά τα σόκετ που συζητάμε θα ήταν αρχαία και κανένας δεν θα ασχολιόταν με τέτοιας ηλικίας συστήματα, ποιός ασχολείται σήμερα ή έχει σκασίλα για σοκετ 478, 939, am2 π.χ.?

Κάτι που παραβλέπουν πάρα πολλοί μέσοι χρήστε κυρίως ή καταναλωτές που δεν κατανοούν πολλά απο αρχιτεκτονική υπολογιστών και βλέπουν απλώς διαφημιστικά ή "και καλά" review προιόντων είναι οτι ρόλο στο αν κάποιοα πλατφόρμα είναι ξεπερασμένη ή όχι δεν έχει να κάνει η ημερομηνία κατασκευής ούτε αν η εταιρία ή μάλλον τα τμήματα μάρκετινγκ ανακοινώνουν νέες πλατφόρμες γενιές αλλάζοντας απλά σόκετ (τικ-τοκ-μπουμ) συσκευασίες και τσιτώνοντας απλά τα ρολόγια στις κάρτες γραφικών

ΑΛΛΑ η ίδια η αρχιτεκτονική του τσίπ που σημαίνει πραγματική πρόοδο, γενιά κλπ.

Ακόμα και λόγω οτι συχνά διαβάζω απόψεις γιατί πουλάει ο τάδε τοσο και περι ηθικής και τουλάχιστον γελάω, το ίδιο το σύστημα που ζούμε είναι ανήθικο και η κυκλοφορία του χρήματος επίσης είναι ανήθικη η πραγματικότητα δυστυχώς λέει οτι αυτός που δαν γνωρίζει πληρώνει και αυτός που γνωρίζει και ψάχνει βρίσκει ευκαιρίες απο κάποιον που δεν ξέρει κλπ........

• Like 2
Δημοσ.

Η κατάσταση νομίζω είναι σαφης εξηγήθηκε π.χ.

http://www.e-shop.gr/mitriki-asrock-p4i65g-retail-p-PER.528356

Ακόμα πιο παλίο σόκετ το 478 που παίρνει επεξεργαστές όπου σήμερα δεν επερκούν ΟΥΤΕ για browsing, αντε office παλιές εκδόσεις και αναπαραγωγή mp3, dvd

Tώρα ερωτάται κάποιος γιατι να ζητάει το eshop ενα 70αρι όταν με 90ευρώ παίρνεις μητρική h81 και g1820 και περίπου τις 50πλάσιες επιδόσεις ποιο το νόημα, ΑΛΛΑ αυτό το ερώτημα μπορεί να απαντηθεί γράφοντας βιβλίο περι καταναλωτικής συμπεριφοράς ψυχολογίας κλπ, (Γιατι έτσι....., επειδή έχω agp κατρ και θέλω να πεθάνουμε μαζί, γιατι τα παλία δεν χαλάνε ναι αλλα ψάχνεις μητρική), γιατί εχω τα προγράμματά μου, +10000000 διαφορετικές αποψεις απο πολλούς σχετικοάσχετους)

Στο θέμα μας το σοκετ lga 775, ¨οπως και το 1366 προσφέρουν ακόμη και σήμερα (καμία σχέση με το 478 και το ακραίο παράδειγμα που έγραψα ποιο πάνω επαρκέστατα επίπεδα απόδοσης με αποτέλεσμα όσο η διάθεση μητρικών που να δουλεύουν μειώνεται η τιμή τους ανεβαίνει, δείτε ΠΟΣΟ πωλείται μια μητρική 1366 στο ebay (όπου λόγω της διάθεσης των 6πύρηνων xeon σε τιμές χώμα πριν απο 2 περίπου έτη σε μεγάλες ποσότητες αφού οι μεγάλες εταιρίες αναβάθμισαν, όρμησαν όλοι να τους αποκτήσουν και επειδή κλοκάρονται πανεύκολα ενα νεκρό hi-end socket 1366 ξαφνικά έγινε ανάρπαστο, αφού με κλάσμα κόστους απο νεότερα χ79 και 99 μπορεί κάποιος να αποκτήσει επιδόσεις φωτιά που ουτε ο 4790Κ δεν θα δει ούτε στον ύπνο του. Επίσης το 775 παίρνει κατα τον ίδιο τρόπο xeon επεξεργαστές όπου δίνουν επιδόσεις επαρκέστατες είτε για gaming είτε οτιδήποτε. Ειδικά οι xeon του 1366 είναι και οι τελευταίοι απο την Intel που δίνουν την δυνατότητα του overclock, γι αυτό δεν καίγεται κανείς ιδιαίτερα για xeon στο χ79 γιατι το ipc με 2-2,5ghz για την δουλειά που θέλει ο χρήστης που πάίζει παιχνίδια π.χ. δεν τον ωφελεί σε κάτι όσους πηρήνες και αν έχει.

Αυτή η κατάσταση με τις τιμές που επικρατεί δεν θα ίσχυε στην περίπτωση που δεν χρησιμοποιούσαμε ακόμη απο το 2006 μεχρι το 2015 στην ουσία βελτιωμένους core M, αν είχαμε το μπάμ απο την netburst στην conroe ΟΛΑ αυτά τα σόκετ που συζητάμε θα ήταν αρχαία και κανένας δεν θα ασχολιόταν με τέτοιας ηλικίας συστήματα, ποιός ασχολείται σήμερα ή έχει σκασίλα για σοκετ 478, 939, am2 π.χ.?

Κάτι που παραβλέπουν πάρα πολλοί μέσοι χρήστε κυρίως ή καταναλωτές που δεν κατανοούν πολλά απο αρχιτεκτονική υπολογιστών και βλέπουν απλώς διαφημιστικά ή "και καλά" review προιόντων είναι οτι ρόλο στο αν κάποιοα πλατφόρμα είναι ξεπερασμένη ή όχι δεν έχει να κάνει η ημερομηνία κατασκευής ούτε αν η εταιρία ή μάλλον τα τμήματα μάρκετινγκ ανακοινώνουν νέες πλατφόρμες γενιές αλλάζοντας απλά σόκετ (τικ-τοκ-μπουμ) συσκευασίες και τσιτώνοντας απλά τα ρολόγια στις κάρτες γραφικών

ΑΛΛΑ η ίδια η αρχιτεκτονική του τσίπ που σημαίνει πραγματική πρόοδο, γενιά κλπ.

Ακόμα και λόγω οτι συχνά διαβάζω απόψεις γιατί πουλάει ο τάδε τοσο και περι ηθικής και τουλάχιστον γελάω, το ίδιο το σύστημα που ζούμε είναι ανήθικο και η κυκλοφορία του χρήματος επίσης είναι ανήθικη η πραγματικότητα δυστυχώς λέει οτι αυτός που δαν γνωρίζει πληρώνει και αυτός που γνωρίζει και ψάχνει βρίσκει ευκαιρίες απο κάποιον που δεν ξέρει κλπ........

Μια άλλη πιο απλή εξήγηση για την εγκατάλειψη των παλαιότερων sockets, σε σχέση με την επιτυχία του 775, είναι γιατί από οι επεξεργαστές core και έπειτα είναι τόσο δυνατοί, που την απλή χρήση, την υπερκαλύπτουν..
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...