AMWN_RA Δημοσ. 14 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2015 Καλημέρα στο φόρουμ. Θέλω τα φώτα σας σχετικά με ένα θέμα που έχουμε σε μια παραλία έχω σκεφτεί διάφορους τρόπους αλλά δεν ξέρω αν θα δουλέψουν οπότε είπα να ρωτήσω να δούμε ποιος είναι ο ποιος καλός. Ίντερνετ υπάρχει στο μαγαζι με μοντεμ του οτε που είναι στο ύψωμα και θέλουμε να κατέβει και στην παραλία που είναι 100 μέτρα ευθεία κάτω. 1 λυση:Σκέφτηκα να κατεβάσω καλώδιο από το μαγαζί στην παραλία και από εκεί να βάλω ένα access point και να δίνω το ίντερνετ ασύρματα σε όλη τη παραλία. Θα έχω απώλειες με τόσο μεγάλο καλώδιο; είναι εφικτή λυση; πιο access point να προτιμήσω για περίπου 40 έως 50 ατομα; 2 λύση να μην κατεβάσω καλώδιο αλλά να τα συνδέσω ασύρματα αλλά λόγω υψόμετρου θα χρειαστώ 1 repeater στη μέση και το access point κάτω αλλά νομίζω ότι αυτή η λύση θα έχει θεμα γιατί πρέπει να κατεβάσω και ρεύμα στο repeater. Ποια θεωρητικά λυση είναι πιο εφικτη;
pakman Δημοσ. 14 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2015 για το καλώδιο που λες δεν υπαρχει προβλημα .πριν ενα μήνα έκανα το ίδιο σε δίκη μου παραλία και εβαλα 2 AP 100 μέτρα αποςταςη το καθένα απο το router .μεχρι και το Poe δούλεψε στα 100 m.βεβαια εβαλα και top AP της ubiquiti uap-outdoor + με 200 euro η καθεμία .εχει και πιο οικονομικές όμως.για να γλιτώσεις τα προβλήματα όμως παρήγγειλε και ενα router-modem .εγω εβαλα το draytek vigor 2760 που μου πρότεινε ο poulinos (να ειναι καλα)και σώθηκα !!! Sent from my iPhone using Insomnia
poulinos Δημοσ. 6 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2015 αν ειναι 802.3af Poe παιζει στα 100 μετρα.απο εκει και περα αναλογα τι ap θα βαλεις και ποσο χωρο θες να καλυψεις εκει ισως χρειαστει 1 ap ισως χρειαστει και 2.αν ειναι λιγο μεγαλυτερη η παραλια καλυτερα 2 ap για καλυτερη καλυψη και λιγοτερο φορτο σε καθε ap.τα Ubiquiti ειναι μια καλη λυση για ap αλλα υπαρχουν και αλλα.και οπως ειπε και ο Pakman να εχεις και ενα καλο adsl router.Θα μπορουσες να παιξεις και με Link/repeater κτλ αλλα εφοσον μπορεις να ριξεις καλωδιο ριξε καλωδιο.ακομα και να θαφτει το Utp γινεται μεσα σε πλαστικο σωληνα για να μην παθει κατι.προσοχη αν ειναι passive poe ισως χρειαστει αλλο Injector για να παιξει σε μεγαλη αποσταση. αν κανεις link να γινει με κατευθυντικη κεραια εννοειται για να μην εχεις απωλειες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα