Προς το περιεχόμενο

Amd freesync monitors

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια, μιας και ειμαστε κοντα στην παρουσιασει της 300 σειρας gpu της amd και θεωρω οτι αμα βγει κατι καλο μεσα στο budget μου, μιλωντας συγκεκριμενα για fury/x, εχω μια απορια. Που ειναι οι freesync οθονες στην Ελλαδα? Ξερουμε ποτε θα ερθουν?

Τον Απρίλιο αγόρασα την XL2730Z. Τρομερή οθόνη, η οποία έγινε καλύτερη, όταν η BenQ έβγαλε το V002 firmware, και  μου την αναβάθμισε τσάμπα πριν 3 εβδομάδες. (την πήραν, την αναβάθμισαν και την έστειλαν πίσω σε 4 μέρες με δικά τους έξοδα).

Αυτό χρειάστηκε για να δουλέψει το AMA σε Freesync (ήταν bug). Το οποίο είναι όλα τα λεφτά γιατί εξαφανίστηκε όποιο ghosting υπήρχε σε Freesync mode, και η εικόνα στα games είναι "crystal clear". Επίσης άλλαξαν κάτι και στις ρυθμίσεις των χρωμάτων (στο firmware) και όλα είναι πιο ζωντανά.

Η Asus υποφέρει από το ίδιο ακριβώς bug, αλλά δεν έχουν βγάλει κάποιο firmware. Ενώ τουλάχιστον Αγγλία, όλες οι νέες XL2730Ζ που είναι στην αγορά έρχονται με το V002 firmware πλέον. (αλλά καλό είναι να ρωτάς).

Όσον αφορά το ότι είναι TN καμμία σχέση με οποιοδήποτε TN panel πριν από αυτή. Είναι της ίδιας ποιότητας TN panelπου έχει η Samsung 28" 4Κ (η samsung φτιάχνει το panel στην XL2730Z).

Ό,τι καλύτερο έχει βγει, και ακόμα με 100 brightness δεν έχεις glow ή περιφεριακό φως, ενώ τo μαύρο είναι μαύρο, και παιχνίδια όπως το Elite και EVE δείχνουν εντυπωσιακά.

Καμμία σχέση με την XL2720 που ανέφερε κάποιος, μιας και εκείνη είναι κάμποσων ετών επίσης.

Για την ASUS δεν θα κάτσω να γράφω τα καλά και άσχημά τους (που είναι αρκετα). Το μόνο που θα σου πω είναι να πας στο overclockers.co.uk forum, στην κατηγορία monitors, έχει 2 συζητήσεις εκεί, από αυτούς που έχουν την XL2730Z και την MQ279Q και βγάλε συμπέρασμα μόνος σου τι θες. Ναι είναι αρκετές οι σελίδες, αλλα σε καλώ να τις διαβάσεις όλες.

Για τα reviews, κανένα δεν έχει μέχρι αυτή τη στιγμή την XL2730Z V002, και κυνηγάμε ακόμα τους badass & PCM2  για να το κάνουν.

(https://pcmonitors.info/)

Όπως είπαν παραπάνω, στην Asus στο Freesync δουλεύει μεταξύ 35-90 ενώ στην BenQ 40-144.

Και έχει να κάνει με τον scaler που χρησιμοποιεί η εκάστοτε εταιρία.

Μερικά καλά επίσης της BenQ, έχει bracket για να κρεμάς τα ακουστικά, τρομερή ευκολία ειδικά αν έχεις τίποτα σε μέγεθος G35 όπως εγώ και πιάνουν ένα πολύ χώρο, και remote control για να αλλάζεις τις ρυθμίσεις της οθόνης, χωρίς να χρειαζεται να πατάς τα κουμπία επάνω στην οθόνη.

Κλείνωντας, για να χρησιμοποιήσεις Freesync, θα πρέπει να έχεις κλείσει το Vsync (αχρηστο πλέον) και να μην χρησιμοποιείς blur reduction. (που δεν χρειάζεται επίσης).

• Like 1
Δημοσ.

Το bug με το AMA και το Freesync ήταν το μεγάλο αγκάθι. Πλεον σίγουρα αξίζει περισσότερο σε σχέση με την TN της Asus, η οποία έχω ξαναπεί ότι είναι μια μετριότητα. Αρκεί να τιμολογηθει ανταγωνιστικά κιόλας και να μην κοστίζει όσο οι αντίστοιχες AHVA των Acer και Asus.

Δημοσ.

Το bug με το AMA και το Freesync ήταν το μεγάλο αγκάθι. Πλεον σίγουρα αξίζει περισσότερο σε σχέση με την TN της Asus, η οποία έχω ξαναπεί ότι είναι μια μετριότητα. Αρκεί να τιμολογηθει ανταγωνιστικά κιόλας και να μην κοστίζει όσο οι αντίστοιχες AHVA των Acer και Asus.

Για ποιά ΤΝ Asus αναφέρεσαι; Γιατί ΤΝ με ΤΝ panel και ανάλογα την οθόνη έχουν μεγάλη διαφορά.

Και η XL2410T που είχα, είχε ΤΝ panel, και μπορεί όταν την πήρα πριν πολλά χρόνια, να ήταν καλή οθόνη, αλλά την βάζεις δίπλα στο ΤΝ panel της 2730Ζ και την πετάς από το παράθυρο (την 2410Τ) ή την δίνεις τσάμπα σε κάποιον που την χρειάζεται. Τέτοια διαφορά.

(και έχω δοκιμάσει και διάφορες IPS  Dell & LG, και AHVA Samsung όταν κοιτούσα για οθόνη αρχές του έτους)

Οπότε γίνει πιο συγκεκριμένος.

Αγγλία εγώ την πήρα £400 αν αναφέρεσαι για την XL2730Z. Προσωπικά ACER & ASUS δεν τις ακουμπώ ούτε με ξύλο, γιατί το support τους στην Αγγλία τουλάχιστον, είναι αίσχος, και αν δεις στο OCUK forum, τα horror stories πάρα πολλά και ούτε ένα θετικό post δεν βλέπεις σχετικά. Ελλάδα, Γερμανία μπορεί φυσικά να είναι τελείως διαφορετικός οι subcontractor που έχουν, αλλά Αγγλία είναι αίσχος. 

• Like 1
Δημοσ.

Καλό μεθοδικό review..Για την οθόνη λένε ότι είναι από τις καλύτερες Gaming/Multimedia οθόνες (αλλά η τιμή...).

Κάτι άλλο που δεν αναφέρθηκε εδώ είναι οτι οι Catalyst 15.7 πρόσθεσαν επίσημη υποστήριξη για CF + Freesync.

Δημοσ.

Αποφασισα να μην παω σε freesync, λογω τιμης και hardware, καθως θελω να παιζω ολα τα παιχνιδια στα max settings, λεω να παω σε 1080p παλι, γιατι ηδη εχω μια 27αρα tv-monitor ( ναι ξερω εκανα το λαθος :P), και σκοτεινιαζει υπερβολικα στα σκοτεινα σημεια με αποτελεσμα να μην μπορω να δω αυτα που θα επρεπε, ακομα και με διαφορετικες ρυθμισεις του monitor που δοκιμασα, δεν ξερω επισης αν τιθεται θεμα κιολας εντονοτερου stutering εξαιτιας της οθονης, επειδη καποιοι φιλοι μου μου λενε οτι δεν εχουν τοσο εντονο stuter στα ιδια fps στα ιδια παιχνιδια που τεσταρουμε, δηλαδη εχουν μεγαλυτερο ευρος χωρις stutering... οποτε εαν εχετε να μου προτινετε τα καλυτερα gaming monitor αλλα και value for money για 27+ ιντσες, καθως ειστε πιο ψαχμενοι απο μενα, συμφωνα με αυτα που με εχετε συμβουλεψει μεχρι τωρα, θα ημουν ευγνωμων.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...