Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Long short short προσπαθούμε εγώ (ο άσχετος) και ο αδερφός μου (τελειόφοιτος ΗΜΜΥτης στο ΕΜΠ) να κάνουμε αυτό το ρημαδοchromecast να μην επικοινωνεί με τη βρωμοgoogle όταν castάρουμε περιοχόμενο Netflix. Το chromecast έχει hardwired τις DNS της Google και δεν υπάρχει επιλογή αλλαγής. Έχουμε κάνει reroute το 8.8.8.8 και 8.8.4.4 στο 192.168.1.1 κλπ κλπ έχουμε βάλει τις DNS του mediahint στις ρυθμίσεις, όλοι οι υπολογιστές έχουν πρόσβαση στο netflix αλλά το chromecast συνεχίζει να ξέρει πού είμαι.... Ξέρετε τίποτα ρε παιδιά; Δεν γνωρίζω πολλή ορολογία αλλά βαρέστε γιατί θα καταλάβει ο bro :P Πείτε μου αν θέλετε κάτι σε screenshot να σας δείξω...! Σας ευχαρίστω πάρα πολύ! :)

Δημοσ.

Χρειάζεστε router που να έχει δυνατότητα για DNS queries redirect κάτι το οποίο δεν υποστηρίζει το συγκεκριμένο router.

Μία άλλη λύση, που μπορεί να μη λειτουργήσει βέβαια, είναι στο firewall του router να ρυθμίσεις ένα rule που να μπλοκάρει κίνηση προς 8.8.8.8 και 8.8.4.4 στην port 53, δηλαδή τα DNS queries του Chromecast. Αν έχεις Google DNS σε άλλους υπολογιστές, περιόρισε το rule μόνο για τη διεύθυνση IP του Chromecast για να μην επηρεαστούν και αυτοί. Με αυτόν τον τρόπο θα γίνει timeout στο request του Chromecast και κατά πάσα πιθανότητα το Netflix θα γίνει resolve με τους DNS του router.

Δημοσ.

Hmm... Άρα εκ των πραγμάτων δε γίνεται.... Αυτό με το firewall δεν το βρίσκω πουθενά, αλλά έχω κάνει ένα rule για την 8.8.4.4 να μην έχει πάρε δώσε και την 8.8.8.8 την έκανα το router IP ( αντί για 192.168.1.1) Ξέρεις ρε φίλε καμιά φθηνή λύση; Μήπως άμα πάρω κανά τσουτσουνάκι των 20 ευρώ ξέρω 'γω; Ή να flashάρω custom rom στο router (τύπου dd-wrt); Δεν μπορεί να μην υπάρχει τρόπος <_>

bsEG09R.png

SOCQD42.png

FWdnC30.png

Δημοσ.

Τώρα για το Chromecast βλέπω σκούρα τα πράγματα. Άμα παίζει κάτι σε xBox, PS, Wii βολέψου με αυτό. Αλλιώς hookαρε το pc στην τηλεόραση... Ξέρω ότι το chromecast λύνει τα χέρια, αλλά φαίνεται ότι δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο φίλε μου. 

Δημοσ.

Με βάση το κόλπο με το static routing που έχεις κάνει: Στο πεδίο default gateway (1η εικόνα) αντί για το 8.8.8.8 που έχεις τώρα (το router σου) βάλε κάποια άλλη τοπική διεύθυνση π.χ. 8.8.8.1. Δοκίμασε αν δουλεύει μετά από αυτή την αλλαγή. Φαντάζομαι ότι τώρα δεν πετυχαίνει γιατί η κίνηση προς το το 8.8.4.4 περνάει κανονικά αν και μπορεί να κάνω και λάθος.

Firewall rules βάζεις από την καρτέλα Security > IP Filter αν θυμάμαι καλά. Καλό είναι βέβαια αν θες να το δοκιμάσεις, να επαναφέρεις πρώτα το δίκτυο σε μια κλασική μορφή (π.χ. 192.168.2.x). Πέρα από αυτό, δεν έχω κάτι άλλο να σου προτείνω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...