Προς το περιεχόμενο

Μπαταρία μοτοσυκλέτας GS 6Ah (GTZ7S/YTZ7S) - Φορτιστής

Physiciant

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μήπως κάποιος ξέρει αν η συγκεκριμένη μπαταρία χρειάζεται ίδιο ή διαφορετικό φορτιστή με αυτών των συμβατικών μπαταριών; 

http://www.skroutz.gr/s/6830397/GS-6Ah-GTZ7S-YTZ7S.html

Γιατί σε μερικά καταστήματα που τηλεφώνησα για περισσότερες πληροφορίες, άλλοι μου είπαν ότι χρειάζεται διαφορετικό ενώ άλλοι όχι. Δηλαδή ότι η συγκεκριμένη μπαταρία είναι τεχνολογίας AGM που δεν απαιτεί διαφορετικό φορτιστή ενώ άλλοι είπαν ότι η μπαταρία είναι τύπου GEL. Ξέρει κανείς τι ισχύει τελικά;

ΥΓ: Πάντως και στο site της GS, σαν AGM τεχνολογία τις αναφέρει

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τι άλλο κατάλαβες? Οι μπαταρίες GEL και AGM έχουν άλλο είδος εμπλουτισμένου ηλεκτρολύτη, και δεν μπορούν να τις φορτίσουν οι απλοί φορτιστές. Ειδικά οι AGM για να φορτιστούν χρειάζονται φορτιστή και με πολλαπλά στάδια φόρτισης, και με μεγαλύτερη τάση φόρτισης.

Πχ ο φορτιστής ο δικός μου(έχω αυτόν του Lidl) έχει άλλο πρόγραμμα για απλές μπαταρίες μολύβδου(14,4V), και άλλο πρόγραμμα για AGM(14,7V).

Απλά φρόντισε ο φορτιστής που θα χρησιμοποιήσεις να γράφει στα χαρακτηριστικά του ότι είναι κατάλληλος για AGM μπαταρίες, και να επιλέξεις το κατάλληλο πρόγραμμα φόρτισης.

Ο δικός μου έχει ποτενσιομετρο που μπορείς και ρυθμίζεις τα αμπερ που θες να δώσεις στην μπαταρία, οπότε φαντάζομαι πως θα κάνει. Είδα και στο εγχειρίδιο πως η συγκεκριμένη μπαταρία θέλει φόρτιση 10 ώρες με 600mA ή μια ώρα με 3Α.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...