toketog Δημοσ. 13 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2015 Καλησπέρα, πρίν απο αρκετό καιρό είχα αγοράσει το συγκεκριμμένο repeater ωστόσο δηλώνω παντελώς απογοητευμένος, το συγκεκριμμένο μοντέλο έχει τις πιο φτωχές ρυθμίσεις που έχω δει ποτε σε repeater. Έχουν πέσει στα χέρια μου και άλλα παλαιότερα repeater της ιδιας εταιρίας οπως το TL-WA601G όπου στο wireless mode εχει μια πληθωρα επιλογων. Στο δικό μου setup εχω ενα router της ιδιας εταιριας στο δωματιο και μετα το συγκεκριμμενο repetater (WA830RE) στο σαλόνι. Το προβλημα μου είναι οτι επειδη εκπέμπουν με το ιδιο SSID συκευες οπως το κινητό όταν π.χ είμαι στο σαλόνι και μετά έρχομαι στο δωμάτιο παραμένουν συνδεδεμένες στο repeater του σαλονιού με αποτέλεσμα το σήμα να είναι ασθενές και έτσι πρέπει να κανω ενα off/on το wifi στο κινητό για να συνδεθέι στο router του δωματίου. Οπότε θεωρώ οτι η λειτουργία bridge mode αν και δεν είμαι σίγουρος οτι ονομάζεται ετσι (συνδεεται στο router και επανεκπέμπει με διαφορετιό SSID) θα ήταν πιο βολική με την έννοια οτι δεν θα υπήρχαν αυτά τα προβλήματα. Μια λύση ειναι το DD-WRT αλλα απ' οτι βρήκα στο net δεν είναι 100% compatible και μπορει και να brickαρει η συσκευή. Εσείς τι λέτε;
poulinos Δημοσ. 6 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2015 repeater ειναι με ενα Radio μην περιμενεις πολλα.αν θες κατι διαφορετικο παιρνεις κανα air live με δυο radio ή παιζεις με ap και με Powerline για καλυτερα αποτελεσματα.μπορεις και με wifi powerline να παιξεις επισης.
jkoukos Δημοσ. 6 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2015 Δεν είναι συγκρίσιμο το WA601G (αν και παλαιότερο μοντέλο) με το WA830RE. Το πρώτο είναι κανονικό Access Point που παίζει σε όλα τα WiFi modes, ενώ το δεύτερο μόνο σε 2 εξ αυτών. Σύγκριση μπορείς να κάνεις με την σειρά WAx01ND. Η λειτουργία Repeater Bridge του DD-WRT είναι η αντίστοιχη λειτουργία του WDS Repeater της TP-Link. Δε θα κερδίσεις κάτι παραπάνω σε αυτό που θέλεις, εκτός των περισσότερων δυνατοτήτων και ρυθμίσεων του firmware και ανάλογα τα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής. Αυτό που θεωρείς ως πρόβλημα, είναι αδύνατον να επιτευχθεί με απλές συσκευές και χρειάζεται εξωτερικός controller με συμβατό εξοπλισμό ή ιδιαίτερα ακριβό εξοπλισμό. Σε κάθε περίπτωση πας σε 3ψήφια νούμερα. Η δυνατότητα αυτόματης μεταφοράς από την μία ασύρματη εκπομπή σε μια άλλη (roaming), γίνεται πάντοτε με απόφαση της φορητής συσκευής, εκτός κι αν ισχύουν αυτά που έγραψα παραπάνω. Όσο η κάρτα δικτύου της φορητής συσκευής λαμβάνει έστω και ελάχιστα μια εκπομπή, προσπαθεί να μείνει σε συνεχή σύνδεση και μόνον όταν την χάσει ή πέσει κάτω από κάποιο προκαθορισμένο όριο, αποφασίζει να συνδεθεί με άλλη που πιθανόν να είναι και ισχυρότερη. Η λειτουργία αυτή αναφέρεται συνήθως ως Link Aggregation, αλλά λίγες κάρτες την υποστηρίζουν. Άλλη λύση είναι να ρυθμίσεις την ισχύ των 2 συσκευών σου, που εκπέμπουν ασύρματα, σε χαμηλότερο επίπεδο, ώστε να γίνεται γρηγορότερα η αλλαγή λόγω μικρότερη κάλυψης.
toketog Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Καλησπέρα παιδιά και σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας. Καταλαβαίνω απόλυτα τι λέτε, ωστόσο τα πράγαματα έχουν αλλάξει λίγο απο τότε. Μετά απο ψάξιμο κατάφερα να περάσω το dd-wrt στο μηχάνημα ωστόσο έχω ενα σοβαρό πρόβλημα. Στο μενού επιλογών για το Wireless Mode δεν υπάρχει πουθενά η λειτουργία Repeater Bridge με αποτέλεσμα να μην μπορώ να το χρησιμοποιήσω όπως το χρησιμοποιούσα αρχικά, δηλαδή ως ένα απλό repeater. Έψαξα να βρώ stripped firmware για να επαναφέρω αυτο της Tp-Link αλλα μάταια προσπάθησα. Δεν βρήκα τίποτα. Έχετε μήπως καμιά ιδέα ;
jkoukos Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Δουλεύει ως αναμεταδότης, απλά με διαφορετικό τρόπο λόγω του Atheros chipset. Βασικά πρέπει να δημιουργήσεις ένα ath0.1 Virtual Interface
infin1tyGR Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Στα router με Atheros chipset το repeater γίνεται όπως το αναλύει εδώ. Μπορεί να εκπέμπει και με διαφορετικό SSID αλλά δε νομίζω αυτό να σου λυσει το πρόβλημα. (Με πρόλαβε ο jkoukos )
toketog Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 σας ευχαριστώ πάρα πολύ παιδιά για ακόμη μια φορά για την βοήθεια σας. Ωστόσο νομίζω οτι θα γυρίσει στο firmware της tp-link, νομιζω οτι για την δουλεια που το θελω ειναι πιο βολικο αυτο της tp-link. Μηπως γνωρίζετε που μπορώ να βρώ stripped firmware ? τα μονο που εχει βρει ειναι για το v2, εγω εχω το v1
jkoukos Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 Κατά 99%* δεν χρειάζεσαι stripped firmware για το version 1, αν όντως έχεις αυτό. Αυτό απαιτείται αν το επίσημο firmware περιέχει την λέξη "boot" στο όνομα του αρχείου. Και απ' ότι βλέπω, στο v.1 δεν υπάρχει, σε αντίθεση με το v.2. Για να το δεις πρέπει να κατεβάσεις το αρχείο zip μέσα στο οποίο υπάρχει το firmware. * Αφήνω μια πιθανότητα 1%, διότι σε αυτή την σελίδα υπάρχει και για το v.1. Edit: Τελικά είναι 100% σίγουρο ότι το v1 δεν χρειάζεται stripped firmware. Το αναφέρει στο αρχείο readme, που το κατέβασα από την παραπάνω ιστοσελίδα. Είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό που υπάρχει στην σελίδα του κατασκευαστή.
toketog Δημοσ. 12 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2015 Πραγματικά δεν ξέρω τι συμβαίνει...δοκιμασα με το αρχειο απο αυτη την ιστοσελίδα και μου πεταξε μηνυμα Upgrade Failed, δοκιμασα με το αρχειο απο την tp-link παλι τα ιδια...τι στο καλο;
poulinos Δημοσ. 14 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2015 να υποθεσω το Update το περνας μεκαλωδιο ethernet.β.μην το εχεις πανω στην επιφανεια εργασιας διοτι εχω δει πολλες φορες κολληματα λογω ελληνικων γραμματων πχ επιφανεια εργασιας.ριξτο χυμα στο c Πχ ή σε καποιο stick.
Λύση jkoukos Δημοσ. 14 Ιουλίου 2015 Λύση Δημοσ. 14 Ιουλίου 2015 Ελπίζω να κάνεις την αναβάθμιση συνδεδεμένος ενσύρματα, διότι ασύρματα δεν θα παίξει. Το λάθος μάλλον που κάνεις είναι να προσπαθείς να γυρίσεις στο εργοστασιακό firmware μέσω του μενού στο DD-WRT. Αυτό δεν γίνεται διότι δεν υπάρχει κάποιο revert firmware για την συσκευή. Για την περίπτωση αυτή απαιτείται το SSH. α. Θα συνδεθείς μέσω SSH στη συσκευή. β. Μεταφέρεις το αρχείο στο /tmp. γ. Κάνεις την αναβάθμιση με την εντολή mtd -r write /tmp/tplink.bin firmware. Δες ένα παράδειγμα πως γίνεται σε άλλη συσκευή και τι ακριβώς χρειάζεσαι σε Windows.
toketog Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 σας ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις απαντήσεις. Ναι με ethernet κανω την εγκατασταση. Τελικά βρήκα revert firmware ψάχνοντας στο forum to dd-wrt και το εκανα μεσα απο το web interface. Για εγκυκλοπαιδικους λογους η σελίδα που βρήκα το firmware ειναι αυτη: http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=85237&postdays=0&postorder=asc&start=15
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα