Vag2010 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Εχω στον υπολογιστή μου αυτήν την μητρική (MSI 770-C45) http://www.msi.com/product/mb/770C45.html#hero-overview Εχω βάλει για ΄΄μνημη'' στα 2 πρωτα μαυρα slots απο 2gb DDR3-1333 σύνολο 4 gb Eφτασε ο καιρός να προσθέσω μνημη αλλα δεν μπορω να καταλάβω τι μπορω να βάλω ακόμη πχ αγορασα άλλη μια 2GB DDR3-1333 και την εβαλα στο τριτο slot αλλα δεν ανοιγει καν ο υπολογιστής Μπορει καποιος να βοηθήσει?
k_skidrow Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Ειναι dual channel η μητρικη σου γιαυτο σου εμφανιζει προβλημα.
Vag2010 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 (επεξεργασμένο) Ειναι dual channel η μητρικη σου γιαυτο σου εμφανιζει προβλημα. δλδ να βάλω άλλη μια 2gb ίδια, να γίνουν 8 ? Επεξ/σία 13 Ιουνίου 2015 από Vag2010
SPANK Δημοσ. 13 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2015 Καταρχάς τις έχεις λάθος τις μνήμες και πιθανόν να μην εκμεταλεύεσαι το dual channel , πρέπει να βάλεις την πρώτοη στο μάυρο και την 2ή στο 3ο slot και έτσι θα έχεις dual channel , αφου δείς οτι ανοίξει κανονικά το μηχάνημα και στην αρχή λεει και dual channel βάλε την άλλη στο 2ο μαύρο
Vag2010 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2015 Καταρχάς τις έχεις λάθος τις μνήμες και πιθανόν να μην εκμεταλεύεσαι το dual channel , πρέπει να βάλεις την πρώτοη στο μάυρο και την 2ή στο 3ο slot και έτσι θα έχεις dual channel , αφου δείς οτι ανοίξει κανονικά το μηχάνημα και στην αρχή λεει και dual channel βάλε την άλλη στο 2ο μαύρο Για να καταλάβω ... την πρωτη στο μαυρο (1ο ) slot και την δευτερη στο μπλε (3ο)? Το λέω αυτο γιατι το μανουαλ δειχνει τα χρωματα εναλαξ (ισως άλλου τυπου μητρική) ενω εμενα είναι οπως την φωτο. 1ο, 2ο μαυρα και 3ο , 4ο μπλε. Αν και θυμαμαι οτι έκαν διαφορες εναλαγες- τοποθετήσεις και δεν δουλευε ο υπολογιστής. Πως καταλαβαινω ότι είναι σε dual channel?
SPANK Δημοσ. 13 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2015 Δεν θυμάμαι ακριβώς πως πάνε τα slots αλλα συνήθως ετσι τα βάζεις λεει στο manual δηλαδή την μια μνήμη στο 1o slot και την άλλη στο 3ο και ετσι δουλεύει σε dual channel , αν κατεβάσεις το cpuz στο memory ή στο spd λεει αν ειναι σε dual channel
Physiciant Δημοσ. 13 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2015 Καταρχήν ποιες είναι οι μνήμες που έχεις; Για να bootαρει σωστά θα πρέπει να βάλεις τις μνήμες πρώτα στα dimm 1 και 3. Dimm 1 είναι το πρώτο απ' τα αριστερά. Έτσι λέει το manual της μητρικής σου
Vag2010 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2015 Tελικά DUAL δουλευει οταν εχω τις μνημες στο 1ο και 2ο slot. Στο 3ο και 4ο όπου και να άλω επιπλέον μονή μνήμη δεν μπουτάρει. Αρα θέλει άλλη μία να συμπληρωθούν τέσσερις
Physiciant Δημοσ. 13 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2015 Οι μνήμες που πήρες ταιριάζουν μεταξύ τους; Ποιες είναι;
Sheogorath Δημοσ. 13 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2015 Τα slots 1-2 και 3-4 είναι τα dual chanell σε αυτήν την μητρική, όχι σαν τα Ιντελ! Κανονικά θα έπρεπε να δουλέυει και ας ήταν σε single, δεν έχει πρόβλημα. To ότι υποστηρίζει dual channel δεν σημαίνει οτι δεν δουλεύει και single, μην λέμε ότι θέλουμε... Με μόνο την καινούρια bootάρει? 2
Vag2010 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2015 Τα slots 1-2 και 3-4 είναι τα dual chanell σε αυτήν την μητρική, όχι σαν τα Ιντελ! Κανονικά θα έπρεπε να δουλέυει και ας ήταν σε single, δεν έχει πρόβλημα. To ότι υποστηρίζει dual channel δεν σημαίνει οτι δεν δουλεύει και single, μην λέμε ότι θέλουμε... Με μόνο την καινούρια bootάρει? Ναι μπουτάρει με μόνη την καινούρια ή και με μια απ τις δύο παλιές που ειχα. Δεν μπουτάρει με τίποτα όταν χρησιμοποιώ τα 2 μπλέ slots είτε βάλω μία είτε δύο μνημες σε συνδυασμό με 1 στα μαυρα slots (στο 1ο που ειναι απαραίτητη) Εκανα άπειρες αλλαγές στις τοποθετήσεις αλλα δούλεψε μόνο με μία ή δύο μνημες στα 2 πρωτα slots (μαυρα) Σε ένα πινακα που είδα στο manual εχει επιλογές πως να τοποθετηθούν κι απ οτι είδα δεν εχει σε καμια με 3 μνημες. Εχει ή 2 ή 4. Το περιεργο είναι γιατι δεν μποτάρει όταν βαζω στο 1ο και 3ο ως single. (Οι μνημες που εχω είναι και οι 3 ίδιες, 2GB DDR3 - 1333 για τον φίλο που ρωτησε) Tωρα έχω αμφιβολίες να αγοράσω και τέταρτη μνημη
Sheogorath Δημοσ. 13 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2015 Ναι μπουτάρει με μόνη την καινούρια ή και με μια απ τις δύο παλιές που ειχα. Δεν μπουτάρει με τίποτα όταν χρησιμοποιώ τα 2 μπλέ slots είτε βάλω μία είτε δύο μνημες σε συνδυασμό με 1 στα μαυρα slots (στο 1ο που ειναι απαραίτητη) Εκανα άπειρες αλλαγές στις τοποθετήσεις αλλα δούλεψε μόνο με μία ή δύο μνημες στα 2 πρωτα slots (μαυρα) Σε ένα πινακα που είδα στο manual εχει επιλογές πως να τοποθετηθούν κι απ οτι είδα δεν εχει σε καμια με 3 μνημες. Εχει ή 2 ή 4. Το περιεργο είναι γιατι δεν μποτάρει όταν βαζω στο 1ο και 3ο ως single. (Οι μνημες που εχω είναι και οι 3 ίδιες, 2GB DDR3 - 1333 για τον φίλο που ρωτησε) Tωρα έχω αμφιβολίες να αγοράσω και τέταρτη μνημη Μάλλον έχει θέμα o memory controller. Και στα Ιντελ το κάνει αυτό αν έχει στραβά πινάκια στον επεξεργαστή. Με ένα ή και δύο στα μόνο ΜΠΛΕ σλοτς λειτουργεί?
Vag2010 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2015 Μάλλον έχει θέμα o memory controller. Και στα Ιντελ το κάνει αυτό αν έχει στραβά πινάκια στον επεξεργαστή. Με ένα ή και δύο στα μόνο ΜΠΛΕ σλοτς λειτουργεί? oxi
Physiciant Δημοσ. 14 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2015 Μήπως οι μνήμες δεν λειτουργούν στα ίδια volts;
Sheogorath Δημοσ. 14 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2015 oxi Αρα προφανώς έχουνε θέμα τα μπλέ slots της μητρικής, ή ο memory controller του επεξεργαστή. Δεν εξηγείται αλλιώς! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα