Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα...εκει που δουλευα στο λαπτο ξαφνικα κολλισε...μετα απο πολλες προσπαθειες αποφασισα να κανω φορματ...πηγα να εκανω επανααφωρα και παλι κολισε,ετσι αποφασισα να ωγαλω το σκλυρο να του κανω διαμορφωση και να του βαλω τα windows 7..τα 7αρια ομως δεν εμπαιναν με τπτ..δεν μπουταρει το λαπτοπ ουτε στικακι ουτε δωδ τπτ..το ιδιο εγινε και με τα 8 που παλεψα να βαλω...πως γινετε απο τη στιγμη που εχω διαμορφωσει το σκλιρο το μηχανιμα να ωγαζει εμφανιση των windows 8 και ν αγραφει αναζητιση προβληματων και επιδιωρθωση απο τη στιγμη που ειναι κενο το λαπτοπ...και τι μπορω να κανω επιτελους για να το φτιαξω...σωστε με....!!!

Δημοσ.

Περίμενε γιατι πήρες φόρα πιο απλά να καταλάβουμε...

Τον δίσκο δεν θα τον βγάλεις να τον κάνεις format αυτό γίνεται με το cd των windows , μπές καταρχάς στο bios και δές οτι βρίσκει τον δίσκο και οτι ειναι στο 1st boot device. Απο εκει και πέρα κάνε boot με ενα δισκάκι των 7 ή 8 που ξέρεις σίγουρα οτι λειτουργεί και οτι ειναι bootable , στην συνέχεια προχωράς σε format και καθαρή εγκατάσταση.

Επίσης δώσε μερικές πληροφορίες ειναι καινούργιο , παλιό το laptop γιατι μπορεί να υπάρχει recovery partition ?

Δημοσ.

τη διαμωρφοση τοθ σκλιτου την εχω κανει ιδι γτ ειναι 8 και θελω να του βαλω τα 7...εχω διαμορφωση και το partition..εχω βάλει να κανει εκκηνιση απο το dvd alla tpt...

Δημοσ.

Αν δεν μας δώσεις μερικά στοιχεία πως να σε βοηθήσουμε,πες το μοντέλο έστω,ενδέχεται να μην είναι μόνο αυτός ο ένας δίσκος στο σύστημα και να έχει και κάποιον mini sata για ταχύτητα ή γενικά δεύτερο δίσκο και να ξεκινάει από εκεί.

Αν που τον έβγαλες έκανες απλή διαμόρφωση μέσα από τα windows τότε έσβησες μόνο το κεντρικό διαμέρισμα τα 8 όμως φτιάχνουν και ένα δεύτερο διαμέρισμα στην αρχή του δίσκου όπου μπαίνουν όλα τα αρχεία εκκίνησης αν δεν το έσβησες αυτό τότε πολύ λογικά να ξεκινάει και να σου λέει για επισκευή.

Αν έχει επιλογή από το bios να ξεκινάει αμέσως από το dvd/usb τότε δοκίμασε έτσι.  

Δημοσ.

Απενεργοποιησε από το bios το secure boot και ενεργοποίησε το legacy support

Τσέκαρε κανα σκληρό δίσκο μην τυχόν και έχει κανα πρόβλημα καλού κακού

Δημοσ.

hp 2000. ο σκληρος ειναι μια χαρα.. Απενεργοποιησα από το bios το secure boot και ενεργοποίησα το legacy support και πάλι τα ιδια..πως μπορω να σβήσω το δευτερεύων διαμέρισμα που μου λετε γιατι εγω εκανα μια απλη διαομορφωση στα δυο partition που ειχε ο δυσκος

Δημοσ.

Πάλι δεν θα βοηθήσει αφού δεν μπορείς να κάνεις εκκίνηση από κάποιο άλλο μέσο (dvd/usb) θα φύγει αυτό των windows αλλά θα βγάλει πάλι μήνυμα ότι δεν υπάρχει λειτουργικό.

ΜΗΝ αλλάξεις τίποτα άλλο στον δίσκο

Αφού μπορείς και τον βγάζεις τον δίσκο πέρνα τον ξανά σε έναν Η/Υ και κατέβασε τα waik tools αν τα θες από την Microsoft είναι πάρα πολλά GB το μόνο που χρειάζεσαι είναι το imagex,υπάρχει ένα μικρό εργαλείο το getwaik  που με αυτό κατεβάζεις μόνο αυτό που χρειάζεσαι (επέλεξε το λειτουργικό που τρέχει στον Η/Υ όπου θα έχεις τον δίσκο) με αυτό περνάς την εγκατάσταση απευθείας στον δίσκο

https://technet.microsoft.com/en-us/library/dd744531(v=ws.10).aspx

Η μόνη εντολή που χρειάζεσαι εσύ είναι αυτή

imagex /apply N:\Images\my-windows-partition.wim 1 W:\

αλλάζοντας μόνο της διαδρομές,

αν το dvd σου( ή το iso που το έχεις κάνει mount) είναι π.χ. στο D:

και ο δίσκος του lap(το διαμέρισμα που θες να μπουν τα win) είναι στο E:

τότε βάζεις

imagex /apply D:\sources\install.wim 1 E:

Με το που θα τον βάλεις ξανά στο lap και κάνεις εκκίνηση θα αρχίσει κατευθείαν η εγκατάσταση.

(και μάλιστα σε χρόνο dt αφού δεν έχει ούτε αντιγραφές ούτε αποσυμπιέσεις ούτε τίποτα,είναι σαν ένα λίγο μεγαλύτερο boot στο οποίο σου ζητάει ρυθμίσεις) 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...