Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα υπερέκθεσης σε εξωτερικό χώρο - πιθανό πρόβλημα υλικού


war

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα στην κοινότητα. Μετά από αρκετό ψαξιμο στο internet και μη εύρεσης ουσιαστικά λύσης είπα να απευθυνθώ στους πιο ειδικούς για να μπορέσουμε να συζητήσουμε σας παρακαλώ επί του θέματος.

Έχω μία φωτογραφική Sony Compact DSC HX7V. Μετά από σχεδόν 3 χρόνια που την έχω στην κατοχή μου καλύπτει πλήρως τις ανάγκες καθώς πρόκειται για μία πάρα πολύ καλή κατ' εμέ φωτογραφική μηχανή.

Ποιο είναι το πρόβλημα μου τώρα. Ενώ η κάμερα τα κάνει όλα καλά και συμφέρει όταν βρίσκομαι σε εξωτερικές συνθήκες με φυσικό φωτισμό οι φωτογραφίες βγαίνουν με πρόβλημα υπερέκθεσης(στην οθόνη φαίνονται κανονικά πριν τραβηχτούν), σχεδόν μία ολόλευκη εικόνα. Σε εσωτερικούς χώρους καθώς και σε βίντεο τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα.

Εννοείται πείραξα όλες τις ρυθμίσεις, το γύρισα και στο manual πειράζοντας τις ρυθμίσεις και τελικά έκανα επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων αλλά και πάλι τίποτα.

Σε σημεία service της Sony που μίλησα τηλεφωνικά θέλανε να μου αλλάξουνε τον φακό ολόκληρο χρεώνοντας μου από 150 έως 170 ευρώ! Αυτό που έκανα είναι να παραγγείλω χθες το ανταλλακτικό από ebay καινούριο στα 10 ευρώ. Αλλά ακόμα δεν είμαι σίγουρος ποιο είναι το πρόβλημα.

Δεν ξέρω δηλαδή εάν μιλάμε για κολλημένο κλείστρο που υπάρχει κάποιος τρόπος( ; ) να ξεκολλήσει ή είναι κάτι άλλο. Πραγματικά τις τελευταίες μέρες μου μονοπωλεί το ενδιαφέρον και θα ήμουν ευγνώμων αν με βοηθούσατε με τις απαντήσεις σας.

Επεξ/σία από war
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προφανώς έχεις μπερδέψει την ίριδα (διάφραγμα) με το κλείστρο. 

Ο θόρυβος του κλείστρου έχει αλλάξει;

Την ίριδα μπροστά στο φακό τη βλέπεις να μεταβάλετε όπως και παλιότερα ή έχει αλλάξει κάτι;

Πιθανό είναι να κόλλησε η ίριδα (τότε ίσως μερικά χτυπήματα τικ τακ να ξεμπλόκαραν το σύστημα αυτό) ή να έχει σπάσει κάτι και τη συγκρατεί ανοιχτή (εδώ απαιτείται αλλαγή του φακού) .

Έχεις δοκιμάσει να ανοίξεις τη κάμερα για να έχεις πρόσβαση στο φακό, ξέρεις από αυτά;

Επεξ/σία από darkdragon
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εχεις δίκιο φίλε μπέρδεψα την ίριδα με το κλείστρο. Δεν βλέπω να μεταβάλλεται η ίριδα ενώ ο ήχος του κλείστρου έχει γίνει πιο αχνός. Νομίζω πως παλιά ακουγόταν λίγο πιο έντονα (Για τον ήχο του κλείστρου δεν παίρνω όρκο). Καταλαβαίνω πάντως ότι μιλάμε ίσως για κολλημένη ίριδα ανοιχτη ( ; )

Στην απάντησή σου έχω δύο ακόμη ερωτήματα φίλε μου.

Όταν εννοεις χτυπήματα τικ τακ πως το εννοείς; Ρωτάω μήπως αναφέρεσαι σε συγκεκριμένο ελαφρύ χτύπημα κα γω πάρω και την κοπανάω σαν φλιπεράκι.

Τέλος, δεν έχω δοκιμάσει να την ανοίξω, δεν έχω ξανανοίξει compact αλλά νομίζω ότι το κατέχω το εγχείρημα. Με συμβουλεύεις να το επιχειρήσω;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν έχω ανοίξει ποτέ μου και δεν μπορώ να σε συμβουλέψω σε αυτό.

Για τα χτυπήματα εννοώ με ένα μεταλλικό σφυράκι απότομα όμως μήπως με το τράνταγμα μετακινηθεί με σκοπό να αρχίσει και πάλι να παίζει σε όλο το εύρος της κίνησης να ξεμπλοκάρει αν φυσικά δεν έχει υποστεί βλάβη σπάσιμο ή ότι άλλο.

Το βίντεο https://www.youtube.com/watch?v=w9W9fsHWXUc δείχνει αλλαγή της οθόνης δεν είναι σχετικό μόνο ως προς το άνοιγμα ίσως σε βοηθήσει.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το διαφραγμα στις κομπακτ δεν ειναι οπως τα κλασικα.ειναι ενα σκουρο φιλτρακι που ή μπαινει ή δεν μπαινει αναμεσα στον φακο και τον αισθητηρα.ναι,μπορει απο την πολυχρησια να κολλησει το ιδιο ή να χαλασει ο οδηγος του ή να χαλασει το κυκλωμα που δινει σημα στον οδηγο του,και ειναι στην κεντρικη πλακετα,οποτε θα θελει πλακετα.

δεν μας λες ομως δεδομενα.βαζεις το μικροτερο ιςο,ανεβαζεις τερμα την ταχυτητα κλειστρου,ή βαζεις το προγραμα για ηλιοφανεια και χιονια ,και παλι εχεις υπερεκθεση;

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 μήνες μετά...

Λοιπόν λαμβάνοντας υπόψιν τις απαντήσεις σας και όλη τη μελέτη που είχα κάνει στο ίντερνετ, παρήγγειλα από ebay ανταλλακτικό φακό. Σε επίσημο service της Sony που μίλησα τηλεφωνικά μου μίλησαν για κόστος κατασκευής (ανταλλακτικός φακός 80 ευρώ + 70 ευρώ μαστορικά = 150 ευρώ). Οπότε όπως είπα περήγγειλα φακό/lens από ebay στα 15 ευρώ και τον άλλαξα μόνο μου. Τελικά το άνοιγμα της compact ήταν πολύ ευκολότερος από όσο νόμιζα.

Άλλαξα λοιπόν τον φακό η μηχανή ενεργοποιήθηκε κανονικά αλλά πάλι έβγαλε φωτογραφία με υπερέκθεση. Οπότε το μόνο που πιστεύω ότι συμβαίνει είναι αυτό που αναφέρει ο dolyyy19. Λογικά έχει χαλάσει το κύκλωμα στον οδηγό και θέλει πλακέτα.

40 μέρες περίμενα να έρθει το ανταλλακτικό και πάλι τα ίδια. Η υπομονή μου νομίζω δοκιμάζεται :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...