conkal Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 ειναι σχεδον απιθανο αν δεν γινει το PC πυροτεχνημα να καουν πανω απο 1-2 κομματια μαζι Ειδικα οι επεξεργαστες πρεπει να τους βιασεις για να χαλοσουν (πχ χτυπημα με σφυρι ή βουτηγμα σε νερο ή αφαιρεση της ψυχτρα επανηλημενα εν ωρα λειτουργιας ή ατελειωτο ρευμα στο overclocking.) Προφανως σε κοροιδεψαν για να σου παρουν τα λεφτα...
vagos456 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 ειναι σχεδον απιθανο αν δεν γινει το PC πυροτεχνημα να καουν πανω απο 1-2 κομματια μαζι Ειδικα οι επεξεργαστες πρεπει να τους βιασεις για να χαλοσουν (πχ χτυπημα με σφυρι ή βουτηγμα σε νερο ή αφαιρεση της ψυχτρα επανηλημενα εν ωρα λειτουργιας ή ατελειωτο ρευμα στο overclocking.) Προφανως σε κοροιδεψαν για να σου παρουν τα λεφτα... Εμένα παλιά έπεσε νερό στο stacker το παλιό, αρκετό, και έκαψα μια από τις 8800gtx που είχα. Τίποτα άλλο. Δύσκολα καίγονται μαζί πράγματα.
conkal Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 κοιτα .... μια φορα πριν 9-10 χρονια εβαλα απο απερισκεψια σε PC με server μητρικη με δυο διπυρηνους xeon και 4 δισκους (δικαιολογια : ημουν 19 χρονων και τo PC το βρηκα πεταμενο σε χωρο ανακυκλωσης συσκευων του πανεπιστημιου οποτε κοστος μηδεν) ενα τροφοδοτικο κινεζικο 420 watt.Ας πουμε οτι μετα το φορματ που πιεστηκε λιγο το πισι ΕΞΕΡΑΓΕΙ το τροφοδοτικο και καποιοι πυκνωτες πανω στην μητρικη και ακομη και οι ram ειχαν μαυρους λεκεδες κοντα στην ενωση τους στην μητρικη... ψιλοπηρε και φωτια...λιγο και το δωματιο μυριζε σαν εμπολεμη ζωνη... οποτε ναι υπαρχει περιπτωση να τα καψεις ολα (σχεδον...ο δισκος επιβιωσε περιεργως και ζει ακομη) τους xeon δεν μπορουσα να τους βαλω αλλου να τους δοκιμασω , ηταν socket 771 μπορει να επιβιωσαν αλλα απο τα νευρα μου το πεταξα ολο 1
Roger Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Ποσο εξυπνος ειναι καποιος να επιστρεψει τα παλια ανταλλακτικα(που δουλευουν)πισω στον πελατη? 1
looproll Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Δυστυχώς αν δεν γνωρίζεις πληρώνεις (ουτε σωστό ειναι προφανώς, ούτε πρέπει και μπορεί κάθε καταναλωτής να γνωρίζει όλες τις τεχνικές ειδικότητες για να μην τον πιάσουν κώτσο) είναι δυστυχώς η πραγματικότητα, Οσον αφορά το πλαίσιο που το ξέρω πολύ καλύτερα απο τους περισσότερους που ποστάρουν γνώμες ώς καταναλωτές μπορώ να πώ ότι η πραγματικότητα είναι ακόμη χειρότερή, παραδείγματα περιστατικά ατελείωτα, (έχω ποστάρει κατακαιρούς, το κιτρινομάγαζο χειρότερο, anyway επειδή η γνώση είναι δύναμη και σε γλυτώνει απο πολλές κακοτοπιές τουλάχιστον οι υπολογιστές σε τεχνικό επίπεδο να βρεί κάποιος τι φταίει δεν είναι καθόλου δύσκολο λίγο υπομονή χρειάζεται όχι κάτι το ιδιαίτερο, γλυτώνει απο πολλές κακοτοπιές. Προσωπικά σαν χομπίστας συντηρώ τα αμάξια μου, σε επίπεδο μέχρι να αλλάξω ιμάντα χρονισμού, ανταλλακτικά απο ebay και το κόστος του service δεν ξέρω τι σημάινει, ενώ άλλοι γκρινιάζουν μου χάλασε αυτό το άλλο και μου πήρε τόσα και και,......., βέβαια θέλει χρόνο χώρο και διάθεση, αν δεν θέλεις να ασχολείσαι, πρέπει να είσαι με το χέρι στην τσέπη δυστυχώς Ποσο εξυπνος ειναι καποιος να επιστρεψει τα παλια ανταλλακτικα(που δουλευουν)πισω στον πελατη? Αναφέρεσαι προφανώς ο "τεχνικός" να είναι ποιό άσχετος απο τον πελάτη, πράγμα καθόλου απίθανο για το κάθε λογής κατσαβιδολόγο
johnbond Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Ας τα παρουμε απτην αρχη:Περσυ περιπου απριλιο,κατι επαθε το pc και δεν εστελνε σημα στην οθονη,αρα δεν μπορουσα να το χρησιμοποιησω,και σε καποια φαση δεν ανοιγε.Το πηγα στο πλαισιο,μουπαν να αγορασω καινουργια καρτα γραφικων,μητρικη καρτα,μνημη ram,ψηκτρα, και νεο επεξεργαστη επειδη ειχε "καει" η προηγουμενη μητρικη και τα "χαλασε ολα".Εγω τι να κανω,μιας και δεν ειχα αλλη επιλογη και χρειαζομουν οπωσδηποτε υπολογιστη,αγορασα ολα τα απαραιτητα.Προχτες,εψαχνα τα κουτια των καινουργιων εξαρτηματων του υπολογιστη,και μεσα στα κουτια ηταν τα παλια εξαρτηματα του προηγουμενου υπολογιστη,και μιας και ειχα παρει αλλο κουτι για τον υπολογιστη αρα μου περισσευε το προηγουμενο,απο περιεργια ειπα να το συναρμολογισω και να δω αμα εστω ανοιγει.Να επισημανω οτι δεν ειχα εξτρα σκληρο δισκο για τον παλιο υπολογιστη,τα μονα εξαρτηματα που ειχαν μεινει ηταν η μητρικη,2 στικακια ραμ,ο επεξεργαστης και η ψηκτρα,μαζι και με την προηγουμενη καρτα γραφικων.Μου περισσευε και ενα τροφοδοτικο απτον υπολογιστη που χρησιμοποιω τωρα μιας και το αλλαξα προσφατα,και το εβαλα στον προηγουμενο.Αρα τον συναρμολογω,και τον συνδεω στην τηλεοραση μεσω HDMI απτην καρτα γραφικων.Ο υπολογιστης ανοιξε κανονικα,η ψυκτρα δουλευε ,και αρχισε να δειχνει το boot screen.Μια χαρα μου φανηκε πως δουλευε,και απλα μου ελεγε πως δεν εχω hard drive που οντως δεν ειχα,και λογικα ηταν να μην δουλευει κανονικα χωρις σκληρο δισκο.Αρα το πλαισιο μου ειπε ψεματα?Η μπορει να εφταιγε κατι αλλο που να μην τοχω ανακαλυψει απλα ανοιγοντας τον υπολογιστη χωρις σκληρο? Καλά..Αφού έχεις τις γνώσεις να στήσεις ολόκληρο υπολογιστή γιατί πήγες στο πλαίσιο μόλις παρουσιαστηκε το πρόβλημα και δεν έψαξες μόνος σου να βρεις τη λύση;Αυτό είναι ύποπτο απο μόνο του. Επίσης τουλάχιστον τα δικά μου pc με hdmi και τηλεόραση δε δείχνουν bootscreen ,ούτε μπορούν να μπουν στο bios.Πως και το δικό σου τα καταφέρνει;
Aggelosmj Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Ας τα παρουμε απτην αρχη:Περσυ περιπου απριλιο,κατι επαθε το pc και δεν εστελνε σημα στην οθονη,αρα δεν μπορουσα να το χρησιμοποιησω,και σε καποια φαση δεν ανοιγε.Το πηγα στο πλαισιο,μουπαν να αγορασω καινουργια καρτα γραφικων,μητρικη καρτα,μνημη ram,ψηκτρα, και νεο επεξεργαστη επειδη ειχε "καει" η προηγουμενη μητρικη και τα "χαλασε ολα".Εγω τι να κανω,μιας και δεν ειχα αλλη επιλογη και χρειαζομουν οπωσδηποτε υπολογιστη,αγορασα ολα τα απαραιτητα.Προχτες,εψαχνα τα κουτια των καινουργιων εξαρτηματων του υπολογιστη,και μεσα στα κουτια ηταν τα παλια εξαρτηματα του προηγουμενου υπολογιστη,και μιας και ειχα παρει αλλο κουτι για τον υπολογιστη αρα μου περισσευε το προηγουμενο,απο περιεργια ειπα να το συναρμολογισω και να δω αμα εστω ανοιγει.Να επισημανω οτι δεν ειχα εξτρα σκληρο δισκο για τον παλιο υπολογιστη,τα μονα εξαρτηματα που ειχαν μεινει ηταν η μητρικη,2 στικακια ραμ,ο επεξεργαστης και η ψηκτρα,μαζι και με την προηγουμενη καρτα γραφικων.Μου περισσευε και ενα τροφοδοτικο απτον υπολογιστη που χρησιμοποιω τωρα μιας και το αλλαξα προσφατα,και το εβαλα στον προηγουμενο.Αρα τον συναρμολογω,και τον συνδεω στην τηλεοραση μεσω HDMI απτην καρτα γραφικων.Ο υπολογιστης ανοιξε κανονικα,η ψυκτρα δουλευε ,και αρχισε να δειχνει το boot screen.Μια χαρα μου φανηκε πως δουλευε,και απλα μου ελεγε πως δεν εχω hard drive που οντως δεν ειχα,και λογικα ηταν να μην δουλευει κανονικα χωρις σκληρο δισκο.Αρα το πλαισιο μου ειπε ψεματα?Η μπορει να εφταιγε κατι αλλο που να μην τοχω ανακαλυψει απλα ανοιγοντας τον υπολογιστη χωρις σκληρο? Καλά..Αφού έχεις τις γνώσεις να στήσεις ολόκληρο υπολογιστή γιατί πήγες στο πλαίσιο μόλις παρουσιαστηκε το πρόβλημα και δεν έψαξες μόνος σου να βρεις τη λύση;Αυτό είναι ύποπτο απο μόνο του. Επίσης τουλάχιστον τα δικά μου pc με hdmi και τηλεόραση δε δείχνουν bootscreen ,ούτε μπορούν να μπουν στο bios.Πως και το δικό σου τα καταφέρνει; Μεχρι φετος δεν ασχολιομουν καθολου με τον υπολογιστη,η αγοραζα ετοιμους η με βοηθαγε ενας φιλος μου σε επιλογες κτλ και στο χτισιμο,απο φετος που αρχισα να ασχολιεμε με το pc gaming εμαθα ενα δυο πραγματα για hardware,πως να χτισεις τον υπολογιστη κτλ,και ετσι καταλαβα οτι τα προηγουμενα δουλευουν.Επισης για να δειχνει το boot screen ειναι σημαδι πως μια χαρα δουλευει η μητρικη και οτι το πλαισιο ειναι κωλοψευτες
micahel Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Καλά..Αφού έχεις τις γνώσεις να στήσεις ολόκληρο υπολογιστή γιατί πήγες στο πλαίσιο μόλις παρουσιαστηκε το πρόβλημα και δεν έψαξες μόνος σου να βρεις τη λύση;Αυτό είναι ύποπτο απο μόνο του. Επίσης τουλάχιστον τα δικά μου pc με hdmi και τηλεόραση δε δείχνουν bootscreen ,ούτε μπορούν να μπουν στο bios.Πως και το δικό σου τα καταφέρνει; οπα εσυ, λες και περνεις ποσοστα απο εκει μεσα, η μηπως περνεις; σου θίξανε το μαγαζί; κακα τα ψέματα το Πλαίσιο έχει κάνει άπειρα τέτοια, η καλύτερη λύση είναι να βρεις μόνος το πρόβλημα και να μιλήσεις απευθείας με την αντιπροσωπεία αν έχει εγγύηση, αυτό είναι το ποιο σίγουρο, αν το πας μέσα από το κατάστημα που το πήρες, θα στα σπάσουν λες και θα πληρώσουν αυτοί την αλλαγή του κομματιού αν δεν επισκευάζεται. Το μονό σωστό που βρίσκω στον λόγο σου, είναι να παραθέσει το χαρτί με τους ελενχους που κάνανε. Μέχρι κάτι χρόνια πριν που πήγαινα το λάπτοπ δίναν τέτοιο. Οσο για το hdmi ειναι οτι ποιο χαζο εχω ακουσει, σε εμενα δουλευει αψογα με hdmi απο 7970 σε lg tv monitor. Ο μονος τροπος να μην μπει ειναι να το βαζεις σε καμια οθονη με αναλυση 600*400. 1
άδικος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Επίσης τουλάχιστον τα δικά μου pc με hdmi και τηλεόραση δε δείχνουν bootscreen ,ούτε μπορούν να μπουν στο bios.Πως και το δικό σου τα καταφέρνει; Περίμενες μήπως να φορτώσει windows χωρίς δίσκο;
looproll Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Υπάρχει άνθρωπος σε τερματικό που διαβάζει σχολιάζει τα διάφορα ποσταρίσματα και στο Insomnia και στα thelab μέσα απο το πλαίσια σε συνεργασία με διευθηντές και λοιπούς λακέδες με κάτι προφίλ που μετρούν μερικές δεκάδες μυνήματα και μετα εξαφανίζονταί κυρίως απο τα γραφεία της μεταμόρφωσης (ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΜΑΣΤΕ μηπώς, κύριοι Α,Β,Γ,Κ,Μ κοκ) και οι παπαρίες και η παραπληροφόρηση πέφτει συνεφο, ετσι και αλλιώς η κάθε αλυσίδα θέλει ευτυχισμένους καταναλωτές όχι ενημερωμένους και γνώστες....... 1
Lanike71 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 άρχισε πάλι το θάψιμο στο plaisio δεν το νομίζω να συνέβη που περιγράφεις τουλάχιστον από προσωπική εμπειρία ετών και έχοντας χρησιμοποιήσει πολλούς υπολογιστές (laptop,desktop) έχω μείνει απόλυτα ευχαριστημένος όσο από τον υπολογιστή όσο και από την τεχνική υποστήριξη του πλαισίου στην Λάρισα . Που είναι το χαρτί από το service πλαίσιο με την αναφορά του τεχνικού και ποιοι δοκιμαστικοί έλεγχοι έγιναν Απαντώ επειδή ανέφερες το συγκεκριμένο υποκατάστημα που το έχω επισκεφθεί. Ολοκαινούριος υπολογιστής με επιλεγμένα κομμάτια και αφήνω να κάνουν το μοντάρισμα.Έρχομαι σπίτι, τον ανοίγω και σβήνει αμέσως μόλις παίρνει μπροστά.Ένδειξη υπερθέρμανσης.Αν και είμαι γνώστης, έχω αρχή να μη βάζω χέρι όταν έχω εγγύηση.Τον επιστρέφω μεσημέρι και περιμένω εκεί λέγοντας ότι τον χρειάζομαι άμεσα.Τον ανοίγει η κοπελίτσα μπροστά μου και μάντεψε τι είδα: ξέχασαν να βγάλουν το σελοφάν από τη cpu. Nαι κύριοι, η ψύκτρα είχε μαξιλαράκι πριν ξαπλώσει πάνω στη cpu. Λοιπόν καλό είναι να μην είμαστε απόλυτοι.Υπάρχουν άσχετοι όπως και σχετικοί αλλά και πονηροί όπως και επαγγελματίες.
johnbond Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 οπα εσυ, λες και περνεις ποσοστα απο εκει μεσα, η μηπως περνεις; σου θίξανε το μαγαζί; Να σε πάρουν στην ευπ τόσο τσακάλι που είσαι και με ανακάλυψες. . Στο πλαίσιο δουλεύω.Καμιά φορά τους κάνω καταγγελίες και ρίχνω αρνητικές στο σκρουτζ αλλά είναι για ξεκάρφωμα. http://www.insomnia.gr/topic/536153-intel-core-i3-3220-7990€/?p=53347362 Για το Hdmi σε τηλεοραση εννοώ οτι δε μπορεί να δείξει την πρώτη οθόνη που βγαίνει μόλις ανοίξεις το pc.Λογικά λόγω χαμηλής ανάλυσης που δε μπορεί να δείξει η τηλεόραση.Ούτε να μπει στο bios..Δεν ξέρω εσάς αν είναι διαφορετικά,εμένα έτσι λειτουργεί. Αυτό που περιγράφει εδώ και μπόρεσε να ξεπεράσει μόνο με τη χρήση vga καλωδίου.. http://www.computing.net/answers/hardware/cant-access-bios-using-an-hdtv/50954.html & εδώ http://www.bluegartr.com/threads/92304-HDTV-as-Monitor-can-t-see-BIOS Εσείς πως τα καταφέρνετε;
Sheogorath Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Να σε πάρουν στην ευπ τόσο τσακάλι που είσαι και με ανακάλυψες. . Στο πλαίσιο δουλεύω.Καμιά φορά τους κάνω καταγγελίες και ρίχνω αρνητικές στο σκρουτζ αλλά είναι για ξεκάρφωμα. http://www.insomnia.gr/topic/536153-intel-core-i3-3220-7990€/?p=53347362 Για το Hdmi σε τηλεοραση εννοώ οτι δε μπορεί να δείξει την πρώτη οθόνη που βγαίνει μόλις ανοίξεις το pc.Λογικά λόγω χαμηλής ανάλυσης που δε μπορεί να δείξει η τηλεόραση.Ούτε να μπει στο bios..Δεν ξέρω εσάς αν είναι διαφορετικά,εμένα έτσι λειτουργεί. Αυτό που περιγράφει εδώ και μπόρεσε να ξεπεράσει μόνο με τη χρήση vga καλωδίου.. http://www.computing.net/answers/hardware/cant-access-bios-using-an-hdtv/50954.html & εδώ http://www.bluegartr.com/threads/92304-HDTV-as-Monitor-can-t-see-BIOS Εσείς πως τα καταφέρνετε; Εμένα σε 42'' LG 1080p μια χαρά έδειχνε και το boot logo με HDMI καλώδιο σε 9800gt, GTX 260, GTX 275, 4870X2 και μητρικές G31 es2l, Αbit aw9d max 2
tadegr Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Παιδιά μη τα ισοπεδώνουμε όλατο πλαίσιο είναι ότι καλύτερο έχουμε στην Ελλάδα αυτή τη στιγμήείναι από τα καλύτερα καταστήματα στο after saleκαι σε επίπεδο τεχνογνωσίας κορυφαίοιδεν είναι τυχαίο ότι έφτασαν τόσο ψηλά δεν πας ψηλά αν κάνεις μαϊμουδιέςεγώ πιστεύω φίλε ότι ήσουν άτυχος έτυχες-έπεσες σε κάποιον νέο υπάλληλο η ανεύθυνο που βαρέθηκε ίσως και να το δεισκέφτηκε να σου πει πάρε άλλο να τελειώνουμεκαι το ότι δεν είχες εικόνα ενώ τώρα έχεις μήπως είναι αιτία της εξόδου (DVI ή VGA)? ενώ τώρα είσαι με HDMIψωνίζω από το πλαίσιο πάρα πολλά χρόνια οτιδήποτε δεν λειτουργεί το αντικαθιστούν αμέσως με πιστωτικό ούτε καν σε υποχρεώνουν να πάρεις το ίδιο όπως κάνουν άλλοιείναι αλήθεια ότι τελευταία λόγο κρίσις έχουν σφίξει και αυτοί λίγο αλλά και πάλι σε σχέση με τα διαφορα λαμόγια πληροφορικής είναι μακράν οι καλύτεροιεγώ πιστεύω ότι αν ακόμα και τώρα πας και πιάσεις έναν διευθυντή και πεις το πρόβλημα σου θα βρείς άκρητι άκρη δεν ξέρω έστω μια συγγνώμηαν και το άφησες ένα χρόνο το πλαίσιο δεν είναι μαγαζάκι να αδιαφορεί για την εικόνα του και τους πελάτες του χωρίς πελάτες ξέρει ότι θα πάει να βρει όλους όσους έκλεισε στην Στουρνάρι εχτές έστειλα ένα φίλο να πάρει έναν αντάπτορα για μια κάρτα γραφικών με έξοδο DVI-Dπήγε στη Στουρνάρι σε ένα κατάστημα (δε μου είπε ποιο) και ο υπάλληλος του είπε ξερά............ δεν ΥΠΑΡΧΕΙ DVI-Dόχι δεν έχω δεν υπάρχει...........................μη το ψάχνετε ο Θεός να σε φυλάει από άσχετο υπάλληλο,τώρα το πως βρέθηκε άσχετος στο πλαίσιο είναι ένα θέμα Ποσο εξυπνος ειναι καποιος να επιστρεψει τα παλια ανταλλακτικα(που δουλευουν)πισω στον πελατη? απλά υποχρεωμένος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα