vitokous Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Share Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Καλησπέρα έχω ΕΝΑΝ δίσκο ο οποίος είναι χωρισμένος από την αγορά του σε 2 μέρη C και D, όπως φαίνεται και στην φωτο.Οπως φαινεται ομως μου έχει και ενα επιπλέον partition 19gb περιπου.Λόγω αυτού δεν μπορώ να κάνω τα partition που χρειάζονται.Θελω να υπαρχουν 2 "δισκοι" C και D, στον οποίο C να είναι και τα δυο λειτουργικά.Γίνεται; ή μπορω να ενωσω τα c και d, να κανω τα partitions που χρειαζεται και μετα να ξαναδημιουργησω ενα επιπλέον partition για τα δεδομενα μου. Τι επιλογές έχω;;;; Ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dancer_69 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Share Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Το διαμέρισμα των 19GM χρησιμοποιείται από τα windows, τα οποία είναι εγκατεστημένα στο διαμέρισμα C. Δε μπορείς να έχεις 2 λειτουργικά σ' ένα διαμέρισμα, αλλά το διαμέρισμα D δεν περιέχει λειτουργικό σύστημα. Είναι όμως διαμορφωμένο ως ntfs, μιας και αυτός είναι ο τύπος που χρησιμοποιούν τα windows. Οι διανομές linux όμως χρειάζονται άλλο τύπο συστήματος αρχείων(ext3, ext4 συνήθως). Θα πρέπει λοιπόν να αναδιαμορφωθεί το διαμέρισμα D, πράγμα που μπορεί να γίνει μέσω του gparted που, αν δεν κάνω λάθος εμπεριέχεται στο live cd του mint και έχει περισσότερες επιλογές από τη διαχείριση δίσκων των windows, όπως η αλλαγή μεγέθους ενός διαμερίσματος χωρίς να χρειαστεί να διαγραφεί ή διαμορφωθεί. Μπορείς δηλαδή πχ να συρρικνώσεις το διαμέρισμα D και να χρησιμοποιήσεις τον κενό χώρο που θα ελευθερωθεί για το/τα διαμερίσματα του Mint. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vitokous Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 ευχαριστω πολυ για την γρηγορη απαντηση σου. δεν εννοουσα στο ιδιο partition. απο τον c θα δημιουργησω ενα καινουριο partition και θα τρεξω εκει τα linux. το προβλημα ειναι οτι οταν εκανα την συρρικνωση μου εβγαλε μηνυμα οτι δεν επιτρεπεται πανω απο 4 partitions! 1o βημα 2ο βημα και μολις δημιουργηθει ο νεος τομος (allocated) μου εμφανιζει το μηνυμα που εγραψα πιο πανω! οτι ο δισκος δεν δεχεται πανω απο 4 partitions!. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dancer_69 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Share Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Ναι, δεν μπορείς να έχεις πάνω από 4 primary partitions. Μπορείς όμως να έχεις ένα μεγάλο αριθμό από logical partitions. Για περισσότερες πληροφορίες δες εδώ, στην ενότητα για τη διαμέριση δίσκων: https://fkolk4.wordpress.com/2013/07/22/%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%87%CE%B5%CE%B4%CF%8C%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%83%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%BF%CF%8D%CF%82-%CE%B4%CE%AF%CF%83/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dragonborn Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Share Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 ευχαριστω πολυ για την γρηγορη απαντηση σου. δεν εννοουσα στο ιδιο partition. απο τον c θα δημιουργησω ενα καινουριο partition και θα τρεξω εκει τα linux. το προβλημα ειναι οτι οταν εκανα την συρρικνωση μου εβγαλε μηνυμα οτι δεν επιτρεπεται πανω απο 4 partitions! 1o βημα 2ο βημα και μολις δημιουργηθει ο νεος τομος (allocated) μου εμφανιζει το μηνυμα που εγραψα πιο πανω! οτι ο δισκος δεν δεχεται πανω απο 4 partitions!. https://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=9&t=23710#p249512 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα