Προς το περιεχόμενο

windows 8.1 format ??

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα σας ! εχω 3 λειτουργικα στον υπολογιστη(tripleboot) και θελω να κανω format τον υπολογιστη ωστε να εχω παλι μονο τα windows 8.1 που ηταν τα αρχικα. το θεμα ειναι οτι μαζι με τον υπολογιστη, δεν ειχε δυσκακι για το format. τι μπορω να κανω σε αυτη την περιπτωση εκτος του να το παω σε μαγαζι και να του δωσο και τα μαλλια μου ???

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Να κρατησεις το serial key του λειτουργικου σου(με δεξι κλικ στο "Αυτος ο υπολογιστης") και μετα να κανεις νορμαλ φορματ με official windows 8.1 iso το οποιο αν το ψαξεις στο google το βρισκεις ευκολα

Δημοσ.

εφόσον μιλάμε για λάπτοπ,αν δεν έχεις κάνει πλήρες φορμάτ τον δίσκο ώστε να χάσει και το recovery partition,δες πως μπορείς να εκκινήσεις το σύστημα απο εκεί ώστε να στο περάσει μόνο του.

εναλλακτικά την λύση απο πάνω! :-D

επίσης τσέκαρε το serial key που υπάρχει στο σύστημα με αυτόν που υπάρχει στο bios.

Δημοσ.

Μπορείς και απλά να διαγράψεις τα διαμερίσματα των άλλων δυο λειτουργικών  και να ρυθμίσεις το μενού εκκίνησης να ξεκινάνε μόνο τα win.

• Like 1
Δημοσ.

Μπορείς και απλά να διαγράψεις τα διαμερίσματα των άλλων δυο λειτουργικών  και να ρυθμίσεις το μενού εκκίνησης να ξεκινάνε μόνο τα win.

Δεν θελω να κρατησω τα windows 8.1 οπως ειναι. Θα τα κανω ουτως η αλλος format. Οποτε θα βγει 2 σε 1.

εφόσον μιλάμε για λάπτοπ,αν δεν έχεις κάνει πλήρες φορμάτ τον δίσκο ώστε να χάσει και το recovery partition,δες πως μπορείς να εκκινήσεις το σύστημα απο εκεί ώστε να στο περάσει μόνο του.

εναλλακτικά την λύση απο πάνω! :-D

επίσης τσέκαρε το serial key που υπάρχει στο σύστημα με αυτόν που υπάρχει στο bios.

Nαι για laptop μηλαμε. Δεν θυμαμε αν πειραξα το recovery. Δεν νομιζω. ΑΛλα απο κει μπορει να γινει format ? Δεν το ξερω... :wacko:

Να κρατησεις το serial key του λειτουργικου σου(με δεξι κλικ στο "Αυτος ο υπολογιστης") και μετα να κανεις νορμαλ φορματ με official windows 8.1 iso το οποιο αν το ψαξεις στο google το βρισκεις ευκολα

Χμμμ.... Μαλλον σε αυτο θα παμε :(

Λοιπον, για να δοκιμασω να δω αμα γινεται format απο το recovery, πρεπει να μπω στις ρυθμισεις του υπολογιστη μου. Δυστηχως τα windows 8.1 μου, εχουν καποιο bug(απο την αρχη) και ολα τα παραθυρα που ειναι στην αρχικη, "εναρξη" δεν ανοιγουν. Μεταξυ αυτων, και οι ρυθμισεις υπολογιστη. Οποτε προφανως παω στη λυση με το να κατεβασω τα windows 8.1 απο καποιο site. Ενα αλλο θεμα που εχω ειναι το product key. Κατεβασα ενα προγραμμα που βρισκει ολα τα product key. Δειτε: http://prntscr.com/7g1b4fποιο απο τα 2 τελευταια ειναι το windows 8.1 product key που θα χρειαστω για να το ξανα εγκαταστησω ?

Δημοσ.

Αφού είναι laptop πολύ πιθανόν να ενεργοποιηθεί χωρίς να χρειαστεί να περάσεις serial έχουν κλειδιά oem μέσα στο bios.

Δημοσ.

Λοιπον. Εψαξα τα windows 8.1 στο internet. Παντου τα δινουν σπασμενα, κατι το οποιο δεν θελω/χρειαζομε. Τελικα βρηκα απο την ιστοσελιδα PCsteps οτι η microsoft δινει ολοκληρα τα windows 8.1 εδω: http://windows.microsoft.com/el-gr/windows-8/create-reset-refresh-media

Τα κατεβασα και τα εκαψα. ΤΟ θεμα ειναι οτι οταν τα κανω boot, μου γραφει:

Grub

Welcome to Grub !

και μετα μου λεει οτι υπαρχει καποιο σφαλμα και μου ανοιγει μια επιλογη "rescue".Καμια ιδεα για το τι να κανω ?? Η απο καπου αλλου να κατεβασω τα windows 8.1 ?

Δημοσ.

Τσέκαρε στο BIOS, είναι ρυθμισμένο το σύστημα, ώστε να εκκινεί από το οπτικό drive; Αν ναι, δοκίμασε να ξανακάψεις το image σε χαμηλότερη ταχύτητα.

Δημοσ.

Έγραψες μόνο τα αρχεία ή κανονικά με κάποιο πρόγραμμα που καίει iso;

Εκεί που γράφει rescue τρέξε της εντολές μια μια πατώντας enter μετά από την κάθε μια.

cdrom --init
map --hook
chainloader (cd0)

Δημοσ.

Δοκίμασε με αυτό. Αν δεν θες να το εγκαταστήσεις, κατέβασε την portable έκδοση (αρχείο zip). Αποσυμπίεσε το σε φάκελο της επιλογής σου και τρέξε το. 

Δημοσ.

Εχει γραφτει σαν datadisk. Μηπως υπαρχει καποιο αλλο προγραμμα για να δοκιμασω ??

Κατέβασε το εργαλειάκι που δίνει η ίδια η microsoft επέλεξε και usb αν σου βρίσκεται ένα για να μην χαραμίζεις δισκάκια(θα διαγραφούν τα πάντα από το usb)

https://www.microsoft.com/en-us/download/windows-usb-dvd-download-tool#installation

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...