Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

τα δοκιμασα και βγαζουν το cpu 0 δεν το ανιχνευουν κατι εχει γινει ?  :fear:

Στο BIOS τι θερμοκρασία δείχνει;

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

τελικα με το προγραμμα speedfan φαινεται οτι βρηκε θερμοκρασια CPU 

αυτο το screenshot χωρις να παιζω το game απλα ειναι ανοιχτο και στον chrome εχω 5 καρτελες

Υ.Γ τωρα εφτασε η θερμοκρασια cpu το 71 βαθμους

post-255157-0-40326200-1434061038_thumb.png

Δημοσ.

Αυτός είναι το πρόβλημα σου.

Ειναι αξιόπιστο πρόγραμμα το speedfan?

Δηλαδή τι ακριβως φταιει και τι μπορω να κανω? Καλύτερη ψύξη?

Δημοσ.

Αλλαξε και το τροφοδοτικό, είναι του κιλού και μετά απο 5 χρόνια επικίνδυνο.

Για τις θερμοκρασίες καθάρισε την ψύκτρα ;)

Δημοσ.

Αλλαξε και το τροφοδοτικό, είναι του κιλού και μετά απο 5 χρόνια επικίνδυνο.

Για τις θερμοκρασίες καθάρισε την ψύκτρα ;)

Τι έννοιες φιλε μου και το τροφοδοτικο?τι άλλο να αλλάξω πέρα απο αυτό?εχεις να προτεινεις κάποιο άλλο?

Δημοσ.

Μην αποκλίνετε από το πραγματικό πρόβλημα.

Οι θερμοκρασίες είναι, αυτό πρέπει να βελτιώσει.

Τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα.

Και αφού φίλε μου δεν έχεις ξαναβάλει χέρι, μήπως θα ήταν καλύτερα να φέρεις κάποιο φίλο που ξέρει για να στον ανοίξει, να στον καθαρίσει και να κάνει ότι χρειαστεί για να μην υπερθερμαίνεται;

Εγώ αυτό σου προτείνω.

• Like 2
Δημοσ.

Και αφού φίλε μου δεν έχεις ξαναβάλει χέρι, μήπως θα ήταν καλύτερα να φέρεις κάποιο φίλο που ξέρει για να στον ανοίξει, να στον καθαρίσει και να κάνει ότι χρειαστεί για να μην υπερθερμαίνεται;

Εγώ αυτό σου προτείνω.

Αυτό θα κάνω! Αλλα αρχικα τι λες να γίνει? Αλλαγή στα ανεμιστηρακια και καθαρισμα? Και τι καθάρισμα είναι σωστο?

Δημοσ.

αλλαγη θερμικης παστας στον επεξεργαστη ΑΡΧΙΚΑ. μετα ολα τα αλλα.

τα ανεμιστηρακια που σε ρωτησανε πιο πανω τα παιδια δεν ειναι ποσα εχει η καρτα γραφικων σου και ο επεξεργαστης σου αλλα ποσα εχει πανω το κουτι σου,τα αλλα δεν μετρανε σε αυτο που θελαμε να μαθουμε.

για μενα αλλαξε παστα αλλα πριν αλλαξεις πηγαινε δωσε κανα 25αρη για καμια καινουργια ψυκτρα αμα εισαι ακομα με τη μαμισια.

+1 για το τροφοδοτικο,οτι αργα η γρηγορα θα σου εμφανισει προβλημα αλλα αυτο ειναι δικη σου επιλογη αν θελεις να δωσεις γυρω στο 45αρη για ενα τροφοδοτικο της προκοπης.

• Like 3
Δημοσ.

Εγώ αυτό σου προτείνω.

Το τροφοδοτικό όταν δινει 300βαττ μαξ όταν είναι καινούριο, μετά απο 5 χρόνια αντε να δίνει 200. Εγώ το βάζω και αυτό μέσα στα πιθανά προβλήματα γιατί μπορεί να κάνει overvoltage στις γραμμές αφού δεν μπορεί να σηκώσει τα βαττ απο τα ampere...

Το έχω δει και σε επώνυμο 250άρι απο HP ;) Τα 12v τα έδινε τουλάχιστον 12.7-8 με αποτέλεσμα το Vcore απο 1.2πχ να πάει μόνο του στα 1.27-1.28. Η μητρική ελέγχει το voltage με τρανσιστορ, αν ξέρεις πως δουλεύουν είναι με αναλογίες (λ) οπότε να παίρνει σαν είσοδο μεγαλύτερο δεν αναγνωρίζει την διαφορά και δίνει έξοδο γραμμικά ανάλογη ;)

Δημοσ.

Το μπορεί το κοιτάς μετά ρε συ Sheo. Αφού λύσεις το προφανές πρόβλημα.

Και εγώ έχω δει δεκάδες no-name ή oem τροφοδοτικά που δουλεύουν μετά από 12ετία άψογα.

Ή καινούργια επώνυμα να κομπιάζουν εξ'αρχής.

Τα ξέρεις αυτά δε σου λέω κάτι καινούργιο.

Και δε μιλάμε για κάνα 300-400 να μη σηκώνει το σύστημα.

Δημοσ.

Ευχαριστώ παιδιά όλους για τις απαντήσεις σας! Το έδωσα σε εν γνωστό να το δει και του είπα τα όσα μου γραψατε! Θα ξαναγραψω μόλις το παρω να στε καλά!

Δημοσ.

Το μπορεί το κοιτάς μετά ρε συ Sheo. Αφού λύσεις το προφανές πρόβλημα.

Και εγώ έχω δει δεκάδες no-name ή oem τροφοδοτικά που δουλεύουν μετά από 12ετία άψογα.

Ή καινούργια επώνυμα να κομπιάζουν εξ'αρχής.

Τα ξέρεις αυτά δε σου λέω κάτι καινούργιο.

Και δε μιλάμε για κάνα 300-400 να μη σηκώνει το σύστημα.

Φυσικά και είναι η θερμοκρασίες, αλλά αν το τροφοδοτικό κάνει την μητρική να δίνει πολύ μεγαλύτερο Vcore, για αυτό ζεσταίνεται. Χώρια που αυξάνεται το electromigration ;)

Μια ιδέα είναι όλα φυσικά ;)

Δημοσ.

Ε, καλά ας αλλάξει το τροφοδοτικό μήπως πέσει το Vcore και πέσουν τα temps 20 βαθμούς (!!)

Αν δε πιάσει αυτό, τότε ας ρίξει ένα καθάρισμα μετά. Θα του μείνει και το καλό τροφοδοτικό (μαζί με το πρώτο).

Γιατί στη τελική το Vcore του και οι υπόλοιπες τάσεις του είναι φυσιολογικές.

Την ανάποδη αυτή λογική δε τη καταλαβαίνω, να αντιμετωπίζουμε ένα πρόβλημα όχι άμεσα, αλλά προσπαθώντας να φτιάξουμε κάτι το οποίο αυθαίρετα το κρίναμε επικίνδυνο και δυσλειτουργικό από τη φήμη του και μόνο.

Δεν αρκούν οι θεωρίες λειτουργίας και οι "fancy" τεχνικοί όροι για να αποφανθούμε για τη λειτουργικότητα του τροφοδοτικού.

Μπορούμε να προσθέσουμε ένα σωρό ακόμα τέτοιους λόγους που θα πρέπει να αντικαταστήσουμε ένα κακό τροφοδοτικό, σίγουρα.

Αλλά εγώ είμαι της λογικής πως για να εντοπίσεις κάποιο πρόβλημα πρέπει να το μετρήσεις πρώτα.

• Like 2
Δημοσ.

δεν τις εχω δει θα τις τσεκαρω τωρα σαν νουμερα! οταν κλεινει το pc παντως ειναι αρκετα ως πολυ ζεστο!

αλλα μου κλεινει μονο οταν παιζω το game και εχω ανοιχτο και το chrome! αλλιως μονο με ιντερνετ και γενικα οτιδηποτε αλλο δεν το κανει  :confused:

λες να θελω αλλαγη στο τροφοδοτικο?

O υπολογιστης γενικα παρουσιαζει προβληματα υπερθερμανσης?

ναι εχει θερμοκρασιες αλλα δεν τις εχω δει ακριβως!

Εκεί εντοπίζω το πρόβλημα. Μάλλον χτυπάει προστασία στο PSU. Ο επεξεργαστής δεν θα έκλεινε με την θερμοκρασία πριν τα ~90...

Αλλοι χτυπάνε σε στοκ ρολόγια 1.25, ο φίλος έχει >1.4, αν δεν έχει εξαιρετικά άσχημο τσιπ, υπάρχει κάπου overvoltage.

Αν είχα κάπου να ρισκάρω, είναι ότι κλείνει για την προστασία του τροφοδοτικού, αφού δεν επαρκεί για να κρατήσει το μηχάνημα, και αυξάνει πολύ την θερμοκρασία του, όπως είπε και ο φίλος απο πάνω, ζεματούσε!...

Αυτά, φιλικά πάντα :)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...