darkdragon Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Επιτρέψτε μου να συμπληρώσω το παραπάνω σχόλιό μου, μερικά τεχνικά στοιχεία: Ανάλυση SONY (3:2): 7952 x 5304 (42.2 mpx). Ανάλυση 4K (1.9:1): 4096 x 2160 (8.8mpx). Δηλαδή, για να δεις την πλήρη ανάλυση χρειάζεσαι μια οθόνη περίπου 20K (!). Μπορείς βέβαια να κάνεις super crop, αλλά ποιο ακριβώς "γυαλάκι" θα μπορέσει να μεταφέρει τις "πληροφορίες" στον σένσορα; Υπολογίζω ένας φακός περίπου 50mm με καμιά 30ρια elements, και βάρος περίπου 5 κιλά! Αν κάπου κάνω λάθος, παρακαλώ διορθώστε με. Αυτό που θέλω να πώ είναι ουσιαστικά ότι είναι σχεδόν αδύνατο να ΔΕΙΣ διαφορά στην τελική εικόνα ανάμεσα σε μία πχ. 24mpx Pentax K3 II και αυτήν την SONY με το ίδιο γυαλί. Εκτός εάν κάνεις zoom-in X10. Αλλά γιατί να το κάνεις αυτό; Μη τα μπερδεύουμε είναι άλλες οι απαιτήσεις μιας φωτογραφίας σε ανάλυση γιατί το ζητούμενο είναι το χαρτί και ασφαλώς διαφορετικές γελοίες ενός βίντεο σε ανάλυση αναφέρομαι έτσι θα είναι πάντα είναι η φύση της κινούμενης εικόνας που συγχωρεί αυτό που η φωτογραφία δεν μπορεί να αποβάλει. Για αυτούς που θέλουν να φτιάξουν μεγάλη εικόνα με σύνθεση πολλών μαζί υπάρχει λογισμικό της microsoft http://research.microsoft.com/en-us/um/redmond/projects/ice/
songless_bird Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Στην φωτογραφία παντως φοράει τον νέο 35/1.4 που βαση review ισως ειναι ο καλύτερος 35mm που υπαρχει σημερα. Η Sony χτίζει την γκάμα των full frame μολις εδώ και δυο χρονια με βήματα που οι αλλοι τα κάνανε σε 10. Η συγκεκριμένη φωτογραφική παντως δέχετε και του crop Ε mount πέφτοντας στα 28mpx ...
mariosCS Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Πολύ της μόδας έχουν γίνει οι mirrorless-fans τελευταία Πειράζει που δεν μας αρέσουν και προτιμάμε να έχουμε κλάκα-κλάκα από τον καθρεφτούλι μας δηλαδή; Άμα σας ενοχλεί να το βάλουμε στο silent-shutter. Στο θέμα: 1) Καλή φαίνεται, αλλά όχι για $3000. Ένα μεγάλο + των compact system mirrorless ήταν (είναι?) η πιο χαμηλή τιμή τους. 2) Το ότι ο XZY επαγγελματίας άφησε την DSLR του επειδή είναι a) affiliate με την Χ εταιρία Πονάει τη μέση του και δεν μπορεί να κουβαλάει 18 φακούς c) Ακολουθεί το νέο trend, δεν μας νοιάζει και πολύ. Μην γινόμαστε και μπεεε. Δοκιμάστε δανειστείτε μπείτε σε κατάστημα παίξτε κτλ έχοντας δικιά σας κάρτα μνήμης για να δείτε μετά τι ψάρια πιάννει, και μετά αποφασίστε αν θέλετε την καινούρια γυαλιστερή mirrorless. Αλλά παρακαλώ μην μας τα πρίξετε μετά ότι είναι the next best thing. 3) Οι compact-system-mirrorless τα σπάνε για διακοπές που δεν μπορείς να έχεις την DSLR μαζί σου !
Regulus Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Να μην πω τι παίρνω με $3.200 από την Canon της οποίας είμαι χρήστης. A και μόλις τα σκάσεις έχεις κανένα εξάμηνο πριν βγει το νέο μοντέλο τους και γίνεις Τούρκος.
songless_bird Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Μεγάλο συν των mirrorless είναι.... η έλλειψη καθρέπτη και όχι η τιμή τους.... όσο για τον ρυθμό που βγάζει νέα; φωτογραφικές -αντικαταστατες η Sony είναι ίδιος με ολών των άλλων εταιρειών. Η 7r είχε πάνω από χρόνο που βγήκε.
grargie Δημοσ. 14 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2015 Νομίζω μπορεί να φορέσει φακούς από άλλους κατασκευαστές https://www.youtube.com/watch?v=tVOhac0FQkw έχω καταλάβει κάτι λάθος; Φοράει όποιον φακό καλύπτει το καρέ, ακόμα και φακούς που δνε το καλύπτουν (σε crop mode). Το e-mount είναι τόσο κοντό που χωρούν όλοι οι αντάτορες
grargie Δημοσ. 14 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2015 Πολύ της μόδας έχουν γίνει οι mirrorless-fans τελευταία Πειράζει που δεν μας αρέσουν και προτιμάμε να έχουμε κλάκα-κλάκα από τον καθρεφτούλι μας δηλαδή; Άμα σας ενοχλεί να το βάλουμε στο silent-shutter. Στο θέμα: 1) Καλή φαίνεται, αλλά όχι για $3000. Ένα μεγάλο + των compact system mirrorless ήταν (είναι?) η πιο χαμηλή τιμή τους. 2) Το ότι ο XZY επαγγελματίας άφησε την DSLR του επειδή είναι a) affiliate με την Χ εταιρία Πονάει τη μέση του και δεν μπορεί να κουβαλάει 18 φακούς c) Ακολουθεί το νέο trend, δεν μας νοιάζει και πολύ. Μην γινόμαστε και μπεεε. Δοκιμάστε δανειστείτε μπείτε σε κατάστημα παίξτε κτλ έχοντας δικιά σας κάρτα μνήμης για να δείτε μετά τι ψάρια πιάννει, και μετά αποφασίστε αν θέλετε την καινούρια γυαλιστερή mirrorless. Αλλά παρακαλώ μην μας τα πρίξετε μετά ότι είναι the next best thing. 3) Οι compact-system-mirrorless τα σπάνε για διακοπές που δεν μπορείς να έχεις την DSLR μαζί σου ! απορία: ξέρεις τι θα πεί S-Log?, Extended Color Space? XAVC-S?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα