apomat1982 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Αν και δεν απαντας σε μενα, επειδη το πιστευω και εγω, θα απαντησω, αν το πιστευεις οχι εσυ αλλα η sony και αν τελικα θα υπαρξει και καινουρια a99 για a Μπορεί να υπάρξει μπορεί και όχι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Sony δε θα κρεμούσε τόσο εύκολα όλους αυτούς που επένδυσαν σε συστήματα με φακούς α-mount. θα κατέστρεφε τη φήμη της. Από την άλλη δε θα έβαζα τη σειρά Α7 απέναντι στην Α99. Το λέει και ο αριθμός ότι δεν είναι ίδια κατηγορία. Θα είχε ενδιαφέρον όμως μια μηχανη Α9, που όπως ακούγεται θα ανακοινωθει φέτος. Τότε θα μπορούσα να συγκρίνω 2 ισάξιες μηχανές με διαφορά τον καθρέφτη.
Razor333 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Μπορεί να υπάρξει μπορεί και όχι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Sony δε θα κρεμούσε τόσο εύκολα όλους αυτούς που επένδυσαν σε συστήματα με φακούς α-mount. θα κατέστρεφε τη φήμη της. Από την άλλη δε θα έβαζα τη σειρά Α7 απέναντι στην Α99. Το λέει και ο αριθμός ότι δεν είναι ίδια κατηγορία. Θα είχε ενδιαφέρον όμως μια μηχανη Α9, που όπως ακούγεται θα ανακοινωθει φέτος. Τότε θα μπορούσα να συγκρίνω 2 ισάξιες μηχανές με διαφορά τον καθρέφτη. Θα υπαρξει, γιατι πολλοι pros δεν θελουν να δουλευουν με adaptors, πιθανοτατα το μεγαλυτερο σωμα της A99 θα ενσωματωνει και καποια extra πραγματακια οπως μεγαλυτερη μπαταρια, δευτερη sd και πιθανοτατα πιο ισχυρο isp ή dual για να εχει πιο γρηγορο burst και οπως και να το κανουμε ειναι πολυ καλυτερη στο χερι μια μεγαλυτερη μηχανη με καλυτερο πιασιμο, οταν πανω θα εχεις μεγαλους φακους.
apomat1982 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Θα υπαρξει, γιατι πολλοι pros δεν θελουν να δουλευουν με adaptors, πιθανοτατα το μεγαλυτερο σωμα της A99 θα ενσωματωνει και καποια extra πραγματακια οπως μεγαλυτερη μπαταρια, δευτερη sd και πιθανοτατα πιο ισχυρο isp ή dual για να εχει πιο γρηγορο burst και οπως και να το κανουμε ειναι πολυ καλυτερη στο χερι μια μεγαλυτερη μηχανη με καλυτερο πιασιμο, οταν πανω θα εχεις μεγαλους φακους. Καλά όλα αυτά που λες, αλλά όπως δείχνουν πολλοί επαγγελματίες του εξωτερικού, ήδη κάνουν την αλλαγή σε mirrorless. Όσο για τους φακούς, γίνεται προσπάθεια να μειωθεί το μέγεθος και το βάρος των φακών ώστε να ισορροπούν καλύτερα σε μικρότερο σώμα. Σίγουρα οι Mirrorless έχουν πολύ δρόμο ακόμη μπροστά τους, αλλά οι εταιρείες δείχνουν ότι έχουν την τεχνολογία στα συρτάρια τους και την πλασάρουν όταν κρίνουν αυτοί πως η αγορά την έχει ανάγκη
calculator Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Γιατί το ηλεκτρονικό viewfinder ποτέ μα ποτέ δεν αντικαθιστά ό,τι πιο τέλειο υπάρχει για όραση, δηλαδή το μάτι σου. Μεγάλη κοτσανα. Το μάτι οτι πιο τέλειο; 1
mac_mac Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 με τη διαφορά ότι μέσω EVF βλέπεις το τελικό αποτέλεσμα πριν ακόμη πατήσεις το κουμπί του κλείστρου οπότε ξέρεις από πριν τι βγάζεις. Επίσης με το EVF μπορείς να βλέπεις το θέμα σου σε συνθήκες πολύ χαμηλού φωτισμού, κάτι που με το OVF είναι αδύνατο. Ολες οι DSLR εχουν και live view....
hayas88 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 ναι αλλά δεν έχουν Phase detection απο το Live view δεν έχουν καλό κράτημα και στον ήλιο δεν θα βλέπεις τίποτα.. τα καινούργια evf είναι για μένα τουλάχιστον πολύ ποιο βολικά απο το ovf και για όποιον δεν είναι φωτογράφος σπορ ( δηλαδή οι περισσότεροι εδώ ) δεν καταλαβαίνω γιατί να το υποστηρίξει
mac_mac Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 ναι αλλά δεν έχουν Phase detection απο το Live view δεν έχουν καλό κράτημα και στον ήλιο δεν θα βλέπεις τίποτα.. τα καινούργια evf είναι για μένα τουλάχιστον πολύ ποιο βολικά απο το ovf και για όποιον δεν είναι φωτογράφος σπορ ( δηλαδή οι περισσότεροι εδώ ) δεν καταλαβαίνω γιατί να το υποστηρίξει Για να μην μπερδευόμστε..μιλάμε για video η για φωτογραφια? Γιατι δεν μπορώ να φανταστώ οτι υπαρχει φωτογράφος που χρειάζετε live view η evf.
hayas88 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 για φωτογραφία και όσοι αγοράζουν Mirrorless με evf που όσο πάνε και αυξάνονται μάλλον έχουν αντίθετη άποψη.. σκέψου οτι βλέπεις τι τραβάς πριν το τραβήξεις απο άποψη φωτισμού επίσεις βλέπεις στο σκοτάδι και πλέον δεν έχει Lag ασε που αν χρησιμοποιείς χειροκίνητους φακούς ( και μπορείς να χρησιμοποιησεις οτι θες σε MIrrorles αντίθετα με τις dslr) το focus peaking και διάφορα άλλα κόλπα θα κάνουν παιχνίδι την εστίαση... και όλα αυτά σε σύγκριση με καλά Pentaprism σκόπευτρα με 100% κάλυψη γιατί αν πιάσουμε της entry kai mid level κάμερες τότε το evf κερδίζει και άλλο έδαφος
mac_mac Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Αν εχεις δουλέψει DSLR με ενα φακο..1,2 η 1,4 θα εβλεπες οτι ολλα αυτα που γραφεις δεν ισχυουν.Μερικοι απο εμας ξεκινισαμε με φιλμ,οποτε καπου διαφωνουμε οσον αφορα το θεμα live view ...
apomat1982 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Αν εχεις δουλέψει DSLR με ενα φακο..1,2 η 1,4 θα εβλεπες οτι ολλα αυτα που γραφεις δεν ισχυουν.Μερικοι απο εμας ξεκινισαμε με φιλμ,οποτε καπου διαφωνουμε οσον αφορα το θεμα live vie Μπορείς με ένα φθηνό αντάπτορα από 10 εώς 40 ευρώ να χρησιμοποιήσεις όλους αυτούς τους παλιούς φακούς στη σειρά Α7 προσφέροντας μάλιστα και focus peaking. Και δεν πετάς τίποτα και δεν αποχωρίζεσαι τους φακούς που ερωτεύτηκες στα νιάτα σου.
RTW4ever Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Για να μην κουράζουμε τη συζήτηση, δε θέλεις να βλέπεις τις mirrorless ούτε ζωγραφιστές, παρόλα αυτά τις κατακρίνεις χωρίς να είσαι ενημερωμένος και να μην έχεις εικόνα από τις δυνατότητές τους. Ακυρώνεις ο ίδιος τον εαυτό σου. Ό,τι να 'ναι, και τελικά η συζήτηση σε δημόσιο φόρουμ είναι πολύ δύσκολη. Από συζήτηση για τις μηχανές, το γυρίζεις σε προσωπικό επίπεδο. ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ότι δεν είμαι ενημερωμένος και ότι δεν έχω εικόνα για τις δυνατότητές τους; Με ξέρεις για να γνωρίζεις τι δουλειά κάνω και ποιες οι ασχολίες μου; Έλεος δηλαδή! Και μάθε να σκέφτεσαι λογικά πριν μιλήσεις. Πως θα ήθελα να μην βλέπω κάτι αν δεν το ήξερα; Η απόφαση να μην θέλεις κάτι προϋποθέτει εξ ορισμού ότι το γνωρίζεις και ότι αποφάσισες να μην το θέλεις. Αλλιώς, δεν θα είχες άποψη. Συνήλθες τώρα;
Soopercharged Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 το κινητό μου όμως δεν το αντικαταστεί τίποτα ... *Αντικαθιστά. 2
ReputGlory1 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 *Αντικαθιστά. και τα δύο νομίζω πάνε. http://www.logosconjugator.org/item/143114/
RTW4ever Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Μεγάλη κοτσανα. Το μάτι οτι πιο τέλειο; Δηλαδή το ηλεκτρονικό viewfinder έχει μεγαλύτερη ακρίβεια από το μάτι σου; Τι άλλο θα διαβάσουμε εδώ μέσα. Εντάξει, ό,τι πείτε, παραιτούμαι. και τα δύο νομίζω πάνε. http://www.logosconjugator.org/item/143114/ Το λινκ που παραθέτεις έχει λάθη, δεν φαίνεται αξιόπιστος ιστότοπος. Το σωστό είναι "αντικαθιστά". 1
apomat1982 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Ό,τι να 'ναι, και τελικά η συζήτηση σε δημόσιο φόρουμ είναι πολύ δύσκολη. Από συζήτηση για τις μηχανές, το γυρίζεις σε προσωπικό επίπεδο. ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ότι δεν είμαι ενημερωμένος και ότι δεν έχω εικόνα για τις δυνατότητές τους; Με ξέρεις για να γνωρίζεις τι δουλειά κάνω και ποιες οι ασχολίες μου; Έλεος δηλαδή! Και μάθε να σκέφτεσαι λογικά πριν μιλήσεις. Πως θα ήθελα να μην βλέπω κάτι αν δεν το ήξερα; Η απόφαση να μην θέλεις κάτι προϋποθέτει εξ ορισμού ότι το γνωρίζεις και ότι αποφάσισες να μην το θέλεις. Αλλιώς, δεν θα είχες άποψη. Συνήλθες τώρα; Τώρα μου έκανες τα μούτρα κιμά με αυτά που είπες και θα αργήσω πολύ να συνέλθω. Πολύ εύκολα αρπάζεσαι σε συζήτηση που γίνεται σε φιλικό κλίμα. Και σκέψου πως ούτε κι εσυ με ξέρεις για να μου μιλάς έτσι. Το ότι ενημερώνεσαι δε φαίνεται καθόλου από αυτά που λες. Από τρόπους σκίζεις πάντως.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα