Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σας,

να ξεκινήσω λέγοντας ότι είμαι παντελώς άσχετος όσον αφορά hardware.

Λοιπόν, έκανα αγορά αυτό τον δίσκο, και θα ήθελα να τον εγκαταστήσω στο laptop μου.

Από ότι έχω δει στο internet, είναι αρκετά απλή η διαδικασία της αντικατάστασης.

Το έκανα και δοκιμαστικά εγώ, βγάζοντας το δίσκο που έχει τώρα το laptop και τον ξανά έβαλα και έπαιζε μια χαρά. Επομένως, φαντάζομαι θα βάλω τον καινούριο και θα είμαι κομπλέ για αυτό το κομμάτι.

Τώρα, το laptop έχει τα αυθεντικά Windows 8.1. Δεν έχω το CD αλλά όταν τα αγόρασα υπήρχαν ήδη μέσα.

Γίνεται, να έχω για λειτουργικό τα Windows που έχω και τώρα, στο νέο μου δίσκο;

Οποιαδήποτε συμβουλή θα ήταν χρήσιμη.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Καλημερα,

μπορεις να εχεις τα ιδια windows και την ιδια κατασταση στο καινουργιο δισκο αλλα για να το μεταφερεις ειναι λιγο πιο πολυπλοκο..

τωρα ή θα το κανεις μονος σου ή καποιος φιλος που το χει ξανακανει.

εαν αποφασισεις να το κανεις μονο σου μπορεις να χρησιμοποιησεις το acronis true image αλλα θα πρεπει να βαλεις το παλιο και καινουργιο δισκο σε αλλο μηχανημα που εχει λειτουργικο συστηαμ και να το κανεις αλλιως δεν γινετε...

απλα ενημερωτικα στο αναφερω και μην ξεκινησεις αν δεν γνωριζεις τιποτα απο τα παραπανω.. γιατι να μπορει σβησεις καταλαθος και το παλιο δισκο που παιζει σωστα μεχρι τωρα και να μεινεις χωρις μηχανημα μεχρι να το φτιαξεις/ξουνε..

μια περιπτωση να δεις απλα τη διαδικασια ειναι σε αυτο το βιντεο...

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου.

Δεν φάνηκε κάτι τρομερό αλλά όχι και κάτι απλό.

Εάν δεν με ενδιαφέρουν τα δεδομένα που έχω στον παλιό δίσκο μου ΑΛΛΑ θέλω να κρατήσω τα windows που έχω αυθεντικά, αυτό γίνεται; Δηλαδή με κάποιο τρόπο να τα αντιγράψω σε ένα CD, όπως έχω ας πουμέ και σπασμένα τα 7.

Δημοσ.

Θα ψάξω να βρω την απόδειξη αγοράς μπας και το έχει γιατί σίγουρα πουθενά αλλού δεν υπάρχει.

Στο google κάνοντας μια αναζήτηση για "windows product key finder" θα δοκιμάσω και αυτά.

Σε περίπτωση που το βρω, κάνω install τα σπασμένα 7 που έχω και μετά μπαίνω στην σελίδα που μου λες SPANK;

Δημοσ.

Όχι εφόσον έχεις και βρείς το cd key των windows 8 μπάινεις στην σελίδα της microsoft και αφου το βάλεις μετα θα σου κατεβάσει iso των windows , το καίς σε ενα cd ή usb και προχωράς στην εγκατάσταση

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ @stefanos_79 για την πρόταση. Είδα σε video στο youtube την διαδικασία. Σχετικά απλή φάνηκε.

Εάν υποθέσουμε ότι έχω σε cd τα Windows 8 που θέλω τα βήματα είναι:

• κάνω τον σταυρό μου
  • βγάζω τον παλιό σκληρό
  • βάζω τον SSD
  • ανοίγω το laptop
  • βάζω το cd με τα windows
  • μπουτάρω από το cd
  • install τα windows
  • όλα παίζουν μια χαρά

Τα λέω σωστά; Είναι κάτι άλλο που πρέπει να κάνω;

Γιατί διάβασα εδώ στο φόρουμ, για μια ρύθμιση του AHCI MODE SATA (είναι για Windows 7;;  )

• Moderators
Δημοσ.

Σε ευχαριστώ @stefanos_79 για την πρόταση. Είδα σε video στο youtube την διαδικασία. Σχετικά απλή φάνηκε.

Εάν υποθέσουμε ότι έχω σε cd τα Windows 8 που θέλω τα βήματα είναι:

• κάνω τον σταυρό μου
  • βγάζω τον παλιό σκληρό
  • βάζω τον SSD
  • ανοίγω το laptop
  • βάζω το cd με τα windows
  • μπουτάρω από το cd
  • install τα windows
  • όλα παίζουν μια χαρά

Τα λέω σωστά; Είναι κάτι άλλο που πρέπει να κάνω;

Γιατί διάβασα εδώ στο φόρουμ, για μια ρύθμιση του AHCI MODE SATA (είναι για Windows 7;;  )

ακυρωνεις το σταυρο στην αρχη και τα λοιπα θρησκευτικα πραγματα, μπαινεις στο bios και το γυριζεις απο ide σε AHCI και μετα τα κανεις οπως ειπες

• Like 1
Δημοσ.

Έτρεξα το Belarc Advisor κα μου βρήκε των windows το product key, το έβαλα στο link αλλά μου έβγαλε error "This product key did not work. PLease check it and try later."

Άρα είτε είναι λάθος αυτό που βρήκα είτε.....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...