yolobot Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Με βαση το παρακατω προγραμμα το οποιο τυπωνει το ονομα και το επωνυμο ενος προσωπου να δημιουργησετε την καταλληλη κλαση που να υποστηριζει τις λειτουργιες του. PUBLIC CLASS TypeNames{ public static void main(String args[]){ Person p1 =new Person(); System.out.println("The name is: "+p1.name()); Person p2 =new Person("Patton"); System.out.println("The name is: "+p2.name()); Person p3 =new Person("Patton", "Tony");System.out.println("The name is: "+p3.name()); } } θα ηθελα να ρωτησω επειδη ειμαι αρχαριος πως μπορω να καλεσω την την κλαση παραπανω που λεει?
antbyron Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Με βαση το παρακατω προγραμμα το οποιο τυπωνει το ονομα και το επωνυμο ενος προσωπου να δημιουργησετε την καταλληλη κλαση που να υποστηριζει τις λειτουργιες του. PUBLIC CLASS TypeNames{ public static void main(String args[]){ Person p1 =new Person(); System.out.println("The name is: "+p1.name()); Person p2 =new Person("Patton"); System.out.println("The name is: "+p2.name()); Person p3 =new Person("Patton", "Tony"); System.out.println("The name is: "+p3.name()); } } θα ηθελα να ρωτησω επειδη ειμαι αρχαριος πως μπορω να καλεσω την την κλαση παραπανω που λεει? Ζητάει να την δημιουργήσεις.
antbyron Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 τι ονομα πρεπει να της βαλω? Person. Δεν έχεις κάποιο βιβλίο να συμβουλευτείς; Αυτά που ρωτάς είναι αρκετά βασικά.
yolobot Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 οκ καταλαβα στην name θα θαλω Public μπροστα?
Lanike71 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Yolobot, αδιάβαστος πάλι. Για να μπει τέτοια άσκηση, πρέπει να έχεις διαβάσει τα βασικά τουλάχιστον στο τι σημαίνει κλάση, ιδιότητες κλπ. Ρε φούστη μου, γιατί κανείς σε καμία σχολή πληροφορικής δεν παίρνει σοβαρά το μάθημα του προγραμματισμού;Γιατί θεωρούν σημαντικό να μάθουν γραμμική άλγεβρα,συνδυαστική,γράφους αλλά όταν φτάνουν στον προγραμματισμό, το θεωρούν ευκολάκι, χωρίς θεωρία, μόνο με λίγα κλικ-κλικ;
yolobot Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 μπορει να μου πει καποιος πως καλω μια κλαση μια μεθοδο κτλ ?
yolobot Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 εγω ζηταω βοηθεια και εσυ με κοροεδευεις τι να πω
Moderators Kercyn Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Moderators Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Δε σε κοροϊδεύω. Αυτά που ρωτάς θα μπορούσες να τα μάθεις αν διάβαζες/έψαχνες 5 λεπτά μόνος σου, αλλά αντ' αυτού προτιμάς να έρθεις εδώ να ρωτήσεις. Και από θέμα χρόνου να το δεις, πιο γρήγορα μπορείς να βρεις την απάντηση εσύ αν ψάξεις λίγο παρά αν περιμένεις να σου απαντήσει κάποιος εδώ. 1
yolobot Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 απλως ηθελα μια βοηθεια για να τα καταλαβω καλυτερα .εγραψα αυτο αν και εχει λαθη απλως δεν ξερω πως θα βαλω και στο name ("patton,tony)? public class Person { public string name;void String getnamep1(){ } String getnamep2(){ return new String(name);} String getnamep3(name){ return new String(name);}}
antbyron Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 απλως ηθελα μια βοηθεια για να τα καταλαβω καλυτερα .εγραψα αυτο αν και εχει λαθη απλως δεν ξερω πως θα βαλω και στο name ("patton,tony)? public class Person { public string name; void String getnamep1(){ } String getnamep2() { return new String(name); } String getnamep3(name) { return new String(name); } } 3 Κατασκευαστές πρέπει να φτιάξεις. Ψάξε στο γουγλη πως φτιάχνονται.
akis_fc Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Αυτό που θέλεις να κάνεις λέγεται java (constructor) overloading και όπως σου είπαν από πάνω είναι κάτι που μαθαίνεις στη θεωρία. Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν πολλά παραδείγματα για overload στο γοογλε
hliastsek Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Kercyn εχω απλα κλαψει Στο θεμα μας, λοιπον φιλε μου, ΜΙΑ μεθοδο getname θα φτιαξεις public String getname(){return name; } Και καθε φορα στην main θα φτιαχνεις αντικειμενα της κλασης και απλα θα καλεις την μεθοδο getname Person p1 =new Person("a"); Person p2 =new Person("b"); Person p3 =new Person("c"); System.out.println("blalbalba "+ p1.getname()); System.out.println("blalbalba "+ p2.getname()); System.out.println("blalbalba "+ p3.getname()); Για να σε βοηθησω η κλαση σου θα ειναι ετσι public class Person { private String name; public Person(String name){ this.name=name; } public String getname(){return name;} } Ολα αυτα ειναι πολυ βασικη Java και εκτος οτι επρεπε ηδη να τα ξερεις απο τα εργαστηρια του μαθηματος, μπορουσες να τα βρεις μεσα σε 1 λεπτο απο το google
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα