redarmada Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Kαλησπερα παιδια διαβασα για το G-Sync της Νvidia και απο οτι καταλαβα ειναι ενα βελτιωμενο V-Sync μονο που για να χρησιμοποιησεις αυτη την λειτουργια πρεπει και το Μonitor/Oθονη να το υποστηριζει.Διαβασα οτι μειωνει stuttering και γενικα σου προσφερει "smooth" κινηση.Η ερωτηση μου ειναι "αξιζει" η αγορα ενος τετοιου monitor η οχι;πρακτικα υπαρχει διαφορα η ειναι μονο θεωρια και "μαρκετινιστικο κολπο";
XMorsX Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Kαλησπερα παιδια διαβασα για το G-Sync της Νvidia και απο οτι καταλαβα ειναι ενα βελτιωμενο V-Sync μονο που για να χρησιμοποιησεις αυτη την λειτουργια πρεπει και το Μonitor/Oθονη να το υποστηριζει. Διαβασα οτι μειωνει stuttering και γενικα σου προσφερει "smooth" κινηση. Η ερωτηση μου ειναι "αξιζει" η αγορα ενος τετοιου monitor η οχι; πρακτικα υπαρχει διαφορα η ειναι μονο θεωρια και "μαρκετινιστικο κολπο"; Χωρις να εχω προσωπικη εμπειρια, διαβαζω απο αξιοπιστες πηγες οτι γενικα κανει διαφορα, η αισθηση του να παιζεις χωρις καθολου tearing ή lag ειναι πολυ ανωτερη απο τις συμβατικες οθονες. Τωρα το αν αξιζει να δωσεις τα παραπανω χρηματα ειναι σχετικο. Απο οσο διαβαζω, μονο μια οθονη υποστηριζει G-sync, ειναι τιμολογημενη σχετικα ανταγωνιστικα και αποδιδει καλα χρωματα και αντιθεση, δηλαδη χρησιμοποιειται ευχαριστα και για αλλους λογους περα απο gaming. Aυτη ειναι η ΑΟC G2460PG: https://www.skroutz.gr/s/5349061/AOC-G2460PG.html?keyphrase=G2460PG Στα 450, ειναι φθηνοτερη απο τις ανταγωνιστικες με G-sync και εχει και καλυτερα χρωματα απο αυτες, οποτε αξιζει σαν αγορα. Απο την αλλη ομως, υπαρχει η LG 24GM77: https://www.skroutz.gr/s/5631229/LG-24GM77.html?from=autocomplete&keyphrase=lg+24gm77, η οποια ενω ειναι φθηνοτερη, προσφερει ακομη καλυτερα χρωματα και ακομη πιο αποδοτικη τεχνολογια μειωσης του motion blur. Δεν εχει G-sync, αλλα ετσι κι αλλιως το G-Sync και το Backlight strobing δεν δουλευουν ταυτοχρονα, οποτε αν εχεις αρκετα καλη καρτα γραφικων ωστε να παιζεις σταθερα στα 90+ fps να μην υπαρχει μεγαλη διαφορα απο μια οθονη με G-sync (καθως το G-sync εχει το εντονοτερο ευεργετικο αποτελεσμα στα λιγα fps). Tελος υπαρχει και αυτη η οθονη (θα βγαλει και η Asus μια με freesync συντομα) http://www.amazon.de/Acer-XB270HUbprz-Displayport-Aufl%C3%B6sung-Reaktionszeit/dp/B00U2FE3HY/ref=sr_1_1?s=computers&ie=UTF8&qid=1433977699&sr=1-1&keywords=acer+predator+xb270hu, η οποια τα εχει ολα: IPS (AHVA panel νομιζω), 144Ηz και G-sync. Περα απο την τιμη της ομως, για να παιζεις σε υψηλα fps στα 1440p συγχρονους τιτλους με υψηλα settings θελεις ντουλαπα και οχι πυργο με καρτες γραφικων, οποτε δε ξερω ποσο αξιζει την αγορα με το υπαρχον hardware. Ισως με την ελευση καρτων οπως η 980ti να αρχισει να αποκτα καποιο νοημα.
Millennium Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Ακριβες οι G sync.Και αυτες και οι Freesync θελουν καταλληλο hardware και αν ειναι για παιχνιδια δινεις σεβαστο ποσο. Ο ΧΜοrsx εννοει μαλλον αυτην την Freesync: ASUS MG279Q,27''1440p 144hz με AHVA "IPS" panel http://www.pcking.de/eshop.php?action=article_detail&s_supplier_aid=5000402&rid=geizhals http://www.tftcentral.co.uk/reviews/asus_mg279q.htm
XMorsX Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Έχει κυκλοφορήσει ήδη δηλαδή. Ναι οι g-sync θέλουν nvidia σειρά 900η Titan x και οι free sync amd 285 η σειρά 290. Το free sync όμως είναι δωρεάν, δε το πληρώνεις έξτρα, οπότε συμφέρει περισσότερο.
redarmada Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 παιδια καταρχην ευχαριστω για τον χρονο σας!Δευτερον το Free Sync τι ειναι; ειναι σαν το G-Sync;Επισης εαν αγορασω μονιτορ με 144hz (σαν και αυτο που μου ανεφερες φιλε XMors LG 24GM77) ποια θα ειναι η διαφορα στο gaming;θελω να πω οτι το v-sync το χρησιμοποιω παντα γιατι χωρις αυτο δημιουργειται Tearing αρα ετσι και αλλιως τα frames θα ειναι παντα 60,τα 144hz θα κανουν ακομα πιο ομαλη την κινηση;Το μονιτορ που εχω τωρα ειναι ενα Lg 27'' 1920*1080 60hz θα δω μεγαλη διαφορα με ενα 144hz πx;υγ: ισως ρωταω οτι ναναι συγνωμη απλα δεν εχω γνωση γυρω απο το θεμα με τα hz κτλπ.
Fulgore Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 παιδια καταρχην ευχαριστω για τον χρονο σας! Δευτερον το Free Sync τι ειναι; ειναι σαν το G-Sync; Επισης εαν αγορασω μονιτορ με 144hz (σαν και αυτο που μου ανεφερες φιλε XMors LG 24GM77) ποια θα ειναι η διαφορα στο gaming; θελω να πω οτι το v-sync το χρησιμοποιω παντα γιατι χωρις αυτο δημιουργειται Tearing αρα ετσι και αλλιως τα frames θα ειναι παντα 60,τα 144hz θα κανουν ακομα πιο ομαλη την κινηση; Το μονιτορ που εχω τωρα ειναι ενα Lg 27'' 1920*1080 60hz θα δω μεγαλη διαφορα με ενα 144hz πx; υγ: ισως ρωταω οτι ναναι συγνωμη απλα δεν εχω γνωση γυρω απο το θεμα με τα hz κτλπ. Βασικα το θεμα ειναι εσυ τι καρτα εχεις???Γιατι τα παραπανω Monitor οπως αναφερθηκε εκτως απο το οτι ειναι ακριβα θελουν και αναλογες καρτες γραφικων(και συχνες αναβαθμισεις για να τις αξιοποιεις αλλιως δεν εχει νοημα η αγορα τους). Ασε που το μεγαλυτερο αρνητικο ειναι οτι σε περιοριζουν στην αγορα μιας μονο εταιριας(Gsync μονο Nvidia καρτες και FreeSync μονο Amd).
XMorsX Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 παιδια καταρχην ευχαριστω για τον χρονο σας! Δευτερον το Free Sync τι ειναι; ειναι σαν το G-Sync; Επισης εαν αγορασω μονιτορ με 144hz (σαν και αυτο που μου ανεφερες φιλε XMors LG 24GM77) ποια θα ειναι η διαφορα στο gaming; θελω να πω οτι το v-sync το χρησιμοποιω παντα γιατι χωρις αυτο δημιουργειται Tearing αρα ετσι και αλλιως τα frames θα ειναι παντα 60,τα 144hz θα κανουν ακομα πιο ομαλη την κινηση; Το μονιτορ που εχω τωρα ειναι ενα Lg 27'' 1920*1080 60hz θα δω μεγαλη διαφορα με ενα 144hz πx; υγ: ισως ρωταω οτι ναναι συγνωμη απλα δεν εχω γνωση γυρω απο το θεμα με τα hz κτλπ. To αποτελεσμα ειναι το ιδιο, αλλα επειδη το freesync ενσωματωνεται ως κομαμτι του Displayport, ειναι φθηνοτερο feature απο το G-sync. Mε ποιο πολλα Hz, εχει μεγαλυτερο ρυθμο ανανεωσης, που σημαινει οτι μπορεις να παιζεις με μεγαλυτερο οριο fps. Aυτο μεταφραζεται σε πιο ομαλη κινηση. Δε θα χρειαζεται τοσο να εχεις V-sync, διοτι ο ρυθμος ανανεωσης της οθονης σου θα μπορει να ακολουθησει τα fps της καρτας γραφικων σου και μετα τα 60 fps. Δεν γλιτωνεις εντελως το tearing, αλλα με μεγαλο ρυθμο ανανεωσης δεν ειναι πολυ ορατο. Σε αυτη την περιπτωση, το V-sync θα περιοριζε τα fps στα 144. Φυσικα, με τις τεχνολογιες G-sync και Freesync τα fps με τον ρυθμο ανανεωσης συγχρονιζονται πληρως οποτε εξαλιφεις καθε ειδους tearing ή delay. Διαφοραμ εντονη με το monitor σου θα δεις αν παιζεις με πολλα fps, ας πουμε 90-100+. Και με λιγοτερα βεβαια θα υαπρχει μια διαφορα λογω του motion blur reduction. 1
redarmada Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Αρα εαν παρω μονιτορ οπως ειπαμε με 144hz με ενεργοποιημενο το v-sync θα κλειδωνει στα 144 fps; και οχι στα 60;οποτε θα ειναι ακομα πιο ομαλη η κινηση συγκριτικα με το μονιτορ μου;εχω sli gtx 770
XMorsX Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Αρα εαν παρω μονιτορ οπως ειπαμε με 144hz με ενεργοποιημενο το v-sync θα κλειδωνει στα 144 fps; και οχι στα 60; οποτε θα ειναι ακομα πιο ομαλη η κινηση συγκριτικα με το μονιτορ μου; εχω sli gtx 770 Ναι θα κλειδώνει ψηλά. Εκτός όμως και αν υπάρχουν παιχνίδια που φτάνεις τα 144hz, συνήθως θα αφήνεις το vsync κλειστό, καθώς στα πολλά frames όπως σου είπα το tearing είναι συνήθως μη αντιληπτό, και δε θα θέλεις να σου στερεί επιδόσεις. Αν βγάζουν οι κάρτες σου πολλά fps (λογικά θα βγάζουν στα περισσότερα παιχνίδια) τότε σίγουρα θα έχεις πιο ομαλή κίνηση.
redarmada Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Αδερφε σε ευχαριστω πολυ για τον χρονο σου και για τις απαντησεις!Κατι τελευταιο η τηλεοραση που εχω εχει πραγματικα 200hz ειναι η Sony w905 εαν τρεξω παιχνιδια με απενεργοποιημενο v-sync θα παιζουν ομαλα με μη αντιληπτο tearing; (εαν φυσικα σηκωνουν πολλα frames οι καρτες)
Millennium Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Ναι οι g-sync θέλουν nvidia σειρά 900η Titan x και οι free sync amd 285 η σειρά 290. Το free sync όμως είναι δωρεάν, δε το πληρώνεις έξτρα, οπότε συμφέρει περισσότερο. Nαι αν μιλαμε για βαρια παιχνιδια γιατι τα υποστηριζουν και καρτες χαμηλοτερης δυναμικοτητας και για αλλες χρησεις.Freesync υποστηριζουν και καινουρια apu.
XMorsX Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Nαι αν μιλαμε για βαρια παιχνιδια γιατι τα υποστηριζουν και καρτες χαμηλοτερης δυναμικοτητας και για αλλες χρησεις.Freesync υποστηριζουν και καινουρια apu. Ναι και τα apu. Επισης οντως τα υποστηριζουν και φθηνοτερες καρτες, αυτο προσφατα το ειδα και εγω. ΕΙναι κριμα που τις τεχνολογιες αυτες τις βρισκεις μονο σε ακριβες οθονες με μεγαλο refresh rate. Πιο χρησιμες θα ηταν στις κλασικες οθονες των 60Hz, καθως σε αυτους τους ρυθμους ανανεωσης το tearing ειναι πιο εντονα εμφανες. 1
Millennium Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Θα βγουν και πιο προσιτες με τον καιρο.Freesync τουλαχιστον.
centouno Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Αφού έχεις 2 nvidia κάρτες σειράς 700 βρες ένα monitor με g-sync και 1080 native ανάλυση (Benq XL2420G). Η πιο σημαντική διαφορά ανάμεσα στις 2 τεχνολογίες είναι η εμφάνιση stuttering με την λύση της AMD σε απότομες βουτιές frames(πράγμα αστείο για τεχνολογία που πολεμάει το stuttering) ενώ αυτό μπορεί και το διαχειρίζεται ανάμεσα στην επικοινωνία κάρτας-monitor το g-sync module. Την στιγμή που κάνω αυτό το post η AMD όσο καλές προθέσεις και να έχει είναι αρκετά πίσω από την Nvidia στο κομμάτι ομαλού gaming. Ρεαλιστικά κάποια στιγμή θα γίνει βουτιά στα frames, προσωπικά το οπλοστάσιο μου στο steam αποτελείτε από 40% παιχνίδια σε φάσεις alpha & beta , δεν έχει γίνει σοβαρό optimize σε κανένα τους και η συμπεριφορά τους αλλάζει δραματικά σε κάθε patch σαφώς και τα frames είναι μια μικρή απεικόνιση του matrix. Και όσο για τις προθέσεις της και τα ανοιχτά standards ας μην τρώμε παραμύθι αν είχανε την τσέπη του χρήστη κατά νου δεν θα περιορίζαν τα freesync ικανά monitors μέσα από τους σάπιους drivers τους, γιατί πολύ απλά όλα τα g-sync monitors είναι ικανά να υποστηρίξουν freesync αλλά για κάποιο μαγικό λόγο ΔΕΝ! Ξέρω ξύνομαι πάλι για έναν από τους κλασικούς πολέμους fanboys Greens Vs Reds αλλά έτσι όπως έχουν τα πράγματα αυτή την στιγμή... Bring it Κάπου εδώ να κράξω και λίγο όσους δεν έχουν καθίσει μπροστά από τουλάχιστον ένα monitor και των 2 τεχνολογιών αλλά έχουν άποψη μονάχα βάση όσων οι εταιρείες λένε και όσους χρησιμοιούν ως επιχείρημα το κόστος την στιγμή που αναφερόμαστε σε τελευταίες τεχνολογίες. Ναι σαφώς και θα κοστίζουν μόλις πάτησαν το πόδι τους στην αγορά και πρέπει να πληρώσουμε το research και την απληστία των κατασκευαστών. Τέλος λάβε σοβαρά υπόψιν πως η Nvidia κάνει κινήσεις κάτω από το τραπέζι με πάρα πολλούς κατασκευαστές παιχνιδών και στοχευμένα αποδίδουν καλύτερα οι τεχνολογίες τους σε ΑΑΑ ή πολυ διαδεδομένους τίτλους. Δεν λέω πως είμαι υπέρ αλλά είμαι ρεαλιστής γιατί σήμερα που παίζω θέλω ότι καλύτερο και χέστικα αν το έτος 2040 κάποιος δικαστής θα τους βάλει ένα πρόστιμο που θα αντιστοιχεί με μια τρίχα από τα ....
XMorsX Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Πηδας σε συμπερασματα πολυ γρηγορα. Αμφιβαλλω οτι η nVidia δεν μπορει να υποστηριξει το Freesync, απο την στιγμη που ειναι κομματι του display port και δεν ανηκουν τα 'πνευματικα δικαιωματα' στην AMD. Ο λογος που δε θα βγαλουν drivers ειναι για να μην κοψουν πωλησεις απο το Gsync. Οι τωρινες καρτες νομιζω χρησιμοποιουν το παλιοτερο Displayport 1.2. To Gsync προς το παρον ειναι λιγο ανωτερο για το λογο που περιεγραψες (αν και αν εχεις καλο hardware δεν πρεπει να κανουν βουτιες τα fps σου σε στοιχειωδως optimised παιχνιδια). Το freesync ειναι ομως τοσο απλο στην εφαρμογη του που θεωρω οτι αποτελει το μελλον. Το καλυτερο για εμας τους καταναλωτες θα ηταν να υποστηριζαν και οι δυο εταιριες το freesync, με την nVidia να δινει το Gsync δωρεαν, πονταροντας οτι θα εχει αυξημενα εσοδα επειδη για να το αξιοποιησεις θα αγορασεις nvidia gpu. Αλλα αυτο δεν προκειται να γινει συντομα, και αν γινοτανε λογικα καποια στιγμη το Gsync θα σταματουσε να εχει λογο υπαρξης. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα